Çok çaresizim

aileme gittiğimde yaşadıklarımı hiç açmayalım. sadece şu kadar söyleyeyim. çocukların babada kalsın ilk şartları. dahası gittiğim günler tüm hırslarını benide bırak çocuklarımdan çıkarıyorlardı. yeğenlerimin suçları için benim çocuklarım azarlanıyordu. sabahları tekmeyle (kesinlikle abartmıyorum. şu mübarek günde ALLAH ŞAHİDİM) her sabah tekmelerle uyanıyordum. gerisini sen düşün.
Ya içimi parçaladın.
Çok dua et.
İnşallah bu yaşadıkların çok kısa bi zamanda mükafatı olsun. Sıkıntılarından bir an evvel kurtul.
Güzel bi çözüm yolu bulabiliriz ins yarın fikirler gelir.

Cokkk üzülldümmm çokkk :(
Bu durumda ne fikir verebilrim bilmiyorum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
Sadece sen ve minigin de degil,2 evladın daha var kardeşim,
hepinizin birlikte olabilcegi bir yol açsin sana Rabbim şu mübarek gecenin hatrına ♥

Ya içimi parçaladın.
Çok dua et.
İnşallah bu yaşadıkların çok kısa bi zamanda mükafatı olsun. Sıkıntılarından bir an evvel kurtul.
Güzel bi çözüm yolu bulabiliriz ins yarın fikirler gelir.
formu kullanmakta henüz acemiyim. ama okuyan, care bulmak isteyen ve güzel dileklerde bulunan herkese çok teşekkür ediyorum.şu an o kadar duygulandım ki. 10 yıldır 2 çocuğum hariç ilk defa birileriyle karşılıklı diyalogdayım (en küçüğüm çok küçük, eşim zaten insan yerine koyup konuşmaz, konuşturmaz) gerçekten çok sağolun.

diğer çocuklarımı zaten bırakamam. şöyle düşünüyorum. ortanca oğlum zaten yatılı okuyor. hazırlıkla beraber 5 yıllık birlise. o zaten evde olmuyor. bn en küçükle kadın sığınma evine gitsem sadece bir kaç ay en büyük çocuğumla ayrı kalsak. sonra sığınma evinde bana ve oğluma iş ayarlanabilir mi aceba. bir ev tutar kendi düzenimizi kurarız diyorum. ama tabi şuan sadece hayalden ibaret. henüz bu sığınma evlerinden çok fazla bilgim yok
siginma evinde en fazla 3 ay kaliniyor diye biliyorum.alo 183 u ksosyal destek hattini ara onlar bilgilendirirler seni..ve bosanma sureci icin delillerini kayit vs sakla..

Cokkk üzülldümmm çokkk :KK43:
Bu durumda ne fikir verebilrim bilmiyorum aşağı tükürsen sakal yukarı tükürsen bıyık
Sadece sen ve minigin de degil,2 evladın daha var kardeşim,
hepinizin birlikte olabilcegi bir yol açsin sana Rabbim şu mübarek gecenin hatrına ♥
amin. belkide bu mübarek günde dualarınızı almamdada bugüne denk gelmesinde de bir hayır vardır.

siginma evinde en fazla 3 ay kaliniyor diye biliyorum.alo 183 u ksosyal destek hattini ara onlar bilgilendirirler seni..ve bosanma sureci icin delillerini kayit vs sakla..
bugün biraz araştırdım. 3 ay olayından dolayı o sürede ben ve oğlum belki iş buluruz umudundayım.

insallah..simdi ne yapmak istedigini kararlastir ve ona gore hedefini belirleyip yol al.simdi cocuklarindan once kendini dusun..buraya yaz yardimci olmaya calisiriz.dikkat et esin gormesin bu yazdiklarini gecmisi sil oyle cik sorun olmasin.

amin. belkide bu mübarek günde dualarınızı almamdada bugüne denk gelmesinde de bir hayır vardır.
Illaki herseyde bir hayır vardır.
Senin hikayenin aynısını yaşayan bir yakinım var.Sizlerin sonu felah da eşinin sonu korkarım ahir ömrunde yanlızlık olacak
Sen sabret , Allah bir kapı açar,bu cektiklerin de Allah katinda karşılıksiz degil unutma Kardeşim.
Dua ediyorum sen ve evlatların için.

Illaki herseyde bir hayır vardır.
Senin hikayenin aynısını yaşayan bir yakinım var.Sizlerin sonu felah da eşinin sonu korkarım ahir ömrunde yanlızlık olacak
Sen sabret , Allah bir kapı açar,bu cektiklerin de Allah katinda karşılıksiz degil unutma Kardeşim.
Dua ediyorum sen ve evlatların için.
Allah sizinde güzel gönlünüze göre versin her şeyi. çok sağolun.

insallah..simdi ne yapmak istedigini kararlastir ve ona gore hedefini belirleyip yol al.simdi cocuklarindan once kendini dusun..buraya yaz yardimci olmaya calisiriz.dikkat et esin gormesin bu yazdiklarini gecmisi sil oyle cik sorun olmasin.
eşim bakmaz bile. ne yaptığım ne ettiğim umurunda olmaz. inan gelip şu yazımı, cevapları okusa en ufak bir tepki bile vermez. o kadar değişik biri. ilk hedefim bir an önce bu insanın mide bulantısına son vermek. ama çocuklarımsız da yapamam. çocukların bayramlarını zehir etmemek için bayram sonu sığınma evleriyle irtibata geçmeyi düşünüyorum. destekleriniz için çok sağolun.

diğer çocuklarımı zaten bırakamam. şöyle düşünüyorum. ortanca oğlum zaten yatılı okuyor. hazırlıkla beraber 5 yıllık birlise. o zaten evde olmuyor. bn en küçükle kadın sığınma evine gitsem sadece bir kaç ay en büyük çocuğumla ayrı kalsak. sonra sığınma evinde bana ve oğluma iş ayarlanabilir mi aceba. bir ev tutar kendi düzenimizi kurarız diyorum. ama tabi şuan sadece hayalden ibaret. henüz bu sığınma evlerinden çok fazla bilgim yok
Kadın sığınma evinin tlf no bulup bir sorun bakalım birde hastaneden darp raporu alın. Aslında direk polise gidip şikayetçi olsanız hepsi sırası ile olur

Işkur a basvuru yapin. Okullarda hademelik yapamaz mısınız...iyi kötü de bi ev tutarsınız. Madem kocanizin maaşı iyi. Nafaka da baglatirsiniz çocuklara.. Cesaretlenin biraz bence. Manevi tazminat isteyin. Devletten avukat talep edin.
yaşla alakalı umudum olmadığı için işkura hiç aklıma gelmedi. inanın iş seçecek durumda değilim.o konuda cesaretim tam. kesinlikle çalışmaktan gocunmam. nafakaya gelince, vermemek için her yola başvuracağına eminim. bu son tartışmamızdan sonra eve para bile bırakmayacağını söyledi ve bırakmadan gitti.

Kadın sığınma evinin tlf no bulup bir sorun bakalım birde hastaneden darp raporu alın. Aslında direk polise gidip şikayetçi olsanız hepsi sırası ile olur
darp raporu alacak br imarem yok. sadece boğazımı sıkabildi. iki hamlesinde de çocuklar araya girip ayırdılar. ama o gün kalbimin yediği dayağın tarifi yok.

Olmaz olsun öyle aile..Keşke reddetselerdi.! Sende hayatını kursaydin..Hala anne babamı uzmemek için diyorsun, onlar seni düşündü mü sen onları düşünüyorsun..?? Sadece dogurmakla anne olunmuyor..Kediler köpekler senin ailenden daha fazla sahiplenir yavrularını.!

Allah'ım insanlık yoksunu o pisliği ıslah etsin..

Araştırman lazım,umuyorum ki o pislikten kurtulmanın,hayatını sürdürmenin bir yolu,bir çaresi vardır..Bundan sonra hayatın hep yolunda gider ve çok mutlu olursun inşallah..

Olmaz olsun öyle aile..Keşke reddetselerdi.! Sende hayatını kursaydin..Hala anne babamı uzmemek için diyorsun, onlar seni düşündü mü sen onları düşünüyorsun..?? Sadece dogurmakla anne olunmuyor..Kediler köpekler senin ailenden daha fazla sahiplenir yavrularını.!

Allah'ım insanlık yoksunu o pisliği ıslah etsin..

Araştırman lazım,umuyorum ki o pislikten kurtulmanın,hayatını sürdürmenin bir yolu,bir çaresi vardır..Bundan sonra hayatın hep yolunda gider ve çok mutlu olursun inşallah..
çok sağol :( ben daha aile mevzuma hiç girmedim bile. küçüklüğümden beri yaşadıklarım, bana yaptıkları gerçekten ayrı azap. mesela çocukken hiç arkadaşlarımın annelerinden dayak yediklerini, kötü söz işittiklerini görmezdim.sanırdım ki sadece evlerinde dövüyorlardır.ama ben her dayak yerken komşular alırdı beni ellerinden. sonra evlerine götürür üzümler, çikolatalar yedirirler evlerinde uyuturlardı. kendim anne olunca öğrendim.çocuğunun canı yanınca annenin daha çok yandığını.benim annemin babamın abilerimin canı hiç yanmıyordu beni döverlerken. ben yinede hiçbir gün kıyamadım onlara.ama eşim ve bazı konular yüzünden artık onlarlada irtibatımı kestim. 5 yıldır sadece anneler/babalar gününde ve bayramlarda arıyorum. zaten çokta ummurlarında değilim.

İşkurun kursları var kısa sürelik sonra ise başlıyorsunuz. Bir tanıdığım öyle yapmıştı metalle alakali bir kurs alıp fabrikada calismaya başlamıştı. O da eşinden ayrıldı, bir çocuğu var. Bu tarz bir şey yapabilirsiniz ama kucuk çocuğa kim bakacak bilemiyorum. Üzgünüm ama siz ancak bu adamdan ayrildiginizda çocuklarınızın yüzüne bakabilirsiniz.

İşkurun kursları var kısa sürelik sonra ise başlıyorsunuz. Bir tanıdığım öyle yapmıştı metalle alakali bir kurs alıp fabrikada calismaya başlamıştı. O da eşinden ayrıldı, bir çocuğu var. Bu tarz bir şey yapabilirsiniz ama kucuk çocuğa kim bakacak bilemiyorum. Üzgünüm ama siz ancak bu adamdan ayrildiginizda çocuklarınızın yüzüne bakabilirsiniz.
son cümlen tam hissiyatım. küçük çocuğum bu sene okula başlayacak. o 3 aylık sığınma evi sürecinde okul saatlerine uygun bir iş bulunması tek duam. işkuruda bugün internetten araştıracağım.inşallah rabbim evlatlarımın ve benim yüzüne baksın, birdaha utandırmasın.

Ailen sana karşı niye öyle davranıyor yani küçükken Munzevi_ Munzevi_
işte bunun sebebini inanın bende bilmiyorum. dahada trajikomiği bir evin bir kızıyım. ama kendimi bildim bileli hiç tek kız kalmadım. ilk 11-12 yaşıma kadar amcamın kızı hep bizdeydi.ailesi başka şehirde işi bizim bulunduğumuz şehirde olduğu için hep o vardı.yiyip içip yatardı.annem ona olan hıncını beni döverek giderirdi. unutmuyorum. her iş dönüşü çok kaprisli gelirdi yemeğini yedikten sonra ayaklarını duvara uzatır benden hizmet beklerdi.sonra o evlendi. kurtuldum derken bu sefer teyzemin kızı kızıda aynı sebepten bizde kalmaya başladı. yaklaşık 5 sene de o kaldı.o iş yapardı. ama annem bu seferde onun yaptığı işi beğenmez, yine sinirlenir yine beni döverdi. üstüne birde yıkadığı bulaşığı tekrardan bana yıkatırdı.haftanın 1 günü ütü günü olur, tüm çamaşırlarını yıkayıp sabahtan yatana kadar ütü yapardı.elektrik faturasına sinirlenen annem yine beni döverek giderirdi sinirini.sonra abim evlenince mecburen bizim evdn ayrılmak zorunda kaldı, diğer teyzeme gitti. bu sefer yenge olayı var ki.. yok ona hiiç girmiyeyim. beni en çok kahreden konu bu çünkü.

Back
X