Çok Karışığım sizce ne yapmalıyım?

Gelin evde dönen bir varlık değildir. Evde bir sürü insan var, anneniz, babanız, kardeşleriniz, evi daha iyi tanıyan ve sahiplenen kişiler. Bu kişilerin evin işini yapması daha mantıklıdır. Mesela babanız da evin sakiniyken fakat annenizin yükünü rahatlatmıyorken neden evin sakini olmayan, bir misafir olan gelin gözünüze batıyor?
Belki o da haftada üç gün gelmek istemiyor fakat kardeşinizin zoruyla geliyordur. Olamaz mı? Annenizin oğlu olan kardeşiniz yardım etmiyorken gözünüze batmıyorsa, neden gelin batıyor?
Bu zihniyetten nefret ediyorum. Fakat kızmıyorum size, bu bir Türkiye gerçeği.
Babam 75 yaşında yeni kalp krızı gecırde.Abımın zoruyla gelmıo bılıyorum.Vallaha abimede soyledım canım.Abi annem hasta yardım et dıye.

Bence annenin evine de gidiliyorsa yardım edilmeli. Ben annem olsun kayinvalidem olsun fark etmez en azından sofra toplamaya bulaşıklara felan yardım ederim. O konuda gelip yiyip içip gitmek olmaz. Kardeşlerinize haftada bir gelin gibi birşey demeye hakkınız yinede yok bana göre. Başka eve taşının artık. Para biriktirip çıkana kadar böyle stres olmaktan iyidir.

Bence ortada bi sorun olmasına gerek yok.
Boşanmış belli bi yaşa gelmis parasını kazanan kadın zaten ailesinin yanına dönmemeli.
Babanız melek gibi olsa da böyle yapmalısınız zaten bu işin oluru budur.
Buralarda ayıptır vs.diyorsunuz da millet bi konuşur iki konuşur sonra susar yani artık 2020 yılına geldik milleti ne takıyorsunuz?

Merhaba kızlar.İyi geceler .Hepinize koronasız saglıklı gunler dılıyorum.Bosandım.Annem babam ben yaşıyoruz.Çok sevıyorum rabbım saglık uzun omur versın.Ama gercekten ev ev uzerıne olmuomuş.Babam biraz takıntılı.Örnek verecek olursam mesela sıgara ıcıorum b... iç diyo.Yani ben bunu ıcıorum.Şeker hastası en ufak olayda bagırıyo cagırıyo.Annem canım annem rabbım saglık versın burun annelere.Yanı babam çok zor bı adam.En kucuk seyde kavga cıkarabılıo.Ben susuyorum cogu zaman.Beni çok sevıyor bılıorum ama adamın huyu bu yanı.Huzursuz oluyorum.Yaş ılerledıkce aıleyle bıle yasanmıyo.Birde ev sureklı kalabalık.Tabıkı anne babalarını gormeye gelıcekler ama ozel hayat dıye bişey kalmadı.Bırde yemege gelıolar.Haftada 3 gun.Benım ısım çok yorucu .Dinlenenıyorum.Bişey soyledıgımde annem onlar benım evlatlarım kımse karısamaz dıyo.Benımde kardeslerım canlarım ama her gun olmazkı .Dınlenmek ıstıyo ınsan sessızlık ıstıyor.Bugunde annem oructu.Ben evden calısıyorum.Yardım edemedım anneme.Hanı gelır yersın yemek yensın ıcılsın ama annem artık 60 yasında gelin yerine annem donuyo evde taze gelın gıbı.Kadın bıde oructu o halde çocuk baktı yemek hazırladı.Canıma tak ettı.Kardeslerle grubumuz var yazdım dedımkı lutfen yemege gelıpsanızda haftada 1 kere gelın.Annemız artık genc kız deıl hasta bunlara dıkkat edelım dedım.Annem duysa bana çok kızar ama gercekten zıpladı sınırlerım.Canlarım cıgerlerım ama her gun olmazkı .Benım bıraz bırıkmıs param var arkadaslar ev alıp başka eve tasınmak ıstıyorum.Ne sosyal hayatım kaldı ne başka bısey.Boyle olucak gıbı deıl .Boşanıpta tek basına evde yasayanlar nasıl bir duygu ???Bana yardımcı olun lutfen.
Yaşınız kaç? Yaşadiğınız yer nasıl biyer? Ne iş yapıyorsunuz? Maddi durumunuz iyi mi? Aileniz bu konuda nasil bir tavir alır?

Istanbulda yada büyülşehirlerde , maddi durumu iyi olan bir bayan guvenlikli nezih bir sitede mis gibi yalnız yasar.

Ama kücük yerlerde biraz farklı oluyor.

Ev alma, duzen kurma vs bir miktar yorucu tabiki, ama yapilamayacak seyler degil. Onemli kismi yalniz yasadigini anormal bir seymis gibi hissettirmeyeck ortamlarda yasamak.

Kücük bir ilcede mahalle arası bir evde yalniz yaşayamam sanırım.

Birkere isiniz olduğu halde baba evine giden sizsiniz. O yüzden onların düzenine karışamazsınız,isterse her gün misafir gelir. Ayrıca adı üstünde "gelin" annenizi bu kadar düsünüyorsaniz kalkıp siz yardım edecektiniz. Ya da erkek kardeşinizin eli armut mu topluyor da oturuyor ? Benim de abim sürekli kendi oturdugu halde sürekli anneme yardim et sunu yap bunu yap burda durma orda dur kendisi asla yardim etmez yer kalkar. Siz de onu gördüm.
Onun haricinde huysuzsa huysuzdur maalesef çare yok. Ev ev üstüne olmaz. Bu kadar sikayetci olan "çalışan" bir insanın ayrı eve cikmamasi garip.

Bence annenin evine de gidiliyorsa yardım edilmeli. Ben annem olsun kayinvalidem olsun fark etmez en azından sofra toplamaya bulaşıklara felan yardım ederim. O konuda gelip yiyip içip gitmek olmaz. Kardeşlerinize haftada bir gelin gibi birşey demeye hakkınız yinede yok bana göre. Başka eve taşının artık. Para biriktirip çıkana kadar böyle stres olmaktan iyidir.
Ama eşiniz otururken veya evin diğer fertleri siz yardım eder misiniz ?

Ama eşiniz otururken veya evin diğer fertleri siz yardım eder misiniz ?

Normalde mesela kayınvalideme gitsem sofrayı kurarım. Yemekten sonra kaldırırım. O sırada eşim çocuklara göz kulak oluyor, oyun oynuyorlar. Bizden başka zaten tek kayınvalide ve kayinpeder olur. Ben mutfağı toplarken kahveyi kayinvalidem hazırlar. Ondan sonra oturup beraber içeriz.

Annemde de eşim çocuklara göz kulak olur. Kardeşlerim bazen yardım eder, bazen evin diğer köşesine kaçar. Duruma bağlı. Ben bulaşıkları makineye yerleştirmesem de en azından mutfağa taşımaya yardım ederim. Eşimde toplamayi teklif eder, ama ikimizden biri çocuklara bakmak zorunda yoksa ortalık savaş alanına döner :D

Normalde mesela kayınvalideme gitsem sofrayı kurarım. Yemekten sonra kaldırırım. O sırada eşim çocuklara göz kulak oluyor, oyun oynuyorlar. Bizden başka zaten tek kayınvalide ve kayinpeder olur. Ben mutfağı toplarken kahveyi kayinvalidem hazırlar. Ondan sonra oturup beraber içeriz.

Annemde de eşim çocuklara göz kulak olur. Kardeşlerim bazen yardım eder, bazen evin diğer köşesine kaçar. Duruma bağlı. Ben bulaşıkları makineye yerleştirmesem de en azından mutfağa taşımaya yardım ederim. Eşimde toplamayi teklif eder, ama ikimizden biri çocuklara bakmak zorunda yoksa ortalık savaş alanına döner :KK70:
Sizinki iş bölümü amaa ben samimi birine gidilmedi mi bulaşığa falan yardim etmeyi doğru bulmuyorum. Bir de sofra kurma kaldirmaya yardim edilecek tabii ki. O kadar da demedik :rolleyes: ama erkekler otururken kadınlar calisiyor ya ondan bahsettim ben

O evden cıkınca artık eskısı gıbı olmuyor boyle soyleyenlere cok kızardım ben evlensemde degısmez orada benım evım dıyordum 2 sene oyle gıttı sımdı aılemın evıne gıdınce bısey kırılsa mahcup oluyorum onlar da hıcbısey degısmedı hala aynı davranıyorlar ama ben yabancılıyorum bı ara bosanacak gıbı olmustum bı dusundumde asla oraya gıtmezdım bosansam. Ayrı eve cıkma ımkanın varsa cık bence. Kardeslerın konusunda haklısın 60 yasında kadına hergun yuk olunmaz bırde cocuk bakıyormus bende olsam kızardım.

Sizinki iş bölümü amaa ben samimi birine gidilmedi mi bulaşığa falan yardim etmeyi doğru bulmuyorum. Bir de sofra kurma kaldirmaya yardim edilecek tabii ki. O kadar da demedik :rolleyes: ama erkekler otururken kadınlar calisiyor ya ondan bahsettim ben

Ben samimi olmadığım insanların evine gitmiyorum genelde. Ama misafirliğe gittiğimde evde yardım etmeyi teklif ederim. Eşim çocuklar olmadığı zamanlarda sofrayı kaldırmaya yardım ederdi. Annem ama onun yapması taraftarı değildi. Hani erkek/damat ya. Bizim evde zaten beraber yaparız herseyi. Ama Türk toplumda bu daha pek yaygın değil galiba. Eşime çocukları ile a dan zye ilgilendiği için "cocuk bakıcı" gibi isimler taktılar. Sanki kendi cocuguna bakmıyorda, başkasının çocuğu. Yani bir erkek birseyler yapiyorsa "ahh sen bırak", "sana mı kaldı", "erkek işi" mi diye bir sürü laf esitiyor. Sinir bozucu.. Yeri geldiğinde cevapları yapıştırmak zorunda kalıyoruz böyle insanlar yüzünden

Yaşınız kaç? Yaşadiğınız yer nasıl biyer? Ne iş yapıyorsunuz? Maddi durumunuz iyi mi? Aileniz bu konuda nasil bir tavir alır?

Istanbulda yada büyülşehirlerde , maddi durumu iyi olan bir bayan guvenlikli nezih bir sitede mis gibi yalnız yasar.

Ama kücük yerlerde biraz farklı oluyor.

Ev alma, duzen kurma vs bir miktar yorucu tabiki, ama yapilamayacak seyler degil. Onemli kismi yalniz yasadigini anormal bir seymis gibi hissettirmeyeck ortamlarda yasamak.

Kücük bir ilcede mahalle arası bir evde yalniz yaşayamam sanırım.
Yasadıgım il küçük bir sehır.Maasım bı sehre gore ıyı.Bırıkmısımde var şukurler olsun .Bıraz kredı cekıp ev alabılırım.Ama aıleme çok ters.Akrabalara çok ters.

Merhaba kızlar.İyi geceler .Hepinize koronasız saglıklı gunler dılıyorum.Bosandım.Annem babam ben yaşıyoruz.Çok sevıyorum rabbım saglık uzun omur versın.Ama gercekten ev ev uzerıne olmuomuş.Babam biraz takıntılı.Örnek verecek olursam mesela sıgara ıcıorum b... iç diyo.Yani ben bunu ıcıorum.Şeker hastası en ufak olayda bagırıyo cagırıyo.Annem canım annem rabbım saglık versın burun annelere.Yanı babam çok zor bı adam.En kucuk seyde kavga cıkarabılıo.Ben susuyorum cogu zaman.Beni çok sevıyor bılıorum ama adamın huyu bu yanı.Huzursuz oluyorum.Yaş ılerledıkce aıleyle bıle yasanmıyo.Birde ev sureklı kalabalık.Tabıkı anne babalarını gormeye gelıcekler ama ozel hayat dıye bişey kalmadı.Bırde yemege gelıolar.Haftada 3 gun.Benım ısım çok yorucu .Dinlenenıyorum.Bişey soyledıgımde annem onlar benım evlatlarım kımse karısamaz dıyo.Benımde kardeslerım canlarım ama her gun olmazkı .Dınlenmek ıstıyo ınsan sessızlık ıstıyor.Bugunde annem oructu.Ben evden calısıyorum.Yardım edemedım anneme.Hanı gelır yersın yemek yensın ıcılsın ama annem artık 60 yasında gelin yerine annem donuyo evde taze gelın gıbı.Kadın bıde oructu o halde çocuk baktı yemek hazırladı.Canıma tak ettı.Kardeslerle grubumuz var yazdım dedımkı lutfen yemege gelıpsanızda haftada 1 kere gelın.Annemız artık genc kız deıl hasta bunlara dıkkat edelım dedım.Annem duysa bana çok kızar ama gercekten zıpladı sınırlerım.Canlarım cıgerlerım ama her gun olmazkı .Benım bıraz bırıkmıs param var arkadaslar ev alıp başka eve tasınmak ıstıyorum.Ne sosyal hayatım kaldı ne başka bısey.Boyle olucak gıbı deıl .Boşanıpta tek basına evde yasayanlar nasıl bir duygu ???Bana yardımcı olun lutfen.
Canım benim çok iyi yaomissin uyarmakla vatsapta.
Onlar ne yazdılar ....
Evet lütfen ayrı eve gec... Bu kendine saygindir durduk yere vicdan yapma kimseyi yalnız filan bıraktığın yok

Birkere isiniz olduğu halde baba evine giden sizsiniz. O yüzden onların düzenine karışamazsınız,isterse her gün misafir gelir. Ayrıca adı üstünde "gelin" annenizi bu kadar düsünüyorsaniz kalkıp siz yardım edecektiniz. Ya da erkek kardeşinizin eli armut mu topluyor da oturuyor ? Benim de abim sürekli kendi oturdugu halde sürekli anneme yardim et sunu yap bunu yap burda durma orda dur kendisi asla yardim etmez yer kalkar. Siz de onu gördüm.
Onun haricinde huysuzsa huysuzdur maalesef çare yok. Ev ev üstüne olmaz. Bu kadar sikayetci olan "çalışan" bir insanın ayrı eve cikmamasi garip.
Ben elımden gelenın en faxlasını yapıyorum zaten.Yapamadıgım zaman kadın alıyorum.Koronadan dolayı evde calısıoruz.Saat 7 de mesaım bıtecektı.İşi bırakıp yardım edemezdım.Bu işsizlikte işimden olurdum.Gayet açık anlattım aslında .Tesekkur ederım.

Canım benim çok iyi yaomissin uyarmakla vatsapta.
Onlar ne yazdılar ....
Evet lütfen ayrı eve gec... Bu kendine saygindir durduk yere vicdan yapma kimseyi yalnız filan bıraktığın yok
Tesekkur ederım guzel yorumunuz ıcın.Yazdım sonra ıyı geceler yazdım.Abım ıyı geceler dedı kalp atmış.Bende öpücük attım.Sevıyelı bir sekılde yazdım.Ablam sonra bana ne gerek vardı yazdı özelden.Abla annem artık genc deılkı yazdım.

Misafir gibi hazir sofraya konmak olmaz gelip pisirip yikayip gitmeleri lazim. Yazik yasli basli kadina. Çok gelmek istiyorlarsa evlerinde yapip da getirebilirler.