Çok Çaresizim Söz Konusu Evlat Olunca :(

samimiyetiniz için ayrıca teşekkür ederim.benim için önemli olan bazıları için gereksiz olabiliyor malesef
dediklerinizi aynen uygulamaya karar verdim inanın.şuan şu dakikadan sonra kızım için vazgeçilmez bir anne olmaya çalışıcam.
dediğiniz gibi iyiyi kötüyü o kadar güzel ayırabiliyorki.umarım annesininde onun kötülüğünü istemediğini anlayacaktır.
allaha şükür evleneceğim insanda çocukla çocuk olan sorumluluklarını bilen biridir.çok konuda denedim ve her seferinde geçerli puanı aldı bendende kızımdanda.
tekrar takrar teşekkür ederim size.rumuzunuzu asla unutmıycam... :)

ben karamsar oldugumu dusunmuyorum. sadece daha akilci ve mantikl yaklasiyorum olaylara. sizi yargilamiyorum gercekten esiniz kotu cikmis olabilir sorumluluk alamamisbar hayatindan kendini kurtaramayip turlu kadinla siz aldatmisir bu onun ayibi kisiliksizligi.ikinciye evlenmek evet kotu cocuklariniz varsa henuz ayaklari uzerinde duramiyolarsa kotu .size kimse demedisonsuza kadar evlenme diye bi 8 sene daha evlenmeden ilikski yasamak zormu. kiziniz liseyi bitirse en azindan unversiteye gitse daha kolay olur hersey. yine sevin sevilin evlenmemek buna engel degil

Rica ederim, herkese bu kadar detayli yazmam. Neden bilmiyorum sizin cok fedakar bir anne oldugunuzu dusundum. Ve basarabileceginize inandim. Dilerim ki mustakbel esiniz sizin kiymetinizi bilsin ve iki kiziniz ve esinizle mutlu bir hayatiniz olsun. Bu incitici gunleri atlattiginiz gunlerde ozelden de olsa yazmanizi isterim bana "mutluyum, kizlarim ve esim de mutlu" diye. Yapacaginiz evlilige karsi yazanlara da cevap vermeyin bence. Siz evleneyim mi diye sormamissiniz. Iyice dusunup tasindiginiza eminim ben. Dogru insani buldugumuza inanirken "aman dur birkac sene daha bekleyeyim de insanlar, aaaa daha cok erken, demesin." diye dusunecek halimiz yok degil mi? Mutluluklar dilerim. :)

burdada gerçekleri dile getirince nedense konu sahibeleri pek bi rencide oluyorlar.
evet annelik fedakarlıktır..
yabancı bir adamla ve yaşıtı yabancı bir kız çocuğuyla sizi paylaşması kolay mı olacak sanıyorsunuz.
zaten hayata boşanmış aile çocuğu olarak 1-0 yenik başladı.
düzenli bir hayat üvey babaylamı olacak?
kendinize dahi itiraf edemediğiniz sebeplerden dolayı evleneceğinize inanmamızı mı bekliyorsunuz?
benim ayı bu özelliklere sahip bir arkadasım vardı ve kız sürekli intihr etmeyi düşünüyordu.

Son düzenleme:
Boşandıktan 2 sene sonra evlenmek çok erken, çocuk annesini yabancı bir adamla paylaşmak istemeyecektir.heleki babasının yaptıklarından sonra . Hem babayı hem anneyi hem ailesini kaybetmiş olacak . Çok zor durumu

bana tercüman olmuşsunuz resmen.çok teşekkür ederim.
bende kızımın velayetinin alınmaması için elimden gelen herşeyi yapacağım.manevi ve fiziki koşullar buna dahil.güzel bir aile hayatı ona vermek tek isteğim.

uvey babayla kizina duzenli hayat mutlu bi aile vermen yuzde bir ihtimal onu da basarirsan cok sanslisin demektir. bu oyle bir dunyyaki bazen kendi cocuklarimiza dayanamiyoruz yorgun hasta yada keyifsiz oldugumuzda bize bile zor geliyo bazen kendi cocugumuzla ugrasmak elin adami mi hoslancak bundan onun istedigi oncelik kari koca iliskisi yemegim pisin kiyafetlerim yikansin utulensin kizima da bakilsin dusuncesidir kizini bazen yuk gibi gorebilir kendi kizini kayirip seninkini atabilir ne garantisi var yani pozitif olmak la polyanna olmak arasinda ince cizgi var ya yapma

çocuklu bir kadın olarak evlenmeden ilişki yaşamaya sizin kadar mantıklı bakamayacağım.toplum içinde yaşıyoruz ve değer yargılarımız var.yanındaki adam kim diye sorduklarında sevgilim yerine eşim demeyi tercih ederim.ahlaki yönden 8 sene birlikte yaşayıp evlenmemek...hemde karşı cinsin bazı beklentileri olacağını bile bile...hiç benlik değil.
yinede düşünceniz ve yazma zahmetiniz için teşekkür ederim...

Bu tarz konulara cevap yazmak adetim değil, ama bugün denk geldi. Bazı yorumlar öyle acımasız ki; kanım dondu. Şunu söylemek istiyorum sevmek ve sevilmek herkesin hakkı. Hele de aldatıldıktan sonra belki de aldatılan kişinin herkesten daha çok hakkı. Bu arada yeni ve mutlu bir yuva sanılanın tam aksine iki kıza da daha iyi gelebilir. Bu çocuklar sevgi ortamında yetişip topluma daha faydalı bireyler haline gelebilir.

Resmen kadınlar olarak hemcinslerimizin düşmanıyız. Kendi kendimize ket vuruyoruz sürekli...

eğer öz babası veremiyosa o düzenli hayatı o hayatı verebilecek en doğru kişiyi bulmak benim görevim.bulduğumada inanıyorum.hakikaten ben ne dedim siz beni yapacağım evlilikle yargıladınız.
rencide olmadım.rencide olacak bişey yapmadım çünkü.
kendime itiraf edemediğim şey ne onu merak ettim.tüm açık yürekliliğimle yazmıştım oysaki herşeyi.neyi neden yaptığımı.
ben şuan hayatımdaki adamı seviyorum.oda beni ve kızımı el üstünde tutuyor.kimse kötü olmak için bi işe başlamaz.
ve bana inanmanızada ihtiyacım yok teşekkür ederim...

Benimde 10 yaşında bir kızım var sizi anlayabiliyorum. Kızınız evlilik meselesine nasıl bakıyor yani evleneceğiniz kişiyle diyalogu nasıl kabullendi mi durumu yoksa kabullenemedi mi?

konunun başını okumadıysanız özet geçeyim.2 sene resmen toplam 5 senedir ayrıyız. zaten babasıyla düzeni olan bir çocuk değildi benim kızım.10 yaşında ama evli olduğumuz dönemde babasıyla aynı sofraya oturduğu sayılır.beni asla kaybetmeyecek.ömrümün son gününe kızımın yanında ve arkasındayım.
teşekkürler yorumunuz için...

Bakmayın siz burdaki enteresan yorumlara. Utanmasalar sizi dünyanın en kötü annesi bile seçebilirler. Ben yazdıklarınıza dayanarak eminim ki siz çocuğunuz için en iyi şartları sağlayacaksınız. İki ufaklığın da mutlu bir yuvası olacak. Müstakbel eşinizin kızı sizinle mi kalacak bilmiyorum, ama eğer öyleyse bu bence ikisinin de sosyalleşmesi için çok güzel bir fırsat. Kendilerini asla yalnız hissetmezler böylece. Sizi paylaşmak olarak düşünmeyin bunu, ikisine de aynı oranda sevgi verebilirsiniz.

Aldırmayın o boşanmış aile çocukları ezik, 1-0 geride başlıyor hayata falan diyenlere. Yaşamayan bilemez bunu. Boşanmış aile çocukları genelde cin gibi, hırslı, tuttuğunu koparan çocuklar olur. Bunlar için bozmayın sakın moralinizi.

Kızınıza iyi bir aile ortamı sağlarsanız, huzur ve mutluluk verirseniz o da sizin yanınızda olmak isteyecektir. Doğruyu yanlışı ayırt edebilecek yaşta zaten.

Evet bir annesiniz ve önceliğiniz çocuğunuz amaaaa sizin de mutlu olmaya, yuva kurmaya, birinin desteğini arkanızda görmeye hakkınız var. Aradaki dengeyi kurduğunuz sürece her şey yolunda gider.

o kadar çok sıkıntı yaşadımki şu hayatta polyanna olmayacak kadar çok hemde.benim düşüncem müstakbel eşimle şartlarımız eşit olduğu için çok sıkıntı yaşamayacağız.birde şimdi onu tanımadığınız için böyle yorum yapmanız çok normal.çocuklar hayattaki en değer verdiği şeylerdir.
ben o iki masum yavruyu asla ezdirmem.sonuçta oda annesinden ayrılıp gelecek benim elime.
bunlarda yaşanabilir şeyler ama daha öncede dediğim gibi kimse kötü olsun diye başlamaz bi işe.allah yardımcım oldun ne diyim.

canım kiminle mutluysa onunla yaşasın diyeceğim ama şöylede bi durum var ki eski eşinin ona karşı ilgisi ders, yaşam, okul vb şeyleri etkilerse bence geleceği için sen ile yaşasın. babamla yaşamak istiyorum dersede onunlar konuşursun ikna olmassa mecburen babasıyla yaşar.

tamamen bu düşünceyle yeni bi hayata adım atmak istiyorum.dediğiniz gibi kadınları yine kadınlar mahvediyor hep.
benim sevgim boldur allaha şükür.sevgimi verebilirim o evladada.allahta onlardan yana güldürür inşallah yüzümüzü.
benim kızım tek çocuk olduğu için hep bi kardeş hasreti çekmiştir zaten.belki ilerde arkadaşlıktan öte kardeş bile olurlar inşallah...

Siz gercekten fedakar ve sefkatli bir annesiniz. Kucucuk yasta buyuk sorunlar yasamissiniz. Allah mukafat olarak su anki nisanlinizi cikarmis karsiniza. Ben inaniyorum ki guzel bir aile olacaksiniz. Evlenme cart curt yazanlara bakma. Bilmez bu toplumda kiz cocuklu ve bosanmis bir anne olmanin zorlugunu, bilmez konusur aksam da kocasina sarilir ayy kocamm allah basimdan eksik etmesin der. Ya da bekardir, dunyadan haberi yoktur, iskemden sallar.

5 yildir yalnizsin, evlenmek mutlu olmak, bir yuva kurmak en dogal hakkin.

Yalniz burada sunu yap bunu yap diyenlerin hicbiri konunun uzmani degil. Cocuk psikolojisi cok muhim bir alan. Karakter sekilleniyor. O oyun yap eglendir su bu diyen arkadas neye istinaden dedi mechul. Senin yapacagin tek sey, pedagog esliginde bu sureci yonetmek. Biraz masraf edersin ama deger buna.

ben anlayamadım
2 sene nin nesi erken
?????????????????????
2 ay değil 2 yıl geçmiş
elbetteki insan yeni bir düzen kurucak ve bu düzen içinde kendini hazırlamış olur bu sürede
yeterki doğru insan olsun

konu sahibi arkadaşım
yapacağın şey babası ile yeniden görüşerek bu görüşmelerinin okul hayatına ve düzenine yansıdığını izah etmek
o da babası neticede
anlaması lazım
.
ayrıca şahsi kanaatim bu sürecin bir süreliğine olduğu yönünde
eski eşin evlendikten sonra
sen gel kızını gör diye arasan bile
vakit ayıramıyacaktır
malesef erkekler bu konuda bu şekilde davranıyor
hakkında hayırlısı olsun
evlilik fikrini kızına iletmenin en doğru yolu pedagog yardımı almak
bundan sonrası için
mutluluklar dilerim

Ben de zaten yardim almasi gerektigini soyledim. Bizden veya benden cok daha dogru ve ise yarar fikirleri onlar verir dedim. Mechul olan bir sey de yok ki. Yeterince dogru anlattim aslinda. Babaannesinin soylediklerini ve bosanmis bir ailenin cocugu olmasi durumunu normallestir, dalga gecebilecegi veya umursamayacagi hale getirmeye bak dedim. Bosanmis aile cocuklarina acinacak gozle bakiliyor zaten bu toplumda. Cocuk da bunu hissedip kendine acimasin diye durumu normallestirmesini soyledim. Ama benim dusuncelerimin degil de bu konuda egitim almis kisilerin dusuncelerinin daha dogru olacagini da net bir sekilde ifade ettim. Yani mechul bir durum yok. Yazdiklarim ayan beyan ortada. :)

dediğiniz gibi illa babamı istiyorum derse yapacak bişey yok içim yana yana gönderirim.ama geleceği için bunu yapmaması lazım ve bunu anlayacak yaşta değil.bende sanki o çok büyükmüş gibi olgunluk bekliyorum ondan.sonrada kendime kızıyorum.şuan sürekli konuşma durumundayız zaten kızımla.çok saolun yorumunuz için...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…