Gunaydin cnm seni cok iyi anliyorum benimde 5 yasinda bir kizim var soz konusu kizim olunca ne cocuk ne buyuk hicbisey gozum gormez Ben olsaydim hem o kiza hem babasina haddini bildirirdim AMA olan olmus uzme kendini cnm
birde yurt dışındaki insanların nezaketinden bahsederler. sürekli yurt dışında böyle değil vs.vs. anlatır dururlar
demekki neymiş heryerde bu tarz olaylar olabiliyormuş.
durumunuza üzüldüm ama keşke sizde neden yaptın ablası o daha küçük kardeşin sayılır filan gibi bir cümle kursaydınız yazık çocuğa bende sinir oluyorum bu tarz insanlara
babasının birşey demesi gerekirdi..
sen indin sıranı kaybettın deseydin..gerçekten bazen sinir bozuyor insanlar en iyisi karşılık vermek yoksa gerçekten kendını pasif hissediyor insan,haksızlık yaşamasıda cabası..
Benim çocuğum yok henüz ama hiç kimsenin evladına kıyamam. Çocuktur nihayetinde, birisi sizin evladınıza haddini bildirse hoş olur mu? Çocukların ilişkilerine bizim yetişkin çocuklarımız karıştığı için cinayetler bile oluyor. Çocuklar kavga ediyor anne baba koşup milletin çocuğunu dövüp korkutuyor. Seninki çocuk da onlarınki patlıcan mı? Çok ayıp şeyler, çok. Rabbim herkesin evladını korusun. Konuya gelince çocuğunuz da hayatta her istediğinin her zaman olmayacağını itilip kakılabileceğini uyanık olmazsa yerinin kapılabileceğini öğrenmiş oldu. Ama olaya siz müdahele etseydiniz başı her sıkıştığında yardım bekleyeceği birileri olacaktı. O yüzden evladınıza iyilik yaptığınızı zannetmeyin. Ayrıca yaşı kaç olursa olsun o abla abi sizinki bebek değil. O da çocuk. Hatta başka çocuğunuz olduğunda bile oğlum sen abisin böyle yap demeyin, çocuk çocuktur. Umarım anlatabilmişimdir. Küçücük kıza terbiyesiz, edepsiz diyenlere çok şaşırdım. Kimsenin gazına gelme sakın, değil çocuğuna ebeveynine bile kesinlikle cevap verme. Biz ancak kendimizi ve evlatlarımızı değiştirip eğitebiliriz, başkalarını değil!
birde yurt dışındaki insanların nezaketinden bahsederler. sürekli yurt dışında böyle değil vs.vs. anlatır dururlar
demekki neymiş heryerde bu tarz olaylar olabiliyormuş.
durumunuza üzüldüm ama keşke sizde neden yaptın ablası o daha küçük kardeşin sayılır filan gibi bir cümle kursaydınız yazık çocuğa bende sinir oluyorum bu tarz insanlara
babasının birşey demesi gerekirdi..
Bir ailede ebeveynlerin nasıl olduklarını çocuktan anlarsınız.Paylaşımcı bir çocuk değil belli ki.Ayrıca şiddete eğilimli.
Burda da var öyle çocuklar.Hemen itip kakan.Benim çocuğum yok ama komşumuzun kızı var, o da 18-19 aylık tam emin değilim.O kadar masum, o kadar paylaşımcı ki, elindeki ekmeği bile tanımadığı çocuğa verir hemen.
Biz de parka çıkıyoruz, bazen biz de böyle durumlarla rastlaşıyoruz..
Çocuğa ufak da olsa bir şeyler söylemeliydiniz bence.Sen inmiştin, sıra oğlumda, çok ayıp.. gibisinden. Babası da ayrı terbiyesizmiş orası ayrı.altı üstü salıncak ve kızı sallanmış eve gidiyolarmış.Müdahale edebilirdi kızım öyle yapma gibisinden.
Markete gelince bir anımı anlatıyım. Kuzenimle çok susadık, su almaya girdik.Bir kaç tane de çikolata aldık.Elimizde bir kaç parça var yani.Market de boş..Bir tane kadın da elinde bir kaç parça var, tam parayı çıkardım vericem şöyle dedi ''ben şunları bi geçiriyim param hazır, zaten az''. Ben de karşı çıktım anında. Hayır bekliceksiniz, ben de paramı çıkardım, benim de az dedim. Kadın da ısrar etti, arabada bekliyolar beni hemen veriyim diye. Ben de iyice sinir oldum hayır bekliceksiniz sıranızı dedim. Dışarıya çıktığımda da araba falan yoktu etrafta. Hayır, benim elimde sepet dolusu eşya olsa, onun elinde birkaç parça olsa, ben zaten kendim geçin siz derim işim uzun süreceğinden.Ama alnımızda da enayi yazmıyo. Market sırasını beklemeyen insan daha nerelerde ne uyanıklık yapar.
Çok uzatmışım..Kısacası bir şeyler söyle.Etkisiz eleman gibi durma.Oğlun da hakkını savunmayı öğrenecek yavaş yavaş.
Ben olsam müdahale ederdim.
Çünki 7 yaşında çocukla 21 aylık çocuk bir değil,korunması gerekir.
Kız çocuğuna,çok ayıp,sen sallandın sıran geçti,şimdi bebeğin sırası,o seni itmedi bekledi,sen de onu bekleyeceksin derdim.
Babası karışırsa,babasına verecek cevabım çok olurdu :)
Bu sıra mevzuları burada da çok oluyor.
İnsanlar çocuklarına toplum kurallarını,görgüyü,saygıyı öğretmedikleri sürece maalesef kurtuluş yok.
Böyle babalar da var.
Allah bilir kızının yaptığıyla gurur duyuyordur.
Orda burda anlatıyordur,bizim kız çok yaman,erkek gibi maşallah,tuttuğunu koparıyor filan diye....
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?