- 24 Eylül 2016
- 1.099
- 739
- 123
- Konu Sahibi Sampanyadakizehir
-
Off canim ya 40 .000 cok para.
Baban biseyler yapamazmi.hem cek verilmis makbuz yokmu nasil olmus anlamadim ama cidden cok uzuldum.
Cnm sonucu bize bildir ben cidden endiselendim senin adina bir de 3. Sinifmissin uste bir de borclandirmislar allah yardimcin olsunBabam yardım etmez çek de tahsil edilmiş olması lazım makbuz varmış amcamın elinde getirecek ama sürekli oyalıyo acaba çek yok mu diye düşünüyorum artık
Gelişim üni psikoloji
Bi sene kaldı ya bi de 40 bini kaç senede biriktiririm bilmiyorum memleketim van Okul olmazsa dönüp orda çalışmam gerekir inşallah bi orta yol olur bana dua edin belki güzel şeyler olur
Okulun çekten haberi yokmuş bize böyle bi çek gelmedi verdiysen makbuzu getir diyolar bende amcamı bekliyorum gelicem diyo makbuzu da getiricem diyo
Evet aynen dediğiniz gibi normal şartlarda okula para vermezsen sistemin kapanır ve kaydın yenilenmez ders programını bile göremezsin ama ben böyle bişey yaşamadım. Ödemesini bi hafta geciktiren arkadaşlarımın sistemi kapanırdı ama. Sebebini sordum bana sistem hatası olmuş dediler sistem hatasının bedelini ben çekicem gibi duruyor.Cok tuhaf ,odemeyi almadan ders kaydi yaptirmazlar normalde.
Yonetmeliginizde ucretin odenmedigi takdirde kaydinizin silinebilecegine dair hukum vardir,kaydinizi silmek isteseler coktan silerlerdi . Buna haklari var.
Bence karamsar olmayin,mumkunse yetkili biriyle konusmaya ,orta yol bulmaya calisin. Senet,taksit ...
Benim asil takildigim nokta babaniz.
Babam vermez,babam odemez diyosunuz peki babaniz size nafaka veriyo mu?
Vermiyorsa bir avukatla gorusun lutfen,herkes cocuguna bakmakla yukumlu,size edecegi yardim keyfi degil mecburidir.
Amcan oyalıyor olabilir mi? Ceklerin dekontunu banka mail olarak yollayabiliyor cunku.
İstedikleri 2. Ve 3. Sınıfın parası o da 40 bin civarı bişey yapıyoYıllık 40 bin mi? Son yılın parası mi istedikleri yoksa 3 yılın mi? 2. Yılın parasını amcan mi ödedi?
Şehir dışı vs yatay geçiş dene bir şekilde. Kabul edecek üniversite bulursun mutlaka. Sadece 1 yıl kaybın olur.
Okulu bir yıl dondurup ayda 3.330tl kazanabileceğin bir işe girsen bitirebilirsin de, imkansız gibi bir şey mezun olmadan o paraya işe girmek. Kyk da alsan ayda 425tl olsa -belki seneye zam gelir-, ama dikkat et ancak ocakta almaya başlayabiliyorsun, 2900tlye işe girmen gerekir. Zaten kykda sanırım ocağa kadar olan parayı topluca veriyorlar sana, eğer yarıyıl yarıyıl ödeyebiliyorsan, ikinci döneme kadar son senenin kyksı da yardımcı olur. Kaç dönem okul dondurma hakkın var bilmiyorum ama, ödemeler dönemlikse bir sene dondurup ilk dönemi okuyup sonra bir sene daha dondurup ikinci dönem parasını toparlayıp okuyabilirsin öyle bir durumda çok çok rahat toplarsın parayı. Allah yardımcın olsun ya cidden üzüldüm.
Yatay gecis yapabilecegin bir devlet universitesi yok mu?
Mutlaka yazıcam siZi de üzdüm kusura bakmayın, inşallah güzel sonuçlanır da sevincimi sizinle paylaşırım bana dua edin lütfenCnm sonucu bize bildir ben cidden endiselendim senin adina bir de 3. Sinifmissin uste bir de borclandirmislar allah yardimcin olsun
Unutmadan, dondurulan dönem için de ücret alıyorlar mı onu araştır... Aylık ödeme yapılıyorsa kykyla destek çıkılıp part time çalışılıp halledilemez mi ki? Cidden bir yol bulalım sana... Yani üç senelik emeğin olmasa yeniden sınava hazırlan derdim de, o kadar para ödenmiş sanırım pek istemez ailen de sen de.Dondurma olayını bilmiyorum ama ödemeyi aylık olarak yapıyoruz ama konuşursam dönem olarak da yapabilirim ama her türlü para büyük çok zor çek kabul görmüşse 40 değil 17 bin filan veririm muhtemelen bu daha ödenebilir bi para olur en azından
Unutmadan, dondurulan dönem için de ücret alıyorlar mı onu araştır... Aylık ödeme yapılıyorsa kykyla destek çıkılıp part time çalışılıp halledilemez mi ki? Cidden bir yol bulalım sana... Yani üç senelik emeğin olmasa yeniden sınava hazırlan derdim de, o kadar para ödenmiş sanırım pek istemez ailen de sen de.
Annem çok üzülüyo çalışıyo ama kirayı faturaları ödüyo vandaki evimizin. Ablam ve kardeşim var onlar çalışmıyo ve çok borç yaptılar internet aldılar ödemediler faturalı hat aldılar ödemediler ablam senet imzalamış annemin kimliğiyle annem onu ödiycek bi de bana para veremez başında annem babana güvenme demişti keşke dinleseydim onu. Dayılarım var atları arsaları arabaları var ama annemi alıp köye götürmekle tehdit ediyolar her fırsatta borcunuzu kendiniz ödeyin diyolar saçma sapan bi düzen içindeyimPeki annen ne diyo bu duruma dayı hala vb bi akraba var mı borç alıp sonra odeyebileceginiz ya da annen kredi çekse
Yani çok efor ister ama, aynı bölümü burslu kazansan çalışıp, muhtemelen 3. sınıftan devam etmene izin verirler de, garantisi olmadığından riskli. Koşulların çok zormuş cidden.
Dertleşmek istersen yaz, geçenlerde konu açmıştım okul hayatımda istediğim başarıyı alamadığımdan diye kafayı yedim diye, şimdi senin derdini görünce kendimden utandım, meğer okumak bana kolaymış. Tek diyeceğim, bu çabandan hiç vazgeçme, en kötü ihtimalle okulu bırakıp yenisine girersin ama dilerim ki bu çabaların beraberinde o beklediğin mucizeyi getirir. Lütfen haberdar et bizi, aklıma başka şey gelse inan yardımcı olmak isterim ama aklıma gelen tüm önerilerde bir pürüz çıktı.Evet bazen isyan ediyorum artık çabam güzel günleri haketmiyo mu diye bazen diyorum çok kötü şeyler yaşayanlar var diye ama sonra düşünüyorum okumak benim hayatım çok çabaladım iyimser olamıyorum artık. Mucize bekleyerek yaşıyorum inşallah da olur
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?