• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok çaresizim

Geçti tamam mı iyisin daha da iyi olacaksın ben de bazen kriz gibi birşey geliyor ne olduğunu da bilmiyorum aglamalarimi durduramıyorum titreme oluyor ama o an elimi yüzümü yıkayıp düşünmemeye çalışıyorum
Geçmişimde zor şeyler yaşadım:KK43:

Ama artık bu gündeyiz ve düşünüp kendini üzme
Bugün kandil bol bol dua et canim
Kandiliniz mübarek olsun. Dediklerinizi uygulayacağım daha iyi hissettim sağolun dua edin lütfen benim için de

Derin derin nefes ALMAYIN! Derin derin nefes almak normal bir panik atak sırasında çarpıntı halinde olan kalbinizi daha da hızlandırır, rahatlatmak için önce bir kese kağıdı ya da küçük bir poşet alıp içine nefes alıp verin bu haldeyken uyumaya çalışmayın zaten biraz sakinleşmeyi bekleyin eğer çıkabiliryosanız dışarı çıkıp yürüyüş yapın (yanınızda sizi rahatlatacak biri olursa daha iyi olur) ama ataklarınız benimki gibi uzun sürüyorsa acile gidin bir bakaınlar içiniz rahatlayınca biraz sakinleşirsiniz en köyü bir sakinleştirici yaparlar rahatlarsınız ve uyursunuz
Yok gitmem diyorsanız da bunun bir sahte alarm olduğunu, geçeceğini, beyninizin bir oyunu olduğunu kendinize tekarlayın çarpıntınız varsa ve nefesiniz düzensizse bir poşetin içine nefes alın verin görüceksiniz düzelecek rahatlayın geçecek her seferinde geçiyor kendinizi sakinleştirmeye çalışın ışıkları açın

Ayet el kürsi okuyun çokça.nefes egzersizi yapın.Komik sizi rahatlatacak şeyler izleyin internetten. Masaj yapın kendinize geçmiş olsun

Şuan titreyerek yazıyorum yardım edin kızlar uyuyamıyorum anksiyete panik atak hastasıyım bir dönem tedavi gördüm fakat nüksetti birkaç gün önce.bütün vücudum titriyor terliyorum aklım başımda değil.aynı şeyleri yaşayıp düzelen var mi..panık ataga bırgunde son veren bır doktor var...valla ıkı akrabak gitti.cok memnun kaldılar...evıne bile giremıyordu biri...ınternetten bakın...gercekten herkesede tavsıye ediyıyorlar...Allah sifanızı versın.

Ayet el kürsi okuyun çokça.nefes egzersizi yapın.Komik sizi rahatlatacak şeyler izleyin internetten. Masaj yapın kendinize geçmiş olsun
Sağolun adet dönemindeyim okuyamıyorum ama inançlı bir insanım normalde.ama bu hastalık öyle bir hastalık ki insani kendinden geciriyor.atak sirasinda hicbir sey dusunemiyorum

Derin derin nefes ALMAYIN! Derin derin nefes almak normal bir panik atak sırasında çarpıntı halinde olan kalbinizi daha da hızlandırır, rahatlatmak için önce bir kese kağıdı ya da küçük bir poşet alıp içine nefes alıp verin bu haldeyken uyumaya çalışmayın zaten biraz sakinleşmeyi bekleyin eğer çıkabiliryosanız dışarı çıkıp yürüyüş yapın (yanınızda sizi rahatlatacak biri olursa daha iyi olur) ama ataklarınız benimki gibi uzun sürüyorsa acile gidin bir bakaınlar içiniz rahatlayınca biraz sakinleşirsiniz en köyü bir sakinleştirici yaparlar rahatlarsınız ve uyursunuz
Yok gitmem diyorsanız da bunun bir sahte alarm olduğunu, geçeceğini, beyninizin bir oyunu olduğunu kendinize tekarlayın çarpıntınız varsa ve nefesiniz düzensizse bir poşetin içine nefes alın verin görüceksiniz düzelecek rahatlayın geçecek her seferinde geçiyor kendinizi sakinleştirmeye çalışın ışıkları açın
Sizin durumunuz nasıldı acaba? Uyuyamama titreme kasılma var mıydı.yürüyüşe gündüz cıkmıştım annemle ama geceleri benim icin asıl sorun olan sey.gece bi rahat uyusam ve nefes alsam her sey belki daha iyi olacak

Bu aarada çok sağolun cevabınız için

Şuan titreyerek yazıyorum yardım edin kızlar uyuyamıyorum anksiyete panik atak hastasıyım bir dönem tedavi gördüm fakat nüksetti birkaç gün önce.bütün vücudum titriyor terliyorum aklım başımda değil.aynı şeyleri yaşayıp düzelen var mı
Yavas hareket et, hiç birşey içini acelea etme, yavaş konus mesela, yavaş ye. Cok yorma kendini saatlerce filan yurume. Youtube tan Delta dalgaları bulup iki kulaklık ile dinleyebilirsin, anksiyete zamanlari beni baya sakinleştirmisti. Erken saat dinle yalnız gece o da uykusuzluk yapıyor. Meditasyo yap, gözlerini kapat mesela, nefesini zaman içinde yavaşlat, ve sonra vücudunun her bölümüne ayrı ayrı konsantre ol. Örneğin sol ayağın ile başla, eğer kasılı hissediyorsan rahatlat, sonra bacak, vücud derken bunu basının en üstüne kadar yap. 5-10 dakika hergun yeter.
Uyuyamadıgin zaman da buna takma, bu yuzden panik olma, biraz uyuyamamaktan birşey olmuyor, ben 1.5 sene uyuyamadım, 1 ay hiç uyuyamadım, ama o haller geçebiliyor, o yüzden korkma. Uyuyamasan da yatıp dinlen, vücudunun dinlemeye ihtiyacı var. Uyumaya değil, yatakta sakinlesmeye ve dinlenmeye konsantre ol. Meditasyonu yatakta da yap.
Ben hıc geçmeyecek sanıyordum, çok şükür bir kaç ay içinde herşey olağan akışına döndü. Merak etme herşey duzelebiliyor inanamiyorsun.

Yavas hareket et, hiç birşey içini acelea etme, yavaş konus mesela, yavaş ye. Cok yorma kendini saatlerce filan yurume. Youtube tan Delta dalgaları bulup iki kulaklık ile dinleyebilirsin, anksiyete zamanlari beni baya sakinleştirmisti. Erken saat dinle yalnız gece o da uykusuzluk yapıyor. Meditasyo yap, gözlerini kapat mesela, nefesini zaman içinde yavaşlat, ve sonra vücudunun her bölümüne ayrı ayrı konsantre ol. Örneğin sol ayağın ile başla, eğer kasılı hissediyorsan rahatlat, sonra bacak, vücud derken bunu basının en üstüne kadar yap. 5-10 dakika hergun yeter.
Uyuyamadıgin zaman da buna takma, bu yuzden panik olma, biraz uyuyamamaktan birşey olmuyor, ben 1.5 sene uyuyamadım, 1 ay hiç uyuyamadım, ama o haller geçebiliyor, o yüzden korkma. Uyuyamasan da yatıp dinlen, vücudunun dinlemeye ihtiyacı var. Uyumaya değil, yatakta sakinlesmeye ve dinlenmeye konsantre ol. Meditasyonu yatakta da yap.
Ben hıc geçmeyecek sanıyordum, çok şükür bir kaç ay içinde herşey olağan akışına döndü. Merak etme herşey duzelebiliyor inanamiyorsun.
Meditasyonu debeyecegim sagolun araştırıyorum şimdi.siz nasıl atlattınız ilaçla mı? Ben 6 sene önce yakalandım bu hastalığa.uzun zamandır iyiydim üst üste kötü durumlarla karşılaştım gece fena bir baş dönmesiyle uyandım o günden beri korkuyorum ya yine başım döner de uyuyamazsam diye...

Meditasyonu debeyecegim sagolun araştırıyorum şimdi.siz nasıl atlattınız ilaçla mı? Ben 6 sene önce yakalandım bu hastalığa.uzun zamandır iyiydim üst üste kötü durumlarla karşılaştım gece fena bir baş dönmesiyle uyandım o günden beri korkuyorum ya yine başım döner de uyuyamazsam diye...
Ben hiç uyuyamadigim, o çok kötü olduğum dönem bir ay atarax kullandım, o dönem biraz ilaçla sakinlestim. Sonra biraktim ilaci. Uyuyamaya takmaktan vazgeçince rahatladım. Gün boyu meditasyon yapip sonra gece yatinca uyku gelsin diye pür dikkat bekliyordum. Bundan vazgecmek önemli. En önemlisi dinlenmek ve rahatlamak için yatıyorum artık. Bir süre iyi uyumadin diye ölünmüyor, insanların çoğu böyle şeyler yaşıyor diye telkin ettim kendimi dinlendirdim. Insighttimer diye meditasyon uygulaması kullandım çok memnundum, çoğu İngilizce ama içinde Türkçe meditasyonlar da var. Başka youtubete de telefon uygulamalarında da muhakkak vardır. Uyku hijyeni diyorlar o da önemli. Işte gece uyanınca telefona saate bakmamak, yatmadan önce televizyon izlememek, telefona bakmamak gibi. Onun yerine rahatlatici kitap okumak. Hergun biraz zevkli ya da komik birsey yapmak/izlemek. Her gün biraz 10-15 dk Cem yılmaz videosu izliyordum ben mesela. 30 kere de izlesem ben hala guluyorum. Küçük şeyler ama faydası oluyor. Çok geçmiş olsun, inşallah kısa zamanda atlatirsin. Yine ihtiyacın, sormak istediğin birşey olursa özelden yada burdan sorabilirsin.

Merhaba,
Nasıl oldunuz daha iyi misiniz? Anladığım kadarıyla sizinki tam olarak bir atak değil daha kronik bir şey düzenli olarak sizi rahatsız eden.
Benim ataklarımk genelde tetikleyen şeyler oluyor, fiziksel olarak vucudumda titreme, kasılma olmuyor ama aklım gidiyor, zihnim bulanıyor, sürekli kötü şeyler düşünüyorum, kalp krizi geçirdiğimi, öleceğimi sanıyorum falan ama arada bir oluyor eğer bir şey tetiklerse.

Sizinki daha çok stres yüzünden kasılma, titreme, huzursuzluk gibi bir psikologa gitseniz? Ya da yoga, meditasyon falan da olabilir.

*Ancak çok şöyle bir durum da var gerçekte fiziksel bir rahatsızlığınız da olabilir örneğin kansızlık çarpıntı yapıyoru, tiroid depresyonda gibi hissettiriyor gibi bir kan testi falan da yaptırsanız bence içiniz rahatlar bir sorum yoksa psikoloğa gidersiniz belki

Biraz daha bahseder miisiniz durumunuzdan siz de benim yaşadıklarımı mı yaşıyordunuz
Evet hemde cok agir yasadim
Videolar vardir ac izle
Bana dr 5 e kadar sayarak nefes al 5 saniye tut 5 saniyede ver dedi cok işime yaradi birkac dk da geciyor
Kese kagidini sisirerek yapanlar varmis ben hic denemedim

Merhaba,
Nasıl oldunuz daha iyi misiniz? Anladığım kadarıyla sizinki tam olarak bir atak değil daha kronik bir şey düzenli olarak sizi rahatsız eden.
Benim ataklarımk genelde tetikleyen şeyler oluyor, fiziksel olarak vucudumda titreme, kasılma olmuyor ama aklım gidiyor, zihnim bulanıyor, sürekli kötü şeyler düşünüyorum, kalp krizi geçirdiğimi, öleceğimi sanıyorum falan ama arada bir oluyor eğer bir şey tetiklerse.

Sizinki daha çok stres yüzünden kasılma, titreme, huzursuzluk gibi bir psikologa gitseniz? Ya da yoga, meditasyon falan da olabilir.

*Ancak çok şöyle bir durum da var gerçekte fiziksel bir rahatsızlığınız da olabilir örneğin kansızlık çarpıntı yapıyoru, tiroid depresyonda gibi hissettiriyor gibi bir kan testi falan da yaptırsanız bence içiniz rahatlar bir sorum yoksa psikoloğa gidersiniz belki
Kansızlık hep vardı bende ama son tahlillerim gayet iyi çıkmıştı.baş dönmesi halsizlik için 3 gün önce acile gittiğimde sıvı kaybı dediler.pazartesi psikiyatre randevu aldım.daha önce de görmüştüm zaten tedavi.şimdi sanırım ilaca tekrar başlayacağım onu bekliyorum.çok teşekkürler yardımlarınız için

Evet hemde cok agir yasadim
Videolar vardir ac izle
Bana dr 5 e kadar sayarak nefes al 5 saniye tut 5 saniyede ver dedi cok işime yaradi birkac dk da geciyor
Kese kagidini sisirerek yapanlar varmis ben hic denemedim
Evet benim ataklarım da birkaç dakikada geçerdi önceden.ama bu kez bir korku yaşadım ve nasıl diyim gün boyu tetikteydim kasılma titreme hiç geçmedi.ama şimdi iyiyim çok şükür.teşekkürler mesajiniz için

Evet benim ataklarım da birkaç dakikada geçerdi önceden.ama bu kez bir korku yaşadım ve nasıl diyim gün boyu tetikteydim kasılma titreme hiç geçmedi.ama şimdi iyiyim çok şükür.teşekkürler mesajiniz için
Endise halinde hemen gecmez tabi
Eminim sende kafaya takiyorsundur sıkılınca
Benimde parmaklarim bile kasilir
Bize gamsizlik aşısı lazim

Back
X