çok karışığım başlık bulamadım

ketniss

Herkesin hayatına kimse karışamaz
Kayıtlı Üye
14 Şubat 2011
1.143
1.015
333
38
hanımlar merhaba,
eşimle 5 yıllık evliyiz çok mutlu bir evliliğimiz var 3 yaşında birde prensesim var

kızım doğmadan önce özel şirkette iyi bir mevkide çalışıyordum , benden başka bakacak kimse olmadığı için aslında kızımı ben büyütmek istediğim için işimden ayrıldım. şimdi dediğim gibi 3 yıl doldu artık kreşede gidebilir annane/babaannede bakabilir...

eşim bunu düşünerek arkadaşı vasıtasıyla bana bir iş bulmuş yine özel bir şirket toptan satış yapan büyük bir firma da çok iyi bir mevki ama ben anlayamadım bu adamı daha 1-2 hafta önce 2.çocuk için zamanın uygun olup olmadığını konuştuk çok istediğini söyledi bende sırf yaşını kendine takıntı yaptığı için ( eşim 32, ben 26 yaşındayım bu arada) kendimi hazır hissetmesemde kabul ettim.

ayrıca ben homeoffice çalışıyorum zaten e-ticaret işiyle uğraşıyorum vergimi veriyorum , faturamı kesiyorum kızımla , evimle , eşimle ilgilenebiliyorum ve o dediği işte bana teklif ettikleri ücreti belki daha bile fazlasını oturduğum yerden kazanıyorum. bana hayatım buişte ilerlet kendini ben sana her türlü destek olurum diyor bir yandan da iş bulduğunu söylüyor şaştım kaldım resmen

çalışmammı gerek bunumu istiyorsun diyorum sesini çıkarmıyor bu iş ne olucak vergi veriyoruz sorumluluğumuz var başında durmam gerek diyorum hem orda çalışırsın hem bunu yürütürsün diyor ya o zaman neden çocuk istedin benden neden ben işe başlasam 2-3 hafta sonra hamile olduğumu öğrenirsem ne olucak 9 ay çalışıp ayrılacakmıyım

ayrıca çalışmak zorundamıyım dışarda , ben zaten evde de boş durmuyorum e hayatım ben senin için dedim değişiklik olur sana diyor ben istemediğimi söyledim ok dedi ama durup dururken sinirlendim boş yere yaptıklarıyla söyledikleri birbirini tutmadığı için çok gerginim kaç gündür haksızmıyım sizce...

evde zaten boş durmuyorken bu kadar uğraşıyorken dışarıda da bir işte çalışmak zorundamıyım sizce of çok sıkıldım kaç gündür kendimi yemekten birde bişey demiyorum huzursuzluk çıkmasın diye boş yeremi sinirleniyorum anlamadım

Son düzenleyen: Moderatör:
Belki de evde sıkıldığını düşünmüştür, kendince iyilik yapmak istemiştir. Hiç boşuna kendi kendini yiyip bitirme, zaten evden de çalışıyormuşsun, yani para kazanmanı isteyecek bir durumu da yok. O yüzden canını sıkma derim ben

bence boş yere sinirlenmişsiniz. ben ortada bir sorun göremedim. sizin sıkıldığınızı düşündüğü için çalışmanızı istedi belki istemiyorsanız çalışmazsınız olur biter ufak şeyleri kafaya takmayın bukadar.. kendinizi yıpratırsınız.

Canım yazını okudum inan bana çok haklısın ama sakın sinirlenip üzülme erkeklerin geneli böyle... Bende 3 yıllık evliyim evlenmeden 1 yıl önce işten ayrıldım ayrılma sebebimde annem beyiin felci atlattı mecburen ayrılmak zorunda kaldım, şu anda 5 aylık hamileyim evlendikten sonra çalışıp çalışmamak arasında gittim geldim, oda eşimden kaynaklanıyor ben evime bakarım gelirim iyi dedi ama şu an iyi bir iş çıksa bile çalışma demez hep arayış içinde dediğin gibi konuştukları ve uyguladıkları birbirini tutmuyor bebek olunca da ilk işim iş bulup çalışmak olacak bu durum bana hayatta kimseye güvenmemeyi öğretti...

Bence eşinizle bu çalışma konusunda aranızda iletişim kopukluğu oluşmuş. Eşiniz sizin dışarıda çalışmak istediğinizi düşünmüş olabilir mi?

Yazınızın ilk paragrafında bende çalışmak istediğinizi sandım... :26:

belki evet sıkıldığımı düşünmüş olabilir ama takıldığım nokta bana bikaç hafta önce çocuk isityorum diyor ve buna ikna ediyor ve hatta şansa bırakmamak için yumurtlama dönemine bile oturup araştırıp bakıyoruz ona göre plan yapıyoruz
evden çalıştığım iş için bir dünya masraf yapıp işi resmiyete döküyoruz bunun getirdiği yükümlülükler var sonuçta bunlar ortadayken bu dengesiz tavırlar neden sinirlendiğim o yoksa çalışıp çalışmamak değil ben zaten lise 1 den beri yazları çalışmaya başladım sonra staj sonrasında tam zamanlı normal bir şekilde iş hayatındaydım şurda evde olduğum 3 yıl onu bile boş geçirmedim kızım bikaç aylıkken başladım bu işe ben boş duramam diye gocunduğum çalışmak değil yani

yok canım benim güvensizlikle alakalı bir problemim yok şu an eşim ille çalış demiyor sadece bir fkirdi diyor ama ben böyle şeylere sinirleniyorum işte bana 1 gün çocuk falan filan deyip, 2. gün bişey yokmuş gibi davranması sinirimi bozuyor

ben kızım 2 yaşına girdiğinde dedim artık işe döneyim diye bana kendisi dedi boşver bu işte ilerle işte hadi şahıs firması kuralım vergimizi verelim herşeyi resmiyete dökelim seninde işin bu olsun artık ok tamam hallettik herşeyi çocuk istiyorum dedi onada tamam ee bugünde bunu söylüyor ben birbirinden bağımsız istekleri olmasına sinirleniyorum

Eşinizin sadece bir fikirdi deyip ortaya bu konuyu atması, sizin çalışmanızı istiyor anlamına gelir bizimde yok güvensizlikle ilgili bir problemmimiz fakat yapılacak bir şey yok hayat böyle ve müşterek... Sevgiler.

ben müşterek hayatın bana düşen payını fazlasıyla yerine getiriyorum zaten
çalışmayan bayanlarında hiç bir şey yapmadıkları söylenemezki ev hanımıda olsak en büyük yük kadınların omuzlarında...
siz kimseye güvenmiyorum dediniz bende açıklama yapmak zorunda kaldım... sevgiler...

siz alınganlık göstermişsiniz gibi geldi bana da
tamam haklısın kadın çalışınca heleki özel sektörde daha çok yıpranıyor fakat
ben eşinizin niyetinin sizin illede çalışmanız olduğunu düşünmüyorum.
bazen erkekler böyle istikrarsızlıklar gösterebiliyorlar

selamlar :)

öncelikle eğer evden yaptığınız işle daha çok kazanıyorsanız ve sigortanız da ödeniyorsa tabiki başkasının işinde çalışmanız mantıksız gibi görünüyor.. ama bence siz öncelikle bir karar vermelisiniz eşinizle birlikte.. ikinci çocuk mu yapacaksınız yoksa bir süre daha ara mı vereceksiniz.. sanırım buna kesin karar vermemişsiniz ve bu durumda işe girip tekrar geri çıkmak kariyeriniz içinde iyi olmaz..

aslında sizin için şu an 2. çocuk için tam zamanı gibi, hem aralarında fazla yaş olmaz, hem 2. çocuğunuz kreş yaşına gelince 1. de okula gidiyor olur, o zaman rahat rahat çalışırsınız :)

kocan tutarsız konuşmuş bir çocuk yapalım demiş bir iş buldum çalış demiş sanırım birbirinizi tam anlayamamışsınız en güzeli hiç sinirlenme eşini karşına alıp konuş canım

eşinle yeniden konuş canım
çocuk mu istiyor dışarda çalışmanı
ona göre kararını verirsin

Son düzenleme:
........eşim bunu düşünerek arkadaşı vasıtasıyla bana bir iş bulmuş yine özel bir şirket toptan satış yapan büyük bir firma da çok iyi bir mevki ......

Bence böyle bir imkanın bir daha çıkmayacağını düşünmüş olabilir.
Evden çalışmak bir tercih değil,şartlar gereğiydi herhalde.
Şimdi şartlar değiştiğine göre,bu fırsatı değerlendirmek isteyeceğini düşünmüştür.
Malum her zaman iyi bir iş bulunmuyor.

alakasız olcak ama evden nasıl bir iş yaptığınızı anlatırmısınız?
konunuzla ilgili olarakta bencede eşiniz iyi bir fırsat olduğunu düşünmüştür, bize anlattığınız gibi anlatın konuşun bence

teklif edilen rakamla aynı hatta bazen bayram , anneler günü, sevgililer günü vs. gibi özel günlerde dahada fazla olabiliyor , aslında bu işi ilerletip aynı zamanda özel hayatımada devam edebilirim ve buna karar vermiştik ama birden böyle bir fikirlede gelince açıkcası tutarsız düşünceleri sinirimi bozdu

evet dediğiniz gibi imkan çıkmayabilir ama hani dediğim gibi bu konuyu konuşup halletmiştik beni sinirlendiren tutarsız istekleri/düşünceleri
ve yine dediğiniz gibi evet şartlar gereği böyle başladım ama şu anki durumum çok şükür çok iyi gidiyor şimdi artık tercihim haline geldi

evden web tabanlı satış yapıyorum aklınıza gelebilecek bir çok ürün çeşidi mevcut onları toptan alıp satıyorum eşimle konuştuktan sonra konuyu açmıştım zaten o sadece bir fikir çalış yada çalışma demişti ama işte beni tutarsızlığı sinirlendiriyor ve aslında net kararlıdır genelde ilk kez böyle ikilem oldu o yüzden şaşırdım birazda

Canını sıkmana gerek yok tatlım, eşinle konuş, kısa bi süre önce çocuk isteğini dile getirdin, şimdi iş öneriyorsun, bu fikir değişikliği neden diye sorup onu anlamaya çalış. Kendini üzecek bi durum yok bence

bende ortada kafaya takılacak bir sorun göremedim.eşinizle konuşmalısınız.mutlaka bir açıklaması vardır. bence iyi bir iş imkanı die düşünüp size söylemiştir.çalışacaksın dememiş ki....abartıyorsunuz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…