Çok doluyum

Gururunla namusunla atmışsın nişanı ne var bunda. Ne insanlar var ahlaksızca yaşayıp karşı tarafı kandırarak yaşayan. Nişanın amacı tam olarak bu değil mi , tanımak tanışmak. Bu arada niye istemiyorsun hiç bi şey genç kızsın ne gerekiyosa yapacsklar tabi. Nişan atmayı ne zannediyor bunlar. Allah karşına iyi insanlar çıkarsın. Takma böyle şeyleri. İyi ki evlenmemişsin böyle cahillerle.

Kizlar herkese iyi geceler. Uzun zamandır bu siteyi takip ediyordum özellıkle bdv'yi. Şimdi benim bir derdim var hemde öyle canımı acitiyorki günah olduğunu bilmesem kendimi öldüreceğim o derece.
Konuyu uzatmadan mevzuya girmek istiyorum. Daha önce basımdan bir nişan geçti çok kısa süreli. anlaşamadık ( uzun uzun anlatsam roman olur kısaca aileler uyumsuzdu) neyse aradan biraz zaman geçti daha önceden tanidigim aileminde tanıdığı bana aşık olduğunu söyleyen bir adamla konuşmaya basladik oyleki beni ailesinden herkes biliyordu babası babama anneme sürekli olsun bu iş tarzında konuşuyordu. Neyse ben tamam dedim konuştuk anlaştık daha oncesindende tanıyorum ya hepsini sorun yok diyorum gözüm kapalı güveniyorum.
Ailesi büyük nisan yapamayız dediler tamam dedim . Fazla altın takamayız dediler hiç kimsenin bana altın takma mecburiyeti yok isterseniz hiç takmayın dedim . Nişan oldu aradan 6 ay geçti evimize toplamda 2 yada 3 sefer geldiler oturmaya oda toplu davet şeklinde resmen yalvarıyordum gelin diye . Nişan alışverişi falan asla yapılmadı zaten böyle şeylere takan biri değilim. Sonuçta kimse bana ayakkabı yada kıyafet almak zorunda değil
Ama en son beni en zayıf noktamdan vurdular annem kayınbabami aradı abi düğün yaklaştı ( iki ay var ) hiç değilse el gorduluk birşeyler alın gelininize dedi adam anneme bağırdı çağırdı kapattı hani birşeyler alın derken altın falan değil düğün için alışveriş yapılıyor ya onu kastetti . Ondan sonra kp bizim eve hiç gelmedi aramadı sormadı nişanlıma dedim defalarca bak ben onlardan birşey istemiyorum ses etmedim bugüne kadar bundan sonrada etmem ama anneme bu şekilde davranmasın bir iğne bile almadınız yine ses etmedim dedim . Ama yok güya bana altın takmış ben saklamışım vs vs herkese öyle demiş
Nisanlimda pasif ailesinin ağzına bakan biri bende dayanamadım kizlar annem çok ağladı attığı iftiralar yüzünden kpnin. Bu kadar alttan almışken birde kaldırdı dediki senin el değmiş kızını aldık daha ne istiyorsun. Bende attım yüzüğü . Şimdi çok korkuyurum kizlar birdaha mutlu olurmuyum acaba bir daha sevip sevilirmiyim yada iki kere nişan atmış biriyle evlenmek isteyen istesede başına kalkmayan biri çıkarmı karşıma. Çok caresizim kizlar uzun oldu k. Bakmayın
El değmiş kız nedir yaa. Iyi ki evlenmeden gercek yüzlerini göstermişler. Bırak iki nişanı iki evlilikte gecmiş olabilirdi başindan. Bu kimsenin degerini düşürmüyor. Sen kendi değerini bil gerisi boş.

Canım bırak nişanı annemin arkadaşının kızı 29 yaşında üçüncüye evlendi. Hakkına hayırlısı olsun

10 kere nişan atsanız ne olacak? Ne demek el değmiş? Evlenip boşansanız da böyle bir laf etmek kayınpedere düşmez. Nasıl bir terbiyesizliktir? Emin olun mutlu olursunuz. Nişan atmak mutluluğa engel değil.

İki kere nişan attığınız için sizinle evlenmek istemeyen dümbükle, siz hiç evlenmek istemeyin zaten. Onların merhametine, insafına, sevgisine mi muhtaçsınız? Bu bakış açınız çok yanlış ve acizce. Bir silkelenin önce, ayıp bir şey yapmış değilsiniz, kafanız dik, gururlu olun. Ne yapacaktınız, ikinci kere nişan atmayayım diye şu gerizekalı insan topluluğuna ve bostan korkuluğu adama gelin mi olacaktınız? Çok da iyi yapmışsınız, o yüzüğü bir taraflarına sokmak lazımdı ama neyse... 3-5 kere evlenip boşananlar da tekrar mutluluğu yakalayabiliyor, bunun rakamlarla değil, karşınıza çıkanın aklı başında bir insan olmasıyla alakası var.

Nişan zaten tanımak amaçlıdır..
Anlaşamayıp atmak çok normal...
Hiç kafanıza takmayın...
Bence şanslısınız...
Ne adamdan size koca ne o kp den ailenize dünür olmazdı

dua edin zamaninda ne olduklarini göstermisler siz de kurtulmussunuz.Yoksa yazik olacakti size.Hayat her zaman süprizlerle doludur.Simdi sizin aslinda cok mutlu olmaniz lazim.Pislik insanlardan kurtulmussunuz.
Her sey cok güzel olcak diye düsünün ve buna inanin.

Kizlar herkese iyi geceler. Uzun zamandır bu siteyi takip ediyordum özellıkle bdv'yi. Şimdi benim bir derdim var hemde öyle canımı acitiyorki günah olduğunu bilmesem kendimi öldüreceğim o derece.
Konuyu uzatmadan mevzuya girmek istiyorum. Daha önce basımdan bir nişan geçti çok kısa süreli. anlaşamadık ( uzun uzun anlatsam roman olur kısaca aileler uyumsuzdu) neyse aradan biraz zaman geçti daha önceden tanidigim aileminde tanıdığı bana aşık olduğunu söyleyen bir adamla konuşmaya basladik oyleki beni ailesinden herkes biliyordu babası babama anneme sürekli olsun bu iş tarzında konuşuyordu. Neyse ben tamam dedim konuştuk anlaştık daha oncesindende tanıyorum ya hepsini sorun yok diyorum gözüm kapalı güveniyorum.
Ailesi büyük nisan yapamayız dediler tamam dedim . Fazla altın takamayız dediler hiç kimsenin bana altın takma mecburiyeti yok isterseniz hiç takmayın dedim . Nişan oldu aradan 6 ay geçti evimize toplamda 2 yada 3 sefer geldiler oturmaya oda toplu davet şeklinde resmen yalvarıyordum gelin diye . Nişan alışverişi falan asla yapılmadı zaten böyle şeylere takan biri değilim. Sonuçta kimse bana ayakkabı yada kıyafet almak zorunda değil
Ama en son beni en zayıf noktamdan vurdular annem kayınbabami aradı abi düğün yaklaştı ( iki ay var ) hiç değilse el gorduluk birşeyler alın gelininize dedi adam anneme bağırdı çağırdı kapattı hani birşeyler alın derken altın falan değil düğün için alışveriş yapılıyor ya onu kastetti . Ondan sonra kp bizim eve hiç gelmedi aramadı sormadı nişanlıma dedim defalarca bak ben onlardan birşey istemiyorum ses etmedim bugüne kadar bundan sonrada etmem ama anneme bu şekilde davranmasın bir iğne bile almadınız yine ses etmedim dedim . Ama yok güya bana altın takmış ben saklamışım vs vs herkese öyle demiş
Nisanlimda pasif ailesinin ağzına bakan biri bende dayanamadım kizlar annem çok ağladı attığı iftiralar yüzünden kpnin. Bu kadar alttan almışken birde kaldırdı dediki senin el değmiş kızını aldık daha ne istiyorsun. Bende attım yüzüğü . Şimdi çok korkuyurum kizlar birdaha mutlu olurmuyum acaba bir daha sevip sevilirmiyim yada iki kere nişan atmış biriyle evlenmek isteyen istesede başına kalkmayan biri çıkarmı karşıma. Çok caresizim kizlar uzun oldu k. Bakmayın
Canim nisan atmakla kimse bir sey diyemez sonuçta sen tanıma yoluna girmişsin bunlar nasıl insanlar el değmis ne ya eşya alıyorlar sanki allah akıl fikir versin hayırlısını iste

Korkma hiç korkma hemde kıymet değer verren biri çıkacak karşına olacaksın tabi niye mutlu olamayasın.Bu evlilik gerçekleşseydi çokmu mutlu olacaktın.Keyfine bak.

İşte böyle terbiyesiz, insanlıktan nasibini alamamışlar yüzünden hayattan korkuyoruz. İnancımız kalmıyor. Ama var güzel kardeşim öyle güzel insanlar. Ben buna inancımı kaybetmemeye çabalıyorum. Karşına hem ailesi hem kendi sorunlu insanlar çıkmış ama sen kalbini güzel tut. İnşallah o seni mutlu edecek değer bilecek insan gibi insan gelecek. 🌸

Nişan zaten birbirini tanıma evresidir. Allah'tan düğün olmadan tanıtmışlr kendilerini. Ben birde şuna takılıyorum tek sizin için demiyorum genel olarak. Mutlu olurmuyum bidaha evlenir miyim. Ya mutlu olmak sanki sadece evliliğe bağlı. Sorsanız şurda yüzlerce kadın keske evlenmeseydim bekarken daha iyiydim der. Ülkemizde öyle bişeyki hersey evlenmeye bağlanmış. Karşınıza sizi mutlu edeceğine inandığınız biri çıkarsa evlenirsiniz. Ama bu kadar fedakar olmayın. Zaten bişey istemiyo demezler zaten değmez gerek yok derler aklınızda olsun. Kendi değerinizi kendiniz oluşturun. Şuan yeni oldugu için üzgünsünüz. Zaman neleri kapatıyo unutturyo merk etmeyin buda geçecek.

Ister iki kere nisan bozarsın ister on kere. Bu kimseyi ilgilendirmez. Başına kakmayacak olanı bulmaya çalışma sakın. Önce kendin bu suçluluk psikolojisinden kurtul. Sanki cinayet işlemişsin yani öyle yazmışsın. Soranlara da anlaşamadım attım nişanı, diyeceksin. Başın dik özgüvenin yerinde söyleyeceksin bunu. Ama sen utana sıkıla söylersen karşındaki de hemen koz olarak kullanır bunu.
Allah yardımcın olsun.

Öncelikle annenizin kpyi araması uygun değil anneniz kaynanayı arar veya babanız kpyi arar, anneniz hadi birşeyler alın diye kpyi değil kvyi aramalıydı.
Bir de el görümlük derken ne alınsın istiyorsunuz, siz nişanlınıza desenize canım şunlar şunlar lazım ne zaman alışverişe çıkalım diye.
Herkes herşeye karışmış siz hiçbirşeye karışmamışsınız sonra ama ben birşey istemedim ki iğne bile diyorsunuz.
Sizin kafalar karışık, bu aileden de bir halt olmaz.
Bir de nişanı kız tarafı yapmıyor mu?

1. Annemi daha böyle saçma sebepten ağlatacak,hadsiz konuşacak adama yüzükle beraber oğluşunu da fırlatırım.

2. Hiç üzülme,bu lafları evlendikten sonra ve daha fazla şekilde yaşayabilirdin.

3. Bende 1 nişan 1 söz attım.

Eşim,niye ayrıldın,yada ne bileyim eskilerle ilgili birkez bile konuşmadı,sormadı.

Siz hiç bunları düşünmeyin.
Böyle kafalarla gelecek olan,hiç gelmesin daha iyi.

Çevremde nişanlar atmış çok insanlar var.
Kimseden böyle hadsiz bişey duymadım gerçekten.
Çok teşekkür ederim inşallah bundan sonrası güzel olur 24 yaşındayım üni mezunuyum kpss çalışıp onumebakmaya çalışacağım bundan sonra

Ister iki kere nisan bozarsın ister on kere. Bu kimseyi ilgilendirmez. Başına kakmayacak olanı bulmaya çalışma sakın. Önce kendin bu suçluluk psikolojisinden kurtul. Sanki cinayet işlemişsin yani öyle yazmışsın. Soranlara da anlaşamadım attım nişanı, diyeceksin. Başın dik özgüvenin yerinde söyleyeceksin bunu. Ama sen utana sıkıla söylersen karşındaki de hemen koz olarak kullanır bunu.
Allah yardımcın olsun.
Çok teşekkür ederim deniycem . hani burdaki insanlar öyle bir bakıyorki anlatamam bide teselli ediyorlar güya tahtaya vurup allah kötü kader yazmasın diyorlar beni kastederek

Öncelikle annenizin kpyi araması uygun değil anneniz kaynanayı arar veya babanız kpyi arar, anneniz hadi birşeyler alın diye kpyi değil kvyi aramalıydı.
Bir de el görümlük derken ne alınsın istiyorsunuz, siz nişanlınıza desenize canım şunlar şunlar lazım ne zaman alışverişe çıkalım diye.
Herkes herşeye karışmış siz hiçbirşeye karışmamışsınız sonra ama ben birşey istemedim ki iğne bile diyorsunuz.
Sizin kafalar karışık, bu aileden de bir halt olmaz.
Bir de nişanı kız tarafı yapmıyor mu?
Kv kpnin korkusundan hiçbirşeye karisamayanbir kadin oyleki sene 2019 telefon kullanamaz . Nişanlıma dedim ama çok acele ediyorsun dedi ki bu cümleyi nisan olduktan 7 Ay sonra kurdu yani 7 ay az bir sureymis düğüne kaldı iki ay . Daha vakit varmış. Nişanı bizim burda erkek tarafı yapıyor. El gorumluk derken en azından bir hali falan burda adetler bu şekilde kpnin aldıklarına bakılır falan vs . Konu burdan açıldı zaten

Bu lar benim güvenimi kendime olan güvenimi yerle bir etti sanki kötü bir kızmışım gibi iğrenç hissettirdi
İyi de bir lafa bakılır laf mı diye, bir desöyleyene bakılır adam mı diye boşuna dememişler.
siz neden kendinizi iğrenç hissediyorsunuz ki?
asıl onlar ve zihniyetleri iğrenç.

ne biliyolarmış senin el değip değmediğini ya? belki nişanlınla öpüşmedin bile? ya da madem öyle olduğunu düşünüyolar neden ısrar kıyamet bu iş olsun demişler?

ne biliyolarmış senin el değip değmediğini ya? belki nişanlınla öpüşmedin bile? ya da madem öyle olduğunu düşünüyolar neden ısrar kıyamet bu iş olsun demişler?
Bende bunu anlatmaya çalıştım ilk nişanlım yurt dışındaydı görev için. Zaten görücü usulü bir nişan oldu bir ay konuştuk telefonda iki üç kerede yüz yüze çay kahve içtik dışarda. Sonra sözlendim ve o göreve gitti tekrar. Sonrası zaten malum işte. Geri dönmedenayrildik

Back
X