Çok kararsızım...

ritimm

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
17 Mart 2018
155
89
13
39
Merhaba ben onbeş yıldır Ankarada yaşıyorum. Artık büyük şehirde yaşamak beni ve eşimi çok yoruyor. Bir tanede çocuğumuz var ve büyük şehirde büyütmek istemiyoruz. Uzun zamandır küçük bir yerde yaşama planları yapıyoruz. Hayaller kuruyoruz küçük bir yerde yaşamakla alakalı. Şimdi bi fırsat çıktı önümüze egede bir ilçede yaşama imkanı doğdu. İş imkanlarımızda var. Fakat ikimizinde ailesi ve bütün çevremiz Ankarada. Acaba gitsek sıkıntı yaşarmıyız. Sonrasında pişman olmaktan korkuyorum. Lütfen fikirlerinizi yazın çok ihtiyacım var.

Benim 5 6 sene sonraki planım da bu. Şu anda ev kredisi ödediğimiz için gidemiyoruz.
Bence hiç dert etneyin. Artık mesafeler daha yakın. Uçak, hızlı tren gibi seçenekler var.
En güzelini yaparsınız. İş garantimiz olsa biz şimdi bile düşünebilirdik..

Büyük yere alışan biri küçük yerde sıkılır tabi istisnalar vardır

Ailenizden çocuk veya başka konularda destek görüyorsanız tabi ki zorlanırsınız. Bizim de vardı öyle bir planımız. Sırf annem haftada bir gelip çocuğa baktığı ve ben de çıkıp bi nefes alabildiğim için vazgeçtim taşınmaktan. Grip olurum çorba getirir, çocuk kafa üstü düşer acilde bi bakarım annem de gelmiş. Ben bu desteğe çok alıştım. Henüz cesaret edemiyorum uzaklaşmaya :)

Ben olsam can ata ata giderdim. :)

Egenin hangi ilcesi merak ettim.ege guzeldir sade yazi sicaktir bunaltir.ama kisin bile burda piknige gideriz bahari cok guzeldir kisi da.ama bir sıkıntı da yanina gidip yardim isteyeceginizin birisi olmasi da iyi olur.ankara da biraz sehir disinda mustakil ev ya da bahcesi olan daireler vardir elbet.

ben bu kafa iile ufak şehirde yapamazdım. ama evlenip çoluk çocuğa karışsam giderdim heralde.

Ahhh eşimin en büyük hayali. Şimdi gidelim desem gözü kapalı gider. Ama gideyemeyiz maalesef
Çocuk üniversiteye başlayacak onun belirsizliği, benim annem,eşimin anne ve babası .Onlar burdayken mümkün değil maalesef. Yaşlı insanlar hasta olsalar birşeye ihtiyaçları olsa ha deyince gelemezsin. Yani bizim çok engelimiz var.Zamanı gelince hepsini toparlayıp gideriz belki .Kısmet :)

merhaba bu çok önemli bir karar, enine boyuna iyice düşünün, orada aileniz ve güvenebileceğiniz bir çevreniz yok ve oluşması zaman alacaktır, sanırım ben gidemezdim.....

Çocuk için aile desteği alıyorsanız zorlanırsınız. Onun dışında hayalinizse yapın tabi. Ben yapamam mesela,sıkılırım.. Haftasonları kaçacağımız sessiz sakin çiftlik evi hayalimiz bizim,az kaldı seneye olacak inşallah.. Okadar sakinlik bize yeter,fazlasında sıkılırım ben.

Sahsen aileleri birakip gidemezdim.bizim evin borcu bitince buyuk bir ilcedeyim bende.bahce alip iki odali bir ev yapip hafta sonlari gidip kalmayi dusunuyorum hobi bahcesi gibi.suan da hafta sonu bir gun koydeki babamin hobi bahcesine gidip stres atiyoruz.marul maydonoz tere pirasa sogan nane vs toplayip eve taze taze getiriyorum.

Bursa gibi bir buyuksehir koyunde yasiyorum burasi bile bana fazla geliyor. Yakinlarimjn daha buyuk sehirlerdeki anlamsizca cebellesmelerini izliyorum. Gitme imkanim olsa ulke bile degistiririm. Kucuk yer iyidir. Cok cok zengin degilseniz buyuk sehirde cocukla kocayla rezil olmanin anlami yok bana gore

Dogma buyume ist. 18 yillik is hayatım iyi bir isim ve hatri sayilir maasim var ...
Buyuk sehir buyuk sorunlar hep ege tarafinda kucuk bir koy kasabası istedik oğlumu daha güzel bir ortamda büyütmek amacımız sartlarimizi iyilestirdik .. borcu bitmeyen bir evim var ve kentsel dönüşüme girdu ve degeri ohaaa dicem kadar artti :)
Ben bağ bahçe isi severim oyle dort duvar luks binalar beni sıkıyor ... bana dogal yasam lazim ... ama ciddi bir karar ile esimin memleketine yerlesme kararı aldim ben teklif ettim bunu ...zaten bakıcimiz daha devam etmeyecek ... basinda ben dururum oglumun dedim ... yillardir çalışıyorum hem dinlemeye ihtiyacım var hemde parami yemeye :) ... kendi işimizi kurmak istiyoruz... borc olmayın ca biraz da birikim olursa az kazansan bile yeter diye düşünüyoruz ... biraz nefes almak istiyoruz .. 7 ayda kesin gidiş yapıyoruz inşallah ... istanbula sadece ziyarete gezmeye gelirim .. olur da orda yapamazsam ikinci hedef ege ...

4-5 ay öncesine kadar aynı yoldan geçtim, bizim süreç uzatmalı gidiyor iş dolayısı ile.
İstanbul da yaşıyordum, kalabalık, trafik, çocuklara uygun olmaması, güvenlik, yorgunluk derken yıprandıgımızı ve küçük bir şehire gitmemiz gerektiğini düşünmeye başlamıştık ki bir iş fırsatı çıktı.
İstanbul’a yakın bir ile yerleştik şimdi.
İstanbul’da da Evimiz var, ailelerimiz de orada yaşıyor zaten. Eşimin işi dolayısı ile de 15 günde 3 gün yada ayda 3 gün git-gel yapıyoruz.
Tam ayağımızı kesmedik böyle olunca ama zamanla keseceğiz.

Küçük şehrin avantajları çok fazla.
Bir kere trafik yok. Evden çıkarken telefondan über uzay mekaniği hesapları yapma derdimiz bitti.
Eşim her gün minimum 3-4 saat araba kullanıyordu. Hem zamanı kendine kaldı, hem sinirleri daha az yıpranıyor, hem daha az yorulduğu için akşamları vakit geçirmek keyifli hale geldi :)
Küçük sehirde İnsanlar çok daha az yıprandığı için birbirlerine karşı daha nazik ve tahammül sınırları daha geniş.
Devlet daireleri, bankalar, her yerde işlerimizi çok kolay halledebiliyoruz.
Hastaneye gittiğimizde 1 hafta sıra falan beklemiyoruz. Ertesi gün hemen hemen her bölümden rahatlıkla randevu alınıyor.
Komşuluk henüz ölmemiş :)
Esnaf esnaf gibi. Can sıkmıyor.
Bir yere gidecek olsak her yer her yere yakın.
İnsanın gözünde büyümüyor.
İstanbul da çok sevdiğim arkadaşlarımla sırf farklı yakadayız diye ayda yılda bir görüşürdük. 2 çocukla ortak noktada buluşmak bile kendi arabamla olmama rağmen eziyet gelirdi.
Ve en önemlisi burada Evimiz müstakil :)
İstanbul da böyle bir şansımız maddi anlamda mümkün değildi. Şimdi Bahçeli, havuzlu bir evdeyim. Çocuklar dışarıda. Hava güzel olduğu vakit boyumca kapının önünde yaşıyoruz desem yalan değil.
Bir de güvende hissediyorum nedense. Çocuklarımın gözümün önünde olması daha kolay. Sürekli kalabalıklar arasında koşarak kaybolan bir çocuğum var :) şimdi istese de kaybolamıyor.

Ailelerimiz ayda 1 geliyor bir de ayda 1 gidiyoruz, zaten görüşme sıklığımız bu kadardı desem yalan değil :)
Evimiz musait, arkadaşlarımız geliyor, yatıya kalıyor, çocuklarımız birlikte daha uzun vakit geçiriyor, genelde gelen istanbul a dönecek olduğunda çocuklar ‘anneaaaaa kalalım’ diye ağlıyor :))

Bizim kararımız %80 çocuklar içindi. Ve bu anlamda amacına ulaştı.

Ama şu var, çocukların akademik ihtiyacları arttıkça burada karşılamak bireysel olarak aileye düşer.
İstanbul da kamplar, çocuklar için aktivite grupları, ahşap oyuncak yapımı atölyeleri va gittiğimiz yerler vardı. Çünkü cocuk asla evde enerjisini atamıyordu.
Burada onları bulmak mümkün değil ama onun yerine çocuk zaten dışarıda ve doğada büyüdüğü için ihtiyaçta az.
Ama tahminim okula başladığında akademik anlamda aradığımı bulabileceğimi düşünmüyorum.

Yaşadıkça görüyorum ama genel anlamda mutluluğumuz arttı, stresimiz azaldı, birbirimizle daha keyifli vakit geçirir olduk.
Çok uzun ve detay oldu sanırım :))

Ya Ege iyi hoş da çok böcek var haberiniz olsun :) ya Ankara iklimine uyan için Ege epey zor olur ilk zaman bence. Benim kuzenim Ege’ye gitti salihliye orası Aydın’a falan baya yakın o yüzden sıkılmıyorlar ama Ege’ye gidip bi bahçe evi organik yaşam olmadıkça çok farkı olur mu Ankara Ege bilemedim. Nasıl bi yerde oturmayı düşünüyorsunuz. Biz Ankara’da sırf bu hayat için bahçe evi yaptırdık vallahi İnan’ın çocuklar bir kumla oynuyor ki gözleriniz dolar. İnşallah meyve ağaçları meyve vermeye başlayınca hayalimiz tamam olacak :)

Benim 5 6 sene sonraki planım da bu. Şu anda ev kredisi ödediğimiz için gidemiyoruz.
Bence hiç dert etneyin. Artık mesafeler daha yakın. Uçak, hızlı tren gibi seçenekler var.
En güzelini yaparsınız. İş garantimiz olsa biz şimdi bile düşünebilirdik..
Annemlerinde aydında yazlığı var yazı orda geçiriyorlar zaten teşekkür ederim fikir verdiğiniz için

Ya Ege iyi hoş da çok böcek var haberiniz olsun :) ya Ankara iklimine uyan için Ege epey zor olur ilk zaman bence. Benim kuzenim Ege’ye gitti salihliye orası Aydın’a falan baya yakın o yüzden sıkılmıyorlar ama Ege’ye gidip bi bahçe evi organik yaşam olmadıkça çok farkı olur mu Ankara Ege bilemedim. Nasıl bi yerde oturmayı düşünüyorsunuz. Biz Ankara’da sırf bu hayat için bahçe evi yaptırdık vallahi İnan’ın çocuklar bir kumla oynuyor ki gözleriniz dolar. İnşallah meyve ağaçları meyve vermeye başlayınca hayalimiz tamam olacak :)
aldigimiz evin arkasinda bahce var gecen hafta sonu limon ayva diktik.melisa ful begonvil leylak zambak diktik.

4-5 ay öncesine kadar aynı yoldan geçtim, bizim süreç uzatmalı gidiyor iş dolayısı ile.
İstanbul da yaşıyordum, kalabalık, trafik, çocuklara uygun olmaması, güvenlik, yorgunluk derken yıprandıgımızı ve küçük bir şehire gitmemiz gerektiğini düşünmeye başlamıştık ki bir iş fırsatı çıktı.
İstanbul’a yakın bir ile yerleştik şimdi.
İstanbul’da da Evimiz var, ailelerimiz de orada yaşıyor zaten. Eşimin işi dolayısı ile de 15 günde 3 gün yada ayda 3 gün git-gel yapıyoruz.
Tam ayağımızı kesmedik böyle olunca ama zamanla keseceğiz.

Küçük şehrin avantajları çok fazla.
Bir kere trafik yok. Evden çıkarken telefondan über uzay mekaniği hesapları yapma derdimiz bitti.
Eşim her gün minimum 3-4 saat araba kullanıyordu. Hem zamanı kendine kaldı, hem sinirleri daha az yıpranıyor, hem daha az yorulduğu için akşamları vakit geçirmek keyifli hale geldi :)
Küçük sehirde İnsanlar çok daha az yıprandığı için birbirlerine karşı daha nazik ve tahammül sınırları daha geniş.
Devlet daireleri, bankalar, her yerde işlerimizi çok kolay halledebiliyoruz.
Hastaneye gittiğimizde 1 hafta sıra falan beklemiyoruz. Ertesi gün hemen hemen her bölümden rahatlıkla randevu alınıyor.
Komşuluk henüz ölmemiş :)
Esnaf esnaf gibi. Can sıkmıyor.
Bir yere gidecek olsak her yer her yere yakın.
İnsanın gözünde büyümüyor.
İstanbul da çok sevdiğim arkadaşlarımla sırf farklı yakadayız diye ayda yılda bir görüşürdük. 2 çocukla ortak noktada buluşmak bile kendi arabamla olmama rağmen eziyet gelirdi.
Ve en önemlisi burada Evimiz müstakil :)
İstanbul da böyle bir şansımız maddi anlamda mümkün değildi. Şimdi Bahçeli, havuzlu bir evdeyim. Çocuklar dışarıda. Hava güzel olduğu vakit boyumca kapının önünde yaşıyoruz desem yalan değil.
Bir de güvende hissediyorum nedense. Çocuklarımın gözümün önünde olması daha kolay. Sürekli kalabalıklar arasında koşarak kaybolan bir çocuğum var :) şimdi istese de kaybolamıyor.

Ailelerimiz ayda 1 geliyor bir de ayda 1 gidiyoruz, zaten görüşme sıklığımız bu kadardı desem yalan değil :)
Evimiz musait, arkadaşlarımız geliyor, yatıya kalıyor, çocuklarımız birlikte daha uzun vakit geçiriyor, genelde gelen istanbul a dönecek olduğunda çocuklar ‘anneaaaaa kalalım’ diye ağlıyor :))

Bizim kararımız %80 çocuklar içindi. Ve bu anlamda amacına ulaştı.

Ama şu var, çocukların akademik ihtiyacları arttıkça burada karşılamak bireysel olarak aileye düşer.
İstanbul da kamplar, çocuklar için aktivite grupları, ahşap oyuncak yapımı atölyeleri va gittiğimiz yerler vardı. Çünkü cocuk asla evde enerjisini atamıyordu.
Burada onları bulmak mümkün değil ama onun yerine çocuk zaten dışarıda ve doğada büyüdüğü için ihtiyaçta az.
Ama tahminim okula başladığında akademik anlamda aradığımı bulabileceğimi düşünmüyorum.

Yaşadıkça görüyorum ama genel anlamda mutluluğumuz arttı, stresimiz azaldı, birbirimizle daha keyifli vakit geçirir olduk.
Çok uzun ve detay oldu sanırım :))

Sizin adınıza çok sevindim bende günlük beş altı saat otobüsteyim çok zor bir hayatım var ama ailem ciddi anlamda herşeye destek.

Back
X