Çok çok çok üzüldüm ...

NazliSen

YeniGelin
Kayıtlı Üye
13 Kasım 2011
77
1
36
İstanbul
Merhaba. Bugün başka bir topicte olan olay bayaa bir üzdü beni. Neyse orayı karıştırmıyacağım ...

Sorum şu . ;

19-20 yaşlarında evlenenler cahil ve çoluk çocuk mu sayılır. Böyle ailelerden mutlu ve kendini bilen oturaklı aileler çıkmazmı . ?

Yaptıkları bütün hataları yaşlarına bağlamak doğrumudur ?

Evet ne yazık ki gençliğin verdiği cahillik evlilik içinde en ufak sorunların mantık çerçevesinde çözülmesi yerine alevlenip büyümesine neden oluyor bence.

Şöyle düşün, sen o yaşta daha ergenlikten yeni çıkmışsın, duygu düşünce durumun yeni yeni stabilleşiyor. Belki kendini tam olarak tanıyamadan bir başkasını tanıyıp onunla aynı evi paylaşma kararı alıyorsun, sade ev de değil aynı hayatı.

Tabi her evlilikte sorun çıkıyor ama insan genç olunca bir kademe daha fevri davranabiliyor, benim de uzun süreli bir ilişkim var. İlk senelerdeki kavgalarımızı şimdi düşündükçe utanıyorum. Ki biz sevgiliyiz, akşam olunca ayrılıp kendimizle başbaşa kalıp yaptıklarımızı tartma imkanımız oluyor. Bir de aynı evin içinde kavgayı devam ettirsek ufacık bir sorunun nerelere gideceğini tahmin bile edemiyorum.

Ha genç yaşta yapılan evliliklerden iş çıkmaz mı hiç dersen bence imkansız değil ama çok zor. Belki anne babalar çocuklarını yönlendirse, sorunlar büyümeden yol gösterip örnek olsa evet ama aileler gençlere destek olacağına kimi zaman köstek de olabiliyorlar, senin konun da o hesap. Eşin zaten çocuksu, annesi de bir güzel pışpışlıyor. Adamın durup "acaba hata mı yapıyorum" demesine gerek yok, yeterince desteği var çünkü.

Lütfen kmse o konuyu karıştırmasın rica ediyorum . Bende karıştırmadım sadece soru sordum .

Kusura bakma, birine yorum yazarken önceki konularını az çok göz önünde bulundururum. Hatta bilmiyorsam açar bir bakarım. Kendi keyfimden değil, bir mesele ile ilgilenip yorum yazıyorsam doğru şekilde yerini bulsun diye.

Ayrıca üşenmedim, konunu okuyup fikirlerimi açıklamaya çalıştım. Birilerine soru sorsam ilgilenip cevap verilse öncelikle teşekkür ederim, "öyle yazmayın böyle yazın" tribine girmem. O yüzden hoşuna gitmeyeceğini tahmin edemedim.

şimdi madem o konudan bahsedilmesini istemyorsun sende bahsetmeyeceksin
hele ki konu başlığını bile onula ilgili yazmamalısın ama bunu gerçekten istiyorsan

konuna gelirsek evet evlilik yaşı önemli bende 23 yaşında evlendim ama eşimin yaşı 26 ydı okulum bitmişti işe girmiştim maddi birikimim vardı hayat şartlarım oluşmuştu
senin eşinin de yaşı küçük ve ne yazık ki evlilik olgunluğuna erişmemiş bu evliliklerde sorun oluşturur

eski konulara bakarım bende en azından kişinin yaşantısı hakkın bilgim olsun diye
hamilelikle ilgili konu açtığını gördüm senin daha evliliğn oturmamışken sorunların varken ve sadece 4 aydır eşinle aynı evi paylaşıyorken
çok çok erken bebek düşüncesi

mesela bu bana göre hatadır bebek için acele etmeniz yaşınızdan kaynaklanıyor
şuan size toz pembe geliyor ama evlilik oturmamışken bebek yapılması başlı başlına hatadır

Sanırım o psikolojiyle açtım konuyu.

Neyse sorum belli cevap istiyorum ben beni yorumlamanızı değil !!!

Genel olarak soruyorum .

Sanırım o psikolojiyle açtım konuyu.
Neyse sorum belli cevap istiyorum ben beni yorumlamanızı değil !!!
Genel olarak soruyorum .

üzgünüm hoşuna gitmiyor yazdıklarımız ama genel olarak yazayım o zaman

evet genelde erken yaşta yapılan evlilikler sorun oluşturur hele ki erkek daha olgunlaşmamış ve evliliğin sorumluluğunu alamamışsa

hele ki birde oturmayan evliliklere bebek yapılırsa daha da çıkmaza girer

bu genel ama sonuç aynı kapıya çıkıyor değil mi hoşunuza gitti mi verdiğim cevap

Kızım zaten diğer konuda bir arkadaş en genel haliyle "evlilik çoluk çocuk işi değil" dedi, ona taktın, üzüldüm diyorsun. Şimdi geldin aynı soruyu soruyorsun, o zaman oradaki genel cevaba ne diye o kadar tepki gösterdin?

ilk soruna cevap vereyim: evet 19-20 yaşında evlenenler çoluk çocuk sayılır, çünkü o yaş daha ergenlikten bile çıkmadığınız bir yaştır.. aldığınız kararlar, kişiliğiniz, duruşunuz, hayattan beklentileriniz 25 ve üzerinde yerleşir, karakterinizi oluşturur..
diğer sorunuza cevap vereyim: yeryüzünde imkansız diye birşeyin olduğuna pek inanmıyorum.. mutlu aile çıkar mı derseniz çıkar belki.. ama sizin eğitiminiz tamamlanmamışken, minicik bir insanı nasıl eğitirsiniz tartışılır.. önceki konunuzu da okudum.. orada yazdığınız mesajlar, kendi sorularınızı cevaplandırıyor aslında.. tahammül ve anlayış da 19 yaşında kazanılmıyor görüldüğü gibi..

Son düzenleme:
Evlendiğimizde ben 20 eşim 25 yaşındaydı. İkimizde çalışıyorduk mesleklerimiz vardı. Eşim askerliğini yapmıştı. Benden büyük oluşu ve askerliğini yapmış olması evliliğimiz için avantajdı. Bana kalsa ben flört süresini bir kaç yıl daha uzatırdım, ama eşim ailesinin etkisi ile evlenmeyi çok istedi.

Hem iş hem evlilik konusunda hayata erken başladık. Bu yüzden yıprandık. K.valide görümce sorunları o yaşta cebelleşmeye başlamak aile apartmanında ortak bir hayatı paylaşmaya çalışmak beni yordu. Ama şu da var ki; ailemin yanında olmak beni daha çok yoruyordu o zamanlar, belki de evliliği kaçış sandım. Ben şanslıydım herkes benim şansımda olmayabilir. Şimdi evliklerin halini, boşanma oranlarını görünce büyük risk almışız biz.

Kötü bir evlilik yapmadım, eşimle çok uyumluyduk, bir çok şeyde aynı düşünürdük ve yaşıtlarımıza göre olgunduk. Erken yaşta evlendiğimin hep farkındaydım, bu yüzden anne olmak için hiç acele etmedim. Erken yaşta yapılan evliliğin yanına erken yaşta çocuk sahibi olmayı eklemedik.

Çevremde benim yaşımda evlenmek isteyenlere; sakın diyorum, sizin şu an üniversite de sınavlarla cebelleşmeniz lazım diyorum.
Mesleğini ele almadan eğitimini tamamlamadan kimse evlenmesin.

Sorularınıza gelince;

19-20 yaşlarında evlenenler, evlilik için çok genç ve tecrübesiz sayılırlar.

Böyle ailelerden mutlu ve kendini bilen oturaklı aileler çıkar. Sanırım buna örnek ben ve eşim sayılabiliriz. 12. yılı devirmek üzereyiz.
Evlilik için genç ve tecrübesiz oldukları için evlilikte çıkan sorunlarda sağlıklı kararlar alamayabilirler. Hata yapma olasılıkları yüksektir. 5-10 sene sonrası biz niye böyle yapmışız ki demeleri muhtemel ki diyeceklerdirde, ben çok dedim...

Erken yaşta evlenmiş olmam ve ideal bir evliliğimin oluşu, durumu normalleştirmemi sağlamıyor. Bu yüzden çocuk yaşta evlenmişsin lafını hakaret saymıyorum. Çünkü gerçek bu. Evlilikler git gide daha zorlaşıyor ve olgunluk yaşı yükseliyor. Oğlumda 20 yaşında evleneceğim dese, çocuksun sen daha der, engel olmaya çalışırım.

Son düzenleme:
19 yaşında evlenenlerı ailelerde çocuk sayıyor buyuzdende baskı kuruyorlar ve yaşınız 30 dayansada hala sızı yönlendırmeye çalışıyorlar

yanı yıne olan erken evlenne oluyor tecrubesız olduğundan insan kıyas yapamıyor kötü niyetlede yaklaşılsa farkına geç varıyor

hanı derlerdeya evlilik 10 yıldan osnra manotonlaşır biz erken evlendiğimiz için durum tam tersı oldu çünkü hep yönetildik

ailenın dediğinden çıkamadık ama şimdi olgunlaştık ve dahaözgür hareket edebıluıyoruz 19 yaşıma yenı girdiğimde evlendım

ve hep sen çocuksun sen bılmezsın szölerını duydum ozaman nıye evlendırdnz çocuksam ama ailelerinde işine geliyor şimdiki aklım olsa daha yenı yenı düşünürdüm evlenmeyı

evet genelde o yaşlarda yapılan evlilik cahilce birçok sorunlar yaratıyor tabiki hepsi değil... özellikle erkekte çok sorun oluyor bayan 18 yasında olsa bile toparlanabiliyor hemen anaç bi ruha bürünebiliyor ama erkek için çok zor... ee birde üzerine bebek olunca siz daha çocuksunuz bebeğe nasıl bakıcaksınız.... üzerine birde kavgalar tripler büyüyor tabii...
ßen bu şekilde evliliklere olumlu bakmıyorum ama evlenenleride tabiki yadırgamıyorum .. herkez bir olucak değil yeri geliyor 30 yasındaki çiftler anlaşamıyor cahil cahil tavırları oluyor 19 20 yasındaki çiftler mantıkla evlilik götürüyor... bieazda yetiştirme ve yapı meselesi

Sanada merhaba canım.

ben 19 eşim 25 yaşındayken evlendım ve 1 ay içinde beklenmedik şekilde hamile kaldım.bebeğim şuan 17 aylık.

gayette güzel giden bir evliliğim var.aslında evlılıklerdekı erken yaşta evlenmiş olmak degıl problem maddi manevi her iki tarafında buna hazır olup olmamasıdır.

ben sizin bir konunuza daha cevap yazmıstım.eşiniz bekar erkegın sızde kalmasına musade edıyordu.sanırım sız degıl ama eşiniz bu evlılıge hıc hazır degıl.birde asker yolu falan beklemissiniz.

yaş degıl ama sizi etkiliyen şartlar olmuş sanırsam.bu zamandan sonra bunları dusunmenın bır anlamı yok.siz mutlu olmanın yollarını araştırın

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…