Çok çaresizim

Aklima yigenlerim geldi. Eger onlar boyle bisey yasasalar, ablamin enistemden dayak yedigini gorseler ne yaparlardi diye. Helede cocuklarin babalarinin yaninda durmalarinin dayakla sonuclanmasi..kim isterki boyle bi baba.
Allahin sana bin sabir versin ablacim.
Cocuklarin 18 ve 16 dedin. Onlara sorsan aslinda ne yapicagini cok koly soylerler. Ayril bu adamdan. O iki yavru zaten keske o babadan uzak buyumus olmayi dilerler. Bu dileklerini o 5 yasindaki yavrunda gerceklestir nolur. O bari boyle bi babaya mahkum olmasin.

Aslinda siginma evine bile gerek yok sana, cunku 2 cocgun kendini kurtarir. Calisiyorlarmi? Okuyorlarmi?
Ben senin yerinde olsam o 5 yasindaki cocugma ablasi yada abisi bakar ben yokken diyip ayri bi eve cikardim, guzelce bi is bulurdum. Evin kirasinu yemegini cokta guzel karsilardim Allahin izniyle.
O adamdan uzak durun cikarin o pisligi hayatinjzdan nolur.
O 5 yasindki evladina aci. Ve siginma evinw gitmezdim ben sen olsam, cunku o baba o iki diger yavruya dunyayi zindan edicek buyuk ihtimal. Allah yardimcin olsun ablacim.

:( cok uzuldum ne kadarda iyi birisiniz. Konusmalariniz gece gece bende hssettim sanki.. ne demek bi ailenin evladini tekmeleyerk uyandrmasi.
Allahim size ne guzel sabir verms tez zamanda guzelliklerinide sunsun

Uzulme Allah sabredenlerle beraberdir..

Cok cok hayrli kapilar acilsin insallah derdine deva sifa olacak kapilar umarim o adamdan d kurtulursunuz..
Kiyamam size ya yazdiklarnzdn cok etkilendm :(

eksik olmayın arkadaşlar. son durumlar hiç iç açıcı değil. dün çocuklarımla konuştum. 5 yaşındakini alıp sığınma evine gideceğimi, bu sürede en büyük oğluma sen de bir iş bulursun kendimize ev tutabileceğimizi söyledim. yaşı itibariyle daha bi herşeyin farkında olduğu için düşüncemi onayladı. ama ortanca çocuğum çok ağladı. kendisi yatılı okuyor. sen gidersen ben 1 ay boyunca sensiz ne yaparım diye ağladı. ne halde olduğunu biliyorum ama seni bırakamam. en azından okulum başlayana kadar bekle dedi. elimi kolumu bağladı. ikiside çok üzgünler. onları öyle görmek daha da mahvediyo beni.kapana kısılmış gibiyim resmen.
çocuklarımdan ortanca olan okuyor. 5 yaşında ki bu sene başlayacak. en büyüğüm ünv sınavına girdi. hali hazırda bir işim olmadığı için sığınma evinden başka şansım yok. kira verecek durumda değilim.
o günden bu yana eşimle (!) saniye olsun birbirimizin yüzünü görmedik. o hep salonda ben odada. pişirdiğim yemeği de yemiyor. o yemeyince hepimize zehir oluyor.sadece ütülediğim kıyafetleri giymesi dışında hiç bir tenezzülde bulunmuyor. nasıl olcak sonu nereye varacak bende bilmiyorum.
üzüntümü, iyi dileklerini paylaşan herkese çok teşekkür ederim. dualarınızı eksik etmeyin lütfen. Hepinizden allah razı olsun. sevgilerr.

Öncelikle cok üzüldüm allah yardimciniz olsun.2 ay idare edebilcek durumunuz varsa ortanca cocugunuz madem yatili okuyor o okula gider,buyuk oglunuzda bu arada bir iş bulsun,elinize para geciyormu bilmiyorum ama 2 ay para biriktirip plan yapmaya calişin.2 ay sonra siginma evine gider 3 ay icinde bir düzen kurmaya calişirsiniz.Ne iş yaparim demeyin,teyzem 50 yaşindan sonra bulaşik yikadi emekli bile etti kendini.buyuk oglunuzuda yaniniza alirsiniz.

Öncelikle cok üzüldüm allah yardimciniz olsun.2 ay idare edebilcek durumunuz varsa ortanca cocugunuz madem yatili okuyor o okula gider,buyuk oglunuzda bu arada bir iş bulsun,elinize para geciyormu bilmiyorum ama 2 ay para biriktirip plan yapmaya calişin.2 ay sonra siginma evine gider 3 ay icinde bir düzen kurmaya calişirsiniz.Ne iş yaparim demeyin,teyzem 50 yaşindan sonra bulaşik yikadi emekli bile etti kendini.buyuk oglunuzuda yaniniza alirsiniz.
çok sağolun.evet oğluma iş bakıyoruz.elimize para geçmiyor. işten çalışmaktan gocunmam. 50 yaşından sonra emekli olmuş ne güzel. bana da nasip olur inşallah.

Burada o kadar cok sey okumama ragmen uzuntuden fazlasina gidemedi kalbim .
Su konuya kadar .
Senin gibi olmak istemiyorum bende .
Bi gun karnimdakinin karsisinda tokat yemek asagilanmak istemiyorum .
Cunku bahsettigin seyi annemde cok yasadim . Ve sanki tarih tekerrur etmeye basladi .
ALLAH cumlemizin yardimcisi olsun

Burada o kadar cok sey okumama ragmen uzuntuden fazlasina gidemedi kalbim .
Su konuya kadar .
Senin gibi olmak istemiyorum bende .
Bi gun karnimdakinin karsisinda tokat yemek asagilanmak istemiyorum .
Cunku bahsettigin seyi annemde cok yasadim . Ve sanki tarih tekerrur etmeye basladi .
ALLAH cumlemizin yardimcisi olsun
Amin canım. gerçekten çok zor. adına katlanmak demişler. ama aslı yavaş yavaş ölmek... eğer bu tarz endişeleriniz varsa nolursunuz mutlaka işe girin.birilerine muhtaç yaşamak ve o birilerinin bunu size kullanmaları çok insafsızca. gençken gücünüzü elinize alın. yoksa eşim gibi 40 ından sonra artık nasıl olsa bana dahada muhtaç düşüncesiyle daha da acımasızlaşabilir. Allah hepimizi korusun.

Amin canım. gerçekten çok zor. adına katlanmak demişler. ama aslı yavaş yavaş ölmek... eğer bu tarz endişeleriniz varsa nolursunuz mutlaka işe girin.birilerine muhtaç yaşamak ve o birilerinin bunu size kullanmaları çok insafsızca. gençken gücünüzü elinize alın. yoksa eşim gibi 40 ından sonra artık nasıl olsa bana dahada muhtaç düşüncesiyle daha da acımasızlaşabilir. Allah hepimizi korusun.

Sığınma evindeyken ise gidiliyor mu ?
Ve ne kadar süre kalabiliyormussunuz ogrendiniz mi?

Bende sana benzer seyler yasadim .
Ailem surekli kavga eden ve gizleri cocuk gormeyen insanlardi .
Daha 15 inde evlenen 21 yasinda 7 yillik evli cocuklugunu yasayamamis bi kiz cocuguyum .
Esi askeri personel olan .sinirli agresif hakaret eden ve siddet uygulamaya baslayan biriyim .

Hep mutluyum dedim .
Kocam sahane benim .
Bi yilda 380 derece donen bi adam oldu .
Eve girmeyen is is diyen .
Beni yalnizlastiran .
Son kavgamizda kafami patkeye carpan evime gotur dedigimde orasimi senin evin deyip bni 100 metre sokakta cakil ustunde surukleyen bi kiz cocuguyum .

O beni sevmiyormus .
Aliskanlikmisim .
Cok sevdigim adami zerre sevmiyor olysum zoruma gitmiyor
Zoruma giden cok istedigim cocugun yanlis zamanda gelip beni ona baglayacak olmasi .

Sığınma evindeyken ise gidiliyor mu ?
Ve ne kadar süre kalabiliyormussunuz ogrendiniz mi?
evet gidiliyormuş. kendileri de iş bulabiliyorlarmış. normalde 3 ay ama 3 ay sonunda bir yer edinemezse 6 ay da kalınabiliyormuş.

evet gidiliyormuş. kendileri de iş bulabiliyorlarmış. normalde 3 ay ama 3 ay sonunda bir yer edinemezse 6 ay da kalınabiliyormuş.
Bekledigimden uzun. Birde is bulursanız çok iyi olacak şimdiden başlayın. Mesleginiz olmasa da bulursunuz karamsar bakmayın

Bende sana benzer seyler yasadim .
Ailem surekli kavga eden ve gizleri cocuk gormeyen insanlardi .
Daha 15 inde evlenen 21 yasinda 7 yillik evli cocuklugunu yasayamamis bi kiz cocuguyum .
Esi askeri personel olan .sinirli agresif hakaret eden ve siddet uygulamaya baslayan biriyim .

Hep mutluyum dedim .
Kocam sahane benim .
Bi yilda 380 derece donen bi adam oldu .
Eve girmeyen is is diyen .
Beni yalnizlastiran .
Son kavgamizda kafami patkeye carpan evime gotur dedigimde orasimi senin evin deyip bni 100 metre sokakta cakil ustunde surukleyen bi kiz cocuguyum .

O beni sevmiyormus .
Aliskanlikmisim .
Cok sevdigim adami zerre sevmiyor olysum zoruma gitmiyor
Zoruma giden cok istedigim cocugun yanlis zamanda gelip beni ona baglayacak olmasi .

ah güzelim benim. nasıl acıttın içimi.15 yaş nedir. daha küçücüksünn : ( nasıl kaldırabiliyosun bu yükü. ben bile bu yaşımda artık dayanamıyorken : (( yaşadıklarımız gerçekten benziyor. bende yıllarca onca şiddete rağmen hep mutluluk pozlarıyla yaşadım. eşim dışarıya çok farklı olduğu için ailem haricinde kimseler bana yaşattıklarını bilmez.inan ne söyleyeceğimi bilemedim. tüm yaşanmışlıklarım bir bir geçti gözümün önünden. keşke hamile kalmasaydın diyeceğim ama bomboş bir cümle olacak. inşallah yavrun sana şans getirsin. senin ve eşin için güzel bir dönüm noktası olsun. tüm iyi dileklerim seninle kaderdaşım.

ah güzelim benim. nasıl acıttın içimi.15 yaş nedir. daha küçücüksünn : ( nasıl kaldırabiliyosun bu yükü. ben bile bu yaşımda artık dayanamıyorken : (( yaşadıklarımız gerçekten benziyor. bende yıllarca onca şiddete rağmen hep mutluluk pozlarıyla yaşadım. eşim dışarıya çok farklı olduğu için ailem haricinde kimseler bana yaşattıklarını bilmez.inan ne söyleyeceğimi bilemedim. tüm yaşanmışlıklarım bir bir geçti gözümün önünden. keşke hamile kalmasaydın diyeceğim ama bomboş bir cümle olacak. inşallah yavrun sana şans getirsin. senin ve eşin için güzel bir dönüm noktası olsun. tüm iyi dileklerim seninle kaderdaşım.
Allah razi olsun.
Hicbirsey icin gec degil .
Ben bu cocugu cok istemistim
Hersey cok guzeldi .
Bi anda sondu sanki hersey .
Yasim ilerledikce haksizliklari gordum .
Cumlemiz icin hayirlisi olsun insallah ablacim . Allaga emanet ol ve mutluluklar seninle olsun

Konu sahibi cinsel hayatınız nasıl bilmiyorum ama bu adam muhakkak aldatıyodur da sizi. Bunun delilini toplayın sizi aldatıp aldatmadıgını yani, bir daha umarım soddet yasamazsınız ama yasarsanz muhakkak darp raporu alın. Elinizi kuvvetlendirin mümkünse bosanma davasında. Belli olmaz bir sekilde elinize nafaka tazminat vs bisey gecebilir. Esiniz her ne kadar her yolu denese de diyorum ya hic belli olmaz iyi bir avukata iyi birbhakime denk gelirsiniz. Siz her ihtimali düşünüp delil biriktirmeye baslayın.

Ve iskura basvurdunuz mu? Onların da egitimleri vardr belki, bir dönem egitimsen gecip bir ise yerlesirsiniz bakarsınız. Bunu arastrdinz mı?

Allah razi olsun.
Hicbirsey icin gec degil .
Ben bu cocugu cok istemistim
Hersey cok guzeldi .
Bi anda sondu sanki hersey .
Yasim ilerledikce haksizliklari gordum .
Cumlemiz icin hayirlisi olsun insallah ablacim . Allaga emanet ol ve mutluluklar seninle olsun
farkımız senin eşin son zamanlarda değişmiş. belki eşin sana anlatamadığı bir takım sorunlar yüzünden geçici bir süreç yaşıyordur.dilerim ki böyledir.o vakit düzelme ihtimali var demektir.nasıl sevinirim bir bilsen ! ama benim eşim başından bugüne değin hep böyleydi.hiç bir umut vadetmiyor.

Konu sahibi cinsel hayatınız nasıl bilmiyorum ama bu adam muhakkak aldatıyodur da sizi. Bunun delilini toplayın sizi aldatıp aldatmadıgını yani, bir daha umarım soddet yasamazsınız ama yasarsanz muhakkak darp raporu alın. Elinizi kuvvetlendirin mümkünse bosanma davasında. Belli olmaz bir sekilde elinize nafaka tazminat vs bisey gecebilir. Esiniz her ne kadar her yolu denese de diyorum ya hic belli olmaz iyi bir avukata iyi birbhakime denk gelirsiniz. Siz her ihtimali düşünüp delil biriktirmeye baslayın.

Ve iskura basvurdunuz mu? Onların da egitimleri vardr belki, bir dönem egitimsen gecip bir ise yerlesirsiniz bakarsınız. Bunu arastrdinz mı?
eşimin cinselliği bitti gibi birşey. zaten bu noktadan sonra daha da gaddarlaştı, acımasızlaştı. bu yüzden aldatma olayı olamayacağını biliyorum.şuan evde iken iş başvurusu yapmam hiç bir şey ifade etmeyecektir. ilk hamlem bu evden gitmek olmalı. aksi halde işe falan yollamaz.hayatımın zehrine daha da zehir katar.

eşimin cinselliği bitti gibi birşey. zaten bu noktadan sonra daha da gaddarlaştı, acımasızlaştı. bu yüzden aldatma olayı olamayacağını biliyorum.şuan evde iken iş başvurusu yapmam hiç bir şey ifade etmeyecektir. ilk hamlem bu evden gitmek olmalı. aksi halde işe falan yollamaz.hayatımın zehrine daha da zehir katar.

Hmm.. o zaman mahkemede cinsel yönden eksik oldugunu da kanıtlayabilirsiniz. Hos bir durum degil ama esiniz her seyi hakediyor.

Cok üzülerek okudum. İlk önce ailenizi hala korumanız cok ilginç. O kadar şey yapmışlar size siz hala onlara kıyamıyorsunuz. Anne baba hakkı demek onların dövmesi sayması tekmeleyerek uyandırması degil.Bir ihtiyaçları olunca yanında olabiliyorsan belli bir seviyede onlara yardımcı olabiliyorsan budur. Çocukluğunuzu bile yaşayamamışsınız nasıl bunları unutupta hala onlara kıyamam diyebiliyorsunuz. 20 yıl nasıl dayandınız bu duruma. Senden midem bulanıyor ne demek bir kusurunuzu gördü de ondan mı böyle söylüyor eşiniz. Ayrıca çocuğuma rezil oldumu var mı eminim cocuklarınız öyle bir sey düşünmemiştir. Babaları böyle yaptıkça ona kızıyorlardır.Allah yardımcınız olsun umarım en kısa zamanda bir çözüm bulursunuz.

farkımız senin eşin son zamanlarda değişmiş. belki eşin sana anlatamadığı bir takım sorunlar yüzünden geçici bir süreç yaşıyordur.dilerim ki böyledir.o vakit düzelme ihtimali var demektir.nasıl sevinirim bir bilsen ! ama benim eşim başından bugüne değin hep böyleydi.hiç bir umut vadetmiyor.
Bence hep oyleydi ...
Seven insam sevdigi insana el kaldiramaz cunku . Hicbir marazet bunu gerektirmez bana gore . Ben cocuk oldugumdan ne yapsa sevdigine inandirdim kendimi . Ettigi kufurler . Hayatim boyunca duymadigim seylerdi . Canimi acitirkende hic gocunmadi icide sizlamadi.

Bence hep oyleydi ...
Seven insam sevdigi insana el kaldiramaz cunku . Hicbir marazet bunu gerektirmez bana gore . Ben cocuk oldugumdan ne yapsa sevdigine inandirdim kendimi . Ettigi kufurler . Hayatim boyunca duymadigim seylerdi . Canimi acitirkende hic gocunmadi icide sizlamadi.
Hala devam ediyor mu bunları yapmaya

Back
X