Anneniz haca gidicekmiş öncelikle Allah kabul etsin inşallah bizede nasip olur.
Gelelim eşinizin davranışına ben sadece bu konuyu ele alarak söylüyorum şu anda anneniz değil eşiniz bencillik yapıyor ne var yani 3 gün annenizin yanında olsanız haca gidecek o yolda olan birine yola çıkması için yaptığınız yardımlardan sizde sevap alırsınız zaten annneye hizmet hürmetten ilk sevabı alırsınız. Ama gerçekten eşinizin yaptığı bencillik hem annenizde buruk çıkar yola. Güzellikle konuşun ikna etmeye çalışın eşiniz hiç bir zaman olmasada şimdi izin vermeli...
evet cnm haklısın,ama orda bi anlatım bozukluğu olmuş,cümleyi toparlayamamışım,şimdiki konuda annemi bencil görmüyorum tabi,şu an kesinlikle yanında olmam gerekiyor doğru olan bu
aslında zincirleme bi olay önceleri var
inşalllah RABBİM tüm isteyenlere nasip eder oraları
Amiiiiiiinnnnnnn diyerek başlamak istiyorum....
Öncesinde ne yaşanmış olursa olsun bu bambaşka bir duygu ama.
Zaten öncesinde yaşanmış olaylar içinde annenizin haca gitmeden eşinizden helallik alması lazım hakkına girdiyse diye.
Belki o zaman eşinizde yumuşar inşallah...
eşim inatcı annem daha inatçı,ikiside farkında değil arada benim kaldığımın ikiside farkında değil üzüldüğümün,Canım gereksiz zamanlarda annen seni çağırmasaydı gerekli zamanda sorun olmadan gidebilirdin diye düşünüyorum ..
evet orası öyle ama bilemiyorum,canım sıkıldı annemin yanında 2 gece kalmamı bu kadar sorun etmesi ,heleki yolculuğa çıkacak 35 gün kalacakcnm eşinin seni 3 günlüğüne yatıya bırakmak istememesi de çok normal bence. Benim eşim olsa bnm eşim de bırakmaz gündüz git gel yardıma uzak değilse. Sen artık evlisin eşinin senden ayrı kalmak istememesinde pek bi sorun göremedim ben. Bence annen de huzurunun bozulmaması için seni gel die zorlamamalı.
aynı memleket ama ben köydeyim canım ,burdan sabah 6:30 da minübüs gider 14:30 sa gelir köye geri 45 dakikalık bi mesafesi var ve yollar berbat,ki berbat bile olmasa gidilip gelinmezevlendikten sonra "annemde kalıcam" istekleri sona ermeli bence.. bunu anneler de farketmeli.. eşimin olmadığı günlerde kızkardeşim kaldı benimle ben annemde kaldım birkaç defa. ama eşim evde tek başına neden kalsın aynı memleketteysek..
eşinizi çok da haksız bulmadım ben.. benim yengem yapar bunu bazen, abim de hiç hoşlanmıyor.
evin hanımı evde olmayınca o ev yuva olmuyor.. ben bu yüzden eşimi evde bırakmayı pek düşünmem..
zıtkaşmamaya çalışıyorum,zıtlaşsam kavga büyüyecek biliyorum,ama zıtlaşmasam bu sefer annnem eşime söyleyecek ,bizim ki yok mok diyecek bu sefer ikisi tartışacak gider ayak belkideannenle aynı şehirdeysen yatılı kalmana gerek yok.sabah gidip akşam evine dönebilirsin.aslında eşin daha anlayışlı olabilir ama yinede zıtlaşma bence
o zaman en iyi sen anlarsın canım beni ,birde annemin asırı ısrarlarıeger annen ile aynı sehırdeysen yanımda gel kal demesı bıraz bencılce olmus sabah gıdıp dönersın yapılacak bır işi varsa gıdersın ama akşamları da evıne gelırsın...benım eşimde de var aynı durum bırsey dedııgmde gıdersen hıc gelme gıbı demekkı bunların hepsı aynı....tavız vermemeye çalısıyorum ama daha beter kavgalar oluyor bu seferde.....
çok şükür sağlıklı,ama bizlerden çok şey bekliyor,abimde iyidir hoştur ama annemin 2 dediğinin 1 ni yapmaz, o yüzden ağırlık bende oluyor hep evin ağır topu olarakbence eşinde çok fazla bir hata yok... sen evlisin....annen çok şükür sağlıklı....evli insanın yeri kocasının yanıdır...belki fazla tepki vermiştir.... hele aynı şehirdeysen bu çok yanlış bence....bence anneninde bu konuda daha anlayışlı olması lazım...akşam olunca kızım evine git kocanı başı boş bırakma demesi lazım...yanlış alaşılmasın benim düşüncem bu yönde....
ah benimki izni olsa kalcakta,tabii o durumda gece 12 ye kadar abisinde ,sonra yanıma yatıya gelir ancabu tip gidip gelme konularında eşler birbirine anlayış göstermeli ..ama herşeyden önce anneniz de anlayışlı olmalı ..illa kal diye diretmemeli..kalsanız ne olacak kalmasanız ne olacak ..sonuçta annenizi görecek yardım edecek yolcu edecek değilmisiniz..büyükler de bazı şeyleri diretmeseler olmuyor..hem kendinizi eşinizin yerine koyun ..o yapsa siz istermiydiniz sizi bırakmasını ..
eşiniz de kalmak istemiyorsa kendisi kalmasın ama sizi göndermeli ..sonuçta sizin annenizi görme hakkınız var ..tabi bunun cılkını çıkarmadıkça..benim eşim de kalmak istemez pek ,çünkü çok sıkılıyor ,kardeşimin kocası evde olursa kalır onunla vakit geçirir ama o yoksa evde ben annem babam kız kardeşim oluyor ,e adam tüm gün ne yapsın bizimle ,olmuyor..ben de duruma göre kendim gider kalırım ertesi gün eşim gelir alır beni ,3-4 saat de o kalır bizimle sonra döneriz ..yani herşeyin bir çözümü var bence ..eşiniz de sizi çok sıkmamalı ..
slm arkadaşlar bana yardımcı olurmusunuz kafam karma karışık?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?