- 26 Ocak 2021
- 744
- 753
- 23
- 36
Görüş şekliniz.influencer takip etmek mi toksa benim bunu görüş şeklim mi
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Görüş şekliniz.influencer takip etmek mi toksa benim bunu görüş şeklim mi
sana bir soru. Çocukluğuna gidelim. İlkokul yılların nasıldı?vurmayın öldüm arkadaşlar sorun SADECE influencer meselesi değil, ki ben de takip etmiyorum ama çevremde bu muhabbet olunca ben markalardan, gündemden, giyim tarzlarından uzak gibi hissediyorum. onun dışında da temel olan şeylere de uzağım bunla bu kombinlenir bile çok diyemiyorum klasik şeyleri biliyorum genelde, okumada çok tıkandım onu devam ettirmeye çalışıcam, para mevzusunda pek iyi değilim dolaptan bir şey satmak istesem yok ya kargolanması zor olur ben halledemem şimdi falan diyorum. hep bir eziklik hissim var. kendime güvenmiyorum, pek gündemi takip edemiyorum, bi de bazen insanlar sen bunu biliyor muydun veya sen duymuş muydun deyince de çok kötü hissediyorum
çok güzel yazmissiniz ama saldiriya ugramis gibi hissettim ahahah ben bu yorumu sindirmeye calisip sonra da uygulamaya gecicem UMARIM cunku kabullenmek istemiyorum cogu seyi..tesekkur ederimŞimdi bu dediğiniz şeyler çok temel aktiviteler. Kim dizi izlemiyor, azcık astroloji bilmiyor, müzik dinlemiyor?
Resim çiziyorum demişsiniz. Cidden resim hakkında bilgileriniz var mı? Hangi boyalar kullanılır, en iyi boya markası nedir, resim çizerken kullanılan teknikler nedir, ünlü ressamlar kimdir, ressam instagram bloglarını takip ediyor musunuz?
Eğer bu kadar içli dışlı değilseniz siz sadece bir şeyler karalıyorsunuz hobi için. Bu tam bir bilgi konusu değil herkes yapabilir neredeyse üzgünüm.
Gelelim "genel kültürü" geliştirme tavsiyelerime ve tabii kendinizi küçük görmemeniz gerektiği telkinlerine.
İlk telkinlerden başlıyayım.
Eğer konuları ilginizi çekmiyorsa, sizin için gerçekten gerekli değilse ( gündelik konuşmalara katılabilmek, temel hayat bilgisi de gereklidir aslında onu da not düşeyim) bilmek zorunda değilsiniz.
Mesela Einstein kendi telefon numarasını bilmiyor. Bu onu cahil yapmıyor çünkü çok sık kullanamıyor. Oysa ben bazı marketlerde üyelik için kasaya söylemem gerektiği ve insanlar garip karşıladığı için ezberledim. Bayağı uzun süre bilmiyordum çünkü ihtiyaç duymuyordum. Kimsenin de beni yardırgamasını haklı bulmadım.
Hala daha anne babamın kardeşimin telefonunu bilmem. Telefon arıyor zaten. Ama sarjım falan bitince sıkıntı oluyor.En az birini ezberleyeceğim sonunda. Sarjım genelde bitmiyor o yüzden bekleyebilir
Bana göre benim yaptığım daha mantıklı çünkü sık kullanmadığım şeyi ezbere bilmem.
Yerleri bilmemek benim de sorunumdu. Bu zamana kadar maddi durumdan mı ne ben de ihtiyaç duymadım otobüs metro falan. Hala bazen o tarafları bilmiyorum derim konuşmalarda ama asla utanmadım ve her yeri ezberlemeye çalışmıyorum. Çünkü cidden o taraflara gitmiyorum. Bilmek zorunda değilim telefon her şeyi gösteriyor. Biri neden bilmiyorsun dese telefondan bakıyorum zaten derim. Herkes hak verir kimse şaşırmaz. Belki içten içe harbi biz niye ezberliyoruz diye sorguluyorlardır kendinlerini bile öyle bir tonlamayla diyorum
Şimdi biraz gezmeye başladım mesela metroyu birkaç otobüsü ezberledim. Sık sık kullanıyorum çünkü.
O yüzden her şeyi bilmek zorunda değilsiniz. Bunlar yüzünden kendinizi küçümsemeyin
Böyle anlatınca da durumum vahim gibi duruyor dimiama ben her konuda az çok fikri olan, gündemi takip eden biriyim. Biri bir şey dese karşılık olarak başka bir şey diyecek bilgim olur genelde. Siz de biraz bu seviyede olmalısınız.
Şimdi gelelim şu genel kültür meselesine
Öyle kitap okuyun demeyeceğim. Kitap çok iyi bilgi öğrenmek, bakış açınızı genişletmek için ama kitapla çok üst düzey bir kültür yakalarsınız. Genel kültür olmaz. Okuyun ama onu fazladan iyi özellik olarak okuyun.
1-Çevrenizi geliştirin. Örnek vermeniz bile abla ile kuzen. Sanırım pek sosyal biri değilsiniz. 2 kişi ile sınırlı kalmayın. Herkes size yeni yeni şeyler öğretir.
2-Youtube videolari izleyin. Tam çerez bilgiler var.
Makyaj videoları baksanız malzemeleri nereye sürüldüğünü bilirsiniz.
Vegan videosu izleseniz yaşayışlarınız, felsefelerini bilirsiniz.
Spor videosu izleseniz temel hareletleri, nasıl beslenmenizi bilirsiniz.
Doktor videosu izleseniz sağlıklı beslenmeyi öğrenirsiniz. Canan karatay falan.
Psikoloji izleseniz insanları anlamaya başlarsınız. Narsist, love bombing, depresyon, aile baskısı bir sürü konuda toplumu öğrenirsiniz. Yorumları da okuyun.
Tarih izleyin. Osmanlı, Hitler, Stalin, İran Devrimi, Afganistan ve Taliban az buçuk bunlar hakkında bilginiz olur.
3-Bazı şeyleri hafiften tek yapmaya başlayın. Doktora tek gitmiyorsanız gidin. Telefon faturanızı kendiniz yaptırın. Arada aşişverişi siz yapım, pazara gidin.
4- Utanmadan konuşmalara girin. Abla kuzeninizin dediklerini bilmiyor musunuz? E şimdi biliyorsunuz anlattılar ya öğrendiniz. Bir daha başkalarına siz söyleyebilirsiniz.
5-Ekşi sözlük gayet iyi bir mecra orada da takılabilirsiniz. Twitter gibi çok moral bozucu, kavga ortamı yok birkaç şey öğrenirsiniz.
Evet tavsiyelerim bu kadar kolay gelsin. Öncelik kendinin eşsiz olduğunu bilmek.
Benim arkadaşlarımın kimi alkol çeşitleri çok iyi bilir. Ben bilmiyorum diye cahil olmam dinlerim öğrenirim.
Bir arkadaşım yolları hiç ama hiç bilmez. Artık yol bilmiyor diye kişisel özelliği oldu. Ama sanki bu kötü bir şey gibi değil. Onun özelliği yani. Hatta bazen hiçbir yeri bilmeden araştırıp otobüs bulması internetten bana havalı bile gelir. Ne güzel daha yeni yeni öğrenecek, gezecek bir sürü yer var ona göre. Dünya ona güzel.
Siz de bunların farkına varın. Kolay gelsin.
O zaman yapılacak şey belli. O kargoyu yapacak, yapabildiğinizi görünce mutlu olacak ve devamını getireceksiniz.vurmayın öldüm arkadaşlar sorun SADECE influencer meselesi değil, ki ben de takip etmiyorum ama çevremde bu muhabbet olunca ben markalardan, gündemden, giyim tarzlarından uzak gibi hissediyorum. onun dışında da temel olan şeylere de uzağım bunla bu kombinlenir bile çok diyemiyorum klasik şeyleri biliyorum genelde, okumada çok tıkandım onu devam ettirmeye çalışıcam, para mevzusunda pek iyi değilim dolaptan bir şey satmak istesem yok ya kargolanması zor olur ben halledemem şimdi falan diyorum. hep bir eziklik hissim var. kendime güvenmiyorum, pek gündemi takip edemiyorum, bi de bazen insanlar sen bunu biliyor muydun veya sen duymuş muydun deyince de çok kötü hissediyorum
Kendimi cahil hissediyorum diyince edebiyattan, bilimden, tarihten dem vurup bilgi yoksunu olduğunu yazacaksın sanmıştım.Okuduklarıma inanamıyorum..Kendini cahil hissetmekte haklısın...sanırım uzun zamandır yakındığım özgüvensizliğin altında yatan sebep kendimi çok bilgisiz görmem ve öyle olmam belki de.
bu bilgisizlik derslerle alakalı değil çünkü okulda hep başarılı veya ortalama denilebilecek bir öğrenci oldum, öğretmenlik okuyorum şimdi de. ama genel olarak hayatı yakalayamamış gibi hissediyorum.
19 yaşındayım ama bence bu yaşımla alakalı bir durum değil çünkü benden bir yaş küçük kuzenim çoğu şeye hakim. günümüzde moda olan kıyafetleri giyim tarzlarını marka olan şeyleri biliyor veya nasıl anlatayım basit denilebilecek ama benim bilmediğim life hack'leri falan da biliyor bunu böyle yaparsın şunu şöyle halledersin gibi gibi.
bana gelince benim de ilgilendiğim alanlar var tabi ama çoğu kişinin konuştuğu bildiği şeylere ben uzağım bence. sosyal medyayı kullanmayı seviyorum aslında yani akım olan olaylara viral videolara vs. hakimim. ama çok fazla influencer takip etmem veya onların hayatlarına hakim değilim. kuzenim ve ablam mesela ezbere bilirler, boş zamanlarında genelde influencer videoları takip ederler. o muhabbet açılınca ben kendimi çok hayattan kopuk hissediyorum.
geçen bir muhabbette pahalı bir ayakkabı markasından bahsedildi, ben de bildiğimi söyleyince "aa sen de biliyor muydun" dediler. çok bilinmedik bir şey olsa gerçekten alınmayacağım (biraz alınganım gerçi evet ama) bu zaten bilinen bir marka. sanki ben böyle şeyleri bilmem gibi hissettiriliyorum.
düzenleme: sorun sadece gerçekten bu değil verdiğim örnek göze batmasın lütfen. kuzenim de ablam da aslında böyle yazınca çok tiki birisi gibi hissettirmiş olabilirler ama kötü biri değiller. asıl sorun yaşıtlarımın muhabbet konularına benim çok uzak hissetmem. kuzenim ve ablam da buna dahil. bunun dışında normal gündelik şeylere de pek hakim değilim. ne nerede satılır bir şeyin ortalama fiyatı nedir hangi şeyler bir evin olmazsa olmazıdır hangi otobüs nereye gider gibi. sanki ben küçüklükten beri dünyadan uzak yetiştirilmişim şimdi bir şeyleri çözmeye çalışıyorum ama diğerlerine yetişemiyor gibi hissediyorum.
Ay ben bazen çok dobra konuşurum bir de mesaj zaten uzun olacak diye kısa kısa açık yazdım her şeyi. İnanın bana çoğu kişi sizin gibi herkes bunalrı seviyor ve genelde sadece bunları yapıyor. Ama işte zaten herkes sever bunlar eğlenceli şeyler. Müzik, kitap falan. Ben de seviyorum.çok güzel yazmissiniz ama saldiriya ugramis gibi hissettim ahahah ben bu yorumu sindirmeye calisip sonra da uygulamaya gecicem UMARIM cunku kabullenmek istemiyorum cogu seyi..tesekkur ederim
AA o zaman türkçe bir yazının içinde ingiliççe terim kullanımı şart tabiingilizce okuyorum
çocukken baya çalışkan bir çocuktum. gittiğim ilkokul bizim ordaydı ve neredeyse herkes birbirini tanıyodu. güzel bir arkadaş grubum vardı 5-6 kişilik. sonra lisedeyken biraz sosyal fobi yaşadım galiba. çok yakın bir arkadaşım vardı hep onlaydım. son sene ise okul değiştirdim genelde erkeklerle daha iyi anlaşıyodum 3 - 4 tane erkek arkadaşım vardı. şuan görüştüğüm düzenli arkadaşım yok gibi bişey ama. üniversiteye daha geçmedim ama ordan birkaç kişiyle iyi anlaştık biriyle buluştuk hatta ama kimle yakın oluruz pek bilemiyorum. lisedeki arkadaşlarımla pek düzenli buluşmuyoruz. zamanım genelde evde geçiyor zaten.sana bir soru. Çocukluğuna gidelim. İlkokul yılların nasıldı?
Lisede ortamın nasıldı?
Arkadaş çevresi olarak ne durumdaydın?
genelde ingilizcesiyle kullaniliyor diye oyle yazdim onu, cevirisi pek kullanilmiyor gordugum kadariylaAA o zaman türkçe bir yazının içinde ingiliççe terim kullanımı şart tabi![]()
O zaman modayı araştırvurmayın öldüm arkadaşlar sorun SADECE influencer meselesi değil, ki ben de takip etmiyorum ama çevremde bu muhabbet olunca ben markalardan, gündemden, giyim tarzlarından uzak gibi hissediyorum. onun dışında da temel olan şeylere de uzağım bunla bu kombinlenir bile çok diyemiyorum klasik şeyleri biliyorum genelde, okumada çok tıkandım onu devam ettirmeye çalışıcam, para mevzusunda pek iyi değilim dolaptan bir şey satmak istesem yok ya kargolanması zor olur ben halledemem şimdi falan diyorum. hep bir eziklik hissim var. kendime güvenmiyorum, pek gündemi takip edemiyorum, bi de bazen insanlar sen bunu biliyor muydun veya sen duymuş muydun deyince de çok kötü hissediyorum
Bu sosyallik denen kavram taaa 2-3 yaşından kendini belli eder. Çok sosyal çocuklar parkta, bahçede o kadar net seçilir ki..çocukken baya çalışkan bir çocuktum. gittiğim ilkokul bizim ordaydı ve neredeyse herkes birbirini tanıyodu. güzel bir arkadaş grubum vardı 5-6 kişilik. sonra lisedeyken biraz sosyal fobi yaşadım galiba. çok yakın bir arkadaşım vardı hep onlaydım. son sene ise okul değiştirdim genelde erkeklerle daha iyi anlaşıyodum 3 - 4 tane erkek arkadaşım vardı. şuan görüştüğüm düzenli arkadaşım yok gibi bişey ama. üniversiteye daha geçmedim ama ordan birkaç kişiyle iyi anlaştık biriyle buluştuk hatta ama kimle yakın oluruz pek bilemiyorum. lisedeki arkadaşlarımla pek düzenli buluşmuyoruz. zamanım genelde evde geçiyor zaten.
Demek ki size görede bunları bilmemek cehalet . Çok şaşırdım.. Dilerim bu yil yüz yüze eğitime geçersinizde bu takıldıklarınızın ne kadar sıradan olduğunu anlarsınız.sanırım uzun zamandır yakındığım özgüvensizliğin altında yatan sebep kendimi çok bilgisiz görmem ve öyle olmam belki de.
bu bilgisizlik derslerle alakalı değil çünkü okulda hep başarılı veya ortalama denilebilecek bir öğrenci oldum, öğretmenlik okuyorum şimdi de. ama genel olarak hayatı yakalayamamış gibi hissediyorum.
19 yaşındayım ama bence bu yaşımla alakalı bir durum değil çünkü benden bir yaş küçük kuzenim çoğu şeye hakim. günümüzde moda olan kıyafetleri giyim tarzlarını marka olan şeyleri biliyor veya nasıl anlatayım basit denilebilecek ama benim bilmediğim life hack'leri falan da biliyor bunu böyle yaparsın şunu şöyle halledersin gibi gibi.
bana gelince benim de ilgilendiğim alanlar var tabi ama çoğu kişinin konuştuğu bildiği şeylere ben uzağım bence. sosyal medyayı kullanmayı seviyorum aslında yani akım olan olaylara viral videolara vs. hakimim. ama çok fazla influencer takip etmem veya onların hayatlarına hakim değilim. kuzenim ve ablam mesela ezbere bilirler, boş zamanlarında genelde influencer videoları takip ederler. o muhabbet açılınca ben kendimi çok hayattan kopuk hissediyorum.
geçen bir muhabbette pahalı bir ayakkabı markasından bahsedildi, ben de bildiğimi söyleyince "aa sen de biliyor muydun" dediler. çok bilinmedik bir şey olsa gerçekten alınmayacağım (biraz alınganım gerçi evet ama) bu zaten bilinen bir marka. sanki ben böyle şeyleri bilmem gibi hissettiriliyorum.
düzenleme: sorun sadece gerçekten bu değil verdiğim örnek göze batmasın lütfen. kuzenim de ablam da aslında böyle yazınca çok tiki birisi gibi hissettirmiş olabilirler ama kötü biri değiller. asıl sorun yaşıtlarımın muhabbet konularına benim çok uzak hissetmem. kuzenim ve ablam da buna dahil. bunun dışında normal gündelik şeylere de pek hakim değilim. ne nerede satılır bir şeyin ortalama fiyatı nedir hangi şeyler bir evin olmazsa olmazıdır hangi otobüs nereye gider gibi. sanki ben küçüklükten beri dünyadan uzak yetiştirilmişim şimdi bir şeyleri çözmeye çalışıyorum ama diğerlerine yetişemiyor gibi hissediyorum.
tebrik ederim oglunuzu bana da ogretsin lutfenDemek ki size görede bunları bilmemek cehalet . Çok şaşırdım.. Dilerim bu yil yüz yüze eğitime geçersinizde bu takıldıklarınızın ne kadar sıradan olduğunu anlarsınız.
17 yaşında oğlum var. Etrafimda Celal Şengör hoca bunu dedi, Celal Sengör hoca şunu dedi diye dolanır.
ya sorunum bu degil ki, cok sosyal degilim zaten ama asiri icine kapanik da degilim. ben kendimi gercekten anlatamiyorum, normal hayatta da bu sorunu yasiyorum diksiyonum da kotu hizli konusurum hep karisirBu sosyallik denen kavram taaa 2-3 yaşından kendini belli eder. Çok sosyal çocuklar parkta, bahçede o kadar net seçilir ki..
Sanırım biraz geçmişe dayalı kapalılık durumu var sende. Bunu aşmak için geç değil ama bir kısmı kalır üstünde çünkü kişiliğin haline dönmüştür.
Şöyle diyeyim sana bahsettiğin terimlere, markalara 4*4 hakimiyet kursan bile sosyal ortamda bunların arada kaynadığını ya da tam ifade edemediğini söyleyebilir misin bana?
Mesela ben türkçe konuşurken türkçe, ingilizce konuşurken ingilizce konuşmayı tercih ederim. türkçe konuşurken araya ingilizce sözcük katma olayını da bir cehalet göstergesi olarak görüyorum. Cehaleti bilgisizlik anlamında kullanmıyorum burda görgüsüzlük gibi geliyor bana. Burada ingilizce bilmeyen bir dünya insan olabilir. Life hack yerine hayata dair ipuçları ya da püf noktaları falan diyebilirsiniz herkes için daha anlaşılır olur. Hem de sizi özenti gibi göstermezgenelde ingilizcesiyle kullaniliyor diye oyle yazdim onu, cevirisi pek kullanilmiyor gordugum kadariyla
sorun bence bir kısım bununla ilgili.ya sorunum bu degil ki, cok sosyal degilim zaten ama asiri icine kapanik da degilim. ben kendimi gercekten anlatamiyorum, normal hayatta da bu sorunu yasiyorum diksiyonum da kotu hizli konusurum hep karisir
Yazdıklarımdan bunu mu çıkardınız? Ablanız ve kuzeniniz size haksizlık etmiş o zaman..tebrik ederim oglunuzu bana da ogretsin lutfen
Kötü demiyoruz ama yani senin söylediğinde biraz saçma. Ben cahilim ablam ve kuzenim diye başlayınca cümleye hani şey bekledim kültürlü, sürekli kendini geliştiren okuyan, gezip gören vs. Tarzda insanlar ama değillermiş, asıl o tip insanları ben boş beleş buluyorum kimse kusura bakmasın da. Bir yere nasıl gidileceğini bilmemek seni cahil yapmaz, aksine elimizde bunca imkan varken bunun gayretinde bulunmamak bana göre yanlış. Bir gün kalk hiç gitmediğin bir yere git, gittiğin yerde ne meşhur ona bak, gez gerekirse kaybol ama bunu aş.aslında böyle yazınca çok tiki birisi gibi hissettirmiş olabilir ama kötü biri değil aslında :/ sorun yaşıtlarımın muhabbet konularına benim çok uzak hissetmem. kuzenim ve ablam da buna dahil. bunun dışında normal gündelik şeylere de pek hakim değilim. ne nerede satılır veya hangi otobüs nereye gider gibi. sanki ben küçüklükten beri dünyadan uzak yetiştirilmişim şimdi bir şeyleri çözmeye çalışıyorum ama diğerlerine yetişemiyor gibi hissediyorum.