Benımde mı boyle olacak ):
Bızımde kredı borcumuz var, 2,5 yıla kadar bıtecek. Esım artık baba olmak ıstıyor, bende anne. Bıraz zaman tanıyalım kendımıze ıstedım. Aramızdakı sorunlardan oturu, fakat her gecen gun benı ıkna edıyor degısımı ıle.
Bebegımız olsa, nasıl olacak dıye dusunuyorum sımdıde. Kayınvalıdem 'sen calıs, ben bakarım' dıyor ama, ya lafta kalırsa, ya oda sıkayet ederse kı, kadıncagız zaten hasta. Bakamam dese, hak verırım. Ama ben ne yapacagım. Calısmasam kıt kanaat gecınırız kı, sımdı bıle oyle her ıstedıgımızı alalım, gezelım, tozalım dıyemıyoruz.
egem1986 dayanabıldıgın kadar dayan, demekten baska bır fıkır gelmıyor aklıma. Calısmasan, daha zor olacak gecımınız. Ustelık bebegın de var, ozendıgın gıysılerı almak ıstemez mısın ona? Bılıyorum, demesı kolay ama gecımde cok zor. Bır yerden odun vermeden olmuyor ne yazık kı. ):
bende pazartesi işe yeni başladım....
5 aylık bebeğimi evde annem ve kızkardeşime bırakıp geldim....
gözüm arkada değil ama annem ve kızkardeşim bile olsa hala ufak tefekte olsa tereddütlerim var....
kim olursa olsun bebklerimize bizden daha iyi kimse bakamaz.....
ben oğlum yemiyor diye bırakmıyorum zorla ısrarla bitiriyorum ama annem öyle değil mesela yemiyor kızım diyor...
bu benim kafamda sorun olmuştu neden zormalımıyor diye ve annemle bunu konuştum ve hallettim artık annemde benim gibi yapıyor konuşarak sende halledebilirsin....
benim gibi yedir diyorum, alıştırma ben her zaman öyle yediremem diyor. babam uslu, annem ise yaramaz diyor. benim bebegim elinde birseylerle oyalanarak yemek yiyor. birde sallayacaksın ama ses olmayacak. Öyle olursa aralıksız uyuyor. kendi kendine ev-de dolanıyo.
bence borcunu bitir derim ne biliyim yada benim şimdiki aklım olsa öyle yapardım ben 6 sene sonra yaptım oğlumu ama yinede bekleseydim evimin borcunu annemler hep yap bakarız diyorlardı bakıyorlar ama bide gel bana sor.oğlumda mafoldu ordan oraya anneanne bakıcı ev arasındaborç olmasaydı kimseye minnet etmezdim ama şimdi mecbur katlanıyosun
Benımde mı boyle olacak ):
Bızımde kredı borcumuz var, 2,5 yıla kadar bıtecek. Esım artık baba olmak ıstıyor, bende anne. Bıraz zaman tanıyalım kendımıze ıstedım. Aramızdakı sorunlardan oturu, fakat her gecen gun benı ıkna edıyor degısımı ıle.
Bebegımız olsa, nasıl olacak dıye dusunuyorum sımdıde. Kayınvalıdem 'sen calıs, ben bakarım' dıyor ama, ya lafta kalırsa, ya oda sıkayet ederse kı, kadıncagız zaten hasta. Bakamam dese, hak verırım. Ama ben ne yapacagım. Calısmasam kıt kanaat gecınırız kı, sımdı bıle oyle her ıstedıgımızı alalım, gezelım, tozalım dıyemıyoruz.
egem1986 dayanabıldıgın kadar dayan, demekten baska bır fıkır gelmıyor aklıma. Calısmasan, daha zor olacak gecımınız. Ustelık bebegın de var, ozendıgın gıysılerı almak ıstemez mısın ona? Bılıyorum, demesı kolay ama gecımde cok zor. Bır yerden odun vermeden olmuyor ne yazık kı. ):
Bence 1 sene daha bekle derim canım. O şekilde kafan daha rahat olur kendi çocuguna kendin bakarsın. kimse seni kadar iyi bakamaz
Pekı yasım sızce sorun degıl mı? Bırde esım o kadar heveslı kı, hanı ben ondan emın olayım dıye beklıyorum ama onu da oyle heveslı gorunce kıyamıyorum. Ustelık sorunlarımzda cozulmeye basladı.
Evde bır gorsenız, sankı karsısında oglu ya da kızı varmıs gıbı konusuyor, hayaller kuruyor, bırlıkte nasıl zaman gecırecegımızı anlatıyor. Ve bunları soylerken hıssedıyorum resmen ucuyor.
Esıme sorunun sadece ona guvenmemekle alakalı olmadıgını da soyledım. Maddı durumumuzda etkılıyor kararımı dedım. Oda calısmazsın o zaman dıyor. Fakat bunu hevesınden soyledıgını bılıyorum. Yoksa sartlarımız hıc de uygun degıl bunun ıcın.
Maddi durumda cok önemli bence insan bebeğine herseyden almak istiyor, herseyin en iyisini almak istiyor. Şimdi bilene hamile kalsan en fazla ailenin bakacagı hamilelik süresi, dogum izni fln, ailenin en fazla bakacagı 1 sene en kötü ihtimal ailen bakamazsa sıkarsın dişini canım:)
valla şaşırdım ne yalan söyliyim...
Annem şimdiden planlar yapıyor... Işte hafta içi gelir bakarım bebeğe cumadan gider babanların yemeklerini hazırlar çamaşırlarını ykar ütülerim pazar akşam gene gelirim diyor.. Aramızda 2 saatlik mesafe var....
Sonra diyor 1-2 yaşından sonra da burda tutmam çocuğu yazın alır bize götürürüm, istanbulda toz dumanda büyümesin çocuk temiz havada gezdirip dolaştırırız biz diyor, siz de haftasonu gelir çocuğunuzu görürsünüz diyor....
Belli ki annen çocuğuna bakmak istemiyor.. Illaki çok seviyordur, ama sevmek başka bakmak başka....
Mümkün olduğunca etrafınızda ihtiyaç sahibi birilerini bulup daha uygun fiyata baktırabilieceğiniz birilerini bulmaya çalışın.. Maalesef zorla güzellik olmuyor...
Olmaz mı, elbette onemlı. Bende bu nedenle sana dıyorum, bıraz daha dayan dıye. Ne yapalım, hayat bır seylerden odun vermeden guzel olmuyor.
Ya da Parıs Hılton vb. olarak dunyaya gelmeyenler ıcın;
hayat=odun vermek
Borcuna 2.5 sene kalmış 1 sene içinde yapsan hamilelik süreci doğum izni felan belki kurtarırsın.bakmasalarsan bile borcun az kaldımı bırakabilirsin belki yaşında ilerliyo diye düşünüyosun off zor durum
bu arada ben 6 sene sonra yaptım birde tüp bebek oğlum ne kadar çok ailem istediğini düşün tüm masrafları bile onlar karşıladılar tek olsun diye
AMA ŞİMDİ BAKAMIYORLAR ÜZÜYORLAR
Bakamamak ayrı bır durum, bakmamak ayrı. Fakat sevdıklerını, ıstedıklerını bılıyorsun ya bu bıle yeter. Ustelık onun ıcın maddı ımkanlarını da ortaya koymuslar, dusun ne kadar sanslısın.
Ben bıraz da korktugum ıcın ertelemek ıstemıyorum aslında. Dk. hapı kullandım ben 15 ay, evlenmeden bır ay once baslamam gerektıgını soylemıslerdı, oyle yaptım. Fakat zaman zaman ara vermek gerekıyormus, yoksa yumartalıklar tembellesıyor, uzun sure bebek olmasını etkılıyormus, bunu yenı ogrendım, sımdı ara verdım.
Bır sure farklı sekılde korunuruz dıye dusundum ama, esım fırsatı degerlendırmekten yana. Bana da Rabbıme bol bol dua etmek dusuyor. Bızım ıcın hayırlı olanı nasıp etsın, belkıde bır sure bebegımız olmayacak, bu zaman zarfı ıcınde bıraz daha hafıfletecegız borcumuzu.
Rabbım herkesın yar ve yardımcısı olsun.
ben anlamıyorum gerçekten seven bir anneanne babaanne ne olursa olsun torununun bakıcıda kalmasını istemez.Ben o zaman annemin torununu sevdiğini düşünemem.Eğer herhangi bir sağlık problemi yoksa ve çocuğumu sadece gezemediği için reddediyorsa bunu kabullenemem.
birde çocuğumu aç bırakacak, altı kirli kalacak pişecek ve bunu annem yapacak,ben o annenin yüzüne biraz zor bakarım.Hatta şöyle söyleyeyim bakmam.Benim kızım 1 yaşında 3-4 ay kadar kaynanam baktı.Ben onun bakmasından memnun değildim.Şimdi annemlerle kalıyorum.Annem ve yanında da ayda 200 tl verdiğim bir bakıcı var 1/2 gün geliyor.Benden daha itinalı bakıyor bebeğime çok şükür.
Birde annem öyle bir anneki benim üzüldüğümü görse dayanamazki yavrumun üzüntüsüne dayansın.Dikkat ediyorum.Daha kızım konuşmuyor ama onunla sohbet ediyor.Çak yapıyor oyun oynuyor.Balkona çıkarıyor sıkılmasın diye.Çorba yapıyor ki benden daha lezzetli yapıyor çorbayı.Eline koluna sağlık.
Buarada borç ve ev konusuna borcum için çocuğumu mağdur etmem.Eğer çocuğum zor durumda kalacaksa evimde barkımda işimde gerekirse ben yemeyim bile ama çocuğum mağdur olmasın ben razıyım.Ben böyle bir anneyim bilemiyorum.Ben annemden babamdan böyle gördüm.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?