çok çaresizim..

nesquik_24

Deniz Bebeğin Annesi
Kayıtlı Üye
5 Ekim 2008
1.578
2
116
39
İstanbul
Nerden başlanır bilemiyorum ama şuan çok moralim bozuk..
5 yıllık evliyim..3.5 yaşında oğlum var...

istanbulda yaşıyoruz maddi durumda iyi ama işe girmek istiyorum..sonunda bir iş de eve yakın ve parası iyi rahat diye oldu amaaa...
oğlum yarım gün yuvaya gidiyor yuva 5.30a kadar açık.işe başlayacağım şirket 6.30da bırakıyor.oğlum 3 aydır yarım gün çok iyi bi yuvaya gidiyodu almak zorundayım ordan saati yüzünden.eşim çalışmamı istemiyor.hep çocuktan yana vuruyor..ağzı bozuk agresif biri..sürekli evde tartışma ordan burdan..kafayı yedirdi bana..açıkca sölemek gerekiyorsa eğer burda biz bizeyiz madem 1 yıldan fazladır cinsel hayat yok ve birbirimize karşı çok tahammülsüz ve saygısız olup herşeyi konuştuk boşanmaya kadar..işin en azı tarafı benim ailem de yok..annem babam vefat..

napmalıyım şimdi?mutsuzum

Nerden başlanır bilemiyorum ama şuan çok moralim bozuk..
5 yıllık evliyim..3.5 yaşında oğlum var...

istanbulda yaşıyoruz maddi durumda iyi ama işe girmek istiyorum..sonunda bir iş de eve yakın ve parası iyi rahat diye oldu amaaa...
oğlum yarım gün yuvaya gidiyor yuva 5.30a kadar açık.işe başlayacağım şirket 6.30da bırakıyor.oğlum 3 aydır yarım gün çok iyi bi yuvaya gidiyodu almak zorundayım ordan saati yüzünden.eşim çalışmamı istemiyor.hep çocuktan yana vuruyor..ağzı bozuk agresif biri..sürekli evde tartışma ordan burdan..kafayı yedirdi bana..açıkca sölemek gerekiyorsa eğer burda biz bizeyiz madem 1 yıldan fazladır cinsel hayat yok ve birbirimize karşı çok tahammülsüz ve saygısız olup herşeyi konuştuk boşanmaya kadar..işin en azı tarafı benim ailem de yok..annem babam vefat..

napmalıyım şimdi?mutsuzum

bu kdr şey üstüne birde boşanmayı bile konuşmuşsunuz, eğer çalışırsanız eşiniz size çocuk için nafaka ödemek zorunda zaten, bakıcı tutar veya iyi bir kreş daha bulursunuz ve yeni bir hayat kurarsınız, olmayacak şey değil.

öncelikle Allah yardımcın olsun madem maddi sıkıntınız yok eşin ayrıldığınız taktirde ufaklık için sana destek olmak zorunda durumu da iyiyse sıkıntı olmaz onun bakıcısı ya da gündüz bakımevi.. sende iş bulmuşsun nasılsa..
yuva yıkılması taraftarı olmamakla birlikte küfür ve cinsellik mevzusu işin içine girdimi tepem atıyor..
sen üstüne düşen sorumluluğu yoksay oldu canım :99: :99: :99:

aiem yokki kafam bozuk olduğunda gidebileyim bi kız kardeşim var o da evli bebeği var..memlekette..çok kötü durumum..kimseye anlatamam ki böyle sorunlarım var diye..şiddet yok evde ama sözler yeter...yüksek ses ve argo yeter..ben ne kadar pozitif biriysem eşim onun iki katı negatif biri..tamam parayı mutfağı lüksü eksik etmiyo ama huzur mutluluk yok :(

canım psikolojik şiddet, hakaret, küfür ayrı ayrı boşanma sebebi zaten, bu arada cinsellikte boşanma sebebi, bir sürü nedenin varmış zaten .

aiem yokki kafam bozuk olduğunda gidebileyim bi kız kardeşim var o da evli bebeği var..memlekette..çok kötü durumum..kimseye anlatamam ki böyle sorunlarım var diye..şiddet yok evde ama sözler yeter...yüksek ses ve argo yeter..ben ne kadar pozitif biriysem eşim onun iki katı negatif biri..tamam parayı mutfağı lüksü eksik etmiyo ama huzur mutluluk yok :(

şiddet var malasef tarzı farklı sizinki sözlü şiddet zamanlamı böyle oldu hepmi böyleydi bilmiyorum ama kafanızın karışık olduğu yazınızdan belli oluyor sorunlar üstte üstte çocuk yenı bır kreşe başlamak zorunda kalıcak ailede huzur ortamı yok bu çocuk bu ortamda nasıl buyuyecek çalışmak istiyorsunuz ve birde eşinizle karıkocalık hayatınız cinsel anlamda bıtmiş tek başına altından kalkabileceğiniz sorunlar değil size yardımcı olabılıcek bır aile buyuyğu varmı yada maddı durumunuz uygunsa eşinizde sorun çıkarmassa bır uzmandan yardım alabılırmısınız sanırım çözüm yolları bunlar malasef anne baba olmayınca ülkemızde kadınların ayakta kalması çok zor bu yuzden bı suru kadınn mutsuz olduğu evliliği sürdürmek zorunda kalıyorrr keşke buna biir çözüm bulunsa üniversite mezunu olmayan meslek sahıb ıolmayan kadınlarda ortada kalmasaa

Kadın oturacak çocuğa bakacak. Görevi çünkü. Ama erkeğin görevleri? Paşaların dokunulmazlığı mı var acaba? Birde küfür... Neyse ne olacaksa olsun ama hayırlısı olsun.

şiddet var malasef tarzı farklı sizinki sözlü şiddet zamanlamı böyle oldu hepmi böyleydi bilmiyorum ama kafanızın karışık olduğu yazınızdan belli oluyor sorunlar üstte üstte çocuk yenı bır kreşe başlamak zorunda kalıcak ailede huzur ortamı yok bu çocuk bu ortamda nasıl buyuyecek çalışmak istiyorsunuz ve birde eşinizle karıkocalık hayatınız cinsel anlamda bıtmiş tek başına altından kalkabileceğiniz sorunlar değil size yardımcı olabılıcek bır aile buyuyğu varmı yada maddı durumunuz uygunsa eşinizde sorun çıkarmassa bır uzmandan yardım alabılırmısınız sanırım çözüm yolları bunlar malasef anne baba olmayınca ülkemızde kadınların ayakta kalması çok zor bu yuzden bı suru kadınn mutsuz olduğu evliliği sürdürmek zorunda kalıyorrr keşke buna biir çözüm bulunsa üniversite mezunu olmayan meslek sahıb ıolmayan kadınlarda ortada kalmasaa

psikolog düşündüm ama bana ne dicek?nasıl anlatcam?hiç bilgim yok..mutlu değilim..severek evlendik 5 yıl konuştuk eşimle ama daha derine inersem ne yazıkki sevmeden bir evlilik yaptığımı anladım..kendisi de ben de çok iyi kişiyiz ayrı ayrı ama ne yazıkki birbirimize göre değiliz...birimiz neşeli mutlu hayata sıcak bakan çocuksu yani ben eşim agresif sinirli saçma şeylere bağıran çağıran yüksek ses hakaret..herşey ama herşeye..bir büyüğüm yok ki olsada ailevi sorunları tanıdğım birine nasıl anlatcam..bilmiyorum sadece mutsuzum..oğlum için nefes alıyorum...benim tüm sevdiklerim zaten dünyada yok (kardeşim ve oğlum)

Madem bu kadar mutsuzsunuz bu evlilikte ve en önemlisi çocuğunuz da artık tam gelişme çağında bence böyle her gün kavga gürültü olan bir ortamda büyümemesi en doğrusu. Sonuçta siz tek başınıza da çocuğunuza bakabilirsiniz zaten eşiniz çocuğun masraflarını karşılamak zorunda. Etraflıca düşünüp, iyi karar vermeniz lazım.

Madem bu kadar mutsuzsunuz bu evlilikte ve en önemlisi çocuğunuz da artık tam gelişme çağında bence böyle her gün kavga gürültü olan bir ortamda büyümemesi en doğrusu. Sonuçta siz tek başınıza da çocuğunuza bakabilirsiniz zaten eşiniz çocuğun masraflarını karşılamak zorunda. Etraflıca düşünüp, iyi karar vermeniz lazım.

eşim diyoki Türkiyede dul kalmak zor..biri duysa peşine düşer falan.korkuyorum bunları duıyunca haliyle.gerçekten öle düşününce otur oturduğun yerde diyorum kendime..ama mutlu değilimki..

kurtarma şansınız yokmu evliliğinizi...
şöyle tekrar konuşup güzelce karar verseniz...

Asla devam etmek zorunda değil..İnsan kendine neden bunu yapar,oturup bunları çekmek,boşanmaktan daha mı kolay geliyor.Öyleyse devam et ama,bence hemen yeni bir düzen kurmalısın.Bosanan o kadar çok kadın var ki,senin şartların da bir çoğununkine göre cok iyi sayılır.Hayırlısı olsun,iyice düşün tart,kimseden etkilenmeden en dogru kararı sen vereceksin yıne...

Ben çok üzüldüm, başınız sağolsun
Aslında eşiniz bana bu durumu kullanıyor gibi geldi

Allah akıl fikir versin ona.

Yapacağınız şey, o işe girmek ve eğer gerekiyorsa o 1 saat için komşunuzdan ücret karşılığında bakmasını istemek. Apartman görevlisinin eşide olabilir bu. Kreş değiştirmek çok zor olur çocuk için. Onu zor duruma sokma bence ve gerisi içinde işlerini yoluna koy zaten gerisi gelir. Ne yapmak istediğini iyice kestirir ona göre adımlarını atarsın. Kimse kimseyi çekmek zorunda değil. Dul olmak zor kabul ama bu halde evli olmakta hiç kolay değildir.

Dul olmak eskiden çok zormuş, kendini bilen her kadın için dulluk zor değil hele bu devir de hiç değil,
bence moral bozulacak hiçbişey yok. Sadece boşanınca konuştuğun insan, eş dost filan seviyeli olanları seç,
her eve girilmez mesela, herkesi evine alamazsın, seçici olacaksın daha çok. Edebinide koruyup Allah'a tevekkül ettin mi herşey yoluna girer.

eşim diyoki Türkiyede dul kalmak zor..biri duysa peşine düşer falan.korkuyorum bunları duıyunca haliyle.gerçekten öle düşününce otur oturduğun yerde diyorum kendime..ama mutlu değilimki..

aman da ne düşünürmüş karısını
madem böyle düşünüyo sahip çıksın karısına,çocuğuna,kurtarmaya çalışsın kendısını,çeki düzen versin kendısıne,tavırlarına
şuna bak yaaaa ne kadar pişkin bide,sanki kankası kadının...

Değerli arkadaşım, şiddetin pek çok türü var. Seni çalıştırmamak istemesi ekonomik şiddet. Seni aşağılaması, değersiz hissettirmesi ve sana küfretmesi psikolojik şiddet. Umarım fiziksel şiddet yoktur...
Eğer adamdan hala umudun varsa bir "aile danışmanı"na gitmendir. Tabii eğer maddi durumunuz iyiyse. Yok benim umudum kalmadı diyorsan kadınlara yardımcı olan pek çok kurum var. Mor Çatı, Kamer, Amargi, Kadın Cinayetlerini Önleme Platformu gibi... Bunları araştır ve bir danış istersen. Onların da kendi içlerinde psikolojik danışmanları var.

Canım okadar çok boşanmış çocuklu dul bayan varki , peşine erkek düşmez düşürülür. Eğer ki sen istersen peşine erkekler düşer .
Yani sen kendini bildikten sonra namusunla işine gücüne baktıktan sonra kimse peşine düşmez merak etme ...

Arkadaşım bak şu sözleri bile sana karşı psikolojik şiddet uyguladığının kanıtı. Özgüvenini yerle bir edip kendine muhtaç etmek istiyor. Böylece her dediğine evet diyeceksin ve boşanmayı düşünmeyeceksin, tek amacı bu... Dul kalmak zor, ama neden? Böyle düşünen erkekler zaten dul kadınları taciz ediyor... Çünkü cinsel ilişkiye nasılsa bi kere girdi, benimle de olur ne olacak mantığı var bu ayı heriflerde (pardon ayıya hakaret oldu).
Seni düşündüğünden değil, yalnız kalacağından ve sana uyguladığı şiddeti etrafın duymasından korkuyor muhtemelen... Sen onun bu duygularına in. Ben çalışsam da çalışmasam da seni seviyorum, bunu anla de. Haaaa sevmiyorum adamı diyorsan salla bebeğim. Çalışmasan bile kendini ailen de dahil hiçkimseye ezdirme, kendine güven! Dediğim kurumlara da bi danış...

Öncelik ile başınız sağolsun.

Eşiniz sizi sahipsiz gördüğü için bu kadar geniş davranıyor diye düşünüyorum. Gelişme çağında olan çocuğunuz var inanın onun psikolojisi o evde sizden daha çok bozulur.

Eşin seni korkutmak için bu şekilde konuşuyor zira sen istemedikçe kim peşine düşebilir ki ? Çevrene dikkat edeceksin hepsi bu. Bazı dullar var nasıl olsa evlendim boşandım kızlıkda sorun değil hayatımı yaşayayım diyen onlar gibi olma hiç bir şey olmaz.

Back
X