çok kavga etmek...

melek7

Guru
Kayıtlı Üye
18 Mayıs 2011
328
9
318
Bursa
arkadaşlar biz eşimle 2 yılı aşkın bir süredir evliyiz ...

evliliğimizn ilk yılında çok büyük olaylar atlattık...arada aileler vardı ikimizin hiç sorunu yoktu ufak tefek şeyler

harici..

ama evlendiğimiz ilk aylardan beri çok kavga ediyoruz her seferinde kavgadan sonra pişman oluyoruz ve

küsmüyoruz...

artık ben kavgadan bıktım çok yıprandım çok kavga etmek bizi nereye götürür bunun önüne nasıl geçebilirim sizce...

eşerinizle kavga ettizde yaklaşan taraf ilk siz mi oluyorsunuz birde..

Evliliğimizn ilk yılında çok büyük olaylar atlattık...arada aileler vardı ikimizin hiç sorunu yoktu ufak tefek şeyler

harici..

Ama evlendiğimiz ilk aylardan beri çok kavga ediyoruz her seferinde kavgadan sonra pişman oluyoruz ve

küsmüyoruz...

Artık ben kavgadan bıktım çok yıprandım çok kavga etmek bizi nereye götürür bunun önüne nasıl geçebilirim sizce...

Eşerinizle kavga ettizde yaklaşan taraf ilk siz mi oluyorsunuz birde..
susarak bende aynı durumdayım kendime çeneli derdim benm kocsm benden beter cıktı vır vır vır artık çogunu duymuyorum yada arı gibi bir kere sokuyorum sonra susuveriyorum oda tam gaz yola devam

susmayı deniyorum ben susunca bir süre sonra oda susuyo ama bazen susmak banada kolay olmuyo işte ozaman

patlıyo bomba aprtman bizi dinliyo bazen acaba böyle sakin evliliği olan varmıdır huzura ihtiyacım var yoruldum...

susmayı deniyorum ben susunca bir süre sonra oda susuyo ama bazen susmak banada kolay olmuyo işte ozaman

patlıyo bomba aprtman bizi dinliyo bazen acaba böyle sakin evliliği olan varmıdır huzura ihtiyacım var yoruldum...
yoktur cnm nerdeeeeee......... Annelermiz bile demez mi bu babanızın ii halleri bide gençliğinde görseydiniz die susmayı iyi gecinmeyi öğreniyoruz ama tabi ömür gectip gençliğimizin en güzel günlerini kavgalarımızla doldurarak sonra geriye bir sürü pişmanlıklar kalıyor boşver susuver kendi hayatının tadını çıkar
3 günlük dünyada

hiç kavga etmemek de ilişkiye fayda sağlamaz çok kavga etmekte
hangi sebeplerden ötürü kavga ediyorsunuz genellikle ?
çok kavga etmek arada ki saygıyı ilerleyen zamanlarda götürür gibi geliyor bana
özellikle bağıra çağıra kavga etmek
5 yıllık evliyim ben bizde arada sırada tartışırız ama bağırma olmaz genellikle
ikimizde çok kinci değilizdir hırslanmayız birbirimize
bir taraf konuşurken diğer tarafın susması gerekir kesinlikle
bir de biz eşimle üç dört ayda bir
birbirimize karşı olan davranışlarımızdan hoşlanmadığımız birşey varsa
başbaşa gittiğimiz bir yemekte konuşur içimizi dökeriz.

Son düzenleme:
hiç kavga etmemek de ilişkiye fayda sağlamak çok kavga etmekte
hangi sebeplerden ötürü kavga ediyorsunuz genellikle ?
çok kavga etmek arada ki saygıyı ilerleyen zamanlarda götürür gibi geliyor bana
özellikle bağıra çağıra kavga etmek
5 yıllık evliyim ben bizde arada sırada tartışırız ama bağırma olmaz genellikle
ikimizde çok kinci değilizdir hırslanmayız birbirimize
bir taraf konuşurken diğer tarafın susması gerekir kesinlikle
bir de biz eşimle üç dört ayda bir
birbirimize karşı olan davranışlarımızdan hoşlanmadığımız birşey varsa
başbaşa gittiğimiz bir yemekte konuşur içimizi dökeriz.

evet saygıyı götürür.. bu bi gerçek

biz genelde ailelerimiz yüzünden tartışırdık eskiden...

ama artık saçma sapan bi sebep bile tartışma bahanesi olabiliyor...

zamanla sölenen sözler en ufak bişiyi bile kıvılcımlıyor heralde..

bence yapılması gereken susmak değil . konuşulmalı ancak olayı tırmandırmadan. yaşanan sorunu kişisel boyuta getirmeden. o an sinir olduğunuz şeyin eşiniz değil, yaşadığınız anlaşmazlık olduğunu kavrarsanız daha kolay atlatırsınız meselelerinizi. bunu onunla da paylaşın. ''hayat zaten yeterince yorucu bir de evlilikte yormayalım birbirimizi'' der ve siz de ılımlı yaklaşırsanız zamanla aşarsınız.

benim eşime söylediğim bir laf vardır
''benim seninle geçinmeye gönlüm var,senin de varolduğu sürece tartışmaları uzatmak fayda sağlamaz'' derim hep
iki farklı insan iki farklı düşünce ama bir ortaya yolu bulmak sadece kavgayla olmaz ki
anlaşmazlık anında iki kişinin de sinirleri gergin olur,sinirler yatışınca
bir de bu yönden bak,benim gözümle bak olaya diye izah ederseniz bir daha aynı durumda kaldığınızda
eşinizin sizi anlaması daha kolay olacak diye düşünüyorum.

bence yapılması gereken susmak değil . konuşulmalı ancak olayı tırmandırmadan. yaşanan sorunu kişisel boyuta getirmeden. o an sinir olduğunuz şeyin eşiniz değil, yaşadığınız anlaşmazlık olduğunu kavrarsanız daha kolay atlatırsınız meselelerinizi. bunu onunla da paylaşın. ''hayat zaten yeterince yorucu bir de evlilikte yormayalım birbirimizi'' der ve siz de ılımlı yaklaşırsanız zamanla aşarsınız.

haklısın cnm bide bu yönden yaklaşmayı deneyelim bakalım..

her evlilikte oluyor kavga,helede ilk yıllar..ben çook sinirliyim eşim ise fazlasıyla uysal.En son ne zaman oldu kavgamız onu bile hatırlamıyorum(Allah bozmasın).Hiç alttan alan taraf olmadım aksine hep baskındım.Baktı gördü ki eşim benle mi uğraşcak oralı bile olmadı ve böylelikle bende hatalarımı anlamış oldum zamanında.Bırakın kavgayı tartışmamız bile olmuyor.Kavga bi zaman sonra bitirir evliliği böyle düşünüyorum bu yüzden ya sen ya o biriniz susmalısınız.

2 yıldır evliyseniz birbirinizin can damarına basmamayı öğrenmiş olmanız gerekmez miydi?

Atıyorum bardağın yerinin değişmesi sizi sinir eder eşiniz de bunu bilir ve değiştirmez. Bu tarz incelikler yapmak zor olmasa gerek.

5 yıl boyunca birbirini kedi köpek gibi yemiş bir çiftiz biz. Son 1 yıldır tartışmayı öğrendik. Evet biz eşimle kavga etmeyi bile bilmiyormuşuz. Şimdi ağız tadıyla kavgamızı da ediyoruz trip de atıyoruz....

eşimle çok fazla tartışmayız. çünkü o tartışmadan en fazla 10 dk sonra gelip sarılır öper. o yüzden ben tartışma başladığını hissedince susup sadece onu dinliyorum. konuşuyo konuşuyo, susuyo ve 10 dk sonra sarılıyo bu defa ben başlıyorum ama tekrar tartışmaya fırsat vermeyecek şekilde kırıldığım yerleri söylüyorum. ve özür diliyo :)

Hepimizin evliliğinde tartışmalar oluyor,bazen sakin bazen şiddetli tartışmalar...

Önemli olan bu gibi durumlarda birbirinizi incitmekten korkmak.

Çünkü eğer kişiler birbirlerini kırmaktan korkuyorsa tartışmada seviyeli oluyor.

Konu amacından çıkmıyor,bağırış çağırış,kavga kıyamet kopmuyor.

Bizde ilk yılımızda çok tartışma yaşadık,şuanda çok şükür atlattık o dönemi.

Tartışmalarımız şiddetli olmuyor,ikimizde korkuyoruz birbirimizi incitmekten.

Küs kalmıyoruz,en fazla yarım saat sonra barışıyoruz.

İlk adımı atan bazen ben bazende eşim oluyor.Birbirimize kin tutmuyoruz,uzatmıyoruz.

cnm bnm normal bir zamanda konusmayı dene. sinir anı ile konusmak bir yarar sağlamıyor.ozaman insanın ağzından hersey cıkıyor. biz mesela öyle yapıyoruz çok şükür br sorunumuz yok

cnm bnm normal bir zamanda konusmayı dene. sinir anı ile konusmak bir yarar sağlamıyor.ozaman insanın ağzından hersey cıkıyor. biz mesela öyle yapıyoruz çok şükür br sorunumuz yok

normal zamanda konuşurkende olay kavgaya dönüyo bazen iletişim problemi yaşıyorum bazı anlarda

hele bide haklıyken haksız duruma düşüyorum..

mesela bağrıyo bana bağırma diyorum...

susçana bağrıttırmasaydın diyo varmı böle bişi yaa...

Evliliğimizn ilk yılında çok büyük olaylar atlattık...arada aileler vardı ikimizin hiç sorunu yoktu ufak tefek şeyler

harici..

Ama evlendiğimiz ilk aylardan beri çok kavga ediyoruz her seferinde kavgadan sonra pişman oluyoruz ve

küsmüyoruz...

Artık ben kavgadan bıktım çok yıprandım çok kavga etmek bizi nereye götürür bunun önüne nasıl geçebilirim sizce...

Eşerinizle kavga ettizde yaklaşan taraf ilk siz mi oluyorsunuz birde..

nişanlılık donemındede cok kavga edıyomuydunuz ?

Ben 2,5 yıllık evliyim.Eşimle çok şükür pek kavga etmeyiz ayda yılda bir:nazar:

Amaa ettik mi de tam ederiz,zırıl zırıl ağladığımı bilirim,ama çok nadirdir.Böyle durumlarda barışmak için eşim daha geç yanaşır bi de benim çok konuştuğumu söyler:1:

Ben yanaşırım genelde ama o da karşılığını verir hemen öpüşür koklaşır sarılırız bi daha birbirimizi üzmeyelim diye sözler veririz :69:
Aradan 2-3 ay geçer yine bi bağırışırız ama çabuk geçer :57:

Zaten bizde kavga çıkarsa eğer genelde 3.şahıslar yüzünden çıkar...

Allah hepimize ağız tadı huzur versin...

ünlü filozof "toplumlar çatışarak gelişir" demişse de evlilik hayatında fazla tartışma kötü tabi. öfke sel gibi aktı mı insanın kıyılarından çok şey götürüyor malum.
Benim buna bir çarem var; yapar mısın yapmaz mısın sen bileceksin artık orasını. Kocişkomla kavga ederkene baktım iş büyüyecek, aklımdan 1246'yı 15'e bölmeye çalışıyorum. O saydırıyorsa da ben duymuyorum bile.

Back
X