Cok fazla iyi niyet

Mesala birisi bana kötülük yaptı aradan zaman gecti Özür diledi ben sonsuz güveniyorum Hayır diyemiyorum , diğer konuyu baştan sona okursanız anlarsınız neden anlamadınız ki

Bakın, ben -boşansın, boşanmasın-kadınların bu toplumda neler nelerle karşılaştığını biliyorum. Ve çok üzülüyorum. Ama bir grup yaşlı kadının adım adım sizi izlemesi, çarşı pazara peşinizden gelmesi, kulaklarını duvara dayayıp ev dinlemesi, evinize casus gibi birilerini göndermeleri, durup dururken yüzünüze "dulsun, dulsun" demeleri değişik bir durum sanki. Hani deseniz "Erkekler asıldı, kadınlar benle arkadaşlık yapmak istemedi, laf arasında iğnelediler, kocaları ile aynı ortamda bulunmamı istemediler", tamam derim hepsi mümkün ve anlaşılır.

Ama bu benim şahsi izlenimim. Siz güzel ifade etmişken ben anlayamamış da olabilirim. Nitekim herkes anlamış sizi diğer konunuzda.

Bu konunuza gelince herkese hak ettiği gibi davranma kararını alın içinizde. Bir kez Hayır derseniz gerisi gelir.

Bakın, ben -boşansın, boşanmasın-kadınların bu toplumda neler nelerle karşılaştığını biliyorum. Ve çok üzülüyorum. Ama bir grup yaşlı kadının adım adım sizi izlemesi, çarşı pazara peşimizden gelmesi, kulaklarını duvara dayayıp ev dinlemesi, evinize casus gibi birilerini göndermeleri, durup dururken yüzünüze "dulsun, dulsun" demeleri değişik bir durum. Hani deseniz "Erkekler asıldı, kadınlar benle arkadaşlık yapmak istemedi, laf arasında iğnelediler, kocaları ile aynı ortamda bulunmamı istemediler", tamam derim hepsi mümkün ve anlaşılır.

Ama bu benim şahsi izlenimim. Siz güzel ifade etmişken ben anlayamamış da olabilirim. Nitekim herkes anlamış sizi diğer konunuzda.

Bu konunuza gelince herkese hak ettiği gibi davranma kararını alın içinizde. Bir kez Hayır derseniz gerisi gelir.
Kadın lar yaşlı değil orta yaşlı kızları 30 takip etmesine n amacı ben biriyle mi görüşüyoruz diyim laf çıkarmak

Bakın, ben -boşansın, boşanmasın-kadınların bu toplumda neler nelerle karşılaştığını biliyorum. Ve çok üzülüyorum. Ama bir grup yaşlı kadının adım adım sizi izlemesi, çarşı pazara peşinizden gelmesi, kulaklarını duvara dayayıp ev dinlemesi, evinize casus gibi birilerini göndermeleri, durup dururken yüzünüze "dulsun, dulsun" demeleri değişik bir durum sanki. Hani deseniz "Erkekler asıldı, kadınlar benle arkadaşlık yapmak istemedi, laf arasında iğnelediler, kocaları ile aynı ortamda bulunmamı istemediler", tamam derim hepsi mümkün ve anlaşılır.

Maalesef ben bunları yaşıyorum

Mesala birisi bana kötülük yaptı aradan zaman gecti Özür diledi ben sonsuz güveniyorum Hayır diyemiyorum , diğer konuyu baştan sona okursanız anlarsınız neden anlamadınız ki

Sizin sorununuz muhtemelen saflıktan ayrı bir şey; "Hayır diyememe" durumu.
Hayır demeyi öğrenin, tüm hayatınız kökten değişir, sadece bu: HAYIR

Bir de Lincoln'ün sözüydü sanırım, siz de bunu yazın bir kenara:
"Düşmanlarınızı affedin, ancak isimlerini asla unutmayın."

Affedin, özürleri kabul edin ama asla aynı kişiye ayn derece güvenmeyin.

Kendini geliştir. Herkes herkesi kendi gibi sanar. Herkesin farklı olduğunu anlayabilmek ve kabullenmek marifet. Kültür kitapları oku mesela, dünyayı takip et, biraz ufkunu aç.

Sizin sorununuz muhtemelen saflıktan ayrı bir şey; "Hayır diyememe" durumu.
Hayır demeyi öğrenin, tüm hayatınız kökten değişir, sadece bu: HAYIR

Bir de Lincoln'ün sözüydü sanırım, siz de bunu yazın bir kenara:
"Düşmanlarınızı affedin, ancak isimlerini asla unutmayın."

Affedin, özürleri kabul edin ama asla aynı kişiye ayn derece güvenmeyin.
Evet cok doğru duymuştum bu sözü

Ben böyle çok safım insanlara güvenirim içim dışım bir oyuncu değilim bu yüzden çok darbeler aldım ama hala saflığımı muhafaza ediyorum söylemlerine kusura bakmayın pek inanamıyorum. Darbe yediğiniz insanı hemen affediyorsanız onunla ilişkiyi kesip atmaya cesaret edemediğiniz içindir. Saflık dediğiniz genelde düşünce tembelliğidir. İçim dışım bi de patavatsızlık ve mütecavizlik olabilir. Kusura bakmayın sizin üzerinizden yazdım bunları ama sabah programlarına çıkan bütün türkler aynı şeyleri söylüyor ve alttan alta kendini övüyor.! Siz samimiyetle söylüyorsanız da sorry

Anam bu o konuyu açan mı?

Ben böyle çok safım insanlara güvenirim içim dışım bir oyuncu değilim bu yüzden çok darbeler aldım ama hala saflığımı muhafaza ediyorum söylemlerine kusura bakmayın pek inanamıyorum. Darbe yediğiniz insanı hemen affediyorsanız onunla ilişkiyi kesip atmaya cesaret edemediğiniz içindir. Saflık dediğiniz genelde düşünce tembelliğidir. İçim dışım bi de patavatsızlık ve mütecavizlik olabilir. Kusura bakmayın sizin üzerinizden yazdım bunları ama sabah programlarına çıkan bütün türkler aynı şeyleri söylüyor ve alttan alta kendini övüyor.! Siz samimiyetle söylüyorsanız da sorry
Ben samimiyet le söylüyorum patavatsız değilim saf görünen uyanokyardan değilim

Nasıl kültür kitabı
Yani insana bir şeyler katacak kaliteli kitaplar. Öyle boş aşk romanı filan değil de, kültür artıracak şeyler. Hem Türk hem dünya yazarlarından mutlaka okunması gereken kitaplar oluyor, netten de bakabilirsin. İnsanı geliştiriyor kitap okumak.

Anam bu o konuyu açan mı?
Evet ne oldu
Yani insana bir şeyler katacak kaliteli kitaplar. Öyle boş aşk romanı filan değil de, kültür artıracak şeyler. Hem Türk hem dünya yazarlarından mutlaka okunması gereken kitaplar oluyor, netten de bakabilirsin. İnsanı geliştiriyor kitap okumak.
Cok tesekkur ederim

Diğer konunuzda gencim güzelim bilgiliyim beni çekemiyorlar demişsiniz demek ki o kadar iyi niyetli bir insan değilsiniz insanlara şıp diye güvenen bir yapınız da yok. Hatta evimi gözlüyorlar balkonuma kadar gelip dinliyorlar vs diyerek aşırı şüpheci ki bence yardım almanızı gerektirecek kadar şüpheci bir yapınız var. Sorununuz saflık iyi niyet değil bu sözlerle kendinizi el altından övmenizin bir faydası Yok

Bunu basarmak o kadar kolay degil... ve eminim burada ahkam kesenlerin cogu oyle soyledikleri gibi herseye hayir diyemiyorlar..Elbette ki hayir demeyi bilmek gerekiyor..Ama oyle anlar geliyor ki dusunemiyorsun egrisini dogrusunu,cin fikirli davranmayi beceremedgin icin de "evet,olur " cikiveriyor insanin agzindan. Sanirim hizli karar vermemek ,biraz dusunmek gerekiyor bir seye evet demeden once.korkmamak lazimbence elestirilmekten, biz elestirilmkten korktugumuz ve herkese kendimizi sevdirme,herkes icin iyi insan olabilme cabamiz yuzunden kaybediyoruz..ben de boyleyim,hayir diyememe yuzunden cok zarar gordugum,huzursuz oldugum anlarim oldu.saf degilim saf oldgumu dusunmuyorum ki bence bu saflik degil..ama iyi niyetli ve yardim sever hallerimin karsiliginda ayni degeri gormedgimi dusundugum zamanlar oluyor ve yaptiklarima pisman oluyorum.yapmayacagim diyorum bi daha ama yine yapiyorum.cunku hayir diyemiyorum,ya da emrivakiler karsima cikiyor , bazen orali olmasam da emrivaki ile yaptrirlmaya calisiliyor bazi seyler.o an yapacak birsey kalmiyor.. Empati kuramayan bencil insanlar genelde hayir diyebiliyor, etrafimizdakiler boyle ise ve etrafimizdaki insanlari degstremeyecegimize gore kendimizi degistrmeliyiz,gerektiginde hayir demeyi,elestirilmeyi,arkamizdan konusulmasini,zaman zaman bencil olabilmeyingoze almaliyiz.herkes bizi sevmek zorunda degil.yok onu da yapamiyorsak her zaman uzulen taraf olmaya kendimizi alistirmak lazim:KK66:

Diğer konunuzda gencim güzelim bilgiliyim beni çekemiyorlar demişsiniz demek ki o kadar iyi niyetli bir insan değilsiniz insanlara şıp diye güvenen bir yapınız da yok. Hatta evimi gözlüyorlar balkonuma kadar gelip dinliyorlar vs diyerek aşırı şüpheci ki bence yardım almanızı gerektirecek kadar şüpheci bir yapınız var. Sorununuz saflık iyi niyet değil bu sözlerle kendinizi el altından övmenizin bir faydası Yok

Back
X