Çok Karışığım sizce ne yapmalıyım?

Ben elımden gelenın en faxlasını yapıyorum zaten.Yapamadıgım zaman kadın alıyorum.Koronadan dolayı evde calısıoruz.Saat 7 de mesaım bıtecektı.İşi bırakıp yardım edemezdım.Bu işsizlikte işimden olurdum.Gayet açık anlattım aslında .Tesekkur ederım.
Ben teşekkür ederim. Yaptığınıza eminim ama genede gelin diye tabir ettiginiz kişi o evde misafir oluyor. Sizin isiniz varmış ama erkek kardesiniz de pekala yapabilirdi gelinden beklemek doğru değil diye belirtmej istedim. Çalışan insanların maddi durumları müsaitse kendi evine cikmasi ya da ev arkadasligi yapması taraftariyim,ondan biraz sert ciktim.

Normalde mesela kayınvalideme gitsem sofrayı kurarım. Yemekten sonra kaldırırım. O sırada eşim çocuklara göz kulak oluyor, oyun oynuyorlar. Bizden başka zaten tek kayınvalide ve kayinpeder olur. Ben mutfağı toplarken kahveyi kayinvalidem hazırlar. Ondan sonra oturup beraber içeriz.

Annemde de eşim çocuklara göz kulak olur. Kardeşlerim bazen yardım eder, bazen evin diğer köşesine kaçar. Duruma bağlı. Ben bulaşıkları makineye yerleştirmesem de en azından mutfağa taşımaya yardım ederim. Eşimde toplamayi teklif eder, ama ikimizden biri çocuklara bakmak zorunda yoksa ortalık savaş alanına döner :KK70:
Aynen oyle .Ya cocuga bakarsın yada sofra kuruluosa yardım edersın degılmı.Bunları yaparsınkı göze batmasın.İkiside yok.Böyle olmazki .

Tesekkur ederım guzel yorumunuz ıcın.Yazdım sonra ıyı geceler yazdım.Abım ıyı geceler dedı kalp atmış.Bende öpücük attım.Sevıyelı bir sekılde yazdım.Ablam sonra bana ne gerek vardı yazdı özelden.Abla annem artık genc deılkı yazdım.
Bosverin ablaniza uymayın napacak seni düşünecek hali de yok.

Misafir gibi hazir sofraya konmak olmaz gelip pisirip yikayip gitmeleri lazim. Yazik yasli basli kadina. Çok gelmek istiyorlarsa evlerinde yapip da getirebilirler.
Aynen öyle dedım annem duysa bana çok kızar.Lütfen yemeğe gelıosanızda haftada 1 gelin dedim.Yenilsin içilsin Hiç laf etmem babalarının malını yıyolar.Afiyet bal oldun.Kadın kac yasında genç kız gıbı dönüyor.Hem çocuga bakıp hemde yemek yaptı.Salatayı yaptı.Sofrayı kaldırdı.Sinirlerım tepeme çıktı.

Gelin evde dönen bir varlık değildir. Evde bir sürü insan var, anneniz, babanız, kardeşleriniz, evi daha iyi tanıyan ve sahiplenen kişiler. Bu kişilerin evin işini yapması daha mantıklıdır. Mesela babanız da evin sakiniyken fakat annenizin yükünü rahatlatmıyorken neden evin sakini olmayan, bir misafir olan gelin gözünüze batıyor?
Belki o da haftada üç gün gelmek istemiyor fakat kardeşinizin zoruyla geliyordur. Olamaz mı? Annenizin oğlu olan kardeşiniz yardım etmiyorken gözünüze batmıyorsa, neden gelin batıyor?
Bu zihniyetten nefret ediyorum. Fakat kızmıyorum size, bu bir Türkiye gerçeği.
Gelin evde dönsün demedım.60 yaşındakı kadın hem cocuk baktı hem de yemek yaptı.Hemde sofra topladı.Bişeylerın ucundan tutucaksınkı göze batmasın degıl mi.Bende size kızmıyorum gercekten.

Bence ortada bi sorun olmasına gerek yok.
Boşanmış belli bi yaşa gelmis parasını kazanan kadın zaten ailesinin yanına dönmemeli.
Babanız melek gibi olsa da böyle yapmalısınız zaten bu işin oluru budur.
Buralarda ayıptır vs.diyorsunuz da millet bi konuşur iki konuşur sonra susar yani artık 2020 yılına geldik milleti ne takıyorsunuz?
Teşekkür ederım guzel yorumunuz ıcın.

O evden cıkınca artık eskısı gıbı olmuyor boyle soyleyenlere cok kızardım ben evlensemde degısmez orada benım evım dıyordum 2 sene oyle gıttı sımdı aılemın evıne gıdınce bısey kırılsa mahcup oluyorum onlar da hıcbısey degısmedı hala aynı davranıyorlar ama ben yabancılıyorum bı ara bosanacak gıbı olmustum bı dusundumde asla oraya gıtmezdım bosansam. Ayrı eve cıkma ımkanın varsa cık bence.Kardeslerın konusunda haklısın 60 yasında kadına hergun yuk olunmaz bırde cocuk bakıyormus bende olsam kızardım.
Aynen oyle.Zerre pişmanlık duymadım.Benım annem hizmetçi deil.Şu an tam dinlenme zamanı.

Ben teşekkür ederim. Yaptığınıza eminim ama genede gelin diye tabir ettiginiz kişi o evde misafir oluyor. Sizin isiniz varmış ama erkek kardesiniz de pekala yapabilirdi gelinden beklemek doğru değil diye belirtmej istedim. Çalışan insanların maddi durumları müsaitse kendi evine cikmasi ya da ev arkadasligi yapması taraftariyim,ondan biraz sert ciktim.
Ama gelinde hem cocuguna baktırıp hem de yemeklerı kaynanaya yaptırmamalı.En azından bir işin ucundan tutmalı.Gelınımızı çok sevıyorum.Sadece 60 yasındakı kadına boyle yapmasına dayanamadım.Kadın oruçtu bide.Çatladım sınırden.Birazcık bıseylerın ucundan tutulmalıkı laf olmasın.

Aynen oyle .Ya cocuga bakarsın yada sofra kuruluosa yardım edersın degılmı.Bunları yaparsınkı göze batmasın.İkiside yok.Böyle olmazki .

Bu biraz galiba aile içindeki dinamiklere bağlı. Ben kendimi mesela annemin evinde veya kayinvalidenin evinde misafir olarak görmüyorum. Ailenin yanına geliyorsun sonuçta. Yabancının evi olsa zaten önce bir teklif edersin. Bizim insanımızda hep misafire güzel porselen çıkartılır, özenilir felan, bende tam tersi: En güzel şeyleri ailem için ortaya çıkartırım. Misafiri zaten kültürümüz gereyi hoş tutarız. Ama bence gündelik hayatda aile içinde en cok birbirine destek ve moral vermeli. Birbirinin hayatını zorlaştirmamali. Mesela annem veya kayinvalidem yemeğe davet etse hep döktürürler. O gün yemek pişirmene gerek yok, sana kolaylık oluyor. O emeği karşılık ortalığı toplamak ne ki. Yani kısacası herkes üstüne düşeni yapsa aile içinde ne fazla yorulan nede kullanılan olur

Bu biraz galiba aile içindeki dinamiklere bağlı. Ben kendimi mesela annemin evinde veya kayinvalidenin evinde misafir olarak görmüyorum. Ailenin yanına geliyorsun sonuçta. Yabancının evi olsa zaten önce bir teklif edersin. Bizim insanımızda hep misafire güzel porselen çıkartılır, özenilir felan, bende tam tersi: En güzel şeyleri ailem için ortaya çıkartırım. Misafiri zaten kültürümüz gereyi hoş tutarız. Ama bence gündelik hayatda aile içinde en cok birbirine destek ve moral vermeli. Birbirinin hayatını zorlaştirmamali. Mesela annem veya kayinvalidem yemeğe davet etse hep döktürürler. O gün yemek pişirmene gerek yok, sana kolaylık oluyor. O emeği karşılık ortalığı toplamak ne ki. Yani kısacası herkes üstüne düşeni yapsa aile içinde ne fazla yorulan nede kullanılan olur
Aynen oyle söyledım bende.Umarım anlamışlardır.

İki tarafın da haklı olduğu bir durum. (Sen ve annen) ama ev annenin. Yakında sıkı bir laf yersin. Aynen annen gibi düşünüyorum. Senin için en güzeli küçük de olsa ailene yakın uygun bir ev. İnşallah en kısa zamanda çıkarsın.

İki tarafın da haklı olduğu bir durum. (Sen ve annen) ama ev annenin. Yakında sıkı bir laf yersin. Aynen annen gibi düşünüyorum. Senin için en güzeli küçük de olsa ailene yakın uygun bir ev. İnşallah en kısa zamanda çıkarsın.
İnşallah

Yasadıgım il küçük bir sehır.Maasım bı sehre gore ıyı.Bırıkmısımde var şukurler olsun .Bıraz kredı cekıp ev alabılırım.Ama aıleme çok ters.Akrabalara çok ters.

Göze alırım derseniz bir büyükşehirde iş bulabilirsiniz. Iyi bir iş olursa aileniz tasınmaniza kolay ikna olur gibime geliyor

Bu sorunu herkes yaşıyor emin olun. Evde bekar kalan, dedesi babaannesi ile yaşayan vs bunun gibi birçok insan kendi düzeni olmadığı için gelen misafirleri hoş karşılamıyor haklı olarak. Ama şaşırdığım nokta kredi çekip ev alabilecekken neden hala düşünüyorsunuz ayıp diye mi? bir artı bir bile olsa sizin eviniz sizin kapınız olsun. Gelen size gelsin, sizden müsade istesin. O zaman neden daha önce yapmamışım diye kendinize kızacaksınız.

Bu sorunu herkes yaşıyor emin olun. Evde bekar kalan, dedesi babaannesi ile yaşayan vs bunun gibi birçok insan kendi düzeni olmadığı için gelen misafirleri hoş karşılamıyor haklı olarak. Ama şaşırdığım nokta kredi çekip ev alabilecekken neden hala düşünüyorsunuz ayıp diye mi? bir artı bir bile olsa sizin eviniz sizin kapınız olsun. Gelen size gelsin, sizden müsade istesin. O zaman neden daha önce yapmamışım diye kendinize kızacaksınız.
Evet canım biraz kapalı bir ailem var.Kocanla çıkarsın evden sadece.

Evet canım biraz kapalı bir ailem var.Kocanla çıkarsın evden sadece.
Annenle konuşabilirsin. Ya da yerini yapabilirsin yavaş yavaş ki ilerde söylediğinde tepki vermesinler.Bazı konularda rahatsız olduğunu söyle mesela. Evi benimseyemiyorum çok üzülüyorum vs de. Yani aileni en iyi sen tanıyorsun ona göre konuşabilirsin. Ama net olarak amacın ayrılmak olsun ki simdi batan şeyler ilerde çok zorlayabilir. Allah yardımcın olsun