Cok huysuzum, cok!

elaide

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
30 Eylül 2014
4.277
12.429
208
Hanimlar gunaydin,

Okadar yoruyorumki kendimi bu huysuzlugumla, biktim usandim inanin. Huysuzlugum sadece hoslandigim adama ama…

Bir sure once hos, olgun, ne istedigini ve istemedigini iyi bilen, prensipli, karakterli biriyle tanistim (daha dogrusu simdilik oyle gibi gorunuyor…). Yemin ederim ben bana bukadar huysuzluk yapsa bir erkek ‘git kimin bahcesinde bayiliyosan bayil!’ der kovardim. Sabirla, uzatmayarak, beni uyarip ‘yapma, lutfen yapma’ diye sabirla bekleyip duruyor, ama nereye kadar? Yazik, onada yazik, ama en cok bana yazik. Kotu hissedip duruyorum, sanki eski esimden miras kaldi bana ‘ kendi huzurumu kacirmak icin elimden geleni yapmak’.

Daha iki gun once bi konu yuzunden alindi (biraz hakliydi), tum gun gonlunu almaya calistim pas vermedi, sabaha kadar kotu ruyalar gordum e dogal olarak pazarim gayet keyifsiz gecti, onunda agzindan burnundan getirdim (pazar hicbisey olmamis gibi davranmaya basladi, daha cok sinirlendim tabi). Her iki uc gunde bir adami canindan bezdiriyorum, bakin, biraz once yine! Ve her defasinda gemileri yakmaya hazirim, pire icin yorgan yakmak hayatimin hikayesi oldu sanki.

Sabah artik dayanamadi ‘lutfen, kavga tartisma istemiyorum seninle basimin belasi, kiyamiyorum, gonlum el vermiyo fazla uzatmaya, hadi sende uzatma’ diyerek mesaj atinca idrak ettim. Ben cok sacmaliyorum hanimlar. Gercekten sacmaliyorum. Yok boyle bi huysuzluk yaa. Yanindaykende boyleyim! Hic eyvallahim yok. Halbuki cokkk hoslaniyorum, gozum gonlum aklim fikrim onda.
Ne yapiim soyleyin, sabah bu mesajini okudugum anda ‘belkide yardim almalisin kizim’ dedim kendi kendime..yoksa ilacim ondamidir, ask midir, kabul edemiyorum sanki, kendime izin veremiyorum sanki, yahu adam ‘seviyorum’ dedikce benim beynim sanki ‘error’ veriyor! Yardim almalisin dediginizi duyar gibiyim…hic istemiyorum ama, hic…

tavsiyeleriniz nedir..?

Kendinizi frenlemeye calismalisiniz, en azindan kendinizi suclu hissetmemek adina.

Ayrica butun bir gun gonlunu almaya da calismamalisiniz.
Hem ugras vermek hem de cabanin bi sonuca ulasmamasi bende de huysuzluk yapar, bence cok abartilasi bir sey degil.
Pazar huysuzlugunuzun bundan oldugunu soyleyin.
O da belki size tatmin edici seyler soyler, kendi hakkinda ipucu verir belki "ben kizmisken icime donerim, sonra sana gelirim, sen ugrasma ama sevgimden de emin ol" diyebilir ornegin.
Boylece ne siz cabalayip cabalayip kizarsiniz ne de o gerilmis olur.

Zamanla uyum saglayacak gibi duruyorsunuz.
Hayirlisi.

Biliyorum o duyguyu...
Geçecek sakin ol.
Karşında sabırlı bir insan olduğu için şükretmelisin...

Kendinizi frenlemeye calismalisiniz, en azindan kendinizi suclu hissetmemek adina.

Ayrica butun bir gun gonlunu almaya da calismamalisiniz.
Hem ugras vermek hem de cabanin bi sonuca ulasmamasi bende de huysuzluk yapar, bence cok abartilasi bir sey degil.
Pazar huysuzlugunuzun bundan oldugunu soyleyin.
O da belki size tatmin edici seyler soyler, kendi hakkinda ipucu verir belki "ben kizmisken icime donerim, sonra sana gelirim, sen ugrasma ama sevgimden de emin ol" diyebilir ornegin.
Boylece ne siz cabalayip cabalayip kizarsiniz ne de o gerilmis olur.

Zamanla uyum saglayacak gibi duruyorsunuz.
Hayirlisi.
Cok deniyorum, sanki gozum donuyor ama. Gereksiz bir ofke doluyor icime, farkindayimda. Uzatmiyorum evet, cabuk geciyor ofkem, ama aslimda huysuz olmadigim halde oyle bir izlenim birakiyorum. Karsimda sabirla beni idare etmeye calisan bi adam var, ama ben 'idare' edilmesi gerekilen bi kadin degilim ki?
Evet, cok daha dikkat etmem kendimi frenlemem lazim ama nasil..

Hoşlandığın çocuğa kötü davranmak ilkokul sıralarında kalmış olmalı. Siz yetişkin bir kadınsınız kendinizi frenleyebilmelisiniz.

Yardım almayı neden istemiyorsunuz,utanıyo musunuz

Eeylaaa sevindim güzel bir ilişkinin olmasına, belki de iç güdüsel olarak test ediyorsundur onu. Eski eşin biraz ketum ilgi fakiri bir adamdı, bu sefer sevgisinden emin olmak istiyorsundur. Kendine bir dön bakalım böyle endişelerin var mı :)

Çok da büyük bir mesele değil bence, geçici bir dönem huysuz ve tatlı kadınım kusuruma bakma deyip devam et. Zaten yapın huysuz değilmiş, frenlersin kendini zamanla uyum sağlarsınız.

Hanimlar gunaydin,

Okadar yoruyorumki kendimi bu huysuzlugumla, biktim usandim inanin. Huysuzlugum sadece hoslandigim adama ama…

Bir sure once hos, olgun, ne istedigini ve istemedigini iyi bilen, prensipli, karakterli biriyle tanistim (daha dogrusu simdilik oyle gibi gorunuyor…). Yemin ederim ben bana bukadar huysuzluk yapsa bir erkek ‘git kimin bahcesinde bayiliyosan bayil!’ der kovardim. Sabirla, uzatmayarak, beni uyarip ‘yapma, lutfen yapma’ diye sabirla bekleyip duruyor, ama nereye kadar? Yazik, onada yazik, ama en cok bana yazik. Kotu hissedip duruyorum, sanki eski esimden miras kaldi bana ‘ kendi huzurumu kacirmak icin elimden geleni yapmak’.

Daha iki gun once bi konu yuzunden alindi (biraz hakliydi), tum gun gonlunu almaya calistim pas vermedi, sabaha kadar kotu ruyalar gordum e dogal olarak pazarim gayet keyifsiz gecti, onunda agzindan burnundan getirdim (pazar hicbisey olmamis gibi davranmaya basladi, daha cok sinirlendim tabi). Her iki uc gunde bir adami canindan bezdiriyorum, bakin, biraz once yine! Ve her defasinda gemileri yakmaya hazirim, pire icin yorgan yakmak hayatimin hikayesi oldu sanki.

Sabah artik dayanamadi ‘lutfen, kavga tartisma istemiyorum seninle basimin belasi, kiyamiyorum, gonlum el vermiyo fazla uzatmaya, hadi sende uzatma’ diyerek mesaj atinca idrak ettim. Ben cok sacmaliyorum hanimlar. Gercekten sacmaliyorum. Yok boyle bi huysuzluk yaa. Yanindaykende boyleyim! Hic eyvallahim yok. Halbuki cokkk hoslaniyorum, gozum gonlum aklim fikrim onda.
Ne yapiim soyleyin, sabah bu mesajini okudugum anda ‘belkide yardim almalisin kizim’ dedim kendi kendime..yoksa ilacim ondamidir, ask midir, kabul edemiyorum sanki, kendime izin veremiyorum sanki, yahu adam ‘seviyorum’ dedikce benim beynim sanki ‘error’ veriyor! Yardim almalisin dediginizi duyar gibiyim…hic istemiyorum ama, hic…

tavsiyeleriniz nedir..?
Allah dagına gore kar verıyor sanırım:)

Hanimlar gunaydin,

tavsiyeleriniz nedir..?

PMS olmasın, sanırım kendinin farkında olmak, saçmalamaya başlayınca kendini durdurmak önemli, belki eski evliliğinden psikolojik sorunların kalmıştır doktorada git ne kaybedersin ki, sevgilini kaybedeceğine...

Yardım almayı neden istemiyorsunuz,utanıyo musunuz
Gururuma yediremiyorum sanki, tum bosanma donemleri boyunca yardima ihtiyac duymamisimda simdimi yardim alacagim diyorum kendi kendime. Ustelik sorun okadar buyuk mu degil mi, bilmiyorum.

Gururuma yediremiyorum sanki, tum bosanma donemleri boyunca yardima ihtiyac duymamisimda simdimi yardim alacagim diyorum kendi kendime. Ustelik sorun okadar buyuk mu degil mi, bilmiyorum.

Belki de boşanma döneminde almanız gereken yardımı almadığınız için bu durumdasınız.

Bu adam bırakır seni demedi deme huysuz olmak da bir yere kadar tatlı canım hep senin gönlünü hoş tutamaz onun da gönlünü hoş tutacak biri illa ki çıkacaktır ve o da ona yönelecektir senin huysuzlukların bitmediği için
Ya terapi al ya da ömür boyu huysuz ol seçim senin...

Sorununuz bence gayet büyük.Ve zamanında yardım almadığınız için şu an bu durumdasınız yılların birikimi muhtemelen.
Bence şu an yaptığınız davranislar emin olun daha utanç verici karşı tarafın gözünde.Gurur yapılacak bi şey yok yardım alın

Eski eşinizle ayrılma sebebinizi bilmiyorum ama bence onun size ilgisizliğinden kaynaklanan bir durum. Yani eski eşinizi seviyordunuz ve doğal olarak ona yakınlık, ilgi gösteriyordunuz fakat karşılık alamıyordunuz. Muhtemelen boşanma sebebi de sizin değil onun hatalarından, eksiklerinden kaynaklandı. Belki de ayrılırken hala seviyordunuz.

Bu nedenle sanki bu adam ilgileniyor ama yine eskisi gibi ben bağlandığımda yüz üstü kalacağım diye düşünüyor olabilirsiniz istemsizce. Ya da eşinizin sizde yarattığı travma sonucu ilgiye değer olmadığınızı hissediyor olabilirsiniz. Bu nedenle de istemeden adamı uzaklaştırmaya çalışıyorsunuz ama bir yandan da gitsin istemiyorsunuz.

Belki geçici bir durumdur ama yardım almakta kötü bir şey yok. O kadar boşandım, almadım, şimdi mi alacağım? diye düşünmeyin. Belki o dönem alsaydınız şu an bunları hissetmezdiniz.

Ama çok anormal bulmadım tepkilerinizi. Umarım geçiş aşamasıdır ve düzelecektir. Mutluluklar dilerim :)

Bazen ben eşime yapıyorum. Tamamen şımarıklıktan. Farkettiğim an kendine gel kızım deyip etrafında dört dönüp yaptıklarımı telafi etmeye çalışıyorum.

Ben de yapıyorum bunu. Eskiden böyle değildim. Bu son iliskimde iyice huysuzlastim. Eskilerin travmalari mı ki acaba?

Back
X