ben anlamıyorum gerçekten seven bir anneanne babaanne ne olursa olsun torununun bakıcıda kalmasını istemez.Ben o zaman annemin torununu sevdiğini düşünemem.Eğer herhangi bir sağlık problemi yoksa ve çocuğumu sadece gezemediği için reddediyorsa bunu kabullenemem.
birde çocuğumu aç bırakacak, altı kirli kalacak pişecek ve bunu annem yapacak,ben o annenin yüzüne biraz zor bakarım.Hatta şöyle söyleyeyim bakmam.Benim kızım 1 yaşında 3-4 ay kadar kaynanam baktı.Ben onun bakmasından memnun değildim.Şimdi annemlerle kalıyorum.Annem ve yanında da ayda 200 tl verdiğim bir bakıcı var 1/2 gün geliyor.Benden daha itinalı bakıyor bebeğime çok şükür.
Birde annem öyle bir anneki benim üzüldüğümü görse dayanamazki yavrumun üzüntüsüne dayansın.Dikkat ediyorum.Daha kızım konuşmuyor ama onunla sohbet ediyor.Çak yapıyor oyun oynuyor.Balkona çıkarıyor sıkılmasın diye.Çorba yapıyor ki benden daha lezzetli yapıyor çorbayı.Eline koluna sağlık.
Buarada borç ve ev konusuna borcum için çocuğumu mağdur etmem.Eğer çocuğum zor durumda kalacaksa evimde barkımda işimde gerekirse ben yemeyim bile ama çocuğum mağdur olmasın ben razıyım.Ben böyle bir anneyim bilemiyorum.Ben annemden babamdan böyle gördüm.
Maalesef size katılmıyorum...
Anneanne ve babaanneler bizim çocuklrııza bakmak zorunda değiller..
Sağlık sorunlrı olmasa bile bakmak zorunda değiller.. Bnun torunlarını sevip sevmemekle alakası yok..
Belli bir yaştan sonra kafaları almayabilir.. Bebeğin hareketliliğine ayak uyduramayabilirler.... Ya da bebeğin sorumluluğu onlara zor gelebilir... BU da çok normal.... Sadece gezemedği için torununa bakmayı kabul etmiyorsa bunu kabulenemem, torununu sevdiğini düşünemem demişsin de...
O çocukları biz doğuruyoruz sırf evde oturmamak için, sırf çalışmak için sırf borç ödemek için biz çocuğumuzdan vazgeçip bakıcı anane yada babaneye bırakabiliyorsak ve bu bizin bebeklerimizi sevmediğimiz anlamına gelmiyorsa onlarınki de gelmemeli....
Bizler eğer bebek düşünüyorsak nasılsa annem bakar kaynanam bakar diye düşünmemeliyiz... Bakarlarsa ne ala ne güzel... Ama balkmazlarsa da canları sağolsun.... Bakıcı eline bırakmak gibi bir kavram da kabul etmiyorum ben...
İyi bir bakıcı seçtikten sonra sorun olmuyor.. Hatta onlar bu işin eğitimini almış oluyorlar bebekle daha profesyonelce ilgileniyorlar....
Benim bebeğime de annem ben bakıcam diyor... Ama farklı şehirdeyiz.... Bir süre idare eder ama ben bakıcı arıycam doğumdan sonra.... Herkesin kendi sorumlulukları var... Annemin temizlemesi toparlaması gereken bir evi var zaten, yemek hazırlaması gereken bir kocası bir oğlu var.. Yıkaması gereken ütülemesi gereken çamaşırları var...
Bir de hadi ben çocuk doğurdum. Sen o sorumluluklarını yap bir de benim çocuğumun sorumluluğunu al demeye hakkım yok...
KAdın beni ve kardeşimi doğurmuş büyütmüş evlendirmiş.. Tam rahat edip kendi hayatını sessiz sakin şekilde yaşayacağğı yaşa geliş.. Haddi al sana torun bak demek bence bencillik....
zor bir durum haklısın...bir yandna çalışmak zorundasın bir yanda çocuğun...
annende haklı kendine göre her annane ,babanne çocuğa iyi bakacak bundan hayıflanamaz diye
bir kural yok ki sonuçda insanız herkesin yapısı farklı...
kimi çok severek bakar,kimi zorunlulukdan bakar kimide hiç bakmayabilir.
bu yadırganacak bir durum değil sizin annenizde belliki istemeyerek bakıyor...
kendine göre vardır sebepleri çok kafana takma derim biraz zor olsada idare etmek
size düşüyor en azından çocuğun kreşe gitse
yaşı uygun değil mi?
bi anneanne veya babaanne çocuğa bakmak zorunda değil, yok böyle birşey. kadınlar zaten bakacaklarına bakmışlar büyütmüşler bi de onların çocuklarını da büyütmeye uğraşmaları bu kadıncağızlara da haksızlık. her anneanne sever ama bakmak zorunda değil. haa bakanı vardır, becerir de ama ben şahsen annemim veya kayınvalidemin birebir çocuğa bakmasını istemem. onların başta sen doğur biz bakarız lafları da %80 hüsranla sonuçlanır (çevremde %100 hüsran) çünkü çocuk bakmak hem büyük bir sorumluluk hem de enerji gerektiren bir iş. ilk heves toruna bakarlar ama büyüdükçe hareketlendikçe eminim zorlanırlar. burada okuyoruz işte ayy kızım durmuyor sürekli ağlıyor, ayy oğlum düz duvara tırmanıyor şikayetlerini. ne yapsınlar bu kadıncağızlar yani. haa ne olur bir bakıcı tutulur, anneanne ve babaanne de bakıcıyı düzenli şekilde takip eder. bu mantıklı. ama sen yaşlı, ununu elemiş eleğini asmış bir kadına çocuğunu verirsen bi de aman şöyle böyle, şunu da öğret v.s dersen olmaz bence. annene de haksızlık. maddi durum yoksa da hesaplarda bir hata yapılmış demektir. bu da tamamen sizin kabahatinizdir. ayy benim maddi durumum yok bakıcı da tutamıyorum annem de doğru düzgün bakamıyor derseniz ee yaparken aklın nerdeydi ya da eve girerken aklın nerdeydi şeklinde cevap almanız da yüksek ihtimal. ben de bi bebek düşünüyorum fakat şu andaki şartlar da bebek için uygun bir ortam yaratamıyacağımı da biliyorum ve yapmıyorum, yoksa doğurmakta ne var, doğur doğur sal anneanne babanne başına onlarda kafayı sıyırsınlar ve sana sarsınlarkafamçokkarıştı
bi anneanne veya babaanne çocuğa bakmak zorunda değil, yok böyle birşey. kadınlar zaten bakacaklarına bakmışlar büyütmüşler bi de onların çocuklarını da büyütmeye uğraşmaları bu kadıncağızlara da haksızlık. her anneanne sever ama bakmak zorunda değil. haa bakanı vardır, becerir de ama ben şahsen annemim veya kayınvalidemin birebir çocuğa bakmasını istemem. onların başta sen doğur biz bakarız lafları da %80 hüsranla sonuçlanır (çevremde %100 hüsran) çünkü çocuk bakmak hem büyük bir sorumluluk hem de enerji gerektiren bir iş. ilk heves toruna bakarlar ama büyüdükçe hareketlendikçe eminim zorlanırlar. burada okuyoruz işte ayy kızım durmuyor sürekli ağlıyor, ayy oğlum düz duvara tırmanıyor şikayetlerini. ne yapsınlar bu kadıncağızlar yani. haa ne olur bir bakıcı tutulur, anneanne ve babaanne de bakıcıyı düzenli şekilde takip eder. bu mantıklı. ama sen yaşlı, ununu elemiş eleğini asmış bir kadına çocuğunu verirsen bi de aman şöyle böyle, şunu da öğret v.s dersen olmaz bence. annene de haksızlık. maddi durum yoksa da hesaplarda bir hata yapılmış demektir. bu da tamamen sizin kabahatinizdir. ayy benim maddi durumum yok bakıcı da tutamıyorum annem de doğru düzgün bakamıyor derseniz ee yaparken aklın nerdeydi ya da eve girerken aklın nerdeydi şeklinde cevap almanız da yüksek ihtimal. ben de bi bebek düşünüyorum fakat şu andaki şartlar da bebek için uygun bir ortam yaratamıyacağımı da biliyorum ve yapmıyorum, yoksa doğurmakta ne var, doğur doğur sal anneanne babanne başına onlarda kafayı sıyırsınlar ve sana sarsınlarkafamçokkarıştı
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?