• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok kırgınım...

Bana çok uzak bir konu olduğu için yorum yapmak istemem ama, yinede altın akçe sorun olmamalı diye düşünüyorum.

Sorun değil ki zaten , hiç sorun olmadı sadece bileğime olmadı :KK43: bunun için bu sözler sarfedilmemeliydi , benim ona gösterdiğim saygıyı ona bana vermedi...

İnşallah anlar yoksa beni her kırdığında kendimi toparlayamıyorum , evlilikten korkuyorum :KK61:
Safım ben ya kalkıpta ne düşünürsün dimi onu , herkes gramını hesap eder ben nişanlımı düşünürüm, ama kötü gelin yine ben olurum böyle işte. Kayınvalidem çok iyidir aramızda en küçük bir tartşma dahi olmadı , bana bunu nasıl yakıştırdı anlayamıyorum hala :KK43:

Evet bu duruma düşenler hep kötü oluyor neden cünkü sen herşeyi düşünüyorsun kıymetin var mı yok.. Demek ki kayınvaliden de çok iyi biri değilmiş..

ayrıca herkes gidip kayınvalidesiyle seçiyor diye bişey yok.biz de nişanda bir kolye,bir kelepçe,bir de 22 ayar 1 tane bilezik aldık ve gelinime sormadım.beğenmezse düğünden sonra gider,hepsini değiştirir.ama kılık kıyafet ve bohça alışverişinde tamamen onun zevkine göre oldu.bunları kullanacak sonuçta .takı ise yatırım amaçlı olduğu için,sorulması gerektiğini düşünmüyorum.

Uffffff okurken içim şişti vallahi
Bu ne ya alt tarafı bi bilezik yani ne var bu kadar abartmaya yok Simli olsun bilmem ne
Her gün takacak misin sanki
Bu bilezikle havalanarak gezenler kadar görgüsuzu yok ya benim gözümde
Hayatında hiç bilezik görmemis gibiler

Ben bilezikle gezmiyorum , düğünümde takıldığında kolumdan çıkıp gitmesin istiyorum,
İnsanlar bir hediye alırken değiştirme kartını da koyar, sırf yapmak için yapılmaz yada sizinde yapmış olduğunuz gibi rencide edilmez.

Buraya konu açarken bile utanıyorum aslında. Anlatmasam da kendimi kötü hissediyorum, anlatsam da...

2 ay oldu nişanlanalı , nişandan sonra ki 1ay hep kavgalı geçti şu 1aydırda güzel gidiyor sanıyordum ki yine sorunumuz çıktı, bir kaç kere konu açmışlığım kavglarımızla ilgili.
Şimdi ki sorun şu ki; nişanlım bana kurbanda koç getireceğini ama takı yapamayacağını parasının olmadığını söyledi . Bende biliyorum yeni nişan yaptık, iş değişikliği nedeniyle şehir dışında, tabi ki de hoş gördüm sonuçta maddi manevi birbirimizin yanında olucaz, aileme bile söylediğimde ne gerek var yapmasın etmesin dediler. Bende nişanlıma dedim ki bizim koçtan önce birikime ihtiyacımız var, sen en iyisi aynı paraya altın yap kenarda dursun lazım olur dedim, adetler dedi boşver adet kimin umurunda dedim. Kayınvalideme parayı vermiş o da pazartesi bileziği yaptırıp dün bize gelmiş teslim etmiş, sağolsun ölçümü bildiği için ona göre yapmış ama kelepçe bilezik yaptırmış eve geldim takarken nerdeyse kırılacaktı kalıbı ufaktı yamularak girdi ve beyaz altın ile karışıktı. Nişanlıma; aşkım bileğime zorla girdi ve beyaz altınla karışık gidelim aynı fiyatla başka bişeyle değiştirelim ileride yarı yarıya zarar ederiz dedim. O da bana cevabı şu ; PEKİ , peki nasıl bir cevap aşk dedim tamam ben seni düşünmem dedim. Telefonu açtım birden azarlamaya başladı diğer bileziktede aynısını yaptın sen , senin istediğin bilezik olmadı diye böyle yapıosun hiç bişey beğenmiosun dedi. Sanki ben para gözüm , benim gözüm yükseklerde ,olmadı diye yalan söylüyorum:KK61: Nişanda bilezik için kayınvalidemle anlaştık gidelim yaptıralım diye , kayınvalidem dayanamayıp yaptırıp anneme vermişti, benim yaptırdığım anneanemin yaptırdığı aynı model simli simliydi dedim ki anne gidelim değiştirelim set gibi olsun hepsi 22ölçü de çok byük demiştim o yani, herkes gidiyor kayınvalidesi ile seçio gramı şöyle olcak şu kadar bilezik istiyoz diye dayatıp acımasızca istiyorlar ben ne öle bişi yaptım ne istedim ben takıcaksam eğer bileğime göre gönlüme göre istedim o kadar ama nişanlım beni kötü gelin art niyet düşünceli ilan etti:KK61: durumu güzelce izah ettiğim halde bana; beni salak yerine koyma dedi:KK61: Benim hakkımda böyle düşündüğü için arayıp hıçkırıklara boğularak sen nasıl insansın dedim o da bana ağla ağla içini rahatlatırsın dedi , o kadar kırgınım ki 2senedir emek verdiğim insan beni yerin dibine soktu , emeklerim boşunaymış gibi hissediyorum , bunları düşünmekten kendimi alakoyamıyorum, benim içim dışım bir ben hiçbir zaman lafı dolandırmam en başından beri hep öyle davrandım ona. Kayınvalidemi de aradım; anne değiştirmeyelim kalsın dedim, xxx(nişanlım) bana on tane laf söyledi altında art niyet aradı küçük geldi diyince yemin ettim değiştirmem dedim. Daha çok şey var da ... Çok uzun oldu.
Sizce bayanlar bunda kötü ne var ki ???

Yorum yapan herkese teşekkürler.
nisanlin dana altinda buzagi arayan biri mi? biraz da takti mi takan cins.. suc bastirmasina izin verme.. hem kimseye kendini ispatlamak zorunda dglsin, hele ki hakliyken

Onun sizin baktığınız gibi bakması bence biraz zor. Maalesef ki altın/para işin içine girdiğinde benim gördüğüm, olay her zaman maddiyata kayıyor, isteseniz de istemeseniz de. Keşke koça tamam deseydiniz. Sizin adınıza bir kurban kesilmiş olurdu. Manevi olarak anlamlı olurdu, sizin için önemli değilmiş gerçi de ben öyle düşünürdüm diyeyim.
Yani siz başta manevi değeri olan bir hediyeyi maddiyata dönüştürmüşsünüz (orada önemli olan sizin adınıza kurban kesilmesidir altın getirme olayının bunun yanında bir öneminin olmaması gerekirdi) bir de üstüne değiştirilmesini istemişsiniz. Baştan hatalı davranmışsınız bence yoksa olay zannetmiyorum ki sadece ölçüsü uymadığı için değiştirmek istemenizle alakalı olsun.

Keske hic soylemeden gidip kendiniz değiştirseydiniz. Zevkine gore bisey alsaydib ustune para verirdin gerekirse. Bazen erkekler bizim gibi düşünmüyor. Bide onların komsusu aglamis falanndiye bahsettiniz ya çevresinde boyle insanlar olunca oda gaflete kapilmistir bian .

Düşünmüş almışlar hiç birşey yapamayız diyip kenarada cekilebilirlerdi. Nişan sonrası zaten stresli bir dönem. Siz o Takıları takip gezmek istiyorsanız birsey diyemem ama takı güvence diye durur öyle ayaklı kuyumcu dükkanı gibi hepsini takıp gezmek hoş değil zaten.
Nişanlınız anladigim kadarıyla stresli bi dönemde üstüne gidiyorsunuz gibi anlamış olabilir sıkıntı yapmayın ne olacak bi bilezik küçük olsa. Ben 1 buçuk aylık evliyim düğünde takılan takilarin hiç birini takmadim daha sonra onlar yatırım benim gözümde. Sadece setim ve annemlerin yaptığı kelepçe bilezigim var kullandığım onları da ben seçtim ikisi de beyaz altın. Geri kalan umrumda değil

biz bedava gelin olmuşuz yaaa:-)
şu hale bak hem kurban koçu hem hediye
bence hiçbişey dememeliydin
adamın streli zamanında fazla dırdır geldi bana söylediklerin...

Biraksaydiniz da bi Koç getirselerdi, kesseydiniz, kazanin belanin, huzursuzlugun önüne gecseydi sanki ne olurdu ki? Dunya malı dünyada kalır.
Nisanliniz haklı. Birakin da o istedigini getirsin. Neden karisip kendinizi küçük dusuruyorsunuz ki?
Bana göre altin istemek kendini küçük dusurmektir.
Cok yanlış yapmissiniz. Bence telafi etmeye çalışın.

Ben bilezikle gezmiyorum , düğünümde takıldığında kolumdan çıkıp gitmesin istiyorum,
İnsanlar bir hediye alırken değiştirme kartını da koyar, sırf yapmak için yapılmaz yada sizinde yapmış olduğunuz gibi rencide edilmez.
Kuyumcular değiştirme kartı veriyorlar mı ben hiç duymadım da ,bilezik size küçük gelmiş,değiştirmek yerine aslında biraz genişletilebilirdi böylelikle sorun ortadan kalkardı.:KK54:

Tavriniz bana da yanlış geldi ne demek beyaz altın var iiçinde falan yanlış ve kurulmaması gereken bir cümle niye değiştirecekmiş onu anlamıyorum hediye bu sonuçta hani nisandaki bilezikleri secersiniz alırsınız ama dediğim gibi bu sadece bir hediye gönlünden kopan o demek ki üstelemeniz yersiz olmuş

Bu kadar ince düşünmeyin alın hediyeyi takın gitsin.zarar niye edeceksin illa ileride bozdurman mi lazım. Ziynetin onlar senin.dinimizce bile guvencen.Biz bu hataları yaptık siz yapmayın.

Ne düğün yapacak paramız var ne de ev alacak paramız, çok ince düşündüm , düşünmemeliydim . Düşünmem zaten, ne demiş yunus emre '' Sen doğru ol da, varsın seni eğri sansın.Lakin sakın unutma; Sen kendini birşey sanmadığın sürece doğru insansın..."

Hala aynı şeyi söylüyorsunuz hediye alınca değişim kartı konur falan filan. O hediyelerle bu hediye bir değil. Ben de eşime aldığı takı için beyaz altın karıştırılmış buna, şöyle olsaydı böyle olsaydı değiştirelim desem o da kızar eminim. Ki ben zaten anlamam beyaz altın mı mor altın mı karıştırılmış. Altına çok düşkün değilse bir genç kızın anlayacağı şeyler değil bunlar bence. Annenizin konuşmaları gibi geldi bana açıkçası.

Eşimin evlenme teklifi ederken aldığı tektaş parmağıma büyük geliyordu, hala büyük geliyor. Bilmez bile bol olduğunu, hiç söylemedim. Diğer yüzüğün altına sıkıştırarak kullanıyorum. Böyle ufak şeyleri çok büyütmeyin, nişanlınıza yansıtmayın.

Hala aynı şeyi söylüyorsunuz hediye alınca değişim kartı konur falan filan. O hediyelerle bu hediye bir değil. Ben de eşime aldığı takı için beyaz altın karıştırılmış buna, şöyle olsaydı böyle olsaydı değiştirelim desem o da kızar eminim. Ki ben zaten anlamam beyaz altın mı mor altın mı karıştırılmış. Altına çok düşkün değilse bir genç kızın anlayacağı şeyler değil bunlar bence. Annenizin konuşmaları gibi geldi bana açıkçası.

Eşimin evlenme teklifi ederken aldığı tektaş parmağıma büyük geliyordu, hala büyük geliyor. Bilmez bile bol olduğunu, hiç söylemedim. Diğer yüzüğün altına sıkıştırarak kullanıyorum. Böyle ufak şeyleri çok büyütmeyin, nişanlınıza yansıtmayın.

Ne düğün parası ne de ev paramız var bizim , bu yatırımımız olucaktı , kendi demişti simli olmasın ucuza bozdurmayalım diye araştırdık düşmüyormuş kendisi böyle derken ben beyaz altınla karışık zarar ederiz diyince art niyetli mi olmalıyım?
Yada bana bu sözleri mi sarfetmeliydi ? beni salak yerine koyuyon demek ne demektir , bu kelimeden yola çıkarak diyorsa bu benim için iftiradır bunu ona da dedim, yanlış düşünüosun iftira atıosun diye ...
Nişanda bile bana aşkım yüzükleri ben alıcam dedi hayır dedim benimde katkım olucak , aşkım şunu yapıcam dedi hayır dedim bende çalışıyorum hem maddi hem manevi destek çıktım hiç gocunmadan seve seve ama bunu hakettiğii düşünmüyorum...

Amacınız birikim yapmaksa bileziğin kolunuza girip girmemesini niye dert ediyosunuz anlamadım.

Düğünde takıcak olan benim , bayramda da ialesi görmek isteyecek , benim koluma takacağım şeyin ölçüsünü ayarlamak suç mu ? yoksa bu sözleri haketmek miydi?

Ben sizin paragoz oldugunuzu dusunmuyorum. Nisanliniz annesinin zevkini begenmediginiz icin alinmis olabilir. Bu ikinci kez olmus cunku. Yuz yuze konusun bence.

O aslında annesinin öyle bilezik yaptırdığına sinir oldu , ve annesine konuşamadığı için bana ileri geri konuştu biliyorum ben onu, ama yaptığı çok büyük terbiyesizlikti. Dün akşam ağlama krizine girince bizimkiler duydu zaten , annem oturdu o da ağladı bunu duyunca. Yüz yüze çok zor artık içimin yangını geçmeden görüşmüycem.:KK43:

Back
X