Çok Doldum

Angryangel senin konularını hayretle okuyorum.

Sizin maaşınızı kayınvalide mi veryiyor,veya paralarınız ortakmı?

Kocanın parasını nasıl harcayacağına karışabildiklerine göre heralde onlar sizi geçindiriyor diye düşünmeye başladım.

Eğer böyle değilsede kayınvalideden dert yanmaktan vazgeç,kocan karıştırtmazsa hiçbişeyinize karışamazlar.

Sorunlu olan kişi kocan bunu kabul et.

Valla ben olsam kendime gider en yenisinden süpürge makinası alır. onlara geçiçi olarak verdiğimide onlara hediye ederdim... ege böglesinde yasıyorsunuz sanırım çünü genelde ege bölgesi klima kullanıor diye biliyorum ama dogalgaz gibi olmaz bebek gelicek sonuçta.. baglatsın klimayı kol gibi gelsin farutada ondan sonra basına vurur. kocana acıma boşver o ödeyecek nnasıl olsa ama sende kendine aylık para iste biriktir paranıda.

Eski konularını okumadım arkadaşım ama şuan anlattıklarında takıldığım birşey var.

Neden, kayınvalideni, kayınbabanı, görümceni vs. bu kadar hayatına müdahil ediyorsun?
Neden onların ihtiyacını gideriyorsun ve neden bi ihtiyacını gidermek için onlardan onay bekliyorsun?

:22:

Angryangel senin konularını hayretle okuyorum.

Sizin maaşınızı kayınvalide mi veryiyor,veya paralarınız ortakmı?

Kocanın parasını nasıl harcayacağına karışabildiklerine göre heralde onlar sizi geçindiriyor diye düşünmeye başladım.

Eğer böyle değilsede kayınvalideden dert yanmaktan vazgeç,kocan karıştırtmazsa hiçbişeyinize karışamazlar.

Sorunlu olan kişi kocan bunu kabul et.

bence de tüm sorunları eşinden kaynaklanıyor:34:

angryangel diğer konunda kaloriferi yakmaya başladılar demiştin.yakmıyorlar mı şimdi:26:

bir çok arkadaşın da dediği gibi sorun sadece eşin ... eşinin ve senin kazandığın parayı onlar nasıl hesap sorabilir yada karışabilir tamirci için , kimi zaman benim kv de de diyor keyfi harcamalar yapıyorum hobilerime yada aldığım bir makyaj malzemesine şunu şöyle yapsan daha iyi olmaz mı diyor ama düşüneyim karar veririm kendim diyorum , makinanın tamirine niye karışıyorlar yada sen de söylemeseydin keşke direk götürseydin tamirciye sormaya ne gerek var , insanlara birşey sorarsaan karışma hakkını verirsin

ayrıca çalışıyormuşsun bir boncuk parasına bile karışıyor madem onane alsan nerden haberi olucak, sende çok izin vermişsin müdahale etmelerine ,

ben de arkadaşlara katılıyorum senin eşinle halletmen gereken bir sorun var, eşine artık ayrı bir aile olduğunuzu ve kendi hesaplarınız harcamalarınız olduğunu önceliğinizin kendi evinizin çocuğunuzun ihtiyaçları olduğunu anlatmalısın siz sert çıkıp önüne geçmedikçe bu böyle devam eder çünkü, ilk etapta hayır diyebilmen mesela çocuğa bir şey aldılar sana da çanta aldırmak istiyorlarsa paramız yok zaten o yüzden sizden çocuk eşyaları için yardım istedik diyebilmen gerek yani her ne kadar sorun karşı taraftan geliyor gibi görünse de iş seninle kocanda bitiyor

bir başka eve çıksanız tüm sorunlarınız bitecek bence böyle bir imkan var mı ?

ne kadar sinir bozucu allahim gerim gerim gerildim okurken ya kuzum senin esin efsunlu falan mi adami neye cevirmisler oyle? beslenme barinma giyinme bir insanin en temel ihtiyaclaridir ve bunu sana o saglamak zorunda klima neymis? kocaman insanlar bile klima nedeniyle hastalanabiliyor minicik bebek nasil dayanacak? esine soyle bence de ki" az kaldi bebegimiz gelsinde bi hasta edelim "" de belki zoruna gider...insan bu kadar mi yok sayar karisini ve bebegini yapma canim saydir kendini lutfen ortaligi kir dok demiyorum ama agla acin anlat derdini esine su kv elini bi ceksen evinizin yuvanizin ustunden duzelir hersey bir arkadas yazmis dogumdan sonra seni zor gunler bekliyor diye hayir buna katilmiyorum kendini buna sartlama allahin izniyle guzel olacak hersey yalniz klima yerine soba kur inan daha efdal bilirsin sobali evlerde buyuduk hepimiz hatta ben iki kizimin bebekligini sobali evde gecirdim hamdolsun birsey olmadi ama klima cok zararli toz barindiriyor havayi kurutuyor vs vs allah korusun minicik bir can dayanamaz buna....simdi birden ataga kalkip ortaligi yikma ama yavas yavas alttan alttan isle kocani artik merhametinden mi girersin ev reisliginden mi yani zayif noktasini bul ve isle bol bol da dua et allahim yardimcin olsun hersey gonlunce olsun

soba olsa kuracağım hemen tek oda olsun adam gibi ısıtacağım ama bacayı iptal etmişler, soba da kuramıyorum. klimayı ben de istemiyorum. ya doğalgaza ikna edeceğim ya da en aşağıdaki kalorifer sobası 7 /24 yanacak.

canım öncelikkle allah yardımcın olsuun...okurken konunu içimden geçen tek şey tamam k.valide görümce vs. problemli olabilirler ama bir koca bukadarmı ezdirir eşini yha sırf o senin yanında olmadığı için çekiyorsun bunları biraz akıllansalar karım deseler tamamen herkeze karşı sahiplenseler böyle problemler en aza inicek...diğerleri zaten burunlarını sokmasalar olmicakk:47:

O ne öyle herşeyine karışıyorlar. Bebeğine iki parça eşya alacaklar onuda lutfetmişler sanki. Sanırım en başında iyi niyetli davrandığın için böyle yapıyorlar. Doğalgaza karış, süpürgeye karış, hobiye karış, doğuma karış ohh hangi paşanın torunu bunlar.. Benim kayınvalidem yok görümcelerim de sağolsunlar işlerimize hiç karışmaz ama eşimde bi ara devlet hastanesine git diye tutturmuştu.Özel hastanenin aylık 40 liralık muayene ücreti mesele olmuştu. Başka sorunlarımızda vardı bende gittim görümcelerimden birine anlattım. O günden beri eşime bi haller oldu şeker gibi adama dönüşüverdi, Kontrollere kendisi götürüyor bekliyor eve bırakıp öyle işe gidiyor falan. Malesef senin o ailede konuşabileceğin eşine etkisi büyük kimsede yok galiba...

klima dedikleri sey o kadar gereksiz ki
klimali oda sicakken diger odalar Sibirya olur
yazin hasta eder
cok gereksiz
hemde cocuk gelecek
esinde hata bosuna ailesini dert etme
esine anlat onunla konus ikna et

Çok fazla girmişler hayatınızın içine.. Bu kadar karışmaları insanı gerçekten yorar.
Eşinizle genişçe bu konuyu konuştuğunda size cevabı ne oluyor ?

neden hayatınıza bu kadar karışıyorlar sizin kazancınız ayrı değil mi:44:sen çok iyi niyetlisin kendime benzettim seni kimse bozulmasın kırılmasın istiyorsun ama maalesef böyle olmak her zaman kazandırmıyor:50:bazen diş göstermek gerekiyor.eşinde dengeyi kuramamış anne babasının etkisinde fazla kalıyor sanırım.sen eşinle bu konuları enine boyuna sakince konuş.umarım eşin seni anlar eğer mümkünse en yakın zamanda evini taşı en azından evin uzak olursa bu derece karışamazlar:31:

arkadaşım sırf meraktan soruyom
bu kadar pintilikten sonra çok mal mülk var mı bunlarda

siz ekonomik özgürlüğün değil sosyal özgürlüğün önemli olduğunun en güzel örneklerindensiniz bence

Gerçi önceki konularımı okuyanlar bilirler sıkıntımı. Şu an nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Kış çok şiddetli geldi, evim buz gibi kv doğalgaz almamızı engelledi. soğuktan iki odam rutubet tuttu. Kısa süre sonra bebeğimiz gelecek bu soğukta hasta olmazsa iyi. Eşim de annesi gibi klima alma derdinde onunla ısınacakmışız. tabii o zaman gene tüm odalar ısınamayacak. dün eşime söyledim. doğalgaz alsak daha iyi değil mi dedim. verdiği cevap şu: klima yazın da lazımmış. :53:

bu daha başlangıç. neyse. çocuğum olacağını bile bile (ki bir bebeğin masrafı epey oluyor) kendilerine bir alay masraf yaptırdılar. ne üstleri başları bitti ne tvleri. çalışan tvleri varken gidip 3 boyutlu tv aldılar. (bunun parasını eşim değil kaynım ödüyor ama bunu sürekli öne sürüp eşimden para almaya çalışacaklar) biz evimize digitürk aldık, onlar da d smart aldırdılar parası eşimin üzerine. şimdi de son olarak süpürgeleri çekmiyormuş, yeni süpürge alacaklarmış (kaç gündür süpürgem onlarda) şimdi bunda ne var bir süpürgey mi esirgedn diyebilirsiniz. geçenlerde benim süpürgem bozuldu. motordan alışık olmadığım garip sesler gelmeye başladı patlayacakmış gibi. ben servise göndermek istedim, kv ona da karıştı. para gitmesin diye karşı çıktı süpürgemi servise göstermeye. o şekilde korka korka kullandım. şimdi de sırf çekmiyor diye kendilerine yeni süpürge almaya kalkıyorlar. hani bir tamirciye bile gösterelim falan demiyorlar. Bunu da dün görümce gelip söyledi. ben de annesinin o yaptığını yüzüne vurdum. eşime de kesinlikle dedim süpürge için para vermeyeceksin. ya öteki oğulları alsın ya da babaları alsın çünkü bana böyle yapmışlardı dedim.

ve bu insanlar benim doğumdaki hastane paramı hesaplayıp zorla devlete yönlendirmeye çalışan, hobi için gideceğim takı kursunda kullanacağım boncuğun parasını hesaplayıp kursa gitmemi engellemeye kalkan insanlar.
geçen bebeğim için alışverişe çıktık, sözde dedesi alacaktı bebeğimin eşyalarını. kv daha çıkarken kocandan para aldın mı diye sordu. Şok oldum. Çünkü öncesinden böyle bir şey dememişti. Allah'tan, gene akıllılık edip bir miktar para almıştım (içime doğmuş gibi) bebeğimin eşyalarının bir kısmını ben kendim aldım. Dahası, bebeğime harcama yaptılar diye yiyecek içeceklerini onu da geçtim görümceme bir de çanta almak zorunda kaldım.

Ben çok eşşek kafalıymışım ki geçen sene özellikle; kendilerini acındırmalarına inandım, kazandığımı ellerine saydım. Böyle olacağını bilsem paramı biriktirir, en azından doğalgazımı kendim döşetirdim.

Arkadaşlar ister eleştirin, isterseniz de hak verin. Gerçekten çok doldum ve sadece içimi dökmek ihtiyacı hissettim.

Hiç kayınvalidene falan kızma senin kocan da iş yok bence.Hobi olarak gidecek kursuna bile karıştırıyor,benim eşim,karım diyemiyorsa;suç eşinde.

cok sinir oldum yaa kaynanana ne bicim bi kadin bu boyle!
hicbir seyine karistirma yaaa
ben de ayni apartmanda yasiyorum ama yine de kendi bildigimi okumaya calisirim. hic kimseye aciklama yapmam. kimseden cekinmem/ aslinda evime bisey alirken cekiniyorum ama yine de alirim yani.

kim ne karisabilir yaaa

galiba dogumdan bir muddet sonra calismayi dusunmelisin.

sonra da taksitle dogalgazini doset.

bu senin hakkin kimse karisamaz.

isterse dunyayi yiksinlar dogalgazini al kardesim. esine de guzel bir dille anlat.

oglum parasini odeyemez cok gelir derse benim elim armut toplamiyor ben oderim de nolursun bak sen de cok sessiz bir insana benziorsun cok uzuluyorum iste boyle aglamam geliyor yine aksam aksam sinirlendim yaaa

kendi evinin patronu ol/b unu esine de soyle/ bir yere giderken de kimseye aciklama yapmak zorunda degilsin canim.

başka bir konunda yüklü bir para geleceğini ev alacağını yazmışsın.
eğer böyle bir imkanın varsa neden hala bu çileyi çekiyorsun. kaç kurtar kendini henüz gençken. dert sahibi olup çıktıktan sonra bir anlamı yok. kirada bile otursan daha iyi.

Back
X