- Konu Sahibi cansunursima
-
Bu yasadiklariniz kolay degil evet belki yasayacaklariniz da kolay olmayacak. Ne yasanirsa yasansin yasadiginiz seylerin, kiziniza soylenen veya soylenecek seylerin komik ve normal oldugunu kiziniza hissettirin. Olabilirligini hissettirin ve dogruyu da gosterin yaninda. Mahkemeye bile gulerek gidin. Yani belki iciniz kan aglayacak ama kiziniza karsi hep eglenceli bir anne rolu cizin. Kiziniz sizi birakmayacaktir, cunku 10 yas iyiyi guzeli anlayabilmesi icin yeterli bir yas. Ki babaannesinin o igrenc sozlerine uzulebiliyorsa kotu nedir, iyi nedir anlamis demektir. Size cok is dusuyor evet. Ama o sizin caniniz ve ben sizin onun icin her seyi yapabileceginize inandim. Siz mutlu olacak ve mutlu edeceksiniz. Hayati alaya almayi kiziniza ogretin. Konunuza yazmadan duramiyorum cunku ciddiyetinin farkindayim. Ve cok samimiyim ki mutlu olmanizi istiyorum. Siz mutlu olunca kiziniz da mutlu olacak cunku. Cok guzel bir evlilik yasamanizi istiyorum. Evet siz biraz yorulacaksiniz ama aldiginiz guzel neticeler o yorgunlugu unutturacak. Cok saglam durun, gulen eglenen bir anne modeli cizin. Cocugunuz annem cok eglenceli, beni gulduruyor desin. Bu cocuklar icin o kadar onemli ki. Bir aile dostumuzun kiziniz yasinda bir kizi var. Ben biraz sebegimdir. Kendimi eglendirmek icin cocukca seyler yaparim evimde. O da hep benimle olmak ister. ... abla sen cok eglencelisin der. Bu dedigim cocuga benim annem bakti 6 aylikken aldik simdi 9 yasinda. Ve o kadar eglenmeyi bilen bir cocuk oldu ki. Resmen hayatla dalga gecebiliyor. Cok da duygusal. Saglikli bir cocuk oldu yani anlayacaginiz. Siz de guzel, eglenmeyi bilen bir cocuk yetistireceksiniz. Cunku sizde de bu potansiyel var. Fedakar bir annesiniz cunku. Cocugunuz da size benzeyecek.
ben karamsar oldugumu dusunmuyorum. sadece daha akilci ve mantikl yaklasiyorum olaylara. sizi yargilamiyorum gercekten esiniz kotu cikmis olabilir sorumluluk alamamisbar hayatindan kendini kurtaramayip turlu kadinla siz aldatmisir bu onun ayibi kisiliksizligi.ikinciye evlenmek evet kotu cocuklariniz varsa henuz ayaklari uzerinde duramiyolarsa kotu .size kimse demedisonsuza kadar evlenme diye bi 8 sene daha evlenmeden ilikski yasamak zormu. kiziniz liseyi bitirse en azindan unversiteye gitse daha kolay olur hersey. yine sevin sevilin evlenmemek buna engel degilevet son 5 yıldır beni şimdiki kadın ve daha başkaları ile aldatmış.ben bunları daha sonra öğrendim.ve en son bu kadına aşık oldu sanırım.ve ben bunu öğrenir öğrenmez boşanma davası açtım.nasıl farketmedin derseniz eşim bar işletiyodu.yani zaten yoldan çıkmış vaziyetteydi.eve barka uğramıyosu.ben hep bişeylerin farkındaydım ama bi türlü ispat edemedim.en son kadın bana mektup yazdı ve banada boşanmak kaldı.
ben sizin gibi karamsar bakmıyorum olaya.boşanmak yada ikinciye evlenmek kötü bişey değil.biz kendi evladımıza kötülük ediyoruz sanki.babsıda bende.evladımızı yanımızda tutmaya çalışırken daha kötü ediyoruz.
evlenme konusunada gelince.yanlız yaşıyorum şuan zaten.çalışıyorum çok şükür.çok sancılı bir evlilikten sonra sevmeye ve sevilmeye ihtiyacı oluyo insanın tahmin edersiniz.ve birde toplum baskısı.herşeyin iyi olacağını umut ederek evleniyorum.
zaten müstakbel eşimlede şartlarımız eşitçbuna çok dikkat ettim ben.kızlarımız aynı yaşta.o benim evladıma nasıl davranırsa benimde öyle davranacağımı düşünür tahmin ediyorum.çünkü ikimizde şartlarımızı bilerek evleniyoruz.
insan mutluluğu buluncada kaçırmak istemiyo işte...
samimiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim.benim için önemli olan bazıları için gereksiz olabiliyor malesef
dediklerinizi aynen uygulamaya karar verdim inanın.şuan şu dakikadan sonra kızım için vazgeçilmez bir anne olmaya çalışıcam.
dediğiniz gibi iyiyi kötüyü o kadar güzel ayırabiliyorki.umarım annesininde onun kötülüğünü istemediğini anlayacaktır.
allaha şükür evleneceğim insanda çocukla çocuk olan sorumluluklarını bilen biridir.çok konuda denedim ve her seferinde geçerli puanı aldı bendende kızımdanda.
tekrar takrar teşekkür ederim size.rumuzunuzu asla unutmıycam... :)
ne kadar acımasız bi yorum.çoğu insan sizin gibiler yüzünden konu açmaya çekiniyor burda.
resmi olarak 2 yıl gayriresmi 5 yıl oldu dedim.sanırım okumadınız.
ben maddi sebeplerden dolayı evlenecek bi insan değilim.merdiven siler, simit satar evladıma bakarım.ben sadece düzeni olsun,güzel bir aile hayatı olsun diye evlenmeye karar verdim.
ve ayrıca benim vicdanım sizi hiç alakadar etmez...
kendi vicdanınızla ilgilenin lütfen...
Kadın ne sormuş millet ne cevap vermiş. Evleneyim mi evlenmeyeyim mi diye sormamış. Hayatı paylaşmak isteyeceği, kendi şartlarına uyum sağlayan, belki sevgiyi aşkı bulduğu biriyle evlenmeye karar vermiş. Ne var bunda? 2 sene sonra değil 4 sene sonra olsaydı hah tamam süre doldu evlenebilirsin mi denilecekti. Daha ileriki yıllarda bu çocuk ergenlik çağında olacak, her şey daha zor olur o zaman.
Arkadaşım senin soruna gelince; 10 yaşındaki bir kız çocuğunun velayeti anneye verildiyse eğer, kolay kolay babaya geçmez. Ya annenin psikolojik problemleri olmalı, ya sağlık sorunu ya da kız çocuğu yetiştirecek şartları olmadığı ıspatlanmalı. Evlendin diye kimse senin çocuğunu alamaz, babası dahi olsa. Ki babanın toplumsal normlara uymayan bir ilişkisi varken mümkün değil. Ha çocuk illa ben babamda kalıcam derse yapabileceğin bir şey yok. Yine vermeyebilirsin velayet sendeyse ama olan o yavruya olur arada.
En kısa zamanda bir avukat ve bir pedagogla görüş. Hatta müstakbel eşinizin kızını da kendi kızınızla birlikte pedagoga götürün. Aralarındaki ilişki de güzel bir çizgide ilerler böylece.
Size yeni hayatınızda mutluluklar diliyorum.
ben karamsar oldugumu dusunmuyorum. sadece daha akilci ve mantikl yaklasiyorum olaylara. sizi yargilamiyorum gercekten esiniz kotu cikmis olabilir sorumluluk alamamisbar hayatindan kendini kurtaramayip turlu kadinla siz aldatmisir bu onun ayibi kisiliksizligi.ikinciye evlenmek evet kotu cocuklariniz varsa henuz ayaklari uzerinde duramiyolarsa kotu .size kimse demedisonsuza kadar evlenme diye bi 8 sene daha evlenmeden ilikski yasamak zormu. kiziniz liseyi bitirse en azindan unversiteye gitse daha kolay olur hersey. yine sevin sevilin evlenmemek buna engel degil
burdada gerçekleri dile getirince nedense konu sahibeleri pek bi rencide oluyorlar.
evet annelik fedakarlıktır..
yabancı bir adamla ve yaşıtı yabancı bir kız çocuğuyla sizi paylaşması kolay mı olacak sanıyorsunuz.
zaten hayata boşanmış aile çocuğu olarak 1-0 yenik başladı.
düzenli bir hayat üvey babaylamı olacak?
kendinize dahi itiraf edemediğiniz sebeplerden dolayı evleneceğinize inanmamızı mı bekliyorsunuz?
benim ayı bu özelliklere sahip bir arkadasım vardı ve kız sürekli intihr etmeyi düşünüyordu.
Boşandıktan 2 sene sonra evlenmek çok erken, çocuk annesini yabancı bir adamla paylaşmak istemeyecektir.heleki babasının yaptıklarından sonra . Hem babayı hem anneyi hem ailesini kaybetmiş olacak . Çok zor durumu
bana tercüman olmuşsunuz resmen.çok teşekkür ederim.
bende kızımın velayetinin alınmaması için elimden gelen herşeyi yapacağım.manevi ve fiziki koşullar buna dahil.güzel bir aile hayatı ona vermek tek isteğim.
uvey babayla kizina duzenli hayat mutlu bi aile vermen yuzde bir ihtimal onu da basarirsan cok sanslisin demektir. bu oyle bir dunyyaki bazen kendi cocuklarimiza dayanamiyoruz yorgun hasta yada keyifsiz oldugumuzda bize bile zor geliyo bazen kendi cocugumuzla ugrasmak elin adami mi hoslancak bundan onun istedigi oncelik kari koca iliskisi yemegim pisin kiyafetlerim yikansin utulensin kizima da bakilsin dusuncesidir kizini bazen yuk gibi gorebilir kendi kizini kayirip seninkini atabilir ne garantisi var yani pozitif olmak la polyanna olmak arasinda ince cizgi var ya yapma
merhaba arkadaşlar,
daha önceki konularda bahsettimmi hatırlamıyorum ama yaklaşık 2 sene önce boşandım.10 yaşında bi kızım var.kızım benimle yaşıyor.yada ben öyle avutuyorum kendimi.
şu hayatta vazgeçemeyeceğim tek şey evladım.boşanırken bile sadece kızımı istiyorum.başka bişey istemiyorum dedim ve iğne bile almadan boşandım.eski eşimlede kızımızı iki arada sefil etmiycez diye anlaşmıştık.ama işin rengi değişmeye başladı.ve ben üzüntüden kahroluyorum.
şimdi bi ilişkim var ve kısmet ederse 2 ay sonra evleniyoruz.evleniceğim insanında 10 yaşında bi kızı var.ve biz kızları tanıştırdık.çok güzel anlaştılar.hiç bir sorun yok.
şuanki sorun eşimin verdiği sözlerden cayarak kızımın düzenini bozarak sürekli almak istemesi.kızımda benleyken çok mutlu ama babasına gittiğinde bana gelmek istemediğini ima ediyomuş.yada eski eşim yalan söylüyor.çünkü kızıma dedimki kızım istersen babanlada yaşayabilirsin.biz senin mutsuz olmanı istemeyiz.tabi bunu söylerken içim kan ağlıyoyok anne ben senle yaşamak istiyorum diyo.
ve ben kızımı kaybetmekten deli gibi korkuyorum.çünkü bütün okul düzeni bozuluyo.koca gün bir tost yiyip gün geçiriyo.ama bunları anlayacak yaştada değil.bu işi nasıl düzene sokabilirim bilmiyorum.anne ben babamla yaşamak istiyorum derse naparım.geleceği için elimden geleni yaparken onun böyle davranmasına çok üzülüyorum.
bazen istemeden onu azarlıyorum.tersliyorum.sonra sarılıp ağlıyorum.hiç iyi durumda değilim anlıycanız
bi akıl verin ben nasıl davranayım
Bu tarz konulara cevap yazmak adetim değil, ama bugün denk geldi. Bazı yorumlar öyle acımasız ki; kanım dondu. Şunu söylemek istiyorum sevmek ve sevilmek herkesin hakkı. Hele de aldatıldıktan sonra belki de aldatılan kişinin herkesten daha çok hakkı. Bu arada yeni ve mutlu bir yuva sanılanın tam aksine iki kıza da daha iyi gelebilir. Bu çocuklar sevgi ortamında yetişip topluma daha faydalı bireyler haline gelebilir.
Resmen kadınlar olarak hemcinslerimizin düşmanıyız. Kendi kendimize ket vuruyoruz sürekli...
daha bosanali 2 sene olmus jusura bakma ama acele etmissin iliski yasadin diyelim hadi ama bu kadar cabuk evlenmek neyin nesi. kizin babasini secebilir uvey babayla yasamaktansa, hele birde babasi bekarsa. uzgunum ama evlendiginde kizini yaninda surekli tutmak gibi bi sansin yok. babasiyla yasamayi secebilir gayet dogal.
sana anne olarak dusen onceliginin ne olduguna karar vermek. evladim diyosan evlenme.enazindan kizin daha buyuyene kadar ertele
merhaba arkadaşlar,
daha önceki konularda bahsettimmi hatırlamıyorum ama yaklaşık 2 sene önce boşandım.10 yaşında bi kızım var.kızım benimle yaşıyor.yada ben öyle avutuyorum kendimi.
şu hayatta vazgeçemeyeceğim tek şey evladım.boşanırken bile sadece kızımı istiyorum.başka bişey istemiyorum dedim ve iğne bile almadan boşandım.eski eşimlede kızımızı iki arada sefil etmiycez diye anlaşmıştık.ama işin rengi değişmeye başladı.ve ben üzüntüden kahroluyorum.
şimdi bi ilişkim var ve kısmet ederse 2 ay sonra evleniyoruz.evleniceğim insanında 10 yaşında bi kızı var.ve biz kızları tanıştırdık.çok güzel anlaştılar.hiç bir sorun yok.
şuanki sorun eşimin verdiği sözlerden cayarak kızımın düzenini bozarak sürekli almak istemesi.kızımda benleyken çok mutlu ama babasına gittiğinde bana gelmek istemediğini ima ediyomuş.yada eski eşim yalan söylüyor.çünkü kızıma dedimki kızım istersen babanlada yaşayabilirsin.biz senin mutsuz olmanı istemeyiz.tabi bunu söylerken içim kan ağlıyoyok anne ben senle yaşamak istiyorum diyo.
ve ben kızımı kaybetmekten deli gibi korkuyorum.çünkü bütün okul düzeni bozuluyo.koca gün bir tost yiyip gün geçiriyo.ama bunları anlayacak yaştada değil.bu işi nasıl düzene sokabilirim bilmiyorum.anne ben babamla yaşamak istiyorum derse naparım.geleceği için elimden geleni yaparken onun böyle davranmasına çok üzülüyorum.
bazen istemeden onu azarlıyorum.tersliyorum.sonra sarılıp ağlıyorum.hiç iyi durumda değilim anlıycanız
bi akıl verin ben nasıl davranayım
Siz gercekten fedakar ve sefkatli bir annesiniz. Kucucuk yasta buyuk sorunlar yasamissiniz. Allah mukafat olarak su anki nisanlinizi cikarmis karsiniza. Ben inaniyorum ki guzel bir aile olacaksiniz. Evlenme cart curt yazanlara bakma. Bilmez bu toplumda kiz cocuklu ve bosanmis bir anne olmanin zorlugunu, bilmez konusur aksam da kocasina sarilir ayy kocamm allah basimdan eksik etmesin der. Ya da bekardir, dunyadan haberi yoktur, iskemden sallar.
5 yildir yalnizsin, evlenmek mutlu olmak, bir yuva kurmak en dogal hakkin.
Yalniz burada sunu yap bunu yap diyenlerin hicbiri konunun uzmani degil. Cocuk psikolojisi cok muhim bir alan. Karakter sekilleniyor. O oyun yap eglendir su bu diyen arkadas neye istinaden dedi mechul. Senin yapacagin tek sey, pedagog esliginde bu sureci yonetmek. Biraz masraf edersin ama deger buna.
canım kiminle mutluysa onunla yaşasın diyeceğim ama şöylede bi durum var ki eski eşinin ona karşı ilgisi ders, yaşam, okul vb şeyleri etkilerse bence geleceği için sen ile yaşasın. babamla yaşamak istiyorum dersede onunlar konuşursun ikna olmassa mecburen babasıyla yaşar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?