- 24 Eylül 2016
- 1.099
- 739
- 123
Başınız sağolsun Allah hiç bir çocuğa erken yaşta ana baba acısı vermesin çok zor10 ay mi geçmez? Benim kızım babası öldüğünde 3.5 yaşındaydı ;bir daha hiç görme sarılma ihtimali olmadı! Siz 10 ay sonra hatırlar mi diye düşünüyorsunuz; unutursa hatırlar, babasi ölenler ne yapsin?????
Bizim gibiler eşlerimiz emekli olana kadar hep diken üstünde yaşayacak. Yapacak hiç bişey Yok.. emekli olduğunu görebilmeyi nasip eder rabbim inşBen üzülmek için Allah korusun birinin ölmesi gerektiğini düşünmüyorum zaten bence dramtize bi olay bi çabayla dramatize edilmez. 10 ay bi babanın çocuğundan ayrı kalması bi kadının eşinden ayrı kalması çok üzücü inşallah can tehlikesi olmayan bi yere gidiyodur da biraz daha içiniz rahatlar öbür türlü düşülmeyecek gibi değil. Ben sözlüm 15 gün araziye çıktığında onu düşünmeden saniyem geçmiyo
Sonunda kavuşmamız güzel olur inş benimde tek duam umudum bu artıkÖncelikle zor bir durum. Kendimi yerinize koyduğumda hemen hemen aynı şeyleri hissedeceğimi biliyorum. Teknoloji çok ilerledi. Eşiniz müsait olduğunda görüntülü konuşmalarla birazda olsa hasret giderebilirsiniz belki. (Saçma mi düşünüyorum bilmiyorum)
Benim esimde doğumdan sonra gidecek tabii sizin kadar uzun bir süre değil ama ara ara gitmeye devam edecek. Sonunda kavuşma varsa, sayılı gün çabuk geçiyor inanin. Yeter ki sonunda kavuşma olsun.
Okurken gözlerim doldu. Bende yastığını hiç yıkamıcam ona sarılırımSizi en iyi ben anlarım eşim 9 aylık bi görevden geleli 2 hafta oldu. Ben dolmuşa binmeyi bile bilmeyen biriydim. O 9 ayda ne kadar güçlü bir kadın olduğumu anladım. Eşim gözü arkada kalmasın diye benim ailemin benim yanımda kalmasini istedi ama ben kabul etmedim. Otobüs de öğrendim alışveriş yapmayı da tanımadığım insanlarla konuşup sorunlarımı çözmeyi de. Hic bilmediğim bir şehirde hem de.
Geçmez denen zaman geçiyor. Yapamam dediğin her şeyi yapıyorsun , kaldıramam dediğin acıları kaldırıyorsun. Güçsüzüm diyorsun içinden ejderha çıkıyor.
Bu kadar nazlı olmayın bence. İlk baslarda eşimin her sesini duyduğumda ağlıyordum bu onda sadece sinir yaptı. Beni bir kaç gün aramadığı da oldu mızık mızık ağladığım için.
Kapının arkasinda en son giderken pantolonunu asmıştı ona hic dokunmadım mesela. Son giydiği tişörtü yıkamadım o gelene kadar sarılıp uyudum kirli gömleğini de görebileceğim bi yere aştım. Hic gitmemiş gibi hissetmeye çalıştım. İki kişilik sofra kurdum hayatımı değiştirmedim.
Sonra geldi ve bizim iliskimize detoks yapılmış oldu. Yenilendik ikimiz de. Saçımı kestirdim , yeni elbiseler aldım. Evde ufak değişiklikler yaptım.
Kafama cok takmamak için ek iş yapmaya başladım. 9 ay boyle geçti.
Ben sizin yerinizde olsam kimsenin yanında sığıntı olmam. Geleceklerse onlar gelsinler eve
Hepinize selamlar.
Kızlar nasıl başlasam ne anlatsam ne desem bilemiyorum..
Şuan ayağımda minik kızımı sallıyorum (40 ı yeni çıktı), kucağımda büyük kızım uyuyor (27 aylık). Tatildeyiz eşim ben kızlarımız, çok mutluyuz şükürler olsun. Ufak tefek herkesin derdi olur bizde öyle bi aileyiz. Ama büyük bir derdimiz var ve birbirimizi üzmemek için konuşmuyoruz bahsetmiyoruz. Ben kendi içimden bile geçirdiğimde ağlama tutuyor beni. Eşim bir iki haftaya kadar uzun bir göreve gidiyor. Yaklaşık 10 ay. Biz yanında gidemiyoruz , öyle gerekiyormuş..
Evimde yalnız kalamıyorum çünkü eşim ben yalnızken aklım orda oluyor diyor. Kv demde kalıcaz. Orda bize oda yapıldı geçici eşyalar alındı. Kendi evime dokunmadım öylece duruyor.
Şimdi diyeceksiniz ki neden annende kalmıyorsun. Eşim öyle istiyor ve orda görev zamanı aklı burda olsun istemiyorum. Bizi dert edip dikkati dağılsın istemiyorum.kv iyi bi kadın onda da sıkıntı Yok.
Ama yüreğim çok buruk. Minik yavrum babasını görmeden büyüyecekbüyük kızım (bakmayın büyük dediğime oda bir bebek) babasına çok düşkün o yokken sürekli babasını istiyor. Acaba küçük kızım babasını 10 ay sonra gördüğünde yabancı bi adam görmüş gibi mi olacak? Büyük kızım babasını unutur mu? Ben hem anne hem baba nasıl olcam? Belki şubat mart gibi 10 gün izin verirler diyor. Bide ben yanına giderim belki günü birlik izin olursa imkan olursa. Ailem en büyük destekçim. Babam eşin gelene kadar bana emanetsin maddi manevi diyor. Ama ben onu çok özlicem. Dayanamıyorum sürekli gizli gizli ağlıyorum. Eğer ağladığımı görürse bi tarafı yıkık gidecek biliyorum. Bana hep sen çok güçlüsün kızlarımda senin gibi güçlü olsun diyor. Ama değilim, ben güçlü değilim. Ağlamamak için hep dişlerini sıkıyorum yanında. Bizim için o kadar çabalıyor ki. İstediğimiz herşeyi yapıyor. Bana teselli verin nolur 10 ay nasıl geçer biter?
Bizim gibiler eşlerimiz emekli olana kadar hep diken üstünde yaşayacak. Yapacak hiç bişey Yok.. emekli olduğunu görebilmeyi nasip eder rabbim inş
geceleri nöbette b,ile burnumuzda tütüyolar valla polis eşi olmayan anlamaz ama mecburuz bile bile sevdik biz bu bizimkilerieşimde öyle diyor. Biz küçük yaşta tanıştık mesleğine birlikte karar verdik. Herşeyi biliyorduk diyor. Hayalimiz bizim bu meslek. Ama yaşayınca çok zor geliyor. Çocuklar olmasa neyse. Bide dönünce Doğu görevi var dahaneyse ona o zaman konu açarım inş
Eşim işine aşık bi adam. Ve ben ona bu senin hayalin polis olmalısın demiştimgeceleri nöbette b,ile burnumuzda tütüyolar valla polis eşi olmayan anlamaz ama mecburuz bile bile sevdik biz bu bizimkileri
pöhmü eşiniz bende polis eşiyim allah yardımcınız olsun eşiniz sagasalim dönsün sürekli ayatel kürsi okuyun üzerine küçük kuran koyun görevde vs hep üstünde taşısın küçük cevşenler var alın mutlaka üniformasında olsun allah korusun allah kavıuştursun canımAdı görev ..
Yanında mutşaka kuranıyla gidiyor Zaten hep. Allah hepsinin yardımcısı olsun. O üniformasına ben ona aşığım hayat böyle böyle geçiyor.pöhmü eşiniz bende polis eşiyim allah yardımcınız olsun eşiniz sagasalim dönsün sürekli ayatel kürsi okuyun üzerine küçük kuran koyun görevde vs hep üstünde taşısın küçük cevşenler var alın mutlaka üniformasında olsun allah korusun allah kavıuştursun canım
Görev ve operasyon yerleri benim gidebileceğim yerler olmuyor uzun görevlerde. Dönüşüne kurban kesicim artıkneden gitmeniz imkansız ki
Benim pskolojim Zaten ye gebelikten çıktığım için bitik durumda . Çocuklar için dayanıyorumçocukların ikisi de küçük. sorun olmaz çünkü insan bebekliğini hatırlamaz ki büyüyünce babalarını bilecekler sonuçta:) en çok etkilenen siz olacaksınız, siz de dayanın ama çocuklar için üzülmeyin
İnş sağ salim dönsün yeterki . Oda öyle diyor dua et geleyim ve kaldığımız yerden mükemmel bir başlangıç daha yapalım fiyırAllah sabır versin,10 ay çabucak geçer de eşinizle kavuşursunuz inşallah...
Ağlayan, kendinizi sikmayin fakat çocuklarınızin yanında dimdik durmaya çalışın lütfen
Babadan mahrum kalacaklar zaten bir süre,sizin sevginizden.ilginizden de mahrum kalmasın yavrucaklar
Allah daimi ayrılık vermesin,sayılı gün çabuk geçer
Eşiniz döndüğünde kaldığınız yerden devam edeceksiniz öyle düşünün.
Saol canım yazdıkların bana moral oldu valla. Son ayrılığımız olur inş diyorum . Sonu kavuşma olsun da . Bekleriz sabrederiz . Lohusalık beni mahvetti Zaten bide eşim gidecek diye çok duygudaşım galiba. Bide etraftakiler paran var kocam seni madur ermiyor ki diyorlar. Kocayı para olarak görmediğim için tuhaf geliyor2.5 yıl eşim hem yurt dışı hem şehir dışında çalıştı. seni anlıyorum. bizim iletişimimiz de kısıtlıydı çünkü yurtdışında görüntülü arama falan sorunlu oluyordu zor oluyordu. izinleri de öyle aman aman olmadı maalesef. oğlum zorlandı babası gittiğinde. gitmeden ona bir oyuncak aldı peluş hala onunla yatıp kalkar babam aldı bana diye ki artık babamız yanımızda. görüntülü vs. görüşürsünüz 10 ay çok uzun değil. göz açıp kapayıncaya kadar geçer. ben babası yokken hem anne oldum hem baba.. öyle de olmalıydım zaten. okula kaydını falan hep kendim yaptım. babasının yokluğu onu çok yormasın diye anaokuluna yazdırmıştım onu. hatta her hafta bir yerlere gidiyorduk. beni hasta eden yaylaya bile gittik kaldık tek eğlensin diye aklına babasının olmamasını getirmesin diye. inan alışıyorlar ilk hafta zorluk çekersin ama sonrası kolay olur. her gün fırsat buldukça kızını arasın ya da whatsapp ile sesli mesaj yollasın. güçlü değilim diye bir şey yok canım çocukların için güçlü olmalısın ve farkında olmadan öyle bir güçlü oluyorsun ki sen bile nasıl diye inanamıyorsun kendine.. demem o ki 10 ay dediğin kısa süre çabucak geçer.. ufaklığı da babası aradığında hoparlör ile babasının sesini dinlet ve gitmeden babası ses kaydı yaptır dinlet her gün sesine aşina olsun. sonrasında yadırgamaz kokusunu bilir babasının. ben yeğenime 20 gün baktım 7 aylık geldiğinde beni unutmamıştı mesela. ki yeni doğmuştu baktığımda. yani unutmaz babasını ikisi de korkmaAllah kavuştursun..
Saol canım yazdıkların bana moral oldu valla. Son ayrılığımız olur inş diyorum . Sonu kavuşma olsun da . Bekleriz sabrederiz . Lohusalık beni mahvetti Zaten bide eşim gidecek diye çok duygudaşım galiba. Bide etraftakiler paran var kocam seni madur ermiyor ki diyorlar. Kocayı para olarak görmediğim için tuhaf geliyor
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?