Yavas hareket et, hiç birşey içini acelea etme, yavaş konus mesela, yavaş ye. Cok yorma kendini saatlerce filan yurume. Youtube tan Delta dalgaları bulup iki kulaklık ile dinleyebilirsin, anksiyete zamanlari beni baya sakinleştirmisti. Erken saat dinle yalnız gece o da uykusuzluk yapıyor. Meditasyo yap, gözlerini kapat mesela, nefesini zaman içinde yavaşlat, ve sonra vücudunun her bölümüne ayrı ayrı konsantre ol. Örneğin sol ayağın ile başla, eğer kasılı hissediyorsan rahatlat, sonra bacak, vücud derken bunu basının en üstüne kadar yap. 5-10 dakika hergun yeter.
Uyuyamadıgin zaman da buna takma, bu yuzden panik olma, biraz uyuyamamaktan birşey olmuyor, ben 1.5 sene uyuyamadım, 1 ay hiç uyuyamadım, ama o haller geçebiliyor, o yüzden korkma. Uyuyamasan da yatıp dinlen, vücudunun dinlemeye ihtiyacı var. Uyumaya değil, yatakta sakinlesmeye ve dinlenmeye konsantre ol. Meditasyonu yatakta da yap.
Ben hıc geçmeyecek sanıyordum, çok şükür bir kaç ay içinde herşey olağan akışına döndü. Merak etme herşey duzelebiliyor inanamiyorsun.