• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

çok canım sıkkın lütfen akıl verin...

eşim eski eşiyle cok sık konusuyor görüşmüyorum diyor ama ben baskalarından görüştüklerini duyuyorum.

Sünnete katılıp katılmamaktan daha önemli değil mi bu sorun?
Eşinizin size yalan söylemesi?

Ortada dengeyi kuramamış bir koca görüyorum ben.
Davetiyede hala eski kocasının soyadını kullanan bir kadın bence istemeyerek boşanmıştır.
Kendi yapabileceği her şeyi eski eşinden istemesi iyi niyetinden şüphe ettiriyor.

Ben olsam giderdim, hem de eşimin kolunda dururdum bütün süre boyunca.

Çünkü bana kalırsa o kadın davetiyeye soyismini yazdırıyorsa, düğünde sizin eşinizin koluna girip ya da yanında durarak misafirleri karşılayacaktır!

Sonrasında da eşimle ciddi ciddi konuşurdum bu konuyu. Bir yalan daha duyarsam seni boşarım şeklinde!

Sünnete katılıp katılmamaktan daha önemli değil mi bu sorun?
Eşinizin size yalan söylemesi?

Ortada dengeyi kuramamış bir koca görüyorum ben.
Davetiyede hala eski kocasının soyadını kullanan bir kadın bence istemeyerek boşanmıştır.
Kendi yapabileceği her şeyi eski eşinden istemesi iyi niyetinden şüphe ettiriyor.

Ben olsam giderdim, hem de eşimin kolunda dururdum bütün süre boyunca.

Çünkü bana kalırsa o kadın davetiyeye soyismini yazdırıyorsa, düğünde sizin eşinizin koluna girip ya da yanında durarak misafirleri karşılayacaktır!

Sonrasında da eşimle ciddi ciddi konuşurdum bu konuyu. Bir yalan daha duyarsam seni boşarım şeklinde!
o bunu kabul etmiyorki bide beni sucluyor milletin agzına bakıyormusum kocama inanmıyormusum millete inanıyormusum.eski eş çok cazgır ortalığı ayaga kaldırmasından korkuyorum benim kocada sesini çıkarmaz çocugu birdaha göstermez diye

o bunu kabul etmiyorki bide beni sucluyor milletin agzına bakıyormusum kocama inanmıyormusum millete inanıyormusum.eski eş çok cazgır ortalığı ayaga kaldırmasından korkuyorum benim kocada sesini çıkarmaz çocugu birdaha göstermez diye

Eski eş hem kendi işini kendi halledemeyecek, 2 adım ötedeki eczaneye gidemeyecek kadar naif, hem de eski eşinin şimdiki eşi sünnete geldi diye ortalığı ayağa kaldıracak kadar cazgır

Eşinizin işi zor.

Ben olsam giderdim ve kocamın kolundan çıkmazdım. Davetiyede hala eski kocasının soyadını taşıyan bir kadın akrabalarına boşanmış olduğunu söylememiş bile olabilir!

Eşinizin sorunu bu, sizin değil. Vicdan yapmayın ve üzülmeyin. Sünnete gidin. Çocuğu bir daha hiç göstermemesi diye bir şey zaten olamaz, mahkemelerin görüş günü vermiş olması lazım. Onun dışında kalanlar az ise yeniden düzenlenmesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Zaten bence buna gerek kalmaz, çünkü;

1. Çocuk babasındayken özgür olmaya alışmış bir kadın birden fazla sorumluluk almak istemeyecektir
2. Çocuk zaten babasına alışmış olduğundan kendisi babamı görmek istiyorum dediğinde, annesi her defasında mantıklı bir gerekçe sunamayacağı için çocuğunun gözünde kötü anne durumuna düşecektir ki bunu da göze almak istemeyecektir.

aa tabiki git öyle şey mi olur eşini neden yalnız bırakasın?? ben olsam kesin giderdimm süslen püslen git neşeli ol çatlasınlar

Eski eş hem kendi işini kendi halledemeyecek, 2 adım ötedeki eczaneye gidemeyecek kadar naif, hem de eski eşinin şimdiki eşi sünnete geldi diye ortalığı ayağa kaldıracak kadar cazgır

Eşinizin işi zor.

Ben olsam giderdim ve kocamın kolundan çıkmazdım. Davetiyede hala eski kocasının soyadını taşıyan bir kadın akrabalarına boşanmış olduğunu söylememiş bile olabilir!

Eşinizin sorunu bu, sizin değil. Vicdan yapmayın ve üzülmeyin. Sünnete gidin. Çocuğu bir daha hiç göstermemesi diye bir şey zaten olamaz, mahkemelerin görüş günü vermiş olması lazım. Onun dışında kalanlar az ise yeniden düzenlenmesi için başvuruda bulunabilirsiniz. Zaten bence buna gerek kalmaz, çünkü;

1. Çocuk babasındayken özgür olmaya alışmış bir kadın birden fazla sorumluluk almak istemeyecektir
2. Çocuk zaten babasına alışmış olduğundan kendisi babamı görmek istiyorum dediğinde, annesi her defasında mantıklı bir gerekçe sunamayacağı için çocuğunun gözünde kötü anne durumuna düşecektir ki bunu da göze almak istemeyecekt
farklı bir kadın oğullarıyla başlardan çok iyi anlaşıyorduk şimdi annesi yasaklamış benimle konuşmuyor bile eve geliyor babasıyla oynuyor benim oglumla oynuyor bişey isteyecek olsun babasından istiyor babası zorla meraba hoşçakal dedirtiyor.esime niye böyle davranıyor annesimi dolduruyor dediğimde yapmaz öyle şey çocuk bu günü gününü tutarmı gibi geçirtirici cümleler kullanıyor baslarda cok üzülüyordum ama yoruldum artık oğlu eve geldiğinde o babasıyla ben oğlumla oynuyorum cünkü benle muhatap olmak dahi istemiyor.

farklı bir kadın oğullarıyla başlardan çok iyi anlaşıyorduk şimdi annesi yasaklamış benimle konuşmuyor bile eve geliyor babasıyla oynuyor benim oglumla oynuyor bişey isteyecek olsun babasından istiyor babası zorla meraba hoşçakal dedirtiyor.esime niye böyle davranıyor annesimi dolduruyor dediğimde yapmaz öyle şey çocuk bu günü gününü tutarmı gibi geçirtirici cümleler kullanıyor baslarda cok üzülüyordum ama yoruldum artık oğlu eve geldiğinde o babasıyla ben oğlumla oynuyorum cünkü benle muhatap olmak dahi istemiyor

Hiç zorlama canm bende seninle aynı durumdayım elinden geldiğince müdahale etmemeye çalış zorlayamazsın sonuçta. Tartışma çıkar yine sen üzülürsün ahhh ahhh ne zor böyle bir hayat yaşamak :KK12:

farklı bir kadın oğullarıyla başlardan çok iyi anlaşıyorduk şimdi annesi yasaklamış benimle konuşmuyor bile eve geliyor babasıyla oynuyor benim oglumla oynuyor bişey isteyecek olsun babasından istiyor babası zorla meraba hoşçakal dedirtiyor.esime niye böyle davranıyor annesimi dolduruyor dediğimde yapmaz öyle şey çocuk bu günü gününü tutarmı gibi geçirtirici cümleler kullanıyor baslarda cok üzülüyordum ama yoruldum artık oğlu eve geldiğinde o babasıyla ben oğlumla oynuyorum cünkü benle muhatap olmak dahi istemiyor

Çocuğun yaşı kaç?

Küçükse annesi tarafından dolduruluyor olabilir ama babasının bunu gözlemlediğinde çocuğu ile bunu konuşabilmesi veya çaktırmadan sizi oyunlarınızın/sohbetlerinizin/eğlencelerinizin içine çekebilmesi lazım. Eşiniz de bunu istemiyor sanki???

Eşinizi hatalı buluyorum.

Acaba eski eşine dönmek istiyor olabilir mi? Boşandığı için pişmanlık hissediyor olabilir mi?

oğlu 10yaşında konustugunu oğluyla hiç bi sorun yok ben çok seviyorum nehir ablamı diyormuş göya ama hareketleri hiç öyle demiyor.eski eşine dönmek istemediğini her seferde söylüyor ama belli olmaz bu işler ben çıkarken sordum evlenmeden önce sordum hala soruyorum saçmalama o benim oğlumun annesi baska bişey olamaz diyor

Esiniz size gorusmedigini soyluyor peki gorusmesine ragmen onu anlayamadim? Ortak cocuklari var gorusmeleri normal bisey aslinda sizin tepkinizden mi korkuyo acaba.
Ben oyle bir durumda olsam gidip esimin yaninda olmak isterdim.

Boşanıldıktan sonra bir vicdan yapma durumu oluyor..kötü etkilenmesin ,psikilojisi bozulmasn diye babalar daha çok üstüne düşüyor. Eminim ki siz de ilgisiz kalıyorsunuz eşiniz tarafından.

eşim çocuk için hersey yapılması taraftarı ben öyle düşünmüyorum yeni bi hayat kurmusuz cocuga bunu kabul ettirmesi ve görüşmede konuşmada bi sınır olması taraftarıyım her eski eş aradıgında 2 sokak asagı eczane var gidip ilac alamıyor eşimi arıyor al sunu getir bunu getir oda mesafe koymuyor cok fazla taviz veriyor.

cok abartmis, esin sanki iki karisi var gibi davraniyor neredeyse.
hem cocouk sizdemi kaliyor orasini anlamadim?
oyleyse tabiki sende gideceksin, dugune bile soz hakkin var.
cok sacma olmus bu durum, hele misafir agirlama isine hic girme. ne yaparlarsa yapsindan anasi bilmem kimi.

Pedagoglar çocuklar için en doğrusu anne ve babanın görüşmesi diyor. Çocuktan ayrılmadıklarını çocuğun anlaması,eşlerin ilişkisi bittiğini ama birlikte onu çok sevdiklerini algılaması için. Aslında iletişimde kalmaları çocuk için iyi bir durum çocuk kendini suçlu hissetmez suçluluk duygusuyla büyümez
Amaaaaa neden sizden saklıyor orası garip.
Gitmeyin derim bende çünkü ikisinin çocuğu belki onların orda ortak hareket etmeleri canınızı sıkabilir aslında olması gereken oda sizin görmeniz sizi yıpratabilir diye düşünüyorum iyi hissetmiyorsunuz zaten

Pedagoglar çocuklar için en doğrusu anne ve babanın görüşmesi diyor. Çocuktan ayrılmadıklarını çocuğun anlaması,eşlerin ilişkisi bittiğini ama birlikte onu çok sevdiklerini algılaması için. Aslında iletişimde kalmaları çocuk için iyi bir durum çocuk kendini suçlu hissetmez suçluluk duygusuyla büyümez
Amaaaaa neden sizden saklıyor orası garip.
Gitmeyin derim bende çünkü ikisinin çocuğu belki onların orda ortak hareket etmeleri canınızı sıkabilir aslında olması gereken oda sizin görmeniz sizi yıpratabilir diye düşünüyorum iyi hissetmiyorsunuz zaten

Her pedagog aynı şeyi söylemiyor. Mesela bizimki.
En doğrusu aslında çocuğun durumuna göre karar vermek.

Bizim durumumuzda sürekli benimle barışmak isteyen bir baba, çocuklarını bunun için feda etmekten çekinmeyen, kendisi ile görüştükten sonra "eve gidince ağlayın, babamla barış deyin annenize" diye telkinde bulunan bir babayla ilgili olarak bizim pedagogumuz "siz görüşmeye devam ettikçe sizin boşandığınızı kabullenmekte güçlük çekiyorlar" demişti.

Gerçekten de görüşmeyi kestikten sonra iki kızımın da psikolojisi çok çok daha iyi.

Konu sahibinin durumunda da benzer bir şey sezinliyorum. O yüzden anne-babanın görüşmemesi doğru olabilir de...

Bizim durumumuzda sürekli benimle barışmak isteyen bir baba, çocuklarını bunun için feda etmekten çekinmeyen, kendisi ile görüştükten sonra "eve gidince ağlayın, babamla barış deyin annenize" diye telkinde bulunan bir babayla ilgili olarak bizim pedagogumuz "siz görüşmeye devam ettikçe sizin boşandığınızı kabullenmekte güçlük çekiyorlar" demişti.

Gerçekten de görüşmeyi kestikten sonra iki kızımın da psikolojisi çok çok daha iyi.

Konu sahibinin durumunda da benzer bir şey sezinliyorum. O yüzden anne-babanın görüşmemesi doğru olabilir de...
Bizde yeğenimi götürüyoruz birlikte faaliyetler yapılıyor birlikte gün geçiriliyor çünkü çocuklar boşanma Zaman'ı kendilerini suçlarmış ondan kaynaklı olmadığını onunla ikisininde güzel vakit geçirdiğini birbirlerine öfkeli olmadığını daha iyi anladı psikolojisi düzeldi kendini suçluyordu içine kapanmıştı bir daha annesi ve babasıyla aynı anda vakit geçiremeyeceğini düşündüğü için hep ağlıyordu. Haftada birgün birlikte yemek yiyip ödev günü yapıyorlar.
Ben mesajları hiç okumadım konuya göre yorum yaptım konuda doldurma gibi bişi okumadığım için bunu belirttim. Sonuçta bir çocuk var Onuda düşünmek gerekiyor en az hasarla atlatması için bizde kimse kimseyi doldurmadı ağlamadı çocuğa bu şekilde olan ayrılıklar için konuştum zaten bununla ilgili tv de bir çok pedagog takip ettik bir kaç arkadaşımla görüştük yazılar okuduk ona istinaden söyledim.
Telkin kısmını hiiiç bilmiyorum fikrimde yok.

Size katılıyorum. Çocuklar anne babalarla gorusmeli ama eski eşler birbiri ile gorusmemeli

Size katılıyorum. Çocuklar anne babalarla gorusmeli ama eski eşler birbiri ile gorusmemeli
Peki çocuk için görüşmeleri gereken psikolojik Bi durum oluştuğunda bunda kesin net konuşmak veya bana göre ona göre yok bu işin uzmanları var çocuğu ölçer tartar bir yol gösterir ayrıca her çocuk mutlaka ister anne ve babasıyla bir gün geçirmek ona bunu çok görmemek gerek çocuk dışında görüşmek Etik değil

Back
X