• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok hassas bir konu

Annem babam sürekli beni görünce agliyorlardi. . Tabi yaş buyun ce anladım bende gerçeği direk solemediler. .
Ama ne olurki sonuç ortada yıllardır süren bi hastalığım var .. ruh hastasıyım yani manik depresif bana kalan bu oldu.. yengeme şimdi beni görünce ağlar. . :(

üzülme herkes biraz hasta zaten

Konunun gerçek olmayacak neyini gördünüz çok merak ediyorum. Her sıradışı konuya fake yaftası konmasa şaşarım.

üzülme herkes biraz hasta zaten

Canimsin .. yaşayan bilir.. Rabbim bana öyle güzel bir eş adayı nasip etti ki anlatamam , uzun yıllar sonra hayat varmış diyebildim. . Binlerce öğrencim var onlar benim ilacım onların sayesinde ayaktayim.. çok mutluyum cokk.. hepsinin annesiyim .. Rabbime binlerce sukur bir sürü evladım var ve bu kutsal mesleği ba a nasip etmiş. .

Iyi de cok ayrinti ve detay var sayfa sayfa nasil anlatayim burada yazsam roman olur zaten. Babannem sehirde yasiyor koy de de evi var koye surekli gitmez ki yilda uc dort kere gider evini temizler bahcesind bakar gider. Biz zaten babannemle ayri sehirlerdeyiz yilda bir yaz tatillerinde gideriz. Daha once koy de ki evine cok gittik ama o zaman cocuktu daha once gormus olsa bile anlamazdi ki. Nufus cuzdani islemleri felan uzun surer demisiniz ama o zaman bir kac aylikti zaten ki yani cocukken nasil anlayacak allah askina . Diger soruya gelince ama biz bir kiz.cocugu vardi amcamin diye hic bahsetmedikki simdi neden bahsediyorsunuz diyecek

Aynı durumu biz de yaşadık Teyzemin kızı evlâtlık Ergenlik dönemindeydi Her şey daha kötü oldu Kaçtı gitti Bulaşmadığı kötülük kalmadı En son evlâtlık kızı bu hale düştüğü için eniştem intihar etti Hoş söylemesek de o öğrenmişti zaten evlâtlık olduğunu

Ya kendi basima pat diye soylemeyecegim tabi ki. Ben aile buyuklerime danistim zaten ki ilk sayfalarda bahsettim. Tabi ki cok kisiddn akil aldim uzmandan da aldim kolay bir sey degil ki enine boyuna dusunmek lazim

Konunun gerçek olmayacak neyini gördünüz çok merak ediyorum. Her sıradışı konuya fake yaftası konmasa şaşarım.

Cevap hakkımı kullanayım.
Yıllar önce biraz rahatsız bir arkadaşım aynı hikayeyi anlatmıştı bize üniversitedeyken.
Amcasıyla yengesi trafik kazasında vefat ediyor ve kalan çocuğu bunlar sahipleniyorlar. Yıllar sonra çocuk değil de benim arkadaşım annesinin gardırobunda evlatlık alındığına dair belgeleri falan buluyor. Tabi zaman geçince biz bunun hastalığını öğrendik falan…
Konuya gelince; amcayla yenge kaza sonucu vefat ediyor..sonrasında çocuğu bunlar alıyorlar ama alma işlemleri falan yapılmış evraklar ortada yok. Aradan kaç yıl geçtiyse bir demir kutu aynı yerinde duruyor. Mektup da içinde!
Yıllardır kimse açık vermemiş bir mektupta “elif “ isminin geçmiş olması kızı ikileme düşürüyor.
Şahsen aynı durumda olsaydım ölen amcayla yengenin de elif adında bir kızı olduğunu düşünürdüm..
Bunu da bir tek konu sahibine sorup ısrarla açıklama beklemesi çok daha ilginç.
İnsan böyle bir ikilem yaşarsa ortalığı ayağa kaldırır.

Arkadaslar inanmaya bilirsiniz eyvallah ama inanmiyorum.demeye harcayacaginiz zamani yardimci olmaya harcasaniz soyle veya soylemese deseniz daha iyi olmazmi . Bir kac yorumu inanmiyorum la doldurdunuz napabilirim ki inanmaniz icin ben olayi anlattim ha daha detayi var tabi ama burda hangisini anlatayim ki ? Bana soyleyip soylememem cercevesinde yorum atarsaniz yardjmci olmus olursunjz

Ya kendi basima pat diye soylemeyecegim tabi ki. Ben aile buyuklerime danistim zaten ki ilk sayfalarda bahsettim. Tabi ki cok kisiddn akil aldim uzmandan da aldim kolay bir sey degil ki enine boyuna dusunmek lazim

yani anne babası ölmüş çocuktan bir şey saklamak çok gereksiz.küçüklüğünden itibaren anne babasının mezarını ziyaret ederek dusumu kabullendirebilirdiniz.hata ustune hata

Ben konunun face olduğunu düşünmüyorum konu sahibi arkadaş her sorulan soruya tek tek açıklama yapıyor zaten. Mutlaka ki aile anlayabileceği her şeyi saklamıştır ama babaanneni köydeki evinde oğluna ve gelinine ait şeyleri saklamasından daha doğal bir şey olamaz. Benim aklıma şu geldi kardeşiniz muhtemelen şüpheleniyordu öncesinden babaannenizin evine gittiğinde de o sandığı açıp kurcalayıp bir şeyler öğrenmeye çalıştı. Çünkü ilk kez gitmiyordur herhalde o eve ve o sandığı ilk görmüyordur ama şüphelendiği bir şey olduysa açıp belki bir şey bulabilirim diye düşünmüştür. Sizin yerinizde olsam bunu açıklıkla söylerdim çünkü siz şu an üstünü örtmeye çalışsanızda bir kere o kuşku girdi mi kolay kolay çıkmıyor insanın içinden. İleride öğrenirse size çok daha fazla tavır alabilir zamanında sormuştum ve bana doğruyu söylemediniz diye. Bizim bir tanıdığımız vardı kadının çocuğu olmuyor diye kızkardeşinin kızını alıp büyüttü ve kızdan gizlediler. Ama kız ergenlik çağına gelince bana dahi sordu siz uzun yıllardır tanışıyorsunuz annemlerle, annemin neden hiç hamilelik resmi yok yani bana hamileyken ya da doğumdan sonra hastanede ya da evde çekilmiş resmi yok diye. Bende olmayabilir tatlım bende kızıma hamileyken hiç fotoğraf çekilmemiştim mesela dedim üstünü örtmek için. Ama kızın bana söylediği şey köydeki teyzem var ya onu sanki annemden daha çok seviyorum onu görünce içimde bir sıcaklık oluşuyor sebebini hiç çözemedim çok görmüyorum aslında ama görünce içimde bir heyecan bir tuhaflık oluyor dedi teyzen olduğu için seviyorsundur iyi anlaşıyorsundur dedim. Ben üvey olabilirim bilmiyorum aklımda bir sürü soru işareti var ne zaman annem babamla konuşsam konuyu değiştirmeye çalışıyorlar dedi. Hala kızdan saklanıyor ve kız hala o sorularla yaşıyor en ufak bir ip ucu arıyor resmen.

Yıllar önce biraz rahatsız bir arkadaşım aynı hikayeyi anlatmıştı bize üniversitedeyken.
Amcasıyla yengesi trafik kazasında vefat ediyor ve kalan çocuğu bunlar sahipleniyorlar. Yıllar sonra çocuk değil de benim arkadaşım annesinin gardırobunda evlatlık alındığına dair belgeleri falan buluyor. Tabi zaman geçince biz bunun hastalığını öğrendik falan…
Konuya gelince; amcayla yenge kaza sonucu vefat ediyor..sonrasında çocuğu bunlar alıyorlar ama alma işlemleri falan yapılmış evraklar ortada yok. Aradan kaç yıl geçtiyse bir demir kutu aynı yerinde duruyor. Mektup da içinde!
Yıllardır kimse açık vermemiş bir mektupta “elif “ isminin geçmiş olması kızı ikileme düşürüyor.
Şahsen aynı durumda olsaydım ölen amcayla yengenin de elif adında bir kızı olduğunu düşünürdüm..

adamın bir oğlu oldugunu söyledilerse düşünür.adamın bir de kızı varmış peki kızdan neden bahsetmediler der.oğlu vardı o da onlarla öldü yaa elif kim ve nerde?

adamın bir oğlu oldugunu söyledilerse düşünür.adamın bir de kızı varmış peki kızdan neden bahsetmediler der.oğlu vardı o da onlarla öldü yaa elif kim ve nerde?

Bilemiyorum ki ölen bir amca efsaneleştirip sürekli konuşulmuyorsa söylenecek çok şey var. 1 aylıkken öldü, 3 gün yaşadı öldü vs vs.

eskiden çok kolaymış bu olaylar.git muhtardan ölüm raporu al onu nufustan düşür git kızı yeni doğmuş gibi ustune al.gerçek söylüyorum 15-20 yıl oncesinde olaylar bu şekilde oluyordu.kim kime dum duma şimdi doğum raporu olacak o olmadan kayıt olmuyor.hatta bu elif nufusa kayıtlı bile olmayabiliir direk amcasının ustune kayıt edilmiş olabilir.

Son düzenleme:
Ya evlatlik alma nufus cuzdani gibi resmi.belgeler bizde ki babam sakliyor onlari. bunu sakladik resmi belgeleri de sakladik herhalde mantikli olan bu degil mi. oz olmadigini gizleyipte resmi belgeleri nasil ortaya sacalim ... Babannem oglundan hatira diye mektup resim felan saklamis sadecr oglu degil dedemin resimleri felan var cahil kadin nerden bilsin demir kutuyu kurcalayacagini akil edememis ki. O temizlik yaparken tesadufen buluyir daha once bulmasi imkansiz birincisi biz koydeki eve surekli gitmiyoruz ikincisi kardesim daha cocuktu haliyle anlamayacak yastaydi

eskiden çok kolaymış bu olaylar.git muhtardan ölüm raporu al onu nufustan düşür git kızı yeni doğmuş gibi ustune al.gerçek söylüyorum 15-20 yıl oncesinde olaylar bu şekilde oluyordu.kim kime dum duma şimdi doğum raporu olacak o olmadan kayıt olmuyor.hatta bu elif nufusa kayıtlı bile olmayabiliir direk amcasının ustune kayıt edilmiş olabilir.

Bak evrak işleri varmış.. saklamışlar onları.

Ya evlatlik alma nufus cuzdani gibi resmi.belgeler bizde ki babam sakliyor onlari. bunu sakladik resmi belgeleri de sakladik herhalde mantikli olan bu degil mi. oz olmadigini gizleyipte resmi belgeleri nasil ortaya sacalim ... Babannem oglundan hatira diye mektup resim felan saklamis sadecr oglu degil dedemin resimleri felan var cahil kadin nerden bilsin demir kutuyu kurcalayacagini akil edememis ki. O temizlik yaparken tesadufen buluyir daha once bulmasi imkansiz birincisi biz koydeki eve surekli gitmiyoruz ikincisi kardesim daha cocuktu haliyle anlamayacak yastaydi

Madem öyle sen nasıl kalkarsın bu işin altından kafana göre.
Annenlere söylesene durumu.

Kesinlikle psikoloji uzmanına danışın pişman olacağınız birşey yapmayın lütfen

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

her neyse söylemeyin bir şekilde soylemeyin dikkatini başka şeykere çekin.benim annemle aram iyi değildir hala sorunlar vardır.ben de kesin bu kadın beni evlatlık aldı derdim.gelip geçer

Yaşadığınız bir olayı aynı çerçevede bir olaya entegre etmeniz yanlış değil mi? Bunun adı önyargı. Benim de şizofren olduğunu bilmediğim bir arkadaşım iş kurduğunu anlatıyordu, sonradan hastalığını öğrendik. Şimdi her iş kurduğunu anlatana hasta gözüyle bakabilir miyim?

Aile belli ki evrakları özenle saklamış, kızın gördüğü kutu da babaannenin evinde. Babaanne köyde yaşıyor ve sık gidilmiyor. Kız da ilk kez o evde yanlız kalmış, evi kurcalamış olabilir. Kutunun saklanıp saklanmadığını bilmiyoruz. Belki babaanne, anne baba kadar dikkatli değil. Ya da sırf görmesi için ortada bıraktı kutuyu. Çünkü kızın bilmesini istiyor.

15-16 yaşında ergenlik çağında bir kız çocuğunun anne babaya sormaktansa kendine yakın gördüğü, güvendiği ablasını sıkıştırıyor olması bana daha normal geliyor. Herkesin kişiliği bir değil, siz ortalığı ayağa kaldıracak olabilirsiniz ama bu kız öyle yapmıyor belli ki. Ben de olsam daha sakin davranır, soru sormadan çözmeye çalışırdım mesela. Ablaya değil kimseye çaktırmazdım. Kendi kişiliğinize göre yorum yaparsanız her konu size fake olarak görünebilir.

Back
X