• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok imrendim

İyi sahurlar herkese, üniversiteden yakın bir arkadaşım hayallerimizden bile güzel ve girmesi cidden zor olan ( bizce ) bir yerde işe başlayacak.Babasının tanıdığı vardı senelerdir uğraşları sonunda sonuç verdi.İkimizde özel sektörde çok sıkıntı çektik ve ben hala işsizim.Arkadaşım bana müjdeyi verdiğinde onun adına mutlu oldum, çok sıkıntı çektiğini bunu hakettiğini biliyordum ( zamanında işsizlik yüzünden intiharı bile düşünmüştü ben teselli etmiştim ) ama nedense gönlümce sevinemedim, ağız dolusu kahkaha atamadım :( öyle imrendim ki içimden bir his beni çok burdu.Ben asla bu duruma sahip olamayacakmışım gibi bir his geldi yüreğime oturdu.Bu durum neden kaynaklandı ? Tatlı bir kıskanma ve özenme elbette var ama negatif bir şekilde değil tabiki ben sadece kendime daha çok üzüldüm.Kendi işsizliğime olan üzüntüm neden daha çok depreşti ? Öylesine içimi dökmek istedim. Güzel geceler...
Canım çünkü seninle aynı şartlarda olan birisi çok iyi bir yerde işe başlamış.. Elbette böyle hissetmen çok normal.. Ama maalesef hayat hepimize eşit davranmıyor..

Birimize işten yana diğerimize eşten ya da daha başka şeylerden yana şans veriyor.. Kimisi mezun olur şak diye işe başlar kimisi özellerde birkaç yıl sürünür güzel bir iş bulur kimisi de sürünmeye devam eder benim gibi 😂

Ama buna da şükredeceğiz.. Allah bizlere de güzel kapılar açsın diye dua edeceğiz.. Üzülme elbet bir gün bize de şans gülecek.. Hem çok şükür sağlıklıyız, ailemiz bizimle.. Umut fakirin ekmeği işte napalım ☺️🎈🎈

İyi sahurlar herkese, üniversiteden yakın bir arkadaşım hayallerimizden bile güzel ve girmesi cidden zor olan ( bizce ) bir yerde işe başlayacak.Babasının tanıdığı vardı senelerdir uğraşları sonunda sonuç verdi.İkimizde özel sektörde çok sıkıntı çektik ve ben hala işsizim.Arkadaşım bana müjdeyi verdiğinde onun adına mutlu oldum, çok sıkıntı çektiğini bunu hakettiğini biliyordum ( zamanında işsizlik yüzünden intiharı bile düşünmüştü ben teselli etmiştim ) ama nedense gönlümce sevinemedim, ağız dolusu kahkaha atamadım :KK43: öyle imrendim ki içimden bir his beni çok burdu.Ben asla bu duruma sahip olamayacakmışım gibi bir his geldi yüreğime oturdu.Bu durum neden kaynaklandı ? Tatlı bir kıskanma ve özenme elbette var ama negatif bir şekilde değil tabiki ben sadece kendime daha çok üzüldüm.Kendi işsizliğime olan üzüntüm neden daha çok depreşti ? Öylesine içimi dökmek istedim. Güzel geceler...
Çok iyi anlıyorum seni. Bazılarımız hayat boyu çabalar ama hep aynı yerde sayar durur. Bazılarına Allah yürü yaa kulum der. Yürür gider. Bazı yerlerde de torpil yürür 😂😂. Ben şuna dua ederim. Allah'ım hakkım olanı kül vermezse sen verirsin. Biz fakiriz ama sen en zenginsin. Helalinden bizede bol kimset rızık ver. Aminn.

İyi sahurlar herkese, üniversiteden yakın bir arkadaşım hayallerimizden bile güzel ve girmesi cidden zor olan ( bizce ) bir yerde işe başlayacak.Babasının tanıdığı vardı senelerdir uğraşları sonunda sonuç verdi.İkimizde özel sektörde çok sıkıntı çektik ve ben hala işsizim.Arkadaşım bana müjdeyi verdiğinde onun adına mutlu oldum, çok sıkıntı çektiğini bunu hakettiğini biliyordum ( zamanında işsizlik yüzünden intiharı bile düşünmüştü ben teselli etmiştim ) ama nedense gönlümce sevinemedim, ağız dolusu kahkaha atamadım :KK43: öyle imrendim ki içimden bir his beni çok burdu.Ben asla bu duruma sahip olamayacakmışım gibi bir his geldi yüreğime oturdu.Bu durum neden kaynaklandı ? Tatlı bir kıskanma ve özenme elbette var ama negatif bir şekilde değil tabiki ben sadece kendime daha çok üzüldüm.Kendi işsizliğime olan üzüntüm neden daha çok depreşti ? Öylesine içimi dökmek istedim. Güzel geceler...
Türkiye'desiniz.Ve bu ulkede yonetenlerin gayesi hep tek bir yone egilim gosterir.Ceplerini doldurmak.Her gelen bir onceki hukumeti bahane eder.Enkaz devraldim der.Ama elinde guc ve imkan de varken duzeltmek icin caba gostermez.Zaten kendi nufusu icerisinde optimum kynak duzeyine sahip olamayan ulke birde disaridan suriliyeliler vs gibi goc aldigi icin issizlik iyice artmis durumda.Sendeki durum baskasini kiskanman degil kendi imkanlarin icin ettigin sitem.Kendini kotu hissetme bence.Senin gibi kac kisi issiz darkindasindir.Sorun sen degilsin,bu ulkenin ekonomik ve siyasi haritasi problem..

Gerçek mutluluk nedir biliyor musun?
Araya adam sokarak girilen iş değil,kendi bileğinin hakkı ile girdiğin iştir...
Ve son derece gurur verir insana...
Sabret, çabala, mesleğinin altını doldur, sonrası zaten kendiliğinden geliyor.
Ama öncellikle kendine güven, Sevgiler 😍

Not; tecrübe ile sabittir...

Kesinlikle. 😊

İyi sahurlar herkese, üniversiteden yakın bir arkadaşım hayallerimizden bile güzel ve girmesi cidden zor olan ( bizce ) bir yerde işe başlayacak.Babasının tanıdığı vardı senelerdir uğraşları sonunda sonuç verdi.İkimizde özel sektörde çok sıkıntı çektik ve ben hala işsizim.Arkadaşım bana müjdeyi verdiğinde onun adına mutlu oldum, çok sıkıntı çektiğini bunu hakettiğini biliyordum ( zamanında işsizlik yüzünden intiharı bile düşünmüştü ben teselli etmiştim ) ama nedense gönlümce sevinemedim, ağız dolusu kahkaha atamadım :( öyle imrendim ki içimden bir his beni çok burdu.Ben asla bu duruma sahip olamayacakmışım gibi bir his geldi yüreğime oturdu.Bu durum neden kaynaklandı ? Tatlı bir kıskanma ve özenme elbette var ama negatif bir şekilde değil tabiki ben sadece kendime daha çok üzüldüm.Kendi işsizliğime olan üzüntüm neden daha çok depreşti ? Öylesine içimi dökmek istedim. Güzel geceler...

Belki o orda ortam edinirse acilan pozisyon icin seni tavsiye eder, senin yolunu da o acar ❤

Ben de tesadufen iyi bi ise alindim, gercekten yeterli donanimim yoktu ama yurtdisinda okudum diye göz boyadi sadece. Acilan pozisyonlar icin hep arkadaslarimi önerdim. Bazi sektörlerde bu cok yaygin.

Hayirlisi olsun sizin icin 🙏💛

Sosyal medya yüzünden ben de atanmış öğretmen arkadaşları gördükçe içim buruluyor. Onlar da her anlarını atmaktan çekinmiyolar maşallah.

Çalışma hayatına 5 sene ara verdikten sonra cv im kuvvetli olduğu için iyi sayılacak bir pozisyonda yeniden başladım çalışmaya.2 sene olacak...
Benim de 9 yıllık tecrübem var cv im kuvvetli sayılır, bu söyledikleriniz Umut veriyor bana

Üç idiotta buna benzer bir sahne vardı. Yaşadığınız şeyi çoğu kişi yaşıyor. Kıskanma değil bu. 😊
Arkadaşınız başarısız olmuşsa üzülürsünüz ama arkadaşınız çok başarılı olmuşsa daha çok üzülürsünüz 😊

Arkadaşınız başarısız olmuşsa üzülürsünüz ama arkadaşınız çok başarılı olmuşsa daha çok üzülürsünüz 😊
Bu neden kaynaklanıyor acaba ? Ben daha çok sevinmek istiyorum ki Allah bana daha güzelini versin ama içimden çok sevinmek gelmiyor :(

Bu neden kaynaklanıyor acaba ? Ben daha çok sevinmek istiyorum ki Allah bana daha güzelini versin ama içimden çok sevinmek gelmiyor :KK43:
İnsanın bir derdi varsa ve aynı derdi çok güzel bir şekilde hallolmuş biri için sevinir belki ama çok sevinemezden. Bu kardeşin bile olsa. İmrenirsin çünkü. Allah ona on verdiyse dilerim bana da bir verir dersin. Çünkü onun mutluluğu senin derdindir. İster istemez çok sevinemezsin.

Bakın ne diycem size? Üni sonrası arkadaşlarım çok iyi yerlere geldiler,çok iyi pozisyonlara... Sonra devlet memuru olan vardı,arabasını bana anlatan,şurdan şunu aldım diyenler vs... Ben ise evlenmiş,2 çocuk sahibi olmuştum. Ve Allah şahit hiç kıskanmadım sadece sizin hissettiğinizi hissettim. Allahım neden ben de yapamadım? Bne de yapabilirdim oysa diye düşündüm hep. İmrendim. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Oturdum,Kpss çalışıp, kadrolu olarak atandım 2 çocukla,34 yaşındayken... Sıkılmayın,üzülmeyin. nasibinizi bekleyin. Allahtan dileyin,iyi niyetinizi kaybetmeyin yeter. Allah kalbinizin ekmeğini er yada geç yediriyor emin olun. Gönlünüzce olsun herşey.

Bakın ne diycem size? Üni sonrası arkadaşlarım çok iyi yerlere geldiler,çok iyi pozisyonlara... Sonra devlet memuru olan vardı,arabasını bana anlatan,şurdan şunu aldım diyenler vs... Ben ise evlenmiş,2 çocuk sahibi olmuştum. Ve Allah şahit hiç kıskanmadım sadece sizin hissettiğinizi hissettim. Allahım neden ben de yapamadım? Bne de yapabilirdim oysa diye düşündüm hep. İmrendim. Sonra ne oldu biliyor musunuz? Oturdum,Kpss çalışıp, kadrolu olarak atandım 2 çocukla,34 yaşındayken... Sıkılmayın,üzülmeyin. nasibinizi bekleyin. Allahtan dileyin,iyi niyetinizi kaybetmeyin yeter. Allah kalbinizin ekmeğini er yada geç yediriyor emin olun. Gönlünüzce olsun herşey.
Bende girmek istiyorum ama 32 yaşındayım bu saatten sonra zaten şartlara da uymuyor diye düşündüm memurluk için.Hep özelde olduğumdan şartları da bilmiyorum tam Ama bu gibi hikayeler duydukça insan umut doluyor tabiki

İnşallah çok iyi yerlerde çalışırsın üzülme herkesin bir ekmek kapısı vardır elbet evet malesef bu Türkiye şartlarında bazı şeyler çok zor ne desem bilemedim

Bende girmek istiyorum ama 32 yaşındayım bu saatten sonra zaten şartlara da uymuyor diye düşündüm memurluk için.Hep özelde olduğumdan şartları da bilmiyorum tam Ama bu gibi hikayeler duydukça insan umut doluyor tabiki
Merkezi atamada yaş şartı yok,puan önemli.. Sözleşmeliler için başvuru şartlarını taşımanız gerekir tabi ve 35 yaşa kadar yolu var diye biliyorum birçok kurum için..

Normal birşey çünkü sende işsizmişsin. aynı dert kişide olunca öyle oluyor. Bende işsizim.bir tanıdığım 3 ayda iş buldu üstüme bir ağırlık çöktü ben beceriksizim , iş bulmayı beceremiyorum sorun bende galiba diye düşünmeye başladım. ben aylardır hatta yıl olcak iş bulamadım. Zaten son zamanlarda iyice bıraktım aramayida..

Üzüntülü zamanlarda bu his bence insancıl ve normal
Arkadşının kötülüğünü istememişsin ki sende hayallerine kavuşmak istemişsin
Umarım çok daha iyilerini bulursun

Back
X