• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok cahil hissediyorum

İlgi alanlarınız farklı diye cahil olmuyorsunuz. Kimse her alanda, her konu da bilgili ve hatta ilgili olmak zorunda degil Yol ve mesafe bilginiz çok gezmediğinizdendir. Marka, fiyat, influencer bilmek, takip etmek kültür değildir. Bunların haricinde bolca kitap okuyun, bilgilenmek istediğiniz konularda araştırmalar yapın, şehrinizde gezilere çıkın, pandemi sonrası turlara katılın. Cehaletin maddi durumla ilgili olmadığı da malum bir konu, o konuya girmiyorum bile. Ne zengin iş insanları var ki her kelimesinden cehalet akar. Ne gariban ailede yetişmiş bilgili kültürlü insanlar vardır ki konuştuğunda bilgisine görgüsüne kültürüne hayran kalırsınız.

İnfluencerın hayatını bırak kime denir onu bile yakın zamanda öğrenmiş biriyim. Baya cahilim demekki vayy be.
Cahillik sosyal medyayla ölçülmez canım böyle şeylere takılma yıllar geçince boş olduğunu anlayacaksın.
Ayrıca yer ye bilmemenin maddiyatla bir alakası olduğunu düşünmüyorum aksine toplu taşıma kullandıkça güzergah boyu farklı yerler öğreniyorsun. Ne güzel öğretmenlik okuyorsun, okulunu bitir mesleğinin başına geç. Öğrencilerine cahilin ne demek olduğunu influencerlar üzerinden anlatmayacaksın sonuçta.

soruyu düzenledim tekrar bakar mısınız çok iyi anlatamadım kendimi
E o zaman al çantanı çık evden. Aç navigasyonu, alt üst et her yeri. Ben de müthiş kaybolan bir insanım, telefonum sayesinde buluyorum her yeri. Cehaletten değil ama, yön duygum zayıf, ne yaptıysam çok fazla gelişemedi. :KK53: Kızlar yok mu aranızda benim gibi yolda kaybolan? Çıkın kız cahiller, beni tek koymayın burada. :KK53:
Faturaları al sen yatır bir kere, fatura yatırmayı falan da bilmiyorsundur herhalde. Gerçi otomatik ödemeyle onlar da kolaylaştı da. Ne nereden alınır satılır mevzusuna gelirsek de ablana yapış, gözlemle biraz madem. Çok kültürlüymüş ya hani, az buçuk bir şeyler kaparsın. :KK14:

Sosyal medya kullanmamak cehalet değil.
Herkesin ilgi alanı farklıdır.
İnternetten öğrenilen şişme bilgilerle kültürlü olunmuyor.
Ben liseden itibaren belki binlerce kitap okumuşumdur ama bahsettiğiniz şeylerin çoğunu ben de bilmiyorum, şimdi okuduğum binlerce kitap boşa mı gitti :)
günümüzde moda olan şeyler ve benim yaşıtlarımın muhabbet konuları böyle olduğu için bundan bahsettim. normalde de eksik hissettiğim konular var soruyu düzenledim bakabilirsiniz

aslında böyle yazınca çok tiki birisi gibi hissettirmiş olabilir ama kötü biri değil aslında :/ sorun yaşıtlarımın muhabbet konularına benim çok uzak hissetmem. kuzenim ve ablam da buna dahil. bunun dışında normal gündelik şeylere de pek hakim değilim. ne nerede satılır veya hangi otobüs nereye gider gibi. sanki ben küçüklükten beri dünyadan uzak yetiştirilmişim şimdi bir şeyleri çözmeye çalışıyorum ama diğerlerine yetişemiyor gibi hissediyorum.
hm.haklısın belki öyle yetiştirildin hatta ablanla aynı aileden olmanıza rağmen şartlar öyle gerektirmiş olabilir.yardım istemekten çekinme.bir gün ne nereye gider çözelim mi de tek başına yaparken çok zorlanacaksan.hiç kimse doğuştan bilmiyor elbet onlar da bu aşamalardan geçti.
.insanların sana davranışlarını büyük oranda sen belirlersin.özgüvensiz olursan karşındaki içinden geldiği gibi konuşur,tartmaz sözlerini.

Popüler kültüre ben de uzağım. Herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok. Ben kimseye cahil demem ayrıca. HerkesIn cahil olduğu ve çok iyi bildiği konular vardır. Bir kimsenin bir konuda cahil olması onun cahil olduğunu göstermez. Mesela köylüye falan cahil derler ya ben çok kızarım. O kişiler de benim bilmediğim, yapamadığım neleri bilip yapıyor. Benim için önemli olan bilmediğin konularda bileni dinlemeyi bilmek. Yarı cahil olup her şeyi bildiğini iddia edip her olaya atlayan biri olmanızdansa bir şeyleri bilmediğinizi kabul edip dinleminiz daha hoş. Burada bence bir sıkıntı yok.

Bunları dert edeceğinize elinize kitap alıp okusanız hiç sorununuz kalmaz.
Şimdi neyin üstüne ne giyilir, en iyi eye liner nasıl çekilir diye bilmek bana ne katar ki ?
Çok boş yani.
aynen kitap oku, film izle, gez dolaş ama bu influencerların amacı ne anlamış değilim nasıl ne ara bu kadar türediler anlamış değilim işim olmaz onlarla

Şimdi neyin üstüne ne giyilir, en iyi eye liner nasıl çekilir diye bilmek bana ne katar ki ?
Çok boş yani.
kitap da okuyamıyorum:(( bir kitap okuyayım dedim bitmedi hala hevesim kırıldı başka kitaplara geçemedim. bu arada asıl dert ettiğim konu bu değil. muhabbetlere katılacak konulara hakim değilim. sadece bunu yazdım ama tek bu sorun değil, kitap konusunda da çok hakim değilim tarzlara. genelde türk klasikleri okuyorum pek bilmiyorum diğer tarzları. müzik olarak da kulağıma hoş geleni dinlerim ama diğer tarzları bilmiyorum. tek sorun bu değil yani

Çok boş yani.
Kredi kartını gözüne paralel tutup çekersen güzel çekiliyor eyeliner 🤪
Hadi yine iyisin kaptın bilgiyi :D

Popüler kültüre ben de uzağım. Herkes her şeyi bilecek diye bir şey yok. Ben kimseye cahil demem ayrıca. HerkesIn cahil olduğu ve çok iyi bildiği kinular vardır. Bir kimsenin bir knuda cahil olması onun cahil olduğunu göstermez. Mesela köylüye falan cahil derler ya ben çok kızarım. O kişiler de benim bilmediğim, yapamadığım neleri bilip yapıyor. Benim için önemli olan bilmediğin konularda bileni dinlemeyi bilmek önemli. Yarı cahil olup her şeyi bildiğini iddia edip her olaya atlayan biri olmanızdansa bir şeyleri bilmediğinizi kabul edip dinleminiz daha hoş. Burada bence bir sıkıntı yok.
çok teşekkür ederim yorum için. ben de böyle düşünüyordum ama artık yabancı gibi hissetmeye başladım. tek sorunum bu değil aslında çoğu konudan uzak gibiyim ama genelde yaşıtlarım bunları biliyor

kitap da okuyamıyorum:KK43:( bir kitap okuyayım dedim bitmedi hala hevesim kırıldı başka kitaplara geçemedim. bu arada asıl dert ettiğim konu bu değil. muhabbetlere katılacak konulara hakim değilim. sadece bunu yazdım ama tek bu sorun değil, kitap konusunda da çok hakim değilim tarzlara. genelde türk klasikleri okuyorum pek bilmiyorum diğer tarzları. müzik olarak da kulağıma hoş geleni dinlerim ama diğer tarzları bilmiyorum. tek sorun bu değil yani
Bak işte bu gerçek bir kültür sorunu. Kitap okuyamıyor değilsin, sadece "reading slump " denilen bir sendrom yaşıyorsun. Kötü bir deneyim yaşatan bir kitap yüzünden, okuma tembelliği geliştirmişsin. Bunu gidermenin en iyi yolu, çerezlik diye tabir edilen, yalın üsluplu, çok fazla derin bir felsefesi olmayan, eğlenceli bir kitap okumaktır. Şıp diye geçer sendromunuz. :KK53: Hadi reçeteyi de kaptın, geçmiş olsun.

aynen kitap oku, film izle, gez dolaş ama bu influencerların amacı ne anlamış değilim nasıl ne ara bu kadar türediler anlamış değilim işim olmaz onlarla

2 yemek yapan, 2 düzenli olan, temizlik yapan herkes reklam peşinde oluyor.
Yani hayat bu kadar boş mu ben anlamıyorum.
Hangimiz günde 7-8 saatimizi mutfakta geçiriyoruz ki ?
Geçen birine denk geldim kadın saatlerce mutfak dolaplarının içini düzenledi.
Buzdolabına tek tek maden sodalarını dizdi falan kalıplara koyarak.
Yani benim o kadar zamanım yok evde de olsam o vakti kendime harcarım, kitaba harcarım.

Bunların çoğu zamanı verimsiz kullanmaktan.

günümüzde moda olan şeyler ve benim yaşıtlarımın muhabbet konuları böyle olduğu için bundan bahsettim. normalde de eksik hissettiğim konular var soruyu düzenledim bakabilirsiniz

Vallaha zamaninda bende hep devre disi kaliyordum, cünkü bizim yasitlarimizin yaptigi hersey bize yasaklaniyordu. Onlarin aldiklarindanda bizde yoktu. Ama yinede Onlarin yaninda hic cahil hissetmedim, cünkü Onlarin kafa yapilari farkliydi. Ben cok kitap okurdum onun icin benim kafa yapim yasitlarima göre hep daha "yasliydi" diyebilirim. Bence önemli olan insanin kendini nasil gördügü. Cahil degilsiniz. Farklisiniz sadece

Back
X