Gerçi önceki konularımı okuyanlar bilirler sıkıntımı. Şu an nereden başlayacağımı da bilemiyorum. Kış çok şiddetli geldi, evim buz gibi kv doğalgaz almamızı engelledi. soğuktan iki odam rutubet tuttu. Kısa süre sonra bebeğimiz gelecek bu soğukta hasta olmazsa iyi. Eşim de annesi gibi klima alma derdinde onunla ısınacakmışız. tabii o zaman gene tüm odalar ısınamayacak. dün eşime söyledim. doğalgaz alsak daha iyi değil mi dedim. verdiği cevap şu: klima yazın da lazımmış.
bu daha başlangıç. neyse. çocuğum olacağını bile bile (ki bir bebeğin masrafı epey oluyor) kendilerine bir alay masraf yaptırdılar. ne üstleri başları bitti ne tvleri. çalışan tvleri varken gidip 3 boyutlu tv aldılar. (bunun parasını eşim değil kaynım ödüyor ama bunu sürekli öne sürüp eşimden para almaya çalışacaklar) biz evimize digitürk aldık, onlar da d smart aldırdılar parası eşimin üzerine. şimdi de son olarak süpürgeleri çekmiyormuş, yeni süpürge alacaklarmış (kaç gündür süpürgem onlarda) şimdi bunda ne var bir süpürgey mi esirgedn diyebilirsiniz. geçenlerde benim süpürgem bozuldu. motordan alışık olmadığım garip sesler gelmeye başladı patlayacakmış gibi. ben servise göndermek istedim, kv ona da karıştı. para gitmesin diye karşı çıktı süpürgemi servise göstermeye. o şekilde korka korka kullandım. şimdi de sırf çekmiyor diye kendilerine yeni süpürge almaya kalkıyorlar. hani bir tamirciye bile gösterelim falan demiyorlar. Bunu da dün görümce gelip söyledi. ben de annesinin o yaptığını yüzüne vurdum. eşime de kesinlikle dedim süpürge için para vermeyeceksin. ya öteki oğulları alsın ya da babaları alsın çünkü bana böyle yapmışlardı dedim.
ve bu insanlar benim doğumdaki hastane paramı hesaplayıp zorla devlete yönlendirmeye çalışan, hobi için gideceğim takı kursunda kullanacağım boncuğun parasını hesaplayıp kursa gitmemi engellemeye kalkan insanlar.
geçen bebeğim için alışverişe çıktık, sözde dedesi alacaktı bebeğimin eşyalarını. kv daha çıkarken kocandan para aldın mı diye sordu. Şok oldum. Çünkü öncesinden böyle bir şey dememişti. Allah'tan, gene akıllılık edip bir miktar para almıştım (içime doğmuş gibi) bebeğimin eşyalarının bir kısmını ben kendim aldım. Dahası, bebeğime harcama yaptılar diye yiyecek içeceklerini onu da geçtim görümceme bir de çanta almak zorunda kaldım.
Ben çok eşşek kafalıymışım ki geçen sene özellikle; kendilerini acındırmalarına inandım, kazandığımı ellerine saydım. Böyle olacağını bilsem paramı biriktirir, en azından doğalgazımı kendim döşetirdim.
Arkadaşlar ister eleştirin, isterseniz de hak verin. Gerçekten çok doldum ve sadece içimi dökmek ihtiyacı hissettim.