Çok Çaresizim Söz Konusu Evlat Olunca :(

çok teşekkür ederim sizede.bi anne gözüyle bana bakabildiğiniz için.şimdi ilk iş iyi bir psikolog bulacağım.hatta ailece gitmeyi düşünüyorum.eşim olacak kişi ben ve kızlar.

Benimde 10 yaşında bir kızım var sizi anlayabiliyorum. Kızınız evlilik meselesine nasıl bakıyor yani evleneceğiniz kişiyle diyalogu nasıl kabullendi mi durumu yoksa kabullenemedi mi?

kızımla evlilik meselesini en başından konuştum.karşıma aldım.senin fikrin önemli dedim.eğer sen istemessen evlenmem.ama eveleneceğim kişiyle çok iyi anlaştılar.hatta o kızını ben kızımı aldım 4ümüz biyerlere gittik vakit geçirdik.hiç bir sorun yaşamadık çok şükür.
elbet aynı eve girince ufak sürtüşmeler yaşanır ama tolore edebiliriz diye düşünüyorum.
ona dedimki kızım senin bir baban var.yeni bir baba değil çok iyi bir abi olacak sana bu adam.baştan baba demek konusunda endişeliydi.sanırım ona baba demesini isteyeceğimizi sandı.ama şimdi x abi x abi diye peşinde geziyo.futbol maçı yapıyolar birlikte :)

malesef boşanmış ailelerde olan çocuklara oluyor babasına gitse evde üvey anne var sizinle kalsa yabancı bir adam ve onun kızı ile yaşamak zorunda olacak.Bazen gerçekten boşanmak gerekiyor evet ama çocuklarıda düşünmek lazım anne babasının ayrıldığı yetmezmiş gibi birde evde yabancılarla yaşamak zorunda olmak çok kötü bu çocukların psikolojisini düşünemiyorum.Madem ilişkisiz duramadınız bari evlenmeden sevgili olarak idare etseydiniz kızınız için fedakarlık etseydiniz.Kızınız 20 li yaşlara gelince zaten evden uzaklaşacak üniversite vs ozaman evlenebilirdiniz.

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

boşandığımızdan beri kızıma hiç eksikliğini hissettirmedim babasının maddi manevi.erkek çocuğu olsaydı belki babaya daha çok ihtiyaç duyabilirdi.ben mutlu olursam çocuğumuda mutlu ederim diye düşünüyorum son zamanlarda.evlenip düzenimiz olursa mutlu bi aileyle sofraya oturursa belki daha sağlam bir birey olur diye düşündüm
inşallah yanlış yapmam inşallah
çok teşekkür ederim sizede...

evlilik konusunu kızımla açıkça konuştum.daha sonra nişanlımın kızıyla ikisini alıp karşımıza birliktede konuştuk.
fikrlerinie değer verdiğimizi belirttik.evlilik süresincede önceliğimizin çocuklarımız olacağına söz verdik.
babası anlamak istemez bile beni.bazen sırf beni üzmek için yaptığını bile düşünüyorum.ama böyle devam ederse son şans olarak bir kez daha konuşmayı deneyeceğim.
güzel dilekleriniz için ayrıca teşekkür ederim.çok saolun...

Madem ilişkisiz duramadınız bari evlenmeden sevgili olarak idare etseydiniz kızınız için fedakarlık etseydiniz.
şu yukarıda yazdığınız cümleden dolayı hayrete düştüm.
siz nasıl bir yerde yaşıyosunuzki yaklaşık 10 sene birileriyle sevgili kalmayı düşünebiliyosunuz.sizin orayı bilmem ama bizim burda adamı tefe koyar çalarlar.
benim aile yapımada asla uygun değil böyle birşey.
ilişkisiz duramamak bu nasıl bir kelimedir.
yazık...

Üstte ki arkadaşın yorumunu tekrar gibi olacak ama, bende bir kaç birşey söylemek istiyorum. Eski eşiniz resmen sizi kıskanıyor, sizin kurduğunuz düzen, hayatta halen daha ayakta durmanız, yeni bir hayata adım atıyor olmanız ve en önemlisi mutlu olmanız belli ki onu çıldırtıyor. Size birşey söylemediği için, ne yapsın o da sizi evladınızla vurmak istiyor. Ne kadar aciz bir durum. Bakın, öncelikle kendinizi toplamak zorundasınız, ne kadar güzel yaşanan kötü günlere inat, tekrar evlenmeye yeni bir hayat kurmaya, bir yuva olmaya karar vermişsiniz. Bu çok takdir edilecek bir durum. Evladınız mutlu olsun istiyorsanız, önce siz mutlu olacaksınız. Onu kaybetmezsiniz korkmayın, bu tedirgin dönemi tek başınıza aşamayacağınızı düşünüyorsanız, bir pedagog veya psikologtan yardım alabilirsiniz. Bunda çekinilecek bir durum yok.

yanlış düşünüyorsunuz, bu tamamen evleneceği adama ve bu durumu çocuğa nasıl yansıttıklarına bağlı. benim 9 yaşında üvey babayla yaşamaya başlamış arkadaşım var, üvey babasına baba der... baba demeye biraz daha büyüdükten sonra başlamış, küçükken demek istemiyormuş ama üvey babası gerçek babasından daha çok babalık yaptığı için, hakkını ödemek amacıyla "baba" diye hitap ediyor. alışma süreci zor olabilir ama aile bağı kurulduktan sonra her şey kolaylaşır.

Kaçırmayın da zaten, evlat tabi ki çok önemli ama evlat için bir yuva kurmaktan vazgeçilmez. Karşınızdaki insana güveniyorsanız hiç sorun yok. İnsanların böyle tuhaf bir şartlanması var, anneler yeniden evlenmemeli gibi, düşünmeyin böyle şeyleri. Bende boşanmış bir annenin çocuğuyum, hep derim keşke evlenseydi rahmetli. Biz dört taneydik, bir olsa evlenirim ama dört çocukla olmaz derdi hep. Hayatını bizim için yaşadı ve 59 yaşında öldü. Keşke evlenseydi, keşke hak ettiği kadınlığı yaşasaydı, keşke mutlu olduğu zamanlar geçirseydi. Yazdıklarınızdan son derece aklı başında bir anne olduğunuz belli, pek ala sağlıklı bir ortam temin edebilirsiniz. Olmayacak bir şey yok, kızınızda rahat olduğu yeri tercih edecektir. Baba da mutlaka kıymetlidir ama evlat kolay kolay anadan vazgeçmez. Konuşurlar boş konuşurlar, hiç üzmeyin kendinizi. İnşallah çok güzel olur her şey

Ben anlayamıyorum.Bir kadının boşandıktan sonra tekrar evlenmesi için münasip zaman aralığı nedir.Ne demek 2 sene çok erken.Sanki 2 aydan bahsediyor.Napacak konu sahibi,karşısına kafasına uyan bir kısmet çıktığında,dur daha erken bi 8 sene daha bekle beni mi demeli.
Bak güzel kardeşim,o çocuk senin çocuğun.Senin mayandan.Sen ne kadar doğruyu anlatırsan,doğru yönlendirirsen o çocukta o kadar doğruluktan ayrılmaz.Evlenmekte hak boşanmakta,tekrar evlenmekte.Hayat herkese ezber geliyor.Kolay değil bir kadının tek başına çocuğuyla mücadelesi.Başından bir kötü evlilik geçti diye kendini hayata kapatacak değilsin.Senin de hakkın var bir çok şeye.İnsansın,kadınsın.
Eski eşin sana blöf atıyor olabilir,işi yokuşa sürmek için.Kendi ne kadar bakabilecek çocuğa.Yanındaki kadın ne kadar alabilecek çocuğun sorumluluğunu.Bakmak istiyorsa buyursun baksın.Diretme.Zaman bırak.Çocuk yine senin çocuğun ve ana kucağına gelmesini bilir.

arkadaşım umarım çok mutlu olursun evliliğinde... sen bence doğru bir tercihte bulunmuşsun.. eş adayınında ne güzel kızı varmış... en azından seni anlar.. ikinizinde çocuğunun olması evdeki denge açısından çok olumlu.. ikisininde kız olması da keza aynı şekilde bir avantaj... eminim kızında mutlu olacaktır... ona bıraz zaman ver. eski eşinde bu durumu hazmedecektir.. bırak şimdilik konuşsun.. dava açsa bile alamaz kızını merak etme.. sen sonuçta namusunla evlenmeye karar vermişsin ..hiçbir hakimkızını babaya vermez...
şimdi gelelim evlenme diyen arkadaşlara.. bi kere arkadaş ne kadar beklese daha uygun olurdu sizce... kızının mutluluğunu düşün diyenlere bir soru.. siz acaba babasız evde büyüyen çocukların yasadığı mutsuzluğu bilebilirmisiniz... kötü bir öz babadansa iyi bir üvey babanın o kıza babalık yada abilik yada yol göstericilik yapabileceğini tahmin edemiyormusunuz... hele İLİŞKİSİZ DURAMADIN diyen arkadaşım bayana ne tavsiye ettiğinin farkındamısın?? sevgili olarak kalsaydın demek ,ne demek tam olarak kavrayabiliyormusun? sen arkadaşa resmen adamla gizli ssaklı takıl kızın bundan etkilenmesin mi diyorsun yoksa ben mi yanlış anlıyorum? kızı böyle bir olaydan daha çok etkilenmez mi?? annemin sevgilisi var diye mi düşünmeli o yaştaki çocuk yoksa annem evli ve benim baba yerine koyabileceğim bir abim var diye mi düşünmeli???

Son düzenleme:
ben kötülük etmek istemedikçe böyle üstüme geliyolar işte.ben sırf kızım için işim için burda yaşıyorum.sırf babasından ayırlmasın büyüyünce anne neden beni alıp başka şehire gittn babamdan ayırdın demesin diye daha zor şartlarda yaşıyorum.
inşallah mutlu oluruz diye düşünüyorum.yuva ne kolay kurulur ne kolay yıkılır.
çok teşekkür ederim bakış açınız için :)

evet alışma sürecindede belki psikolog yardımı alırsak daha kolay olur herşey.baba demesede olur ama sevsin saysın yeter bana.kimse evladını kötü bi adamın eline emanet etmek istemez.allah yardımcımız olsun inşallah.sizde çok saolun...

işte bende sırf babasından ayrılmasın diye şehir değiştirmedim.ama hatamı ettim diye düşünüyorum şimdi.
allah evlatlarımızdan ayırmasın bizi.güzel dilekleriniz için çok teşekkür ederim.

sen evladini gozden cikarmak uzeresin. senin evlenmen evladini babasinin almasi demek olabilir 10 yasinda cocukta evdeki ortama gore ben gidicem diye talepte bulunabilir sen evlendikten sonra. ozaman yeni kocana karilik onun kizina da annelik yaparsin kendi oz kizinda baska kadinin elinde buyur bu ihtimalleri icine sindiriyosan buyur evlen. umuttur insani yakan evet umutsuz da yasanmaz ama hep birseylere daha iyi olsun diye baslar insan ama bazen o kadar kotuye giderki begenmedigin eski yasamini aratir sana. denemek bedava dene gor

yani şöyle söyliyim; 23 yaşındayız, arkadaşımın gerçek babası ortalarda yok. çok da yakın arkadaşızdır, ben başka babası olduğunu bile bilmiyordum. yıllar önce bugün babamla buluşucam demişti, giderken yanında başka adam ve bir çocuk gördüm... meğerse gerçek babası oymuş ve diğer kadından da çocuğu varmış. 2-3 senede bir görüşüyorlarmış. bir de babası bazen telefonla arayıp ağlıyor, annesinden borç para alıyor... şimdi arkadaşıma "kardeşin burda annesinden çok çekiyor, sen ona sahip çık" gibi şeyler söylüyor, kendisi hiçbir çocuğuna babalık yapamadığı için başkalarının üstüne yıkmaya çalışıyor. halbuki arkadaşım kardeşini tanımıyor bile, 2-3 senede bir gördüğü çocuğu nasıl kardeş olarak benimsesin?
gerçek babasına çok kırgınlıkları var arkadaşımın ama bunu üvey babasıyla kapatıyor.

2 sene az bir zaman değil.Üstelik babasını yanında daha fena olur:).Baba bu şekilde ona kötü örnek olur diye düşünüyorum.Metres hayatı yaşamayacaksınız ki evleneceksiniz.
Ve bence kızınızın sizde kalmak istemediği konusunda babası yalan söylüyor kuvvetle muhtemel

anlama sıkıntınız olduğunu görüyorum.
şimdiye kadarki olumsuz yorumlarınız için teşekkür ederim.
allah hepimizin yardımcısı olsun...

benim yerime gereken cevabı vermişsiniz çok teşekkür ederim.
artık bendemi bir anormallik var diye düşünmeye başlamıştım.
kızımı elimde tutmak için elimden gelenin fazlasını yapıcam.belki bi kıvılcım gerekliydi kendimi değiştirmem için.ogün bugün.
allah razı olsun çok sağolun...

Dost hayatı yaşayan bir baba, resmi nikahlı bir anneye karşı asla velayet alamaz. Hatta anne, eski eşim uygunsuz yaşıyor, çocuğun psikolojisi bozuluyor diye dava açarsa, babanın çocuğu görüşü; anne veya belirleyeceği aileden birinin nezninde, belirlenen mekanda haftada bir üç saatle kısıtlanır. Çocuk istiyorum dese de alamaz baba. Kendi ailemde yaşanmıştır, bu net bilgim oradan

Konu sahibini bu kadar demoralize etme çabanız nedendir ? Neden kızından vazgeçsin ki, kendi ile eşit şartlarda biriyle pekala güzel bir düzen kurabilir bunda ne var. Kadın sokağa mı düşmüş, kötü bir iş mi yapıyor, aile kurmaya çalışıyor yahu, insanlara hayırlı olsun demek düşer yapmayın Allah aşkına. Çocuğu var diye ömür boyu flört mü edecek koca kadın, mantık alıyor mu ? Üstelik çocuklar öyle basit yaratıklar değil, iyiyi kötüyü gayet iyi anlıyorlar inanın. Üvey babasını ya da üvey annesini seven çok çocuk tanıdım ben, üstelik iki tane de bende var =))

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…