Düğün çok karıştım anlayın beni

cotech

Guru
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
23 Temmuz 2009
136
42
298
Eskişehir
merhaba kızlar

ben küçükken hep çok şatafatlı bir düğün isterdim ancak 6 yıl önce 19 yaşındaki erkek kardeşimi kazada kaybettik ve hayat a çok farklı bakmaya başladım şimdi Allahın izniyle ağustosda nişan kasımda da nikah düşünüyoruz nikahtan sonra 40-50 kişilik gençlerle yemek düşünüyoruz ama asıl takıldığım nokta nişan ı yada nikahı salonda yapmak çünkü çevremden dul karımısın tepkileri alıyorum ama benim istediğim evde söz nişan nikah salonunda da nikah insanlar içini bilmiyor kardeşimden sonra düğünlere bile gitmedim içim el vermiyor çalgı çengi ile oynamayı düşünmek içimi burkuyor bu acıyı yaşamamış ve yanından bile geçmemiş olanlar kaç sene geçmiş üstünden diyor ama benim içimde acısı hala aynı bizde kızın evden çıkarken kuşağını evin erkek abisi kardeşi bağlar bunu düşünmek bile kahrediyor ken o an geldiğinde ben nasıl oynayıp göbek atıcam erkek arkadaşımında tercihi evde söz nişan nikah salonu ayrıca salon a vereceğimiz parayla yurtdışına tatile gideriz diyor desteğinize ve fikirlerinize ihtiyacım var

canım çok mantıklı düşünmüşsün,ona vereceğiniz parayla daha güzel tatil yaparsın.milletin ne düşündüğünü boşver zaten,kendin için yaşa. nasıl ve nerede yapmak istiyorsan öyle yap,hislerini dinle,hayat senin hayatın,millet 2 göbek atacak diye düşüncenden vazgeçme.

zaten millet için evlenmiyosun kendin için evleniyosun düğününde elbet istediğin gibi olcak. belkide bende düğünleri sevmediğim için dediğin mantıklı geliyo ama önemli olan senin ve erkek arkadaşının içine sinmesi.. kardeşine Allahtan rahmet sana da mutluluklar diliyorum..

Son düzenleme:
teşekkür ederim desteğiniz ve ilginiz için

savatage amin canım onun yokluğu ve en güzel günümde olmaması mahvediyor zaten şimdiden düşündükçe ağlıyorum

yaşamadığım halde anlayabiliyorum seni. Allah kimseye yaşatmasın. ama sen hayattasın ve nefes alıyosun bunun kıymetini bil. klasik olucak ama ölenle ölünmüyo. bu kadar yıpratma kendini. hem abinde senin için en güzel olanı isterdi eminim bi de o açıdan düşün. madem abini bu kadar düşünüyosun abim olsaydı benim adıma şuna mutlu olurdu buna mutlu olurdu diye düşün ona göre de kendi mutluluğunu kur. acını azaltmaya bak artık canım böyle de yaşamdan tat alamazsın. bak artık hayata yalnız değil 2 kişi olarak devam etmeyi düşünüyosun ve bu durum ikinizide yıpratmasın. bundan sonra ailene ve erkek arkadaşına odaklan. umarım senin için herşey iyi olur..

yeni evli biri olarak kesinlikle ya evin icin bisi al yada tatile git o parayla derim!! ben ailedeki ilk torun oldugumdan herkes en satafatli sekilde planlanmasini istedi! dugunumde hayatimda gormedigim kisiler vardi komsumuzun kizinin torunlariymis, didisinin didisiymis vs vs yemekli dugun olarak bide hepsini biz odedik. soyle soyleyeyimbiz yaklasik 62bin 340 tl odedik 1 gece icin!!! ve ne anladin diye sor zaten basliyo bi millete hosgeldin diye opmeye basliyosun sonra gule gule!! aa bitmis! biz ne bisey yiyebildik ne bisey icebildik! hicbiseyi de hatirlamiyorum!! o paralari bayildik simdi evimizde hali yok!
dugunu oyle satafatli yapma arkadasim.asla yapma da demiyorum ama abartma kendi eksigini gider o parayla..

öncelikle basiniz sagolsun canim kardesinin mekani cennet olur INSALLAH ALLAH sizlere saglikli uzun ömürler bol sabirlar versin(AMIN)

dügün senin dügünün canim,sen o dugunde oynamadiktan eglenmedikten sonra elalem icin dügün yapmana gerek yok,
gönlün nasil istiyorsa öyle olsun,önemli olan mutluluk gerisi bos,simdiden mutluluklar dilerim

Son düzenleme:
güzel düşünmüşsün,nişanı evde aileler arası yapınca çok samimi ve rahat oluyo,herkez kaynaşıyo bu bi gerçek.Dügünede gerek yok nikahtan sonra yemek en mantıklı olan,keyif alıcagınız arkadaşlarınla olursun enazından dedikodu yapanlarla degil.Kına gecesini biraz eglenceli yapıp milletin gönlünü edersin yeter..eminimki en güzel gününde kardeşin seni mutlu görmek isterdi,bu anlarıda bidaha yaşayamayacagın icin keyfini çikartmaya bakıcaksınız.Bende agustos sonu evlenicem,kına gecesi,nikah,eglence yemek bile degil yani.Ne gerek var paşalar gibi tatil yaparim harcicagım parayla,sende öyle.Canını sıkma arkadaşım herşey güzel olucak sadece inan...

bende nişanlıyım biz nişanı deniz kenarında bahçeli bir yerde yaptık ama sadece aileler vardı. kınayı eğlenceli yapcaz köyde:) nikahı Allah kısmet ederse nikah salonunda . daha onra arkadaslarla dısarda eğlencez. harcayacağımız parayla da balayına gitcez. ben zaten sevmiyorum öyle göstermelik milletin eğlenip senin sıkıldıgın merasimleri...bu fikir baştan beri aklımdaydı inşalla hayırlısıyla da uygulayacağız ama seney tabi:) bu yaza değil:)

kardeşiniz konusunda da Allah bir daha böyle bir acı yaşatmasın

Kardesıne Allah'tan rahmet diliyorum , düğünü ıster yaparsın ıstersende yapmazsın
bu senın tercıhın baskalarının gönlu olacak dıye mutsuz olacagın seyler yapma
şimdiden mutluluklar dılerım

desteğiniz için teşekkürler

biz düğün nikah eşya herşeyi kendimiz karşılıycaz ailelerden pek destek olmıycak esyalarımızın büyük kısmını aldık ıvır zıvırlar kaldı biraz daha zamanımız olsa tamamen borçsuz evlenmek istiyoruz ama 4 yıl dır birlikteyiz artık bir an önce yuvamızı kuralım istiyoruz kim ne derse desin takılmıycam hayat benim o borçları ödiycek benim zaten kimsenin ruhu duymıycak ben borç öderken

Öncelikle başın sağolsun...

Biz niye bu kadar başkalarının görüşlerine önem veriyoruz hiç anlamam...
Ne önemi var kimin ne dediğinin, önemli olan senin mutlu olman değil mi?
Nişan veya nikah veya düğün, ne fark eder, sen nasıl istiyorsan öyle yapmalısın bence.
Herhangi bir yorumlarda bulunanlara da "siz daha iyisini yaparsınız, ben bu şekilde veya nişanlım bu şekilde istiyor" diyerek kestirip atarsın.

Ben biraz tersimdir bu konularda... Ağzı olan herkes konuşur zaten, ne demek "dul kadın mısın" ne alaka yahu İnsanlarımızda herşeye kulp bulmaya hazır ve nazır bekliyorlar yani...

Herneyse, senin içinden ve gönlünden nasıl geçiyorsa öyle yap bence.
O anı yaşayacak sizsiniz ve birlikte anlaştıktan sonra sorun olacağını sanmıyorum.
Allah tamamına erdirsin, mutlu olun inşallah...

milyarlar döküp en güzel düğünüde yapsam yinede bir kulp bulacaklar zaten bizim istediğimiz ailelere minnet etmeden kendi çabamızla birşeyler yapmak ikimizde calışıyoruz özel sektör zor calışma sartlarımız kazandığımızı hiç tanımadığım insanlara veya birkez gördüğüm insanlara yedirmek için masraflı düğün yapmak zoruma gidiyor para kolay kazanılmıyor

Kesinlikle katılıyorum.
İnşallah hayırlısı ile istediğinizin en güzel şekilde gerçekleşmesini dilerim

Allah rahmet eylesin . sizi anlıyorum benimde erkek kardeşim var.. konuya gelince millete neymiş canım ? oynamaya yer arıyorlar resmen. çok isteyen açsın müziği oynasın evinde. milleti eğlendirmek için kendi isteğinden vazgeçme sakın. nasıl istiyosan öyle yap..

Ah canim ah bizim insanimizi susturmak mumkun mu? Evde yaparsin dul kadin misin derler, salonda yaparsin bu kadar masraf edeceginize evinize esya alsaydiniz ya derler.

Sen kulaklarini kapat kimseyi dinleme, ikinizin kararlarina gore hareket edin.

Kardesin icin de cok uzuldum, Allah rahmet eylesin. Ne hissettigini tahmin edebiliyorum :26:

esila_ela canım mesajın için ve desteğin için teşekkürler özel mesaj atamıyorum 100 mesajım dolmamış hepiniz sağolun

Öncelikle başın sağolsun canım. Kardeş acısı Evlat acısından sonra en büyük acıymış. Yaşayan daha iyi bilir. Mekanı cennet olsun inşallah.

Ne yani bende nikah yapıcam üstelik çok şükür hiçbir keder yaşamadım bu güne kadar. Nikah dan gelin gideceğim diye dul karı sıfatı mı takılacak çok saçma. Düğün dernek çalgı çengi bende sevmiyorum. Adetler artık sen ne yaparsan öyle oluyor. Zaten bu süreçlerde herkes herşeyi çok iyi biliyor gereksiz bir sürü yorum çıkıyor ortaya onun için kesinlikle kulaklarını tıkamalısın. Senin özel günün Sen nasıl istersen öyle olsun herşeyin.

canım allah kardeşine rahmet sizede sabır versin... bence en güzelini düşünmüşsün.. zaten önemli olan senin nasıl mutlu ve huzurlu olacağın...kimsenin gönlünü aynı anda hoş edemezsin...arkadaşlarında dediği gibi kim ne der diye harcayacağın parayı evine yuvana harcarsın eşinle paylaşırsın...sonuçta herkes "düğün" diye fikir yürütür ama o masrafları düğünden sonra eşinle sen ödeyeceksin...güzel bir nikah ve samimi bir yemek en güzeli bence herşey gönlünce olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…