çok çaresizim sizde aynı sorunu yaşıyormusunus:((

çok garip torunlar çok sevilir.........bende çocuğum olursa annemden geri alamıycam diye korkuyorum......yeğenime çocuğundan daha iyi bakmıştı gerçi ama çok garip annenin aslında onunla vakit geçirmekten hoşlanması lazım ........

Maalesef size katılmıyorum...
Anneanne ve babaanneler bizim çocuklrııza bakmak zorunda değiller..
Sağlık sorunlrı olmasa bile bakmak zorunda değiller.. Bnun torunlarını sevip sevmemekle alakası yok..
Belli bir yaştan sonra kafaları almayabilir.. Bebeğin hareketliliğine ayak uyduramayabilirler.... Ya da bebeğin sorumluluğu onlara zor gelebilir... BU da çok normal.... Sadece gezemedği için torununa bakmayı kabul etmiyorsa bunu kabulenemem, torununu sevdiğini düşünemem demişsin de...
O çocukları biz doğuruyoruz sırf evde oturmamak için, sırf çalışmak için sırf borç ödemek için biz çocuğumuzdan vazgeçip bakıcı anane yada babaneye bırakabiliyorsak ve bu bizin bebeklerimizi sevmediğimiz anlamına gelmiyorsa onlarınki de gelmemeli....

Bizler eğer bebek düşünüyorsak nasılsa annem bakar kaynanam bakar diye düşünmemeliyiz... Bakarlarsa ne ala ne güzel... Ama balkmazlarsa da canları sağolsun.... Bakıcı eline bırakmak gibi bir kavram da kabul etmiyorum ben...
İyi bir bakıcı seçtikten sonra sorun olmuyor.. Hatta onlar bu işin eğitimini almış oluyorlar bebekle daha profesyonelce ilgileniyorlar....

Benim bebeğime de annem ben bakıcam diyor... Ama farklı şehirdeyiz.... Bir süre idare eder ama ben bakıcı arıycam doğumdan sonra.... Herkesin kendi sorumlulukları var... Annemin temizlemesi toparlaması gereken bir evi var zaten, yemek hazırlaması gereken bir kocası bir oğlu var.. Yıkaması gereken ütülemesi gereken çamaşırları var...
Bir de hadi ben çocuk doğurdum. Sen o sorumluluklarını yap bir de benim çocuğumun sorumluluğunu al demeye hakkım yok...
KAdın beni ve kardeşimi doğurmuş büyütmüş evlendirmiş.. Tam rahat edip kendi hayatını sessiz sakin şekilde yaşayacağğı yaşa geliş.. Haddi al sana torun bak demek bence bencillik....

1,5 yıl evvel bizde çok sıkıştık büyük bir kredi borcumuz vardı hala ödüyoruz. Çalışmayı istiyordum zaten ama bebekliğinden beri oğlumla ilgilenen gün içinde 2 saat bırakabildiğim annem tam gün bakmaya yanaşmadı. Dizleri rahatsız benim oğlumda aşırı hareketli bir çocuk peşinden koşamam dedi. Bende böyle söyleyince güvenemedim oturdum aşağı. Sıktık iyice kemerleri her şeyden kıstık. Bugüne geldik 2 ay daha sıkıntı çekeceğiz. Şimdi oğlumun konuşma problemi var. Psikiyatrist hemen kreşe vermemizi söyledi borç biter bitmez yarım gün kreşe vereceğim oğlumu, yani yine sıkacağız kemerleri.

Çocuk büyütmek hiç kolay değil çocuktan sonra annenin çalışması da çok zor oluyor işte. Doğur biz bakarız diyen anneler k.valideler çocuk hareketli ve yaramaz olunca ellerini çekiyorlar işte... Bence biraz daha sıkın kemerlerinizi borcun vadesini uzatın kendiniz bakın çocuğunuza. Kimseden fayda olmuyor ne yazık ki olsa da böyle sizin gibi sıkıntı çekenler çok oluyor. Oğlunuz daha 1.5 yaşında o yaşlarda benim annemde bakarım diyordu ben iş arıyordum bulamadım ama. Çocuğunuz biraz daha büyüyünca evde durmak istemeyecek yaşıtları ile bir araya gelsin isteyecek, sosyalleşmek isteyecek daha da zorlaşacak bakımı, annenizin o zaman bakacağını hiç sanmıyorum ben. Ya kreşe vereceksiniz yada işten çıkıp siz bakacaksınız madem ki oğlunuz mutsuz bunu yapmanız lazım...

o kadar benzer şeyler yaşıyoruz ki, konu başlığına tıklar tıklamaz "ben bu konuyu ikinci defa mı açmışım ki" dedim :)
benim konularıma bi bak istersen canım, gerçekten şaşırdım.
çok da üzüldüm inan.
ben artık evi hiç aramıyorum
elim telefona gitmiyor yine sitem duyacağım diye
bu kış ana sınıfına gidecek inşallah
bekliyorum
benimki 3.5 yaşında
eve gidince üstüme atlıyor resmen.
umarım en kısa zamanda bir çözüm bulursun canım.
bebeğini de öpüyorum...

kesınlıkle katılıyorum..benımde demek ıstedıgım aynen buydu..
ama maalesef evlı ve cocuklu olmayınca yorum yaparken bıle cekınıyor ınsan :) neyse kı sız benım soylemek ıstedıklerıme tercuman olmussunuz :)

zor bir durum haklısın...bir yandna çalışmak zorundasın bir yanda çocuğun...
annende haklı kendine göre her annane ,babanne çocuğa iyi bakacak bundan hayıflanamaz diye
bir kural yok ki sonuçda insanız herkesin yapısı farklı...
kimi çok severek bakar,kimi zorunlulukdan bakar kimide hiç bakmayabilir.
bu yadırganacak bir durum değil sizin annenizde belliki istemeyerek bakıyor...
kendine göre vardır sebepleri çok kafana takma derim biraz zor olsada idare etmek
size düşüyor en azından çocuğun kreşe gitse
yaşı uygun değil mi?

benim bebegim 11 aylık daha. biraz dişimi sıkmak dayanmak durumundayım sanırım.yapabilecek birşey yok malesef. uzaktan göründüğü gibi olmuyor hersey.ben işten cıksam kendimi bogazımı ne kadar kısarsam kısayım gecinemeyiz ve cocugumu birçok seyden mahrum bırakmış ve belkide borc batagına düşmüş oluruz. Çünkü bankaya ödediğimiz meblag biraz yüksek. cabuk bitirelim istedik. annemin bi dediğini iki etmiyoruz. her dediğini sineye cekiyorum.bebegimizede bakacaktı. ben ona zaten hiç birşey demiyoruz. ama annemin bize demediği kalmıyor. dediğim gibi sineye cekiyoruz. ama bi noktadan sonra dayanamıyor insan.

bi anneanne veya babaanne çocuğa bakmak zorunda değil, yok böyle birşey. kadınlar zaten bakacaklarına bakmışlar büyütmüşler bi de onların çocuklarını da büyütmeye uğraşmaları bu kadıncağızlara da haksızlık. her anneanne sever ama bakmak zorunda değil. haa bakanı vardır, becerir de ama ben şahsen annemim veya kayınvalidemin birebir çocuğa bakmasını istemem. onların başta sen doğur biz bakarız lafları da %80 hüsranla sonuçlanır (çevremde %100 hüsran) çünkü çocuk bakmak hem büyük bir sorumluluk hem de enerji gerektiren bir iş. ilk heves toruna bakarlar ama büyüdükçe hareketlendikçe eminim zorlanırlar. burada okuyoruz işte ayy kızım durmuyor sürekli ağlıyor, ayy oğlum düz duvara tırmanıyor şikayetlerini. ne yapsınlar bu kadıncağızlar yani. haa ne olur bir bakıcı tutulur, anneanne ve babaanne de bakıcıyı düzenli şekilde takip eder. bu mantıklı. ama sen yaşlı, ununu elemiş eleğini asmış bir kadına çocuğunu verirsen bi de aman şöyle böyle, şunu da öğret v.s dersen olmaz bence. annene de haksızlık. maddi durum yoksa da hesaplarda bir hata yapılmış demektir. bu da tamamen sizin kabahatinizdir. ayy benim maddi durumum yok bakıcı da tutamıyorum annem de doğru düzgün bakamıyor derseniz ee yaparken aklın nerdeydi ya da eve girerken aklın nerdeydi şeklinde cevap almanız da yüksek ihtimal. ben de bi bebek düşünüyorum fakat şu andaki şartlar da bebek için uygun bir ortam yaratamıyacağımı da biliyorum ve yapmıyorum, yoksa doğurmakta ne var, doğur doğur sal anneanne babanne başına onlarda kafayı sıyırsınlar ve sana sarsınlarkafamçokkarıştı

üzüldüm canım yaa allah yardımcın olsun benimde 9 aylık bi bebeğim var kendimi senin yerine koydumda ....
inşallah bi çıkar yol bulursun ..
eğer kaynanaı seviyorsan onu çağır memleketten o baksın biraz bebeğe olmazmı?

sana katılmıyorum. Biraz fazla buyuk konuşmussun. Bu işler öyle uzaktan olmuyo canım. Göründüğü gibi değil yani. doğu dogur sal degil bu olay. Hayvan değilki salasın o senin yavrun anneninde yavrusu anneanneninde bir parcası. Hayvan olmadıgımız içinde. Çocuklarımıza sahip çıkıp elimizden geldiğince onlara yardımcı olacagız. Onların mutlulugu bizim mutlulugu. Düz mantıktan kurtulmak lazım

sanırımsiz Türkiye şartlarından cokta haberdar değilsizniz yada maddi olarak herkezin eşit şartlarda yaşayıp gittiğini düşüyorsunuz.İnsanlar sağlıklı bir şek,lde cocuklarını yetiştirmek için belirli bir yaşı geçememsi gerekiyor.yani evi al borcunu öde 30 yasından sonra anne ol sonra gelsın hastalıklar gıtsın hastalıklar....kımse canı kadar sevdıgı anne babasını kırmak onları zora sokmak ıstemes sadece canımıza can emanet etmekk vardır ve bu beklentıdır ınsan sevdıgınden guvendıgınden beklentıler ıcerısıne gırer kısının anne babasına guvenmesı kadar dogru bısey yoktur.kaldıkı onlarda bu konuda bayanı desteklemısler.yanı tabırnıs dogur dogur sal sokaga lafınız cok yersız ve haddsız olmuş.burada dertlesmek ısteyen bı bayana cvp bu sekılde olmamalı bence anlıyorum cok zor durumda kendımı onun yerıne koyuyorum bende suan hamıle olsam ne yaparım acaba??calısmak zorunda olmak anne olmayı engellememelı annelık duygusu ewle arabayla engellenıcek bı duygu olmamalı anca dıyorum ya turkıyede yasıyorus ve sonuclar bunlar....işi zora sokan aıle olmuş burda dılerım hersey yoluna gırer...

Ahh ahhh bakmayacaksan, bakamıyorum ben kızım, kaldıramıyorum bu yaştan sonra diyiver, nolacak. Şimdi daha mı iyi. Belki sizi kırmak istemiyordur, söyleyemiyordur ben bakmayacağım artık diye, böyle söylenerek anlamanı bekliyordur.

Güzel kardeşim hergün hergün böyle çekilmez. Sana, annene, en önemliside çocuğuna yazık. Bul bir komşu yada güvenilir bir bakıcı, ver gitsin. Sen rahat kafan rahat, çocuğun rahat. Elinde kuruş dahi kalmasa, yap bunu lütfen.

2 yıl önce bende aynı senin gibiydim. Bütün maaşım bakıcıya ve diğer masraflara gidiyordu. Maaşımdan kalan sadece 100 mü 150 mi neydi. Sık dişini biraz. İşinden memnunsun madem ayrılma işten, borcun da varmış. Birkaç sene çeşit çeşit giyinmeyiver, 3 çeşit peynir yiyecekken 1 çeşit yiyiver ama çocuğunun durumunu düşün.

Annenin bakması maddi olarak belki size artıdır ama çocuğun ve sizin için eksi.

Ayrıca babaaneler dedeler torunlarına bakmak zorunda değiller efendim. Hiçkimse zorlayamaz onları bakmaları için. ha kendileri ister bakarlar o ayrı ama öyle bir zorunlulukları yok.

valla biz çocuğu sokağa saldım v.s laflar kullanırız, yanlış anlaşılma olmasın, hayvan olarak v.s anlaşılması üzer beni. ben ne diyorum uygun şartlar sağlanır bunun için zengin olmak v.s gerek yok. etrafımda yapan kişiler var ve gayet çalışmak zorunda olan kadınlar. bi bakıcı bulunur yine anneanne babaanne gözetiminde ya da güvenilir biri gözetiminde tutulur bakıcı da. başkasının emanet çocuğunu büyütme sorumluluğu da bizleri hakkıyla büyütmüş annelerimiz üzerinde büyük baskı ve sorumluluk olmaktan çıkar. siz araba ev alacaksınız bi de çocuk yapacaksınız diye niye bu kadınlar eve tıkılıp yaşasınlar. bencillik bana göre. annem bana bakmış kardeşime bakmış bir de çok zor bakmış çalışarak, ben ondan zaten böyle bişey isteyemem. bu arada ben annem çalıştığı için yuvaya gittim, ayrıca kıt kanaat geçinen bi aileydik.

Son düzenleme:
anneanne ve babaanneler elbette bakmak zorunda değiller onlar yoruldukça ben daha çok üzülüyorum ama bazen herşey plandığı gibi olmuyor.bizde krediyle ev aldık borcumzu rahat rahat ödüyorduk hatta ben çalışmasamda biraz sıkışsakta eşim ödebiyilirdi.fakat bu dünyayı vuran krizde döviz kuru yükseldi kredimiz nerdeyse 2 katı oldu.mecburduk anneanneye bırakmaya mecburdum artık çalışmaya.bakıcı tutmam bile imkansızdı.daha sonra artık annnemin bittiği ve benimde sabrımın bittiği yerde evi satmaya karar verdik.yeterki çocuk mutsuz olmasın ama sonra yarım gün bakıcı ayarlandı.bakıcı anneanneyle bakıyor.ve bakıcı paramızı kayınpederim üstlendi.bunlardan bahsetmiştim demek istediğim bazen insanların eli kolu bağlı oluyor herşey planladığından farklı olabiliyor.eminim konu sahibi arkadaşımızda annesinin bakmasını istemez bakıcı olsun yada kendi baksın ister hele duyduğu her iğneli laftan sonra ama olmayınca çare katlanmak zorunda kalıyor.

konu sahibi arkadaşın annesinden şikayet etmeyip dişini sıkmasının daha doğru olduğunu düşünüyorum. ne de olsa annemdir elinden geleni yapıyordur diyerek kimsenin kendisi gibi bakamayacağını kabul ederek (anne de olsa) buna da şükretmesi gerektiğini düşünüyorum. bazen herşey planlandığı gibi olmuyor, maddi durumlar tepe taklak oluyor ve bazı mecburiyetler ortaya çıkıyor doğru ve istemediğimiz duurmlarda kalabiliyoruz ama bu durumlarda karşıdaki insanları da düşünmek lazım. biz kendi seçimlerimiz sonucunda zor durumlara düşüyoruz ve bu kişilerde istemeye istemeye yine de yardımcı olmaya çalışıyorlar. konu sahibi arkadaş bunalmıştır doğrudur ama bu şekilde annesine yüklenmesi de bana doğru gelmiyor o da elinden geleni yapıyordur diye düşünüyorum. kızının çocuğundan bunalıp rest çeken çok anneanne tanıyorum da annemin arkadaşları oluyorlar, kaynana gibi kendi kızlarını çekiştiriyolar:kedi:

evet ne guzel dıle getırmıssınız turkıye sartları dıye..
bızlerın artık turkıye sartlarına alısık olmamız gerekıyor..
kendı adıma konusacak olursam,ıkı sanıye sonra ne olacagımı bıle dusunuyorum..bu sebeple de sımdıden gelecegım ıcın bırıkım yapıyorum..ılerıde madem evlenıcem,cocuk ıstıyorum bunun bırıkımını sımdıden yapmam gerekıyor Turkıye sartlarında.....
Turkıye sartları bu sekılde dıye kımse kımsenın cocuguna bakmak zorunda degıl..
bugun zengsınsındır bakıcı tutarsın,dadı tutarsın vs..ama ıkı dakkıda elınde ne varsa ucar gıder..Turkıye boyle bır yer..Turkıye boyle bır yerse bu gercekle yasamayı artık ogrenmemız lazım..yıllardır duzelmedıgıne gore(yakın gelecekte de duzelmeyecegıne gore)
tekrar yengem+abım ve yıgenımden ornek verıcem; mınık kızımız ılk dogdugunda yengem anında gıttı bır banka hesabı actı ve yengemın+abımın+yıgenımın dogum gunlerınde,bayramlarda,yılbasında,evlılık yıldonumlerınde..butun aıle o hesaba para yatırıyor, ama 5 ama 10..butcesıne gore..ve sımdıden yıgenımın okul parası vs bırıkıyor..
Turkıye sartlarında cok mantıklı bır uygulama degıl mı?
hayat toz pembe degıl tabıkıde..olmamalı da..ama gelecege yonelık bıraz daha saglam yatırımlar yapılır ıse,anneanneler babaanneler bu ısı zorla degıl keyıfle yaparlar..
yanlıs anlasılmak ıstemem,asla ama asla kımseyı suclamıyorum,haddım degıl zaten..
ama benım cocuguma annem bakmak zorunda dıye de bır mantıgı asla kabul etmıyorum..gelır bakar,eyvallah..bakmazsa da kendı bılecegı ısdır asla agızımı acamam..dogrumasaydın madem bakamıyorsun demez mı bana donup?der,yerden goge kadar da haklıdır...

canım ne yap et bir bakıcı tut.çünkü ne kadar annen de olsa yıllar sonra çocuğuna baktığını dile getirecek ve sen hep minnet altında kalacaksın.çünkü aynı sorunu ben bebekken annem de yaşamış.30 uma girdim hala 'ben size bakmıştım' deniliyor.annem de bu lafların altında eziliyor.keşke bakıcı tutsaydım da minnet altında kalmasaydım diyor...

maddi manevi destek oluyorum diyorsunuz. bu destek annenize yetmemiş olabilir mi? belki annenizin de krediborcu vs vardır?

Valla bende isterdim işe gireyim kredi borcum 6 ayda bitsin ama malesef olamadı, annem de bakmayınca borcun vadesini uzattık işte... Annen bu kadar şikayet ediyorsa, çık işten bak çocuğuna da diyebilir söylemedi deme...

anneniz sanırım sizleri büyütürken çok çekmiş.artık çocuk bakmak istemiyor sadece sevmek için ister torunlarını bu saatten sonra.ama o da bir anne..herşeyden önce senin için geleceğin için fedakarlık yapmalı.annen gibi tanıdığım anneanneler var.sabredemiyorlar çabuk bıkıyorlar.karakter meselesi.hele de belli bi yaştan sonra insanın sabır sınırları da değişiyor.valla alttan almaktan başka çareniz yok.annenizin gönlünü okşayın biraz şımartın.oğlum seni şöyle seviyor akşamları gözleri seni arıyor falan diyin.belki o da daha bi bağlanır daha istekli yapar herşeyi

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…