• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok ciddi okul problemi

Dertleşmek istersen yaz, geçenlerde konu açmıştım okul hayatımda istediğim başarıyı alamadığımdan diye kafayı yedim diye, şimdi senin derdini görünce kendimden utandım, meğer okumak bana kolaymış. Tek diyeceğim, bu çabandan hiç vazgeçme, en kötü ihtimalle okulu bırakıp yenisine girersin ama dilerim ki bu çabaların beraberinde o beklediğin mucizeyi getirir. Lütfen haberdar et bizi, aklıma başka şey gelse inan yardımcı olmak isterim ama aklıma gelen tüm önerilerde bir pürüz çıktı.
Mutlaka haberdar edicem, ya bende bu sorunları yaşamasaydım derslerim çok güzel olurdu muhtemelen ve kpss için çabalardım ama hevesim yok biraz moral kazanıp yine de çalışmam gerekiyo
İnşallah buraya çok güzel haberlerle tekrar yazıcam yanımda olduğunuz için teşekkür ederim hakkınızı helal edin :KK42:

Ne hakkı saçmalama helal olsun, inşallah güzel haberlerini alacağız yakın zamanda. Keşke elimizden daha fazlası gelse...

Buraya yazınca bi kaç fikir oluşuyo biraz daha umudum oluyo, avukat birine de tam anlatıp fikir alsam kendimi nasıl savunacağımı bilsem çok iyi olacak, yeni mezun bi arkadaşım vardı sordum ama beni baya umutsuzluğa sürükledi. Ama çok güzel şeyler olacak inşallah bu hallolursa hayatım mükemmel olacak herşeye rağmen. Dua edelim dualarınız bana yardımcı olur :)

Annem çok üzülüyo çalışıyo ama kirayı faturaları ödüyo vandaki evimizin. Ablam ve kardeşim var onlar çalışmıyo ve çok borç yaptılar internet aldılar ödemediler faturalı hat aldılar ödemediler ablam senet imzalamış annemin kimliğiyle annem onu ödiycek bi de bana para veremez başında annem babana güvenme demişti keşke dinleseydim onu. Dayılarım var atları arsaları arabaları var ama annemi alıp köye götürmekle tehdit ediyolar her fırsatta borcunuzu kendiniz ödeyin diyolar saçma sapan bi düzen içindeyim
Canım ya çok üzüldüm amcanda çek filan odemedi bence allah yardımcın olsun kyk ile filan gorussen sana toplu para verseler diycem ama onlarda en fazla 15 bin filan verirler

Canım ya çok üzüldüm amcanda çek filan odemedi bence allah yardımcın olsun kyk ile filan gorussen sana toplu para verseler diycem ama onlarda en fazla 15 bin filan verirler

Bana da öyle geliyo bu kadar kaçmasının başka sebebi olabilşr mi bilmiyorum, kyk veriyo diye duydum bende ama araştırdım hiç bişey bulamadım yarın arayıp sorucam inşallah

Bu babalar neden böyle arkadaş?
Benim de annem ve babam ayrı, üniversiteye başlamadan önce dershane masrafımı annemle ortak karşılayacağını söyleyip bütün senetleri anneme imzalatıp beş kuruş ödememişti. Bu esnada evlendi tekrar, YENİ ailesine bakabilmek için bütün borcu annemin sırtına yıktı annem zorlandı falan. Sen hala babanla görüşüyor musun diye soracak olursanız evet görüşüyorum çünkü karısından ayrıldıktan sonra kıymetimizi anladı, bir de benim anne tarafım fazla iyi, ben defalarca babamı sildim artık, görüşmeyeceğim dememe rağmen olur mu o senin baban bilmem ne laflarıyla karşı çıktılar. Daha bir dünya şey var tabi...

Neyse senin için de söyleyecek birşeyim yok, geçmiş olsun, babana güvenme lafının ispatını yaşamışsın sen de maalesef.

Bana da öyle geliyo bu kadar kaçmasının başka sebebi olabilşr mi bilmiyorum, kyk veriyo diye duydum bende ama araştırdım hiç bişey bulamadım yarın arayıp sorucam inşallah
kyk öğrenim kredisi veriyor ama toplu para şeklinde değil, ben aldım onu. burs çıkmayınca mecburen kyk kredisine kaldım, aylık veriyorlar. Atıyorum 10 bin lira, onu aylık belli miktarlar halinde veriyor toplu para olayı kyk'da yok. sen bankalara danışmalısın.

kusura bakmada bu senin hatan okula her sene 17 bin ödüyorsun 3. sınıfa geçtiğinde neden taksitlerini ödemiyorsun nasılsa sistem kapanmıyor kimse parada istemiyor diye ödeme yapmamıssın sorumsuzluk yapmayıp sene basında ödeme yapsaydın bu kadar borcun birikmezdi sen bilmiyor musun her ay para ödemen gerektiğini . Gittiğin okul özel okul kesinlikle ödeme yapmadan sistemini açmazlar . Bırak okulu al transktriptini yeniden gir sınava devlette okutursun derslerini

kusura bakmada bu senin hatan okula her sene 17 bin ödüyorsun 3. sınıfa geçtiğinde neden taksitlerini ödemiyorsun nasılsa sistem kapanmıyor kimse parada istemiyor diye ödeme yapmamıssın sorumsuzluk yapmayıp sene basında ödeme yapsaydın bu kadar borcun birikmezdi sen bilmiyor musun her ay para ödemen gerektiğini . Gittiğin okul özel okul kesinlikle ödeme yapmadan sistemini açmazlar . Bırak okulu al transktriptini yeniden gir sınava devlette okutursun derslerini

Valla bana da öyle geldi.En başından beri hata yapmisin.

Bu kadar zorluğun içinde özel uni yazman çok uçuk. Keşke devlet uni de okusaydin devlet bursunu alırdın annende zaten yol yemek karsiliyor mis gibi okurdun.Biraz maceraya atılmışin.

İkincisi size o kadar kötü şeyler yaşatan babana güvenip de o okula kayıt olman o da ayri bir hata.

Üçüncüsü arkadaşın dediği gibi hadi ikinci seneyi amcan ödedi.Üçüncü sene ile ilgili planin neydi ödeme ile alakali.

Para yatirmiyorsun,kimse birsey demiyor sende ardını düşünmeden sorusturmuyorsun.

Bunları seni üzmek için söylemiyorum.
Bende inan çok zor şartlarda okudum. Babam yoktu.üniversite dahil hep okudum ,çalıştım. Ama biraz da ayağını yorganına göre uzat ve öyle planlar yap gelecek ile ilgili kendine.

Umarım okul işin halledilir.Allah bir kapı açsın da inş. Okuduğun seneler boşa gitmesin ve diplomani alip mesleğini icra edebilesin.

Evet dediğiniz gibi özel okul ve ödeme yapmayınca sistemi açmıyorlar fakat ben defalarca dilekçe yazdım okul sahibine kadar çıktım ve üçüncü yılı için bana bir iyilik yapıldığını düşündüm o yüzden ses çıkarmadım bozulmasını istemedim Zaten bir sıkıntı varsa sistemim açılmaz diye düşündüm
Bozulmasından korktum çünkü gerçekten korktum ne güzel okuyorum dedim kurcalamak istemedim Buda benim hatam fakat birikmesi değil geçen sene ve ilk sene zaten bir şekilde ödendi zaten okul bana Para ödemeden sistemini açmayacak bu sene deseydi ben ona göre bir yol çizerdim

Valla bana da öyle geldi.En başından beri hata yapmisin.

Bu kadar zorluğun içinde özel uni yazman çok uçuk. Keşke devlet uni de okusaydin devlet bursunu alırdın annende zaten yol yemek karsiliyor mis gibi okurdun.Biraz maceraya atılmışin.

İkincisi size o kadar kötü şeyler yaşatan babana güvenip de o okula kayıt olman o da ayri bir hata.

Üçüncüsü arkadaşın dediği gibi hadi ikinci seneyi amcan ödedi.Üçüncü sene ile ilgili planin neydi ödeme ile alakali.

Para yatirmiyorsun,kimse birsey demiyor sende ardını düşünmeden sorusturmuyorsun.

Bunları seni üzmek için söylemiyorum.
Bende inan çok zor şartlarda okudum. Babam yoktu.üniversite dahil hep okudum ,çalıştım. Ama biraz da ayağını yorganına göre uzat ve öyle planlar yap gelecek ile ilgili kendine.

Umarım okul işin halledilir.Allah bir kapı açsın da inş. Okuduğun seneler boşa gitmesin ve diplomani alip mesleğini icra edebilesin.
İnşallah hallolur ama en başında kayıt yenileyemeseydim okula başlamazdım dondururdum ya da en başında konuşurdum En azından üçüncü sınıfın sonunda Karşıma çıkmazdı ya da bir şekilde taksitlendirmenin yoluna bakardık fakat şuan birikmiş olduğu için toplu ödeme yapamadığımız için bu duruma düştük . Yani aslında okul olarak değil okumayı isteyen bir öğrenci olarak düşünürseniz beni gayet iyi anlayacağınızı düşünüyorum

İnşallah hallolur ama en başında kayıt yenileyemeseydim okula başlamazdım dondururdum ya da en başında konuşurdum En azından üçüncü sınıfın sonunda Karşıma çıkmazdı ya da bir şekilde taksitlendirmenin yoluna bakardık fakat şuan birikmiş olduğu için toplu ödeme yapamadığımız için bu duruma düştük . Yani aslında okul olarak değil okumayı isteyen bir öğrenci olarak düşünürseniz beni gayet iyi anlayacağınızı düşünüyorum
Ya bu aog çarşı gibi gruplar isteyene yardım ediyor ya acaba onlara mı yazsan durumunu ya da direk meb e mi çıksan

erkek arkadasimda ozelde okuyor. Kaydi dondurmak icin önündeki donemlerin de ödemesini istiyorlar diye biliyorum

Canim sen hata yapmışsın ama anneni de anlamadim dogrusu. Hic sormadi mi kizim odemeni yaptinmi? Nasil yaptin diye? Seni yönlendirmesi gerekirdi gerci yasin kaç bilmiyorum. 20 yasindamisin? Annen boyle olayi birakmamaliydi. Sorunun cozumune gelince insallah amcan gecen seneyi odemistir. Geri kalanin 17 binini baban ve annen ortak odeyecek. Ablanda bir zahmet calissin. Yarisini babandan al yarisini annenden
Yazinda gir bir ise calis. Seneye ne yaparsin onu bilmem. Durumunuz bu kadar kotuyken ozel okulda okumayi nasil goze aliyorsunuz bilmiyorum.

40 bin tele cok fazlaymis ya.
Boyle okumak isterken bide.
Insallah hallolur sorun.
Avukat arkdaslar yardimci olur insallah guzel sonuclar gelir.

Biraz karışık yazmışım
Zaten 3. Senemdeyim ve üç senedir babam yardımcı olmuyo ilk sene okulda çalıştım bölüm ücretini ödedim ikinci sene çek verdik ödedik üçüncü sene de okul para istemedi kaydımı yenilediler ve hiç sistemimi kapatmadılar.
Ama şimdi okul diyo ki sen bize çek vermedin biZde sana burs vermedik
Kaydını yapmanın sebebi sistemsel bi hata sen bize 40 bin borçlusun
okul haklı senın o borcu odemen lazım..

Hayati erken yasta ogremis oldun. Bundan sonra daha planli davranirsiniz. Okulun bir senesi 20000 ise bu tutari, elinde silahla nafaka icin okul basan babanin odemeyecegini ben bile soyleyebilirim. Supriz olmamis. Okumak istemen cok guzel zamaninda bir sene daha calisip devlet kazanmaliydin.

Evet dediğiniz gibi özel okul ve ödeme yapmayınca sistemi açmıyorlar fakat ben defalarca dilekçe yazdım okul sahibine kadar çıktım ve üçüncü yılı için bana bir iyilik yapıldığını düşündüm o yüzden ses çıkarmadım bozulmasını istemedim Zaten bir sıkıntı varsa sistemim açılmaz diye düşündüm
Bozulmasından korktum çünkü gerçekten korktum ne güzel okuyorum dedim kurcalamak istemedim Buda benim hatam fakat birikmesi değil geçen sene ve ilk sene zaten bir şekilde ödendi zaten okul bana Para ödemeden sistemini açmayacak bu sene deseydi ben ona göre bir yol çizerdim
Ben bir yil suren bir sistem hatasi oldugunu dusunmuyorum. Adamlar seni bir sene daha idare etmisler ama o bir sene boyunca hic odeme alamamislar, onceki senenin cekini tahsil edebildiklerini de dusunmuyrum ve neticede biz hayir kurumu muyuz demisler. Olay bu kadar basit.

Seni anlıyorum tabi ki.Elbette okumalisin.
Keşke en iyi şartlarda okuyabilsen,keşke bu zorluklari çekmesen.
Ama şartların malum.Yani kimseye guvenmeden kendi sartlarinla ne yapabileceksen öyle plan program yap sonra daha zor durumda kalma diye söylüyorum.
Umarım bu cektiğin zorlukların mukafatini alırsın.

Back
X