• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok heyecanlaniyorum, kalbim agzimda atiyor sanki

Merhaba arkadaslar

baslikta bahsettigim gibi asiri heyecanlanip, kalp atislarimi agzimda hissediyorum sanki. Bu durum genellikle tartisma anlarimda oluyordu ama son zamanlarda tartisma olmasa dahi boyle hissediyorum.

bunun yani sira kaslarim, ozellikle boyun ve cene, surekli gergin. Gece yarisinda uyanip uykuya dalmakta zorlaniyorum ve bu sabah muthis bir mide spazmiyla gune basladim.

bunu tetikleyen sey is arkadasimla yasadigim bir gerginlik. O bana bir kazik atti, ben de karsiligini verdim ustune konusmuyorum, selam dahi vermiyorum ve is ortamim muthis gergin.

size sorum; ben de eskiden boyleydim, soyle soyle yapip atlattim diyeniniz var mi? Bir de antidepresan almak istemiyorum( doktorum onermisti). Kacingan bir kisilige sahibim ve bu durumun ustune gidiyorumve anksiyetem tavan yapti. Boyle durumlarin ustune gidip atlataniniz var mi?

bu sekilde devam edersem hasta olmaktan korkuyorum
Eger ilaca ihtiyaciniz varsa kullanmalisiniz. Is ortaminizdan kaynakli mi boylesiniz? Olayların üzerine giderken kendi iyiliginiz icin savunma mekanizmasi olusturuyorsunuz ve yaptiktan sonra da olayin stresi yerine bir oh çekin. Isinizi yapin gidin. Fazla stres yüklüsünüz stres yapmamaya calisin.

Hasta olup ilaca bu kadar karşı olmak ve başkalarının da boyle dusunmesine sebep olabilmek hic aklinizdan gecmiyor mu? Seker hastasi olunca kendi kendime yenerim yea mi diyorsunuz

Hasta olup ilaca bu kadar karşı olmak ve başkalarının da boyle dusunmesine sebep olabilmek hic aklinizdan gecmiyor mu? Seker hastasi olunca kendi kendime yenerim yea mi diyorsunuz

ben burda kimi etkiliyorum acaba? Herkesin kendine yetecek akli vardir diye umuyorum peki siz neden bu kadar saldirgansiniz?Her mental hastalik ilacla mi tedavi ediliyor? Hayir.

antidepresanlarin prospektusunu okudunuz mu hic? Intihara kadar goturebildigini biliyor musunuz?

ben farkli psikiyatristlere gittim ve biri haricinde ihtiyacim olmadigina karar verildi, ilac yazmak isteyen ise en hafifini uygun gordugunu soyledi.

peki siz doktor musunuz?

Eger ilaca ihtiyaciniz varsa kullanmalisiniz. Is ortaminizdan kaynakli mi boylesiniz? Olayların üzerine giderken kendi iyiliginiz icin savunma mekanizmasi olusturuyorsunuz ve yaptiktan sonra da olayin stresi yerine bir oh çekin. Isinizi yapin gidin. Fazla stres yüklüsünüz stres yapmamaya calisin.

Sadece is yerine indirgeyemem ama su an en cok insanlarla muhattap oldugum yer orasi oldugu icin evet.

olay sonrasinin stresi dediginiz gibi, ben orda birakamiyorum, dusunmeye hatta kurmaya devam ediyorum. Kafamin icinde kavga edip bunun stresini yasiyorum

Merhaba arkadaslar

baslikta bahsettigim gibi asiri heyecanlanip, kalp atislarimi agzimda hissediyorum sanki. Bu durum genellikle tartisma anlarimda oluyordu ama son zamanlarda tartisma olmasa dahi boyle hissediyorum.

bunun yani sira kaslarim, ozellikle boyun ve cene, surekli gergin. Gece yarisinda uyanip uykuya dalmakta zorlaniyorum ve bu sabah muthis bir mide spazmiyla gune basladim.

bunu tetikleyen sey is arkadasimla yasadigim bir gerginlik. O bana bir kazik atti, ben de karsiligini verdim ustune konusmuyorum, selam dahi vermiyorum ve is ortamim muthis gergin.

size sorum; ben de eskiden boyleydim, soyle soyle yapip atlattim diyeniniz var mi? Bir de antidepresan almak istemiyorum( doktorum onermisti). Kacingan bir kisilige sahibim ve bu durumun ustune gidiyorumve anksiyetem tavan yapti. Boyle durumlarin ustune gidip atlataniniz var mi?

Benim genelde birisiyle tartışma yaşadıktan sonra oluyordu bu durum. Kendimi o kadar kasıyormuşum ki en sonunda çene ve el kaslarımda sıkışma oluyordu. Ağlayınca ve o ortamdan uzaklaşınca rahatlıyordum. Sizinki biraz daha ileri boyutta galiba. Ben herhangi bişey yapmadım geçmesi için

En ufak bir demir ilaci dahi beni altust ettigi icin. Bir de ben baya seyler yasayip ustesinden gelebildigim icin kendim halletmek istiyorum. Siz peki ilac kullaniyor musunuz ya da bununla nasil basa cikiyorsunuz?
Anladım. Evet ben 2 sene kullandım. İlkinde değil ama ikinci denemede bana uygun olan ilacı bulduk. Her iki ilaçta da mayışmadım, dünyadan kopmadım (nedense böyle bir ön yargı var). Aksine, yaşam kalitemi artırdığını söyleyebilirim. Şimdi hamileliğim nedeniyle kullanmıyorum ama doktorumun söylediği kadarıyla kalıcı bir iyileşme de sağlıyormuş. Anksiyetem kontrol altında. Bu da onu gösteriyor.

ben burda kimi etkiliyorum acaba? Herkesin kendine yetecek akli vardir diye umuyorum peki siz neden bu kadar saldirgansiniz?Her mental hastalik ilacla mi tedavi ediliyor? Hayir.

antidepresanlarin prospektusunu okudunuz mu hic? Intihara kadar goturebildigini biliyor musunuz?

ben farkli psikiyatristlere gittim ve biri haricinde ihtiyacim olmadigina karar verildi, ilac yazmak isteyen ise en hafifini uygun gordugunu soyledi.

peki siz doktor musunuz?
Okuyan herhangi bir ilac kullanabilme potansiyeli olan insanlari.
Saldirgan değilim sizin gibi önyargılı yaklaştım diyelim. Her mental hastalık ilaçla tedavi edilmiyor ama her mental hastalikta konusarak,cayla,dogal yoldan, ilacsiz tedavi edilemiyor.
Her mental hastalık konuşarak. Dogal yoldan cozuluyor mu hayır?
Ilac icmek istemiyorumu kendimiz mi soylemeliyiz ? Hayır. Uzmana gitmeliyiz yolu o göstermeli.
Prospektüsunu okudugum bir ton antidepresan var. Intahara kadar sürüklüyor bazilari diyerek hala daha insanlari korkutuyorsunuz
Evet , tetikleyebilen bazi ilaclar var ama gozetim altinda olundugundan doktora gidip ilaci hemen degistirmelerini sagliyorsunuz.
Ilaclar intihara meylettiriyor algısı yanlış bazilari ve pek azi bazi bünyelerde bunu yapabiliyor. Ama bu demek degil ki her kiside etkisi bu.
Malesef bir cok kişi internet ortaminda intihara surukluyor , antidepresanlar kotu minvalinde yorumlar yüzünden kullanmiyor bu ilaclari.
Doktora gittim bilmem ne dye yazmamissiniz herkes doktora git demis bu sebeple bu icimize dogmaz herhalde.
Genelde kucuk dozda baslanir antidepresan.
Doktor degilim bu yuzden doktora gidin diyoruz ve onyargili olmayin diyoruz. Cunku sizde doktor değilsiniz

Bir şey soracağım antidepresan gerçekten ise yarıyor mu ? Yani bana mantıksız geliyor. Sinir hastasi,hiperaktivite vb.. insanları sakinlestirmek icin kullanılıyor ona okey. Ama sonuçta insanın ruhu kalbi kırık antidepresan ne işe yaracak ?

Bu antidepresanlar size ne yaptı arkadaş? Herkes ben kullanmak istemiyorum diye dolaşıyo etrafımda. Stresten olmuş sinir küpü, nabız çıkmış kaça, nefes alamıyo panikten bitki çayıyla iyileşecekmiş. Bende olmasa hastalık hallediliyodur belki dicem de bende de var. Bu saydığım genel semptomlar size zarar veriyor. Kalbin hızlı çalışması, nefesinizin kesilmesi vücudu mahveder. Bir de iş ortamındaki kaç saatlik stresten bahsediyoruz.
Hastalık mental olunca önemsiz halledilir hemen gibi bir algı var.
Kardiyoloji doktoru kalbinizde ritim bozukluğu var şu ilacı kullanacaksınız dese hemen yutarsınız hapı, anksiyete ritim bozukluğu yapınca papatya çayı, lavanta kokusu..
Benim de etrafımda hep tam tersi benim psikolojim bozuk antidepresan kullanıyorum diye övünen tipler geziyor. Halbuki en büyük derdi bugün ne giysem ya da sevgilimden ayrıldım insanları.

Ilacsiz geçmiyor ilaçtan korkmayın yoksa zamanla artıyor kaygı bozukluğuna bazen sosyal fobiye kadar ilerliyor sesiniz felan titremeye başlıyor özgüven kaybı yapıyor bir süre ilaç kullanın iti gelir

Bir şey soracağım antidepresan gerçekten ise yarıyor mu ? Yani bana mantıksız geliyor. Sinir hastasi,hiperaktivite vb.. insanları sakinlestirmek icin kullanılıyor ona okey. Ama sonuçta insanın ruhu kalbi kırık antidepresan ne işe yaracak ?
Hemde ne biçim hepsi aynı değil ki sadece bu anlattığı şeyler için kullanacağı ilaç var antidepresan diyince hepsini aynı kefeye koymayın ben bir dönem bu yüzden kullandım ne panik ne heyecan gayet rahatlattı patır patır kalbim çarpmadan koskolay ne düşünüyorsam konuşurdum

Benim de etrafımda hep tam tersi benim psikolojim bozuk antidepresan kullanıyorum diye övünen tipler geziyor. Halbuki en büyük derdi bugün ne giysem ya da sevgilimden ayrıldım insanları.
Iste bazen dert gerekmiyor dertlerle basa çıkmak için kullanılmıyor beynin kimyası ile ilgili birşey bu bazi hormonlar maddeler eksik salgilaniyor salgılanmasını uyarıyor bu ilaçlar

Okuyan herhangi bir ilac kullanabilme potansiyeli olan insanlari.
Saldirgan değilim sizin gibi önyargılı yaklaştım diyelim. Her mental hastalık ilaçla tedavi edilmiyor ama her mental hastalikta konusarak,cayla,dogal yoldan, ilacsiz tedavi edilemiyor.
Her mental hastalık konuşarak. Dogal yoldan cozuluyor mu hayır?
Ilac icmek istemiyorumu kendimiz mi soylemeliyiz ? Hayır. Uzmana gitmeliyiz yolu o göstermeli.
Prospektüsunu okudugum bir ton antidepresan var. Intahara kadar sürüklüyor bazilari diyerek hala daha insanlari korkutuyorsunuz
Evet , tetikleyebilen bazi ilaclar var ama gozetim altinda olundugundan doktora gidip ilaci hemen degistirmelerini sagliyorsunuz.
Ilaclar intihara meylettiriyor algısı yanlış bazilari ve pek azi bazi bünyelerde bunu yapabiliyor. Ama bu demek degil ki her kiside etkisi bu.
Malesef bir cok kişi internet ortaminda intihara surukluyor , antidepresanlar kotu minvalinde yorumlar yüzünden kullanmiyor bu ilaclari.
Doktora gittim bilmem ne dye yazmamissiniz herkes doktora git demis bu sebeple bu icimize dogmaz herhalde.
Genelde kucuk dozda baslanir antidepresan.
Doktor degilim bu yuzden doktora gidin diyoruz ve onyargili olmayin diyoruz. Cunku sizde doktor değilsiniz

Oldu o zaman pazartesi hemen gidip ilaci aliyorum, seker niyetine bir kac doz alirim gunde.

bir degil, bir kac psikiyatriste gittim hic biri sizin kadar inatlasmadi, hatta birisi sana ilac vermek istemiyorum derslerinden, hayattan kopmani istemiyorum dedi. Onu napicaz? Hastayi yan etkileri hakkinda bilgilendirdi, ilactan soguttu, egitimini almis, bizim yasimiz kadar mesleki tecrubeye sahip ama olsun.

Peki ya prospektusu yazanlari napalim? Ilacin tuum yan etkileri yaziyor! Onlar bunu yazmazsa nasil bir yaptirimi var biliyor musunuz?

Buraya sizin haricinizde kac kisi ilac kullandigini yazmis, farkindaysaniz hic birine bu sekilde cevap vermedim hatta tecrubelerini dahi sordum, cunku onlarin uslubunda sizin ilk mesajinizdaki gibi bir sorun yoktu.

Hemde ne biçim hepsi aynı değil ki sadece bu anlattığı şeyler için kullanacağı ilaç var antidepresan diyince hepsini aynı kefeye koymayın ben bir dönem bu yüzden kullandım ne panik ne heyecan gayet rahatlattı patır patır kalbim çarpmadan koskolay ne düşünüyorsam konuşurdum

hala kolayca konusabiliyor musunuz yoksa ilaci birakinca bir Miktar eskiye donus oldu mu? Cunku daha once de belirttigim gibi, doktor en hafif ilaci vermek istedi, hatta digerleri ilaca gerek gormedi. Korkularimla yuzlesip kendim yapabilirim dendi ama tabiiki ilactan daha cok cabayla olacak bir sey bu.

hala kolayca konusabiliyor musunuz yoksa ilaci birakinca bir Miktar eskiye donus oldu mu? Cunku daha once de belirttigim gibi, doktor en hafif ilaci vermek istedi, hatta digerleri ilaca gerek gormedi. Korkularimla yuzlesip kendim yapabilirim dendi ama tabiiki ilactan daha cok cabayla olacak bir sey bu.
Evet canım özele yazıyorum bak

Oldu o zaman pazartesi hemen gidip ilaci aliyorum, seker niyetine bir kac doz alirim gunde.

bir degil, bir kac psikiyatriste gittim hic biri sizin kadar inatlasmadi, hatta birisi sana ilac vermek istemiyorum derslerinden, hayattan kopmani istemiyorum dedi. Onu napicaz? Hastayi yan etkileri hakkinda bilgilendirdi, ilactan soguttu, egitimini almis, bizim yasimiz kadar mesleki tecrubeye sahip ama olsun.

Peki ya prospektusu yazanlari napalim? Ilacin tuum yan etkileri yaziyor! Onlar bunu yazmazsa nasil bir yaptirimi var biliyor musunuz?

Buraya sizin haricinizde kac kisi ilac kullandigini yazmis, farkindaysaniz hic birine bu sekilde cevap vermedim hatta tecrubelerini dahi sordum, cunku onlarin uslubunda sizin ilk mesajinizdaki gibi bir sorun yoktu.
Oldu o zaman pazartesi hemen gidip ilaci aliyorum, seker niyetine bir kac doz alirim

Doktora gidin diyen birine yine pazartesi seker niyetine ilaci aliyorum demeko_O

Nasil doktormus onlar ilaci alip hayattan kopmani istemiyorum diyor. Hicbir doktorun en hafif doz hatta diger raporlu ilaclarda dahil boyle bir sey diyeceğini duymadim, inanmam. Bilimine ilimine ters bir kere. O kadar doktora gittiysenz teshis ve tedavi soylemislerdir o zaman neden tekrar biz doktor olmayanlara soruyorsunuz. Cevap verince doktor musunuz djyorsunuz. daha. Ilk msjda sorularinizin hepsini cevapladim. Cevabini bildigim sorulari somaya sormaya devam ediyorsunuz cevaplmayacagim. Size iyi .forumlar.

ilac kullaninca nasil bir degisiklik hissettiniz? Korkmadan ya da fazla dusunmeden icinizden gecenleri soyleyebildiniz mi? Benim en buyuk korkum insanlarla sozlu catismaya girmek cunku. Dusunmeden herkes gibi dan dan konusabilmek istiyorum
Ben önceden de içimden geçeni korkmadan söylerdim, son zamanlarda daha hırçınlaşmıştım söylerken.
Hastalanmadan önce, fark ettiklerimi söylemezdim ya da kalp kırmak istemezdim ama haksızlığa da konuşmaktan korkmazdım.

Hastalanınca hırçınlaştım, önceden görüp kırmak istemediğim şeyleri bile açık açık ve sert bir biçimde ifade etmeye başladım. Bu durum ruhuma zarar vermeye başladı, neredeyse sinir hastası biri haline geldim.

İlaca başladıktan sonra yavaş yavaş sakinleşip, eski halime dönmeye başladım. Yine de tepki vermem gereken yerde korkmadan, çekinmeden yapacağımı yapıyorum. Bu bir fıtrat meselesi, ilaçla ilgili değil.

Yapımda baskı altındayken sinmek, geri çekilmek değil daha kontrolsüz davranmak var sanırım.
İlaç beni sadece eskiden olduğu gibi dengeli, ataksız, sakin, tepkisini koyan ama fevri davranmayan biri haline döndürdü.

Göğsümdeki huzursuzluk olmasa, ilaç tedavisi görmeye bile niyetim yoktu ama bedenime vurdu.
Şu an daha iyi görüyorum mesela, o zamanlar düşüncelerimin sağlıklı olmadığını.

Merhaba arkadaslar

Ben de bu şekildeyim, tartışma ve seslerin yükseldiği ikili münakaşalarda ben de aşırı heyecanlanıyorum, kalbim yerinden çıkacakmış gibi oluyor, uzun zamandır da böyle, zamanla bu gibi durumları aşamayıp hiç bir şey söyleyemediğinle kalıyorsun, yüzleşmeye çalışsan da olmuyor, üstüne gitmek tabiri bir korkuyu bir durumu yenmek için geçerli olabiliyor ancak belki de şöyle düşünmeliyiz klostrofobi, agarofobi, hayvan fobisi, sosyal ortam fobisi,tartışma fobisi vs vs gibi adı ne olursa olsun birtakım fobileri ve kaygı bozukluklarını yenebilmek icin insanlar psikiyatrik destek almak zorunda hadi üzerine gideyim yahu bi asansöre gireyim de orda kapalı kalayım da klostrofobiyi yeneyim diyemiyor ya da herhangi bir tür hayvana fobisi olan bir insana zorla bir hayvanı dokundurtamazsınız aynı ortamda barındıramazsınız bile onun fobisinin üzerine gitmesi her durumda mümkün değildir tam tersine geri teper hatta belki o an panik atak bile geçirebilir yani kısacası her durumla kendimiz başa çıkmak zorunda değiliz çıkamayız da, psikiyatri bilimi bunun için var, beynin nörokimyasının bozulduğu durumlarda bozulmuş olan hormonal ve humoral mekanizmaları tamir etmek için ve tüm bu bozuklukların psikolojimizi alt üst etmesine izin vermemesi için varlar. Direnmemek gerekiyor.
Ben de henüz terapi ya da herhangi bir hekim konsültasyonuna girebilmiş değilim ama tahminimce anksiyete var hatta müdahele ettirmezsem panik atağa doğru gidecek diye öngörüyorum niye cunku vücut bana her türlü sinyali veriyor. Çarpıntı, el titremesi, sosyal fobiye dönüşme aşamasında kaçınma, geri durma, münakaşalardan çekinme halleri ve aşırı heyecanlanma, çeşitli takıntılar ve daha bilimum semptomlar. Kendi kendime aşamıyorum artık bunun da farkındayım çünkü üzerine gidip takmamayı denedikçe daha da korkutucu bir şekilde beni kemirmeye başladı.
Uzman bir doktor gerekli tedaviyi gerekli görüp uygulamaya geçirecektir.
Bu bilişsel terapi de olabilir antidepresan ya da kaygı giderici ilaçlarla da olabilir ya da ad/bilişsel terapi kombinasyonu yöntemiyle de olabilir. Antidepresanları kafasına göre kullanıp rastgele dozu azaltmadan tak diye bırakan insanlarda yoksunluk sendromları ortaya çıkabiliyor ancak doktor kontrolünde olunacağı için bu ilaçlar en basit antibiyotiklerin vereceği zarar kadar bir zarar verecektir.
Ama kendi kendimize başa çıkamıyorsak bence medikal tıbba birer şans verilmesi gerektiğini düşünüyorum.
Cünkü fizyolojik sıkıntılarımızda doktora gidip ilaç kullanıyorsak bu gibi kaygı ve sosyal bozukluklarda da psikiyatrist ya da bir psikologdan gerekli tedaviyi alabilmeliyiz.

Merhaba arkadaslar

Merhaba,

Biraz ütopik gelebilir ama beslenme şeklinizi değiştirirseniz de bu tarz sıkıntılarınızın üstesinden büyük ölçüde gelebilirsiniz. Özellikle gluten, şeker ve işlenmiş gıdaları beslenmenizden çıkarıp geç saatlerde yemek yemeyerek hem psikolojik hem fizyolojik sağlığınıza yatırım yapmış olursunuz.

Ben uzun süre ölüm korkusu, geceleri kalp atışlarımdan uyuyamama, aşırı derecede temkinli olma ve fobilerle yaşadım. 4 yıl kadar önce beslenme şeklimi değiştirdim ama amacım sadece biraz kilo vermek ve çocuğuma sağlıklı bir süt emzirebilmekti. Zamanla okudukça şekeri komple çıkardım hayatımdan, sonra paketli gıdaları, daha sonra glutenle aramış açtım. 2 öğün beslenmeye başladım, sağlıklı yağlara ağırlık verdim ve akşamları geç saatte yemek yememeye çalıştım. Kiloyu 6 ayda verdim ama yaşadığım olumlu değişiklikleri görünce bir daha eski düzene dönmedim.

Uzun zamandır kalbimin ağzımda attığı o hali yaşamadım. Geceleri daha kolay uykuya dalıyorum ve daha sakin bir bedene sahip oldum. Asla geçmez denilen tiroitim 2 yıl önce iyileşti. Arada bir hamilelik geçirmeme rağmen hiç ilaç kullanmadım, kilo almadım. Kansızlığım kendiliğinden geçti. Vitamin değerlerim düzeldi.
Eğer vücutta bir yangı varsa size bir şekilde yansıyor, bu otoimmun bir hastalık ya da psikolojik bir iyi hissedememe hali olabiliyor.

Bu konu ile ilgili çok güzel kitaplar var. İsterseniz bir kaçını tavsiye edebilirim.

Sadece farklı bir açıdan olaya bakmanızı istedim ☺

Back
X