çok derdim var çoook ...

uzumyerkenboguluyodum

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
2 Aralık 2011
332
261
73
36
42 gün oldu dünyaya geleli.. Başlarda güzeldi teyzesi halası geldiler sağ olsunlar hem kızımla hem benimle ilgilendiler hem ev işlerine yardım ettiler ama şimdi evli evinde köylü köyünde. Başbasayız 3 haftadır. Yarım saatte bir emmek istediği için devamlı kucakta ve haliyle alıştı kucağa. 2 dk yalnız kalsa ciyak ciyak bağırıp ağlıyor dudak büküyor guceniyor yavrum.
Afedersiniz tuvalete bile gittiğimde sesini duyup koştura koştura geliyorum o durumdayiz. Evimi pislik götürüyor temizlik yapmaya zaman nerde.. Yemek deseniz bisküvi meyve suyuyla geçiştiriyorum fırsat bulamadığım için yemek yapamıyorum bu nedenle de yine affiniza sığınarak söylüyorum devamlı kabızlık sorunum var. Hemeroidle uğraşıyorum hele emzirirken bazen yarım saat koltuğa civiliyor beni dayanilmaz sıkıntı çekiyorum. Çamaşırlarimizi sağ olsun eşim asiyor topluyor ama ütü yapmaya zaman olmadigindan bahsetmeme bilmem gerek var mi kaldı ki kuruyanları katlayıp yerine bile koyamadim henüz.. Merak ediyorum bu ev işlerini nasıl duzene koyabilirim Bu cimcimeyle?

Bir de kendi şahsi dertlerim var onlar kısmen daha önemsiz ama başlamışken onları da anmazsam hatırlari kalır diye söylüyorum psikolojik sorunlarım nedeniyle evlilikten önce antidepresan kullanmaya baslamistim 50 kilodan bir ay içinde 60a ciktim ve o kiloyla hamile kalıp hamilelikte de 15 kilo aldım. Doğumdan hatıra koca bir göbek basenler nerdeyse bütün vücudu kaplayan çatlaklar kaldı.eşim umursamıyor gibi davranıyor ama bence felaket görünüyorum. Az evvel bahsini ettiğim psikolojik sorun da 12 yaşındayken annemi kaybettiğim zamanlardan yadigar. Bir şey yiyip içerken sanki boğazıma dugumleniyor yutkunamiyorum bogulacak gibi oluyorum yemek saatleri işkence benim için. Her yemege acaba şimdi boğulup ölür muyum diye başlıyorum

Bir de dünya kadar borç icindeyiz daha 10 aylık evliyim geldim geleli borç oduyoruz. Sağ olsunlar eşimin ailesi çok dusunceli insanlar bütün mobilyayi beyaz eşyayı taksitle alıp durumumuz yok diye bütün odemeleri ogullarina biraktilar. Yetmezmis gibi düğünde bize takılanları da kendileri alıp başka borclarini odediler. Sanırım bana taktiklari altınların borcunu onla kapattılar.. Ustune gecen gün kayınpederim bizden borç bile istedi. O kadar dusunceli insanlar

Ayrıca Bursadan kocaeliye gelin geldim bir yandan da gurbetlik cekiyorum
Neyse.Allahın gücüne gitmesin bunca derdi şikayet olsun diye anlatmadım.
Biraz rahatlarim belki diye düşündum

bebegıne sutun yetmıyor dıye dusunuyorum
doyarsa eger uzun uyur
artık bu donemden sonra duzen kurdun kurdun kuramadın yandın
bebegın uyusa (uyku duzenı bahsettıgım)
evın ısınıde fılan hepsını halledersın

catlaklarla ılgılı yapabılecegın bısey yok en ıyısı bakma onlara

Sutum yetmiyor diye ben de düşündüm hemsiremize danistim devam sütü vermeli miyim diye ama tuvaletini muntazam yapıyor sütün yetmese yapmaz dedi.. Ama sanırım artık açlıktan değil de can sıkıntısından emiyor emzik yerine kullanıyor beni..

Bu emme işini her saatbasi emzirmen gerekiyor. Benim bebegm 5ay daha yeni biitti. İlk zmnlar zorlaniyorsun tbi. Hicbirseye yetisemiyorsun. Zaman gectikce hersey duZene girer emin ol. Bende ilk baslarda yemek yiyemiyordm. Yorgunluktn cökmüştm. Bebegmde cok gaz vardi, ondan emmicem diye diretiyordu. Sancidan. Sonra gazi da gecti. Allahtan gece uykusu guzel. Biraz sabretmen gerekiyor. Bnmde evlendktn snra hmn hamile kaldm. Sabredeceksn birazcik. Bn smdi her isimi yapiyrm. Bebegmi ayakta emziriyrm yoksa emmiyor, oturrken. Bir o zorlugu var. Onda da kalori yakiyrm, ayaktayken. Bende de kilo problemi var 86kiloyum. Suan uyuyor.
Zamana ihtiyacn var. Sabirli ol.

işte bunlar yüzünden zaten cennet annelerin ayakları altında... derler!

sütün yetmese kilo almaz. kilo alımı iyiyse sakın mama verme.
bebeğin dünyayı senden ibaret biliyor şu anda. o yüzden senden ayrılmak istemiyor. bütün sorunları unut bebeğini emzirirken. sadece o anı paylaşın. senin sakinliğin huzurun ona geçecektir daha uzun uyur o zaman. bunu kendi oğlumda ve etrafımda çok gözlemledim.
sen sakin ve huzurlu olucaksın, bebeğin sakinleşicek, sonrasında evini biraz toplamaya fırsatın olur. işleri de çok önemseme. ütüyü falan boşver. eşin kendi kıyafetini ütülesin. senin ütülü kıyafetle işin ne şimdi zaten.
kabızlık beslenmeyle alakalı da olabilir ama hamilelik ve sonrasında hep olan bişey. herkeste oluyo inan. bol su iç kayısı erik vs. yemeye çalış.
son olarak ne mutlu sana sağlıklı bi çocuğun olmuş. borç dert hepsi hallolur. ama çocuğun bi daha bebek olmayacak. bu zamanların tadını çıkar, güzel hatıralarla doldur her günü.

ayrıca allah kalıcı dert vermesin canım. bunlar geçer gider, hatta bebeğine bakıp onu öperken bile unutursun merak etme.

Evet sanırım zaman tek çözüm ..

Bebekler cok tatli hele bebek seninse...
Ayagmda uyumustu, sekerleme yapti. Uyandi...
Simdi yari oturur durumda, dişi kaşiniyor. Elinde dis kasiyicisi .. cook tatli yaaa cnm oglum benim.. yogurt yapmstm. Yogurdunu yediricm. O ilk zmnlari hatirlirm da cok yorgundm. Ona eve esine yetmeye calismak cok zordu. Ama alisiyorsun zamanla. Smdi kendimee bakabiliyorm. O zmnlar aynaya bakmaya istemyrdm.

Kilo alımı normal. Haklısınız ben de mamadan taraf değilim emin istiyorum da maalesef gündüz devamlı emme derdinde işte.. Uyuyor yerine koyar koymaz uyanıyor sallayıp uyutasiya kadar tekrar acikiyor sonra yine aynı yine aynı bir kısır döngü maalesef.

Evet borç falan hallolur Allahın izniyle ama asıl dert dusuncesizlikleri.. Beni o yıpratıyor.

Yine de haklısınız doğan büyüyor anın kıymetini bilmek gerek

başlığa ve nıke bakınca bu nıkı kullanan bırının çokta derdı olamaz dıye düşündüm nikiniz çok tatlı
öncelikle tebrık ederim bebeğinizi sağlıkla buyutun
canım sen her annenın yaşadığını yaşıyorsun anne olmanın zorlukları kımse kolay dememişti zaten hanı herkes derya anne olunca annemın kıymetini anladım dıye işte durum bu evet bu gunler zor gunler ama geçecek hemşireniz süt konusunda yeterli olduğunu söyluyorsa hiç mamaya başlamayın bazı bebekler gazlı oluyor ondanda ağlar mama sunı olduğundan en son düşünülmesı gerekn durum tabı oldukça pahalı bır mamaya başlarsa memeyıde unutup sadece mamayla beslnemeyebaşlar buda hem maddı olarak hemde sunı olduğundan ıyı olmaz tabı her bebek için geçerli değil kımısı mama alınca memeyı unutmuyor

bebeğine yalnız bakman başlarda zor geliıcek ama en ıyısı bu zmanla sende anlıycaksın senın yavrun hakkında kımsenın söz hakkı olmıycak ben oğlumu burdaki annelerle buyuttum sayılır artık bilgiye kolay ulaşılıyor

borçlar kısımına gelirsek sonuçta eşya borcu yanı kumar içki yada hastalık için olan bı borç değil hanı derleryaa mutfakta bı suru bulaşığım var ama iyi tarafından bakarsak bır suru yemiş içmişizde o bulaşıklar öyle çıkmış ya yemek olmasaydı umarım anlatmak istediğimi anlatabilmişimdir
bu arada çorba yapsan bır mercımek çorbası yapsan ıkı gun yeter kabızlık sorunun için hazırlamsı kolay zaten 5 dakıkada malzemeleri hazırlayıp koyarsın kendı kenedıne kaynar zaten

kasları çok gelişmediğinde zaten ıyı çekemıyorlar baştan oyuzdende doymaz bıraz daha buyusun doyduğunu anlar ozaman

İyi temennilerin için Teşekkür ederim canım. Nick biraz esprituel evet :)

borç konusunda haklısın hiç bu açıdan bakmamistim şükretmek gerek belki de borcun boylesine .

Mercimek çorbası fikri de harika. O kolay hazırlanıyor hiç değilse bugün onu koyayim ocağa di mi :) sağ ol.

cok güzel anlatmışsınız bu yazdıklarınızın üstüne diyecek bir şey bulamadım

üstüne giydiğin bir şeyi yanına koyabilirsin uyurken,senin kokunu alırsa daha güzel uyur,
yada ben büyük yatakta yanında yatıp emziriyordum, uyuyunca hiç kaldırıp beşiğine götürmüyordum
kaldırırken uyanıyor dediğin gibi, ama emerken başını yüksek tut tıkanmasın Allah korusun

zamanlada emme aralıkları uzayacak, ilk günler zor geçiyor
ev işlerinide yavaş yavaş yoluna koyarsın
Allah yardımcın olsun

Öncelikle mevlam güzel hayırlı şekilde büyütmeyi nasip etsin.
Şimdi bunlar size çok zor geliyor ve çok yorgunsunuzdur eminim.Ama mevlam sağlıklı şekilde size nasip etmiş çok şükür.
Benim kızım 28 gün yoğunbakımda kaldı.Ve doğumumdan 4 gün sonra gördüm kendisini bir annenin görmek istemeyeceği şekilde.Mesela 28 gün boyunca camın ardından seyrettim, koklayamadım.

Bunları bu zamanların kıymetini bil diye yazdım.O geçen 28 gün için neleri feda etmezdim((

Emzik verseniz? En azından her dakka sizi emmek istemez!!Bir de uyku arkadaşları var annenin kokusunu hapseden peluş oyuncak ondan alıp yanına koysanız mesela belki işe yarar. Bir de hala teyzelerden yetişmiyor diye yardım isteyin. Eşiniz yemek yapmayı bilmezmi o yapsa yemeği sdce bisküvide olmazki ..Bi çamaşır asıp toplamak yeter miki ?
Allah yardımcınız olsun sadece fikirlerim bunlar..

canım bebein hayırlı olsun allh analı babalı büyütsün ilk 2 3 ay bebekler böle olur durmazlar benim 6 aylık bebeğim var 40 ımız çıkana kadar annem ve kayın validemde kaldım 40 ımız çıktıktan sonra kendi evime geçtim ve bebeğimle bende başbaşa kaldım durmazdı hep ağlardı bebeğimde gaz sorunu vardı hemde çok ne ev işi yapardım ne yemek doğru düzgün kahvaltı bile yapamazdım ekmek arası bi şeyler yerdim bunlar geçicek rahat edeceksin
borcu harcı düşünüpte kendini üzme sütün geri gitmesin beslenmene çok dikkat et bol bol su içki sütün olsun benim az sütüm oluyodu ilk günden itibaren devam sütü verdim bebeğime mama verdiğim için çok üzülüyordum dinlenemediğim ve düzgün beslenemediğim için sütüm olmadı benim düştüğüm hataya sen düşme kendini sakın üzme mama vermek iyi bi şey değil hemde masraf bebeğin hiç durmazsa azcık şekerli su yap bi kaç çay kaşığı bebeğine ver rahatlatır anason çayı rezene çayı verebilirsin ben veriyodum bebeğim rahatlıyodu annem ve kayın validemden öğrendim eskiler öle yapıyosa bi bildikleri vardır kimyonda verebilirsin bi çay kaşığı kimyonu şekerli suyla karıştır şekeri çok koyma ama bi kaç çay kaşığı ver bebeğine gazınada iyi gelir bol bol svı tüket sütün olsun sakın mama vermeyi düşünme ama süküt yetmezse mecbur vericeksin

Allah razı olsun canım.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…