• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Cok heyecanlaniyorum, kalbim agzimda atiyor sanki

Merhaba arkadaslar

baslikta bahsettigim gibi asiri heyecanlanip, kalp atislarimi agzimda hissediyorum sanki. Bu durum genellikle tartisma anlarimda oluyordu ama son zamanlarda tartisma olmasa dahi boyle hissediyorum.

bunun yani sira kaslarim, ozellikle boyun ve cene, surekli gergin. Gece yarisinda uyanip uykuya dalmakta zorlaniyorum ve bu sabah muthis bir mide spazmiyla gune basladim.

bunu tetikleyen sey is arkadasimla yasadigim bir gerginlik. O bana bir kazik atti, ben de karsiligini verdim ustune konusmuyorum, selam dahi vermiyorum ve is ortamim muthis gergin.

size sorum; ben de eskiden boyleydim, soyle soyle yapip atlattim diyeniniz var mi? Bir de antidepresan almak istemiyorum( doktorum onermisti). Kacingan bir kisilige sahibim ve bu durumun ustune gidiyorumve anksiyetem tavan yapti. Boyle durumlarin ustune gidip atlataniniz var mi?

bu sekilde devam edersem hasta olmaktan korkuyorum
Bende çok denedım ılac kullanmamayı fakat ılac kullanmamak çözüm deil.Son zamanlarda kalbım carpıodu ve vucudum atıodu dışarı ilac kullanmaya başladıktan sonra düzeldi.İlaçlar öcü deil bence .Doktor ılac kullanman gerektugını soyledıyse kullanmalısın bence

Panik bozukluğu gibi geldi bana da... Bence özel bir psikiyatriste gidip hen terapi hem ilaç başlanabilir. Tabi tıbbi başka bir meseleniz yoksa mesela kalpte ya da tansiyonda sorununuz yoksa...
Bunların dışında benim de örneğin sunum yapmakta yaşadığım bir sorundu bu. Normalde kalabalık karşısında çok rahat konuşurum mesleğim gereği de yapmam gereken bir şey bu hatta kalabalıkta biriyle tartışabilirim de bunlarda hiç sorun yaşamazken bir seminerde ya da derste çıkıp bir konuyu topluluğa anlatmak beni çok gerer yaşadıklarınızı yaşarım. Bu sorunun üstesinden gelmek için sorunla yüzleşmek en doğrusu. Bir kere paniklerim iki kere paniklerim üç kere paniklerim ama sonunda düzelirim diye düşünüyorum. Itiraf etmek gerekirse bu korona olayı çıkmasaydı sunum yapmam gereken çok durum vardı hatta 2-3 haftada bir sunum yapacaktım umarım kimse kızmaz ama korona sebebiyle tüm her şey iptal olduğunda ben rahatlamış hissettim... Tam sorunların üzerine gideceğim derken yine sorunlardan bir şekilde kurtulmuş oldum...
Daha önce psikiyatriste gitmiştim Ama özel değil devletteydi orada istediğim ilgiyi göremedim. Daha sonra üniversite hastanesine gittim Ama orası da terapiden ziyade ilaç yazıp bir ay sonra gel rahatlamış misin bakalım, gibi bir yaklaşımda bulundu. Benim istediğim bu değil en azından beni sozleriyle teskin etmeliydi ve bu durumu normallestirmeliydi...
Bir psikolog arkadaşım profesyonel yardım yapamayacağını çünkü arkadaş olduğumuzu söyledi sadece tavsiyede bulundu sorunun üstesinden gelmek istiyorsan üstüne git ne var ki rezil olsan da olur herkes dört dörtlük mü demişti.
Size de sadece bunu diyebilirim, durumunuza istinaden, ne var yani tartışırken rezil olsanız ne olur ya da başkaları sizin için kötü düşünse ne olur mühim olan hakkınızı yedirmemeniz...

Bu mesajı ben mi yazdım yoksa başkası mı bilemedim. O kadar benziyor ki halimiz. Sunum ve seminerlerden şimdilik pandemi sayesinde kurtuldum ama çözmem de gerek.
Siz nasıl çözmege karar verdiniz?

Merhaba arkadaslar

baslikta bahsettigim gibi asiri heyecanlanip, kalp atislarimi agzimda hissediyorum sanki. Bu durum genellikle tartisma anlarimda oluyordu ama son zamanlarda tartisma olmasa dahi boyle hissediyorum.

bunun yani sira kaslarim, ozellikle boyun ve cene, surekli gergin. Gece yarisinda uyanip uykuya dalmakta zorlaniyorum ve bu sabah muthis bir mide spazmiyla gune basladim.

bunu tetikleyen sey is arkadasimla yasadigim bir gerginlik. O bana bir kazik atti, ben de karsiligini verdim ustune konusmuyorum, selam dahi vermiyorum ve is ortamim muthis gergin.

size sorum; ben de eskiden boyleydim, soyle soyle yapip atlattim diyeniniz var mi? Bir de antidepresan almak istemiyorum( doktorum onermisti). Kacingan bir kisilige sahibim ve bu durumun ustune gidiyorumve anksiyetem tavan yapti. Boyle durumlarin ustune gidip atlataniniz var mi?

bu sekilde devam edersem hasta olmaktan korkuyorum
Bence her şey insanın kendi elinde..Kitaplardan yardım alabilirsin..İyi hissetmek adlı kitabı önerebilirim.Kendin de araştırabilirsin.

Hepsini tek tek alintilamiyorum ama gelen yorumlar icin tesekkur ederim.

iki hafta sonra yeni psikiyatristle randevum var, eger terapi yeterli olur ilaca gerek yok derse veya tam tersi tabiiki uygulamak zorundayim.

bir de terapiyle ilaca göre daha yavas ve acili ilerleyecegimin de farkindayim ve bana ilacla cok daha sorunsuz ve hizli bir sekilde bu durumdan kurtulmam vaadedilirse ilac alicam. Benim istedigim artik heyecanlanmadan, korkmadan icimden geceni dan dan soyleyebilmek ve ilac kullananlar bunu basardiklarini belirttiler.

Umarim herkes, hepimiz yenebiliriz

Bu mesajı ben mi yazdım yoksa başkası mı bilemedim. O kadar benziyor ki halimiz. Sunum ve seminerlerden şimdilik pandemi sayesinde kurtuldum ama çözmem de gerek.
Siz nasıl çözmege karar verdiniz?

Şimdilik konferanslar zoom üzerinden olacak bu beni rahatlatıyor. Onun dışında konuya bir çalışacaksam 5 çalışmayı deneyeceğim böylece kendimden daha emin olurum. Zoomda önümde notlar da olur. Yani çözüm denilemez ama zoom sayesinde belki heyecanı azaltırım.

Cevaplariniz benim icin cok degerli, tesekkur ederim. Hala icim kipir kipir sanki her an biri gelip kötü bir sey soyleyecek gibi.

bir kac hafta sonra yeni bir psikiyatriste baslicam ama antidepresan almak hic istemiyorum.

telkinle ya da benzeri bir sekilde ilacsiz atlataniniz var mi?
Var İNŞİRAHSURESİ OKUMAKKK

Back
X