Çok kafama takıyorum-özelde çalışmak

Tamam canım siz öyle diyorsanız. öyledir zaten defalarca salgın gördünüz , oradan deneyimlisiniz. Fetö zamanı analık izninden çağırıldı insanlar göreve, ben bugün eve geleli 1 saat oluyor güya esnek çalışıyoruz. öyle atıp tutmakla olmuyor deneyimlemediğiniz şeyler üzerinden ne güzel konuşuyorsunuz ...

Deneyimlemekle akil fikir ayri seyler
Analik izninden cagrilan insan gitmezse ne olur?
Bebegini birakacak kimsesi yoksa ne yapacak insanlar?
Misal konu sahibi hanimefendi hergun 3 aylik bebekle mi gidecek hastaneye yoksa salgin var diye sokaga mi atsim bebegi?

Çaresizliğimden ağlamak istiyorum.
Çocuğumu bırakabilecek kimsem yok şuan
Zaten giriş çıkışlar sıkıntılı
Zaten 3 aylık olacak kızıma kim bakabilir
Süt kuzusu daha o ya
Çok zor durumdayım
Bir çözüm yolu olmalı
Rapor yok izin yok istifa etmek yok ne yapabilirim

Istifa edemiyor şuan sağlıkçılar israrla istifa istemesi durumunda diploma iptaline gidiliormus
Arkadaşım özel hastanede sağlıkçı ve istifa etmek i stedi
Durum farki vsr ,gorevde degil ve emzikli bebegi var

dogumdan sonraki ilk 6 ay annelik izni olan farkli degerlendiriliyor diye biliyorum, ama iddia etmeyeyim.
Kendi dogumumdan aklimda oyle kalmis, isveren kesinlikle vermemezlik yapamaz diye.
Doğum öncesi 2 sonrası 2 olmak üzere toplamda 4 ay izin var isteyen öncesi 2 ay kullanmayıp sonradan 4 ay kullanıyor. 6 ay hiç duymadım.

Uc aylik bebegi olan birini kimse zorla calistiramaz , muz cumhuriyeti mi burasi ? İsterse kara veba salgini olsun , o bebek icin ne kadar tehlikeli bir durum , hicbir devlet boyle birsey yapamaz
Ucretsiz izne ayrilin konu sahibi , kabul etmiyorlarsa da istifa edin
Valla öyle bir calistirirlar ki aklınız durur.
O öyle demekle olmuyor.
15 temmuz olaylarında tüm izinler iptal edildi.
Analık izni süt izni kimsenin umru olmadı.
Olağanüstü bir durumda kimsenin çocuğu kimsenin umurunda olmuyor valla.
İstifa eden geri dönmeyecek mesela...

O öyle demekle olmuyor.
lütfen anlatma anlamıyor, kendi dediği doğru yaşayan yalan söylüyor. çünkü muz cumhuriyeti ne alakaysa Kanun dediğin koyan mekanizma ile çalışıyorsan gerektiğinde karşına geçip bu sefer başka güçlerini yasalarını sana karşı kullanıyor.

Deneyimlemekle akil fikir ayri seyler
Analik izninden cagrilan insan gitmezse ne olur?
Bebegini birakacak kimsesi yoksa ne yapacak insanlar?
Misal konu sahibi hanimefendi hergun 3 aylik bebekle mi gidecek hastaneye yoksa salgin var diye sokaga mi atsim bebegi?
konu sahibi memur değil sözleşmeli memur bile değil. tüm durumlar farklı farklı değerlendirilir ki, olabildiğince istismara açık bir durumda özel sektör çalışanı. onun korkusu zaten analık izni bitince ne yapacağı,istifa edemiyor devam etmek istemiyor inşallah ücretsiz izin verirler. devlette sağlıkçılara analık izni bitince ücretsiz izin dahi vermiyorlar olağanüstü bir durum olduğu için. yapamazlar edemezler olmaz gibi ifadeler insanın yaşadıklarının yanında ağır geliyor.

konu sahibi memur değil sözleşmeli memur bile değil. tüm durumlar farklı farklı değerlendirilir ki, olabildiğince istismara açık bir durumda özel sektör çalışanı. onun korkusu zaten analık izni bitince ne yapacağı,istifa edemiyor devam etmek istemiyor inşallah ücretsiz izin verirler. devlette sağlıkçılara analık izni bitince ücretsiz izin dahi vermiyorlar olağanüstü bir durum olduğu için. yapamazlar edemezler olmaz gibi ifadeler insanın yaşadıklarının yanında ağır geliyor.
Aynen öyle
Çok zor çok
Allah yardımcımız olsun. Şuan kızıma kim bakacak hiç bilmiyorum. Kime emanet edebilirim. Annem 1 saat mesafede ona bırakamam o gelemez babam ve 2 tane kardeşim var

Özellerde de geçerli mi acaba

bakın bildiğim kadarıyla, çalıştığı yer ile mutabık kalan kişiler 6 ay ücretsiz izin kullanabiliyor. bunun için patronunuz, müdürünüz, ik yani her kim yetkili ise onay vermeli. izin kağıtları imzalanmalı.
uygulayan firmalar da var uygulamayanlar da.
kanunun detaylarını bilmiyorum, iş hukuku avukatı değilim. fakat genel işleyiş bu.
ancak şu an olağanüstü bir durum yaşanıyor. normal bir kurum çalışanı olsanız belki de işvereniniz seve seve kabul ederdi. ancak sağlık personelisiniz ve sağlık personellerinin tüm izinleri durduruldu, istifa kabul edilmiyor, sanırım istifada ısrar edenlere mesleki men geliyor.
bence aradığınız cevap burada değil.
iş hukukunda uzman bir avukat ile görüşün derim.
yada açık açık kurumunuz ile konuşun.

lütfen anlatma anlamıyor, kendi dediği doğru yaşayan yalan söylüyor. çünkü muz cumhuriyeti ne alakaysa Kanun dediğin koyan mekanizma ile çalışıyorsan gerektiğinde karşına geçip bu sefer başka güçlerini yasalarını sana karşı kullanıyor.

Ne demek hanimefendi anlamiyor?
Ben olmasi gerekeni soyluyorum , konu sahibi gerekli mercilere basvurur ve ücretsiz izin hakkini talep eder , alacagi cevaba gore de onune bakar
Evet benim vicdanim ve aklim kabul etmiyor boyle bir salgin durumunda 3 aylik bebegi sokaga birak diyecek olan devleti , siz kendiniz 2 sene ucretsiz izin kullanip bebeginizi kres yasina getirmissiniz , konu sahibinin de bu hakki olmali , iki sene olmasa da en wzindan 3-5 ay bu hak taninmali kendisine
İnsanlara da hakaret etmeden yorum yapin , anneniz yasinda kadinim ben sizin , cok ayip gercekten , ben size herhangi bir hakaret yapmadim yorumlarimda

Süt izni suresinde olacağınız için devlette olsa idari izne ayrılırdınız. Sağlık bakanlığı ilk basta vermedi fakat sonra hamile ve süt izninde olanları izne ayırdı.

Bu bilgi hatalı, devlette sağlıkçılar için izinler iptal, rapor verilmiyor, süt izni kullananlara sadece ücretsiz izne çıkabilirsin deniyor. Bizim hastanede Kronik hastalığı olanlar idari izinli, engelliler bile izne çıkarıldı, yavaş yavaş diğer personele çok yüklenmiş oldukları için geri çağrılıyor.
Yani haberlerde duyduğunuz kamudaki hamileler, süt izni kullananlara idari izin haberi sağlık bakanlığı içinde çalışanların çoğu bayan olduğu için, hepsine bu izin hakkı kullandırılsa hizmet aksayacağı gerekçesiyle kullandırılmıyor.

O öyle demekle olmuyor.

Alin size 18 mart tarihli haber
Saglkk personeline dogum sonrasi ücretsiz izin hakki
Hani ben anlamiyormusum ya !!!!
Devlet de benim gibi gayet vicdanliymis!!!

Bu bilgi hatalı, devlette sağlıkçılar için izinler iptal, rapor verilmiyor, süt izni kullananlara sadece ücretsiz izne çıkabilirsin deniyor. Bizim hastanede Kronik hastalığı olanlar idari izinli, engelliler bile izne çıkarıldı, yavaş yavaş diğer personele çok yüklenmiş oldukları için geri çağrılıyor.
Yani haberlerde duyduğunuz kamudaki hamileler, süt izni kullananlara idari izin haberi sağlık bakanlığı içinde çalışanların çoğu bayan olduğu için, hepsine bu izin hakkı kullandırılsa hizmet aksayacağı gerekçesiyle kullandırılmıyor.
Ilk basta öyle olduğunu biliyorum hatta genelgede sağlık bakanlığı çalışanları dışında diye yayınlanmıştı diy3 hatırlıyorum. Fakat sonra hamile olanlara ve süt izninde ola lara iltimas geçildi diye hatirliyorum.

Alin size 18 mart tarihli haber
Saglkk personeline dogum sonrasi ücretsiz izin hakki
Hani ben anlamiyormusum ya !!!!
Devlet de benim gibi gayet vicdanliymis!!!

tamam canım sensin, en en en sin ...

Back
X