Çok çocuklu annelere soruyorum :)

3. çocuguma hamileyim
gebelik , lohusalik donemleri dahil,esim de dahil ( i$ saatinden dolayi ) Allahindan kulundan yardim gormedim .. çocukmarimin aarsi yas olarka yakin 19 ay ,oglumun 2 yasina kaadr zorlandim ama su an çok rahatimm , kizim 6.5 oglum 5 yasinda, onlarla ilgili hiç problemim yok

10 gune 3. bebis dogar , 3 çocuklu hayatin getiri goturulerini de o zaman paylasiirm artik :)))
Ya inanmıyorum, ALLAH sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almağı nasip etsin İNŞALLAH ya rabbim. AMİN. Çok sevindim, senin mesajını çok tatlı buldum:KK36::KK36::KK36:

bu arada biz iki kardesiz, ben çokk ozenirim çok akrdeslere, ozellikleee de iki kiz kardese, karnimdaki oglan
Allah biliyor bilsem dorduncu kiz olacak yaparim ama ona garanti yok o yuzden benden bu kaadr :))
Aynen bizde iki kardeşiz bende çok özeniyorum :KK8::KK8::KK8:4cü kız olmazsa 5cini doğarsın ne güzel işte senin fazla kardeşin yok fakat çok çocuğun, çocuklarının da senin hayal ettiğin gibi çok kardeşleri olur.:KK39:

İkinci bebeğime hamileyim şimdiden düşünüyorum layıkıyla bakıp,yetiştirebilecekmiyim diye :)
Beş kardeşiz ve hala keşke benden küçükte bir kardeşim olsaydı diyorum :)

Çok çocuklu ailede yetişmek harika.özellikle en ufak sıkıntında ablam diye başlayan cümlelerle telefonda konuşmanın tarifi yok.
Ya ne kadar güzel ya 1 ay sonra bebiş doğuyor, İNŞALLAH bebeğini sağlıklı birşekilde kucağına alırsın ve tüm çocuklarına istediğin gibi bakar ve layıkınca büyütürsün AMİN.Ya dimi çok tatlı abla demeleri, tabii bende kardeş olmadığı için bilmiyorum napiyim sadece empati yapıyorum işte:KK8::KK8::KK8:

2 kizim var..buyuk anaokuluna gidiyor 5 yasinda kucuk 7 aylik..inanilmaz zor buyuk 5 yas gercekten cok bence ikinci cocuk dusunuluyosa ikisi birden aradan cikmali 2 veya 3 yas farki iyi basta zor olsada ilerde rahat olur
buyuk kizim cok anlayisli olsada cok vicdan azabi cekiyorum cunku daha cok bebekle ilgilenmem gerekiyor e oda cocuk..yetisemeyincede asiri sinirli oluyorum hep buyuk kizimin kalbini kiriyorum sonra cok agliyorum uzuluyorum ama elimde deil sakin de olamiyorum psikolojim bozuldu zaten pek hamarat veya guclu yapida degilim sıkıya gelince sinir tavan yapiyor allah onlara saglik versin banada ruh sagligimi korumayi nasip eylesin:KK43:
Yapma kırma kalbini daha oda çok küçük benim oğlumda 2010 doğumlu kızım2012 çok zor evet sizi anlıyorum şöyle düşünün hani biz kırıldığımızda kalbimiz acıyor ya onlarında öle kendinizi tutun:KK51: Bende hep elinden tutup götürcem bi kardeşim oldun istedim çok söyledim anneme ama olmadı annemde sorun vardı yumurtalıklarında şimdi çocuklarımı tutup gezdiriyorum:KK45: Ama başka çocuk istemiyorum:KK14:

Aynen bizde iki kardeşiz bende çok özeniyorum :KK8::KK8::KK8:4cü kız olmazsa 5cini doğarsın ne güzel işte senin fazla kardeşin yok fakat çok çocuğun, çocuklarının da senin hayal ettiğin gibi çok kardeşleri olur.:KK39:
ooo yok o kadar da deil :)) kardeslik guzeldir eminimde ben kardes olmuycamki :) anne olucam
ve herkesin soyledigi çocuk buyutmek yetistirmek , çevreden korumak çok zor
10 yasindan sonra baska bi aleme geçiyolar çocuklar, 18 li yaslari dile bile getirmiyorum ..
Allah hepimize hayirli evlatlar versin, kimseyide evladiyla sinamasin rabbiim ..

Ya inanmıyorum, ALLAH sağlıklı bir şekilde bebeğini kucağına almağı nasip etsin İNŞALLAH ya rabbim. AMİN. Çok sevindim, senin mesajını çok tatlı buldum:KK36::KK36::KK36:
çocuklari uzakdan sevmek çok tatli zaten : )
ilk 1 yil bundada bocalarim ama sonra alisir gideriz herhalde çok çocuklu çok kardesli hayata
malum simdiki devirde 3 çocuga çok gozuyle bakiliyor :)

Iki oğlum var bırı 2 inci sınıfa gıdıyor dıgeri 3 yasında 9 yıldır evliyım ve doğumlarımda ıkı hafta yanında kım kaldıysa o onun dışında cocuklarımı hep kendım büyütüyorum. Eşim bölgeler müdürü doğal olarak sehır dışı turları cok oluyor haftanın 3 gunu genelde yom ve bazen tam hafta olmuyor ben tek basıma sabah kalkar okula gıdenı camdan öpücüklerde uğurlarım anne üşüyorum dediğinden okuldan gelınce cok sarılacağım sana ısınırsın dıye telkınde bulunuyorum hemen 3 yaşındaki oğlumun yanına sökulup sarılıp yatıyorum nefesi gıdıgımda mısler gıbı 10 kadar uyuyoruz . Bırlıkte kahvaltı yaparız ben hemen hop evın sil supur ütü ne iş varsa onu yaparım derken abimiz gelir bunlar bu kucak olurlar kapıda zil caldıgındaki sevinci görmeniz lazım ufaklıktaki artık buyuk oğlum çoraplarını buna koklatır bu güler bana getirler kokla dıye yeri gelir ıkısı bırden hasta olur eşimde sehir dışında arabam yok elim ayağıma. Dolanır hele bıde ateslenırlerse evlat kardeşlik bambaşka bırsey ıkinin el ele bakkala gıdişlerini izlemek aldıklarını paylaşarsak yedıklerını görmek kavgalarında o küçük dıye ufaklıgı kollamak evet ben ev hanımızın bakıcım yok anne kayınvalide zerre yardımcım yok ıkı cocuğumu tek basıma büyütüyorum hemde en tekinden

bi abimin 5 cocugu, bi ablamin 4 digerinin 3 obur abilerimin 2 1 1 cocuklari var.
Cok kardes olmak dünyanın en guzel seyi.
Sacinin teline zarar gelse hemen kendilerinj one atiyorlar. BEn evlendim hicbir isimi kendim yapmadim, hicbir ceyizimj kendim yapmadim Allah razi olsun ablalarim kendi dugunleri gibi her seyi tek tek yaptilar. En güzelini yaptilar.
Abilerim hep arayip soruyorlar bi durum var mi? Esin kötü davranırsa bize soyle sakin saklama diye.
Allahima sukurler olsun ben onlari cok seviyorum.
Annem elbet cok zorluk cekmis ama Allah mukafatini da vermis.. Ben en kucukleriyim bu arada. Cok daha degerliyim :KK66:

Hayata 5-0 önde başlamışsın sen hatun maşallah :KK28:

İkinci kızıma hamileyim büyük kızım 8 yaşında aslında 3.bir çocuk isterdim ama maalesef bu devir eskisi gibi değil evet eskiden bol çocuklu aileler olurdu babam 7 annem 5 kardeş evet fakirlik vardı şimdi daha rahatız ama şimdi çocuk büyütmek zorlaştı önceden çocuklar bahçeli evlerde köylerde buyurdu şimdi apartman dairelerinde küçücük evlerde çocuk büyütmeye çalışıyoruz egitimi için uğraşıyoruz sosyal aktivitesi olsun özgüveni olsun ufku genislesin.diyoruz ve bunların hepsi maddi imkanlarla oluyor tabi 5 tane doğurup sonra sınıfta bir kitap için çok pahalı diyen de var Allah herkese hayırlı evlatlar nasip etsin

Back
X