Arkadaşlar çok uzun yazmayacağım. Zaten pek yazmam ama, "olur mu öyle şey", "aa" vs diyerek bir diğerinin öncekinden gaz alarak bişeyler yazdığını gördüm, ben de birşeyler ekleyim dedim.
Bir insan kısırsa
1- çok kıllıdır (doktorun dediği gibi amiyane tabirle hormonlar kıl oluşumuna çok çalışmıştır),
2- az kıllıdır (hormon yok ki, kıl çıksın),
3- normal kıllıdır(hormonal bir dengesizlikten ziyade sperm kalite ve sayısını etkileyen başka bir etken söz konusudur.)
Bir insanın çok kılllılığının kısırlığı tetiklemesi/sebep olması, bizi her çok kıllı olan kısırdır genellemesine götürmez, hormon kıla da sperme de yetebilir. Bir önerme doğru ise tersinin de doğru olması beklenemez. Adam çok kıllı çocuğu olmuyorsa demek ki kılsız olanların çocuğu olmalı :~|
Yani, "ayybenim bilmem kimim de çok kıllı, kısır olacaksa o olurdu" önermesi yanlış olduğu gibi, "bizim kapıcı kılsız, o da kısır" önermesi de yanlıştır.
Kısaca, ters düz kıyaslarla doktoru azledip, deneyler ve istatistiği 3 sayfada çöpe atmanız beni bi miktar şaşırttı. İşin kötüsü de, birçok kadının buradan "kulaktan dolma" veya "internetten alma - ki %çoğu yanlıştır" bilgileri öğrenip, gerçek sanıp, çoğu zaman kararsız kalıp şüphe, evham veya korkularını arttırmaları. Takılın siz bakmayın bana...