çok çaresiz hissediyorum

cileklihuptirik

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
17 Ocak 2013
101
0
26
Burdur
biraz uzun olacak ama nolur yardım edin kimsem yok.. Çok sıkıntılı zamanlar geçirdim. erkek arkadaşımla okullar kapanmadan iki hafta once falan bir yakınlık yaşadım ikimizde çok pişman olduk ailelerimiz boyle şeylere karşı,vicdanen rahatsızlık duyduk. sonra evime geldim farklı bir şehre. aradan iki hafta geçti adetim bir ay kadar aksadı zaten hep düzensiz olduğu için önemsemedim başta. sonra içime bir kurt düştü birden acaba hamile miyim diye. ardından bir haftalığına bir yere gitmek zorunda kaldım orada hiç bir şekilde test yapamadım o kadar korktum ki böyle bir şey duyulursa beni öldürürlerdi. gittiğim yerde yataktan kalkamadım gecelerce gözümü kırpamadım yemek yiyemedim hastanelik oldum. fakat öyle pişman oldumki her gün her an tövbe ettim af diledim. şehre donmeden iki gun once adet oldum ilk gunler kahverengiydi onuda stres yaptım adet değil mi acaba diye. neyse şehre donunce hemen doktora gittim ultrasonda çıkmadı tabi bişey kan testi yaptırdım negatif çıktı.gittim hamilelik testi aldım negatif çıktı. fakat o bir hafta oyle stresli öyle korkulu geçti ki psikolojim bozuldu ailem beni hala küçük bir kız çocuğu olarak görürken benim boyle şeyler yapmam beni çok sarstı. ve şimdi adet olmuş olmama testlerin negatif çıkmış olmasına rağmen ben iyi olamıyorum hala acaba testlerde bir yanlışlık karışıklık olmuş mudr diyorum. biliyorum saçma gelecek fakat ben hala çok korkuyorum karnım şişiyormuş gibi geliyor. bunu sadece 2 arkadaşım ve erkek arkadaşım biliyordu ve artık benim bu tavırlarımdan sıkıldılar yardımcı olmaya çalışıyorlar fakat tabiki yaşadıklarımı anlayamıyorlar artık bunaldılar. konuşacak kimsem yok bu şehirde hiç arkadaşım yok psikoloğa gitmeli miyim nolur içimi rahatlatacak şeyler söyleyin

Bu adam sana ne yaparsa yapsın bi tarafın hep ona muhtaç kalacak ... ayrıldın diyelim daha sonraki erkek arkadaşlarında aynı hatayı yapma ihtimalin artık çok daha fazla ... Diyelim evlendin ... Eşin en ufak bi şeyde bunu yüzüne vuracak ... Bunlar ihtimaller ama neler yazıyor burda arkadaşlarımız genelde olan bu ... yazık ettin kendine ...

canım korkma hamile değilsindir olsaydı testlerde kesin çıkardı bunu aklından çıkar bence yaşadığın travmaya gelince bende bi uzmanla görüş çünkü kolay şeyler değil ama arkadaşında dediği gibi yaşanması gerekiomuş ki yaşanmış sen bundan snra aynı hatayı yapmamaya bak yksa toparlanman daha zor olur arkadaşlarınla konuşmayı dene seni tanıdıkları için anlamaları kolay olur onlarla olmuyosa eğer psikoloğa git derim ben ilerde bu olayın sıkıntısını çekmemen için geçmiş olsun...

çok saolun tamamen bişey yaşamadık zaten sadece bir temas oldu arada ve bıraktık gerçekten vicdan azabı çektim çünkü ama bu şekilde de hamile kalan insanların olduğunu okudum nette ondan sonra şüphelenmiştim zaten. beni tanımıyorsunuz ama lütfen dua edin tek ricam bu ailemin yüzüne bakmak gelmiyor içimden çok zorlanıyorum üzerine birde hala hamileymişim psikolojisi. Allah bana bunları hatamı anlamam için yaşattı biliyorum anladımda zaten üstesinden gelmeye çalışıyorum henüz 20 yaşındayım bu arada

zor zamanlar geçirmişsin tatlım senin adına üzüldüm neyseki hamile değilsin. Kötü sonuçlar doğurabilirdi. Anladığım kadarıyla benim gibi evhamlı birisin ne kadar tavsiyelerde bulunsamda sonuna kadar yaşayacaksın bu sıkıntıları içinde ama kendinide yıpratma derim. Umarım kendini üzecek şeyler yapmazsın tekrar

Tamamen bisey yasamadik derken anlayamadim bekaretin varmi yokmu ne demek istedin

inanılmaz evhamlıyım aklıma hep kötü şeyler geliyor ya sonuçlar karışmışsa testler yanlışsa diye. çok pişman oldum aile bağlarımız kuvvetlidir ve beni gerçekten çok severler onları üzecek bir şey yapmak istemiyorum bir daha onları kaybedemem ama bu psikolojiden de kurtulamadım

1. Buradan alacağın muhtemel tepkilere hazırlıklı ol ve psikolojinin daha da bozulmaması için sinirlenip üzülmemeye gayret et.

2. Yine buradan alacağın muhtemel tepkiler sayesinde kendini bir böcek gibi hissetme hatasına sakın düşme.

3. Buradaki henüz gerçekleşmemiş ama gerçekleşmesi ihtimal dahilinde olan tepkilerin neticesinde "ühühü ben derdimi anlatıp çözüm istedim ama siz beni yargılamaya kalkıştınız" deme. Zira toplumda yüzlerce farklı inanış ve insan varken bunların olması olağandır. Doğru mudur? Değildir lakin olağandır.

4. Burası ile ilgili uyarıların sonrasında konuya dönecek olursam, pişmanlığın aile öğretileri yahut inançların vesilesiyle gerçekleşti sanırım. Bu durumu atlatıp atlatamamak biraz da senin dünya görüşünle alakalı. Cinsellik yaşamış olmanı geri dönüşü olmayan berbat bir hata olarak görmüyorsan, bu durum zamanla geçecek ve iyileşeceksin. Yok eğer hata olarak görüyor ve hayatının devamında omzunda bir yük olarak taşıyacağına inanıyorsan, bu travma süresi biraz uzayabilir.

5. İçinde bulunduğun durum sadece hamile kalma korkusunun etkileri ise korkma, o kadar testin sonucunda pozitif olma ihtimali yok. Hamile değilsindir. Yok eğer başka endişelerin de varsa, kendine ve çevrene dürüst olmayı yeğledikten sonra hiçbir şey geri dönüşü olmayacak kifayette değildir.

6. Yaşın kaç bilmiyorum ama umarım kalıcı etkilerin yaşanacağı küçük bir yaş değildir. Umarım...

7. Geçmiş olsun, korkma geçmeyecek hiçbir sıkıntı yoktur bu hayatta. Dürüst ve sağlam kalabildiğin sürece...

8. Maddelerden sıkıldım tekrar geçmiş olsun.

teşekkürler yaşım 20, içinde bulundğum durum hamile kalma korkusunun etkileri ve bunun yanında aileme karşı bir vicdan azabı..

büyük ihtimalle stres ve şehir değişikliğinden gecikmiştir adtein. ben tatile gidip döndükten sonra 1,5 hatta 2 ay adet gecikmesi yaşarım çok ilginç düzenim alt üst olur.

aklına gelen kötü şeyler gerçek olmuyo ama bu düşünceler seni yiyip bitiriyor ya öyleyse ya böyleyse diye. o yüzden sen sonuca odaklan canım sonuçta hamile değilsin

İlk 3 madde enteresanmış.
Nerden kapıldınız bu fikre?
Henüz tepki veren biri yokken " alacağın tepkiler sonucu kendini böcek gibi hissedebilirsin" uyarısı kendini iyi mi hissettirecek konu sahibine?

var. tamamen olmadı yani

Ya kusura bakma ozeline girmek istemezdim ancak bu kadar telasli sorunca bende sormak zorunda kaldim korkma hamile deglsn yok ben rahat deglim hala diosan bi test daha yap durumun psikolojik kendini ona adapte etmissin ondan bu durumu yasiosun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…