çok ısrar edenlerle nasil basediyorsunuz

Hayır de kararın net olsun ve eyleme geç.kirilan da kırılsın, ben bunu istiyorum de bitti.net.

müdürlerimizle zaten resmiyiz bey hanım diye hitap ederiz.ama dışarıda da gorustugumuz birlikte yemeğe gittimiz kişilerle de abla abi muhabbetimiz olsun yani.sonucta üst düzey holding de çalışmıyoruz

müdürlerimizle zaten resmiyiz bey hanım diye hitap ederiz.ama dışarıda da gorustugumuz birlikte yemeğe gittimiz kişilerle de abla abi muhabbetimiz olsun yani.sonucta üst düzey holding de çalışmıyoruz
Ben bildiğin bir devlet lisesinde çalışıyorum. Bu bahsettiğin işlerle ilgilenen memur çok sevdiğim, dışarıda da vakit geçirdiğim biri. Kendisine birçok şeyde fikir de sorarım. Ama ... Hanım olarak konuşurum hep, o da bana ... Hocam diye hitap eder. Mesafe önemli, hele de işyerinde.

Konuya gelirsek ben de çok zor hayır diyenlerdenim, kötü bir huy. Anlattığınız olaylardan yola çıkarsam seçenek sununca insanlara karışma hakkını kullanıyorlar. Mesela telefonu almaya giderken söylemene gerek yoktu, “nereye” dediklerinde “hemen geliyorum” deseniz devamı gelmez, müdahale edemezler.

Araba olayında başka yere gideceğim, biraz işim var ya da arkadaşla burada bulacağız diyebilirsiniz. Sizin arabaya binmem demek biraz kaba olur.

Ama en çok fotoğraf kısmı garip geldi, seçiminizi yaptıktan sonra neden iki fotoğrafı da alıp gittiniz. Muhtemelen ona da sordunuz, o da karar verme işi kendisine düştüğünü düşünüp sizi dinlemedi bile, belki gerçekten sizin beğenmediğiniz fotoğrafı daha çok sevdi. Fotoğrafa karar verip tek fotoğrafla gidip bu deseydiniz, fotoğrafı incelemezdi bile.

Kısaca birileri bize müdahale ediyorsa büyük olasılık buna biz izin veriyoruz.

samimi olduğum bir ablamdır.su ikisi arasında kararsız kalmıştım herkes bunu beğendi bende bu olsun istiyorum dedim.muhabbet olsun diye.araba meselesinde de nereye gidiyorsun eve mi bırakayım dedi yok once bilgisayar laboratuvarına gidecegim dedim gel götüreyim dedi.hayir iki adımlık yer zaten kapiyi açmama değmez dedim aşırı ısrar edince lanet olsun dedim bindim.adam yaşlı doçent sapık değil ama hic sınırları yok

Gereksiz konular ısrar içi , yani. Bahsettiğiniz 3 olaydan 2 si zaten bir kişi üzerine. Yok gitme telefonu almaya diye 2 sefer söyleyince siz de kararlı şekilde "hocam afedersiniz ama gidip almam gerek sohbete sonra devam ederiz" diye düşük bir yüz ifadesiyle ısrar etseydiniz.

sizin lisede demekki var resmiyet bizim üniversitede herkes ayni.hocalara hocam deriz mesai arkadaşlarımıza abi abla deriz bana mahsus bisey değil.boyle gelm is bo yle gider.rektor yada genel sekreter bile müdahale etmez.hadi genel sekreterimiz bile müdürümüzle komsu olduğu icin abi der.konuyu açma sebebim bu degil

o olayda ben pes ettim modum düştü zaten biraz daha ısrar etsem sarılıp hayatta izin vermem moduna girecekti.bide yaşı epey var.daha önce temizlik personeli kahvaltı yapıyordu ben onlarla yapmıyorum.adamlar hic önem göstermezler sofra adapları yok ve bardaklarını mutfakta degil tuvalette yikarlar gel cay al dediler yok ben kahvaltı yaptim dedim.yine bu hoca gel içeceksin diye yapıştı yakama hocam hayi r diyince biraz mütevazi ol insanlara tepeden bakma diyince sanki temizlik personelini kucumsuyormusum gibi bir duruma soktu beni.tiksine tiksine adamlar öyle düşünmesin diye çaydan içtim.dedim konuşayım yapmayın boyle diye sonradan vazgectim

Surat ifademden ısrar edemiyorlar birsüre sonra kızıyorum çünkü.. hiç sevmem ısrarı zaten dinlememde kimseyi.

kalkıp telefonunu almaya gidecektin, üstelik karşındakini dinlemeden önemli bir telefon olabilir diyerek uzaklaşacaktın oradan. arabaya binme mevzusuna gelirsek hayır demene rağmen devam eden bir ısrara karşı'' ısrar etmeyın istesem binerim yürümek istiyorum size iyi günler'' diyip yine uzaklaşacaksın. resim olayına gelirsek '' ben bu resmin konulmasını istiyorum ama siz nedne farklı bir resim tercih ediyorsunuz?'' neden öğrenirdim önce bunun nedenleri olabilir çünkü... net olmalısınız. istemediğiniz hiçbirşeyi yapmak zorunda değilsiniz. kendinize saygı duymak,önemsemekte tam olarak bu ''istemiyorsan yapma'' . umarım başarılı olursunuz.

Israr kelimesinden bile nefret ederim ve cok gerilirim biri yapistigi zaman, terslemisligim bile vardir..

Israr kelimesinden bile nefret ederim ve cok gerilirim biri yapistigi zaman, terslemisligim bile vardir..
annemde öyledir.yemek konusunda gelen misafire evdekilere aşırı ısrar eder.bi misafirimiz hatta hamile idi sen iki canlısın yiyeceksin diye yapisti.kadin sırf annem sussun diye yedi.rahatsizlandi maden suyu limon tasidik.hep annemi uyardık yapma etme diye babam yemek tabağını masadan atmıştır ama yok kadi n düzelmiyor

Bence o adamin "bosver" demesi kimin aradigini gördügündendir.
Bidahakine size mi sorucam diyip telefonunuzu alin.
Arabaya binme konusuna gelince. Acik acik sert bir sekilde hayir arabaya binmek istemiyorum diyip görmemezlikten gelip yoluma devam ederdim.
Meslek yaparken müdür yanima geldi tam is cikisima 10 dakika vardi. Zeytintanem hanim bunu hemen halletmeniz gerekiyor cok önemli diyip elime kagit sıkıştırdı.
Bense " müdürüm isten cikmama 10 dakika var bugün halledemem. Yarin sabah ilk bu isi hallederim" dedim. Adam böm böm yüzüme bakti tamam diyip odasina cekildi.

Ben çok inadım başkasının dediğini yapmak istemiyorsam yapmam ne kadar zorlarsa zorlasın. Hâlâ anlamıyorsa da terslerim

Ben çok inadım başkasının dediğini yapmak istemiyorsam yapmam ne kadar zorlarsa zorlasın. Hâlâ anlamıyorsa da terslerim
yaşca benden büyükler ve sevdiğim insanlar saygısızlık yapamam.arkadsslarim olunca bende terslerim de onlara yapamıyorum iste.hatta o hoca cok değer verir bana.baba gibi yaklaşır ama ısrarları öldürüyor beni

Size değer verdiğinden bahsediyorsunuz. Acaba ısrardan rahatsız olduğunuzu konunun olmadığı normal bir ortamda kendisiyle konuşsanız. Ona değer verdiğinizi, kırmak istemediğinizi, ama yapmak istemediğiniz bir şeyi ısrarı sonucunda yapınca mutsuz olduğunuzu anlatsanız. Belki anlar ve biraz kendini dizginler.

Bu arada kendi adıma bir şey söylemek istiyorum, ısrar durumlarında en çok yemeğe ısrar edenler çıldırtıyor beni. Bazı akrabalarımın evlerine bu sebeple gitmiyorum artık.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…