çok kırgınım

nar123

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
27 Şubat 2012
107
1
46
İstanbul
eşimle cumartesi günü şiddetli bi kavga yaptık . kavga esnasında eşim o kadar kendini kaybediyor ki ve herşey öyle çabuk gelişiyor ki ben ne olup bittiğini anlayamadan bi bakıyorum iş çığrından çıkmış.

bu anlarda eşim beni o kadar kırıyor ki hem sözleriyle hem de davranışlarıyla. iki gündür de konuşmuyoruz. ve ben ona çok kırgınım. koluma vurdu mosmor oldu kolum etrafı dağıttı off off yazarken bile utanıyorum ya. iki gündür konuşmuyoruz ve ben bu kadar iğrenç hallere düştükten sonra onla konuşacak çok utanıyorum kendimi çok değersiz hissediyorum. normalde mükemmel anlaşıyoruz ama kavga anında nasıl değişiyor of:(

ama şimdi iki gün önce o kadar öfkeden saldıracak yer arayan adam bugün evden çıkarken bana bi şeyler demeye çalışıyor falan. ben cevap vermedim. mesaj atmış ona da cevap yazmadım tabi.

şimdi o kendince barışmak için adım atıyor ben karşılık vermesem ''kinci'' olmuş olacağım. halbuki kin ve nefrette değil kırgınlıktan dolayı onla konuşamam. böyle düşünüyorum ama bana bi laf atsa hemen yelkenleri suya indirmekten de korkuyorum çünkü daha önce böyle çok yaptım.

yani bence tartışma konusunda % 100 haklı olsa bile o an öyle davranmamalı ama:(

şimdi ben eşimi yaptıklarından dolayı pişmanlık yaşamasını sağlayacak, ve benim kindar değil kırgın olduğumu anlatacak ne yapayım ne söyleyeyim:(

eşimle cumartesi günü şiddetli bi kavga yaptık . kavga esnasında eşim o kadar kendini kaybediyor ki ve herşey öyle çabuk gelişiyor ki ben ne olup bittiğini anlayamadan bi bakıyorum iş çığrından çıkmış.

bu anlarda eşim beni o kadar kırıyor ki hem sözleriyle hem de davranışlarıyla. iki gündür de konuşmuyoruz. ve ben ona çok kırgınım. koluma vurdu mosmor oldu kolum etrafı dağıttı off off yazarken bile utanıyorum ya. iki gündür konuşmuyoruz ve ben bu kadar iğrenç hallere düştükten sonra onla konuşacak çok utanıyorum kendimi çok değersiz hissediyorum. normalde mükemmel anlaşıyoruz ama kavga anında nasıl değişiyor of:(

ama şimdi iki gün önce o kadar öfkeden saldıracak yer arayan adam bugün evden çıkarken bana bi şeyler demeye çalışıyor falan. ben cevap vermedim. mesaj atmış ona da cevap yazmadım tabi.

şimdi o kendince barışmak için adım atıyor ben karşılık vermesem ''kinci'' olmuş olacağım. halbuki kin ve nefrette değil kırgınlıktan dolayı onla konuşamam. böyle düşünüyorum ama bana bi laf atsa hemen yelkenleri suya indirmekten de korkuyorum çünkü daha önce böyle çok yaptım.

yani bence tartışma konusunda % 100 haklı olsa bile o an öyle davranmamalı ama:(

şimdi ben eşimi yaptıklarından dolayı pişmanlık yaşamasını sağlayacak, ve benim kindar değil kırgın olduğumu anlatacak ne yapayım ne söyleyeyim:(

Konusmamaya devam edın bence burnunu sürtün,size siddet uygulamıs bu o kadar basit değil.Burnunu surttukten sonra bunun bır daha tekrarlanması halınde ısın rengının değişeceğini,kavga gurultuden asırı derecede yıprandığınızı dıle getırın,tehtıtvarı bır uyarı yani...

Arkadaşlar şiddetin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.

Şayet ben eşimden böyle bir şey görsem, o an anında ben de ona dalardım.

Hemen akabinde doktora gider darp raporu alır, sonrasında da karakola giderdim...

Bir daha yapacagı zaman en azından bir kere olsun düşünürdü...

Arkadaşlar şiddetin hiç bir mantıklı açıklaması olamaz.

Şayet ben eşimden böyle bir şey görsem, o an anında ben de ona dalardım.

Hemen akabinde doktora gider darp raporu alır, sonrasında da karakola giderdim...

Bir daha yapacagı zaman en azından bir kere olsun düşünürdü...

Şiddetin hiç bir mantıklı açıklaması yoktur diye başladığınız cümleye bende dalardım diye devam etmeniz anlam veremediğim şekilde tezat olmuş... Sizde şiddet uyguluyor olursunuz bu durumda öğle değil mi?

Konu sahibine gelince bence de biraz burnunu sürtün bir daha böyle bir şey yaptığında sizi kaybedeceğini hissettirin...

tavrını sürdürmelisin

adam kolunu mosmor etmış sen mı kinci oluyorsun yok artık yaa

haddını bılsın ne demek vurmak

bu kadınlarda artık suçlluk duymasınlar sen mı suçlusun? değilsin kinci dersede desin neden bu kadar umursuyorsun ki?

Şiddetin hiç bir mantıklı açıklaması yoktur diye başladığınız cümleye bende dalardım diye devam etmeniz anlam veremediğim şekilde tezat olmuş... Sizde şiddet uyguluyor olursunuz bu durumda öğle değil mi?

Konu sahibine gelince bence de biraz burnunu sürtün bir daha böyle bir şey yaptığında sizi kaybedeceğini hissettirin...

Tezatlik var evet ama soyle dusundum

o benim canimi yakarken bir kenara sinip beklemezdim karsilik verirdim tutamazdim kendimi hincimi alir ben de onun canini yakardim

kaldi ki kim ki bana vuracak?

sonra da kanuni yollardan isimi hallederdim

ay allah korusun ne diyorum ben yaaa :))

hangi yüzle konuşmaya çalişiyor ki ? bu kadar mı aciz bu adam ? her sinirlendiğinde canını mı yakacak böyle.. öfkesini kontrol edemiyorsa tedavi görecek.. sürekli diken üstünde yaşanmaz ki.. gene sinirlenecek mi gene canımı acıtacak mı diye ömür mü geçer.. sevgi mi kalır bu evlilikte, saygı mı kalır, güven mi kalır... ömrünü paylaştiğin adam hem ruhunda hem bedeninde yara açıyorsa ne diye var ki ? olmasın daha iyi.. bu evliliğin devam etmesi gerekiyorsa sen değil o mücadele edecek.. o kendini düzeltecek.. sen bişey yapamazsın ki..

evet hem kinliyim şuan ve sana çok kırgınım de.... kinlenmen çok normal, canını yakmış adam,, birde bunları unutup yüzüne mi güleceksin

Son düzenleme:
Esinizle tartisma konusunun ne oldugunu bilmedigim icin saglikli bir yorum yapamayacagim.
Ama size vurmasi kabul edilemez. ( Bazen cok cok büyük, kabul edilemeyecek tahrikler oluyor o ayri)
Esinize pismanlik yasatmak, kirildiginizi anlatmak istiyorsaniz, özellikle bir plan kurmaniza yada bir yol izlemenize gerek yok.
Yüreginizi acin yeter.
Ben esimle evlendigim günden beri bunu yaparim.
Bir kirginligim, üzüntüm olursa " gel, dinle, yüregimden gecenleri anlatacagim" derim.
Aynen bize anlattiginiz gibi söyleyin.
Ne kadar kirildiginizdan, sorunlar hallolduktan sonra bile yasadiklariniz yüzünden onunla konusmanin bile size güc geldiginden, sorun ne olursa olsun kontrol kaybedilmeden insan gibi konusarak halletmek istediginizden falan bahsedin.

Son düzenleme:
Tezatlik var evet ama soyle dusundum

o benim canimi yakarken bir kenara sinip beklemezdim karsilik verirdim tutamazdim kendimi hincimi alir ben de onun canini yakardim

kaldi ki kim ki bana vuracak?

sonra da kanuni yollardan isimi hallederdim

ay allah korusun ne diyorum ben yaaa :))

Su son cümlenizi hep söyleyin, cünkü bu hayat öyle bir hayat ki bir tokati ile insanin altini üstüne cevirir.
Insan olanin basina gelmeyecek is yoktur.

üzücü bir durum.Allah sabır versin,eşinizide ıslah etsin..eşinizin görebileceği yerlere kırık kalp şeklinde kağıtlar bırakın(imkanınız varsa bilgisayarınızdan kırmızı fon kağıdı kullanarak çıkarabilirsiniz) üzerine kavganın haklı tarafının kimolup olmamasının önemli olmadığını,vurduğu için sizi çok kırdığını,bu durumu hazmedemediğinizi, ilişkinizin gidişatını düşünmeniz gerektiğini,sizin gözünüzdeki onun korumacı kahramanlığının kaybolmak üzere olduğunu yazın..hem konuşmamış olursunuz hemde kırgınlığınızı bildirmiş olursunuz,böylece belki yaptığı hatanın farkına varır..aklımada başka birşey gelmiyor..

bence uzun konuşmaya girme.
hem anlamaz. hem konu dağılırişe yaramaz.
onun kendisinin düşünmesini sağla.barışmak için bişeyler yapacak nasıl olsa,

o zaman sadece , neden vurdun bana diye sor. insan sevdiği şeye zarar verir mi diyebilirsin
eveleyip gevelese de aklında bu soru ve kendine verdiği cevap kalsın.

uzatırsan asıl konudan uzaklaşır kafası. savunmaya geçer.
insanlar yerigelir tartışır da barışır da, vurmak ne demek yahu.

Kolunuzun mosmor oluşunun fotosunu çekin..Birde içinizden gelerek, ağır olmayan kırgın olduğunuzu anlatan bir mail atın.

Morluğun gideceğini fakat içinizdeki bu kırgınlığı nasıl azaltacağınızı bilmediğinizi söyleyin..
...

Kavga sırasında çığrından çıkıyor dediniz ya, siz üstüne mi gidiyorsunuz ? O sırada ne yapıyorsunuz ? Kaç senelik evlisiniz ?

Son düzenleme:
Bence esinize mektup yazin ya da mail atin, icinizden gecenleri onu elestirmeden ama sadece ne kadar incindiginizi belirterek yazin derim ben.

Siddet olayi kesinlikle kabul edilemez fakat esinizle normalde iyi anlasiyorken, kavga sirasinda böyle belirtiler göstermesi onun psikolojik yardima ihtiyaci oldugunu gösterir. Gitmeyecektir diye tahmin ediyorum ama SIZ en azindan , ya o hep böyle aslinda kötü niyetli degildir benim kocam mantigi ile sakin olaya yaklasmayin.

Hatasini anlayana kadar da ilgi göstermeyin yelkenleri suya indirmeyin. Ona ne kadar kirildiginizi belli etmek zorundasiniz sonra da yaptiginin YANLISLIGINI

çok basit belki ama herşeyin başlangıcı bu; onunla konuş.
senin rahatsız eden şeyleri ona yavaş yavaş, kızgınlıkla ve sinirle değil, yaralanmış biri gibi anlat.

oturup konuşun konuşmamak fayda değil ama kendinden emin bi şekilde..bi daha böyle bişey olursa affetmeyeceğinizi söyleyin..sonrasında da hemen yelkenleri suya indirmeyin soğuk davranın neden böylesin derse kırgınlığım geçmedi diyin belki anlar ama zor

Genellikle böyle bir erkek pişman olur,özür diler ve kadın olayı kapatır.Kapatmak ister,unutmak ister.
Halbuki,sakinleşince olayı ele almak,erkeğe davranışını göstermek gerekir.
Onlar bunları konuşmak istemezler.
Yaptım,pişmanım,affet,konu kapansın,unutalım...
Hayır unutmayalım,bir de benden dinle bakalım,yüzleş kendinle ve yaptığınla.
Sinirlendiğinde böyle davranıyorsun,üzülüyorum,inciniyorum,affetmem zaman alıyor,aklımdan çıkmıyor,ilişkimiz zarar görüyor vs...

Anladığım kadarıyla eşininin öfke kontrol problemi var. Yazdıklarınız bu kavgaların ve belkide şiddetin ılk olmadığını düşündürüyor. Yani konuşma, mail, notlarla çözülmesi zor. Bazı erkekler normalde melek gibidir ama öfkelenince gözleri döner ve etrafındakilere zarar verirle. Sonra pişman olurlar ama ne fayda. Durumunuzu iyi tespit edin bence.

Back
X