• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

cok kırgınim :(

Zaten eşimi zorlamıyorum bu konuda hiç zorlamadım benim kırgınlığım aileme
Niye kiriliyorsun be canim,diyorum ya herkes bir olmaz,demek ki senden hoslanmiyorlar.sen de mesafeni bilir ona gore davranirsin.belki sohbetini sevmiyorlardir,belki karakterini. Hersey olabilir.sen de sevme seni sevmeyeni. Universite konusunda senle ayni fikirde degilim,kendi cabasiyla baska sehre gidip okuyan pek cok arkadasim var.okumak icin aileden icazet alinmaz kanaatindeyim.sen istesen gider okurdun,70 yasinda olmadigina gore devir o kadar degismemistir sanirim degil mi?

Niye kiriliyorsun be canim,diyorum ya herkes bir olmaz,demek ki senden hoslanmiyorlar.sen de mesafeni bilir ona gore davranirsin.belki sohbetini sevmiyorlardir,belki karakterini. Hersey olabilir.sen de sevme seni sevmeyeni. Universite konusunda senle ayni fikirde degilim,kendi cabasiyla baska sehre gidip okuyan pek cok arkadasim var.okumak icin aileden icazet alinmaz kanaatindeyim.sen istesen gider okurdun,70 yasinda olmadigina gore devir o kadar degismemistir sanirim degil mi?
Ailem tek kuruş katkıda bulunmayacaklari ni belirttiler bende korktum açıkçası ilk kez kasabamdan çıkacaktım ne bileyim

Tamam haklısınız da ailenin evlatlarından birine ''sen safsın gitme'' deyip diğerini liseden itibaren göndermesi açıkça ayrımcılık değil mi ? Ben göndermesinler 2.yi de demiyorum ama bu kadının da hakkı yenmemiş mi şimdi ? Tabiki de zorlasa belki olabilirdi ama herkesin aile yapısı farklı,belki ailesinde birileri çok baskındır bilemiyorum,o yaşlarda herkes cesaret edemeyebilir.

Tamam haklısınız da ailenin evlatlarından birine ''sen safsın gitme'' deyip diğerini liseden itibaren göndermesi açıkça ayrımcılık değil mi ? Ben göndermesinler 2.yi de demiyorum ama bu kadının da hakkı yenmemiş mi şimdi ? Tabiki de zorlasa belki olabilirdi ama herkesin aile yapısı farklı,belki ailesinde birileri çok baskındır bilemiyorum,o yaşlarda herkes cesaret edemeyebilir.
Hakki yenmemis demedim ki. İnsan biraz da kaderini kendi cizer ya ben onu kastettim. İsteseydi yapabilirdi,en azindan deneyebilirdi okul konusunu. Diger ayrimcilik konularinda da yapilacak sey belli.seni istemeyeni sen de istemeyeceksin.

Ailem tek kuruş katkıda bulunmayacaklari ni belirttiler bende korktum açıkçası ilk kez kasabamdan çıkacaktım ne bileyim
Ben bu tür ailelerin, çoğunlukla ilk çocuklarına karşı bu tür hatalar yapıp, sonradan da düzeltemediklerini düşünüyorum,yani ilk çocuk acemilikleri oluyor; en azından benim için öyleydi!Sonradan da bu haksızlığı yada acemiliği savunacak sözleri olmayınca devir değişti....Ama bizlerde değişiyoruz işte.....Size ailenizin yaptığının telafisi yok ama şahsen ben asiydim,kendimde de buluyorum hatalar,varsın bu da böyle olsun her şey mükemmel olamaz ya....Eşiniz ve çocuklarınızla mutluysanız varsın diyeti de bu olsun, boşverin ve affedin!

Bulunmasinlar. Kyk var,orada kalirdin,part time isbulurdun gene okurdun yani.

Bunu yapan bir sürü insan tanıyorum ancak ailesinin okumaya karşı olan tavrının yanı sıra başka konularda da kendisine haksızlık yapıldıgını gördügü için iletişimi de kesebilecek karakterde insanlar.

Konu sahibi açıkça ailesi tarafından değer görmüyor ve bu durum onu üzse de hala onlara karşı ılımlı bir bakış açısı var bence.
Kendi isteklerini, kendi mutlulugunu ön plana koyamıyor maalesef. Dediginiz gibi bir yerden başlamak lazım...

Konu sahibi, ailenizi ne arayın ne de sorun bence. Aranızda zaten yeterince mesafe var fakat beklentilere kapılmak yerine bu mesafeyi belirleyen taraf artık siz olun.
Eşinizle öyle bir aile için tartışmanıza degmez ancak bugun ona güveniyor olsanız da sizi yalnız görüp başka türlü davranabilir. Bu yüzden herkese karşı net, kararlı ve gözü kara oldugunuzu gösterin.
Eğer hala okumak istiyorsanız bunun yaşı vs yok. İçinizde kalan şeyler için hayıflanmak yerine hayallerinizi gerçekleştirmek için ugraşın.

stepadeğilost: 48839407 .!.:
Bunu yapan bir sürü insan tanıyorum ancak ailesinin okumaya karşı olan tavrının yanı sıra başka konularda da kendisine haksızlık yapıldıgını gördügü için iletişimi de kesebilecek karakterde insanlar.

Konu sahibi açıkça ailesi tarafından değer görmüyor ve bu durum onu üzse de hala onlara karşı ılımlı bir bakış açısı var bence.
Kendi isteklerini, kendi mutlulugunu ön plana koyamıyor maalesef. Dediginiz gibi bir yerden başlamak lazım...

Konu sahibi, ailenizi ne arayın ne de sorun bence. Aranızda zaten yeterince mesafe var fakat beklentilere kapılmak yerine bu mesafeyi belirleyen taraf artık siz olun.
Eşinizle öyle bir aile için tartışmanıza degmez ancak bugun ona güveniyor olsanız da sizi yalnız görüp başka türlü davranabilir. Bu yüzden herkese karşı net, kararlı ve gözü kara oldugunuzu gösterin.
Eğer hala okumak istiyorsanız bunun yaşı vs yok. İçinizde kalan şeyler için hayıflanmak yerine hayallerinizi gerçekleştirmek için ugraşın.
Hayıflanmak değilde bir an çok doldum yazıp rahatlamak istedim birde bazen öyle şeyler yaşanıyor ki dün yüzüne tükürdüğünüz insanın bugün yüzüne bakmak zorunda kalıyorsunuz
O yüzden hiç kimseyle ipleri koparmaya kalkışmıyorum
Hele ki aile söz konusu olunca daha zor zaten hali hazırda 2 3 aydır gitmiyordum artık eskisi gibi fazla arayıp sormuyorum da dedim ya kırıldım bir an doldum

O kadar yazının içinde oraya mi takıldınız kv yazdım klavye otomatik olduğu için iç şeklinde çıkmış vallahi bazı üyeler sırf yorum yapayım diye yazıyorlar
Pardon da yanlış bişi mi dedim ?? ne var yani bunda iki sefer yazılınca ne olduğunu merak ettim..

Sizin konunuza iyi niyetle yorum yapanda kabahat..

Ablamla aramızda 5 yaş hatta 4.5 var,ama onun okumasına izin vermemişler,ben sormadım bile bizdede aynı açıklama var devir değişti... Bu konuları aşin gelmiş geçmiş artık. Ailenize gelince evlat ayıran ailelere çok kızıyorum. Ben anneme gitsem annem gezmeye gitse bende çok kırılırım bu konuda çok haklısınız.

Ablamla aramızda 5 yaş hatta 4.5 var,ama onun okumasına izin vermemişler,ben sormadım bile bizdede aynı açıklama var devir değişti... Bu konuları aşin gelmiş geçmiş artık. Ailenize gelince evlat ayıranoilelere çok kızıyorum. Ben anneme gitsem annem gezmeye gitse bende çok kırılırım bu konuda çok haklısınız.
Okuma konusunda ki kırgınlığım geçti bile yada üstünü kapattım bilmiyorum ama açıkça bir ayrımcılık ve yok sayma var
Eşim 1500 tl maaş alıyor ailesi hicbir şekilde birşey yapmadılar yani birikim yapma veya birine güvenerek birşeyler yapma şansımız hiç olmadı
Babam erkek kardeşime evini ayırırken 2000 tl ye yakın para verdi yaklaşık 6aylık erzagini aldı ve ev alırken çıkardı 5000 tl de verdi aynı şekilde diğer erkek kardeşime yaptı bu tür şeyler
Bizede 2.el eşya vs aldi Allah razı olsun hic yapmayadabilirdi eşime 1000tl verdi parça parça ama eşim bir kısmını ödeyemedi hayat şartları istemediler eşimden ama bana 2yıl öncesine kadar hep bunu başıma kalkarak söylediler
Eşim ev alamadı birikim yapamıyor diye bana eşimi eleştirip durdular eşime de bu konuda laf soktular
Ben bunlara üzülüyorum

Son düzenleme:
geberik ilk çocuk musun ? merak ettim bende ilk çocuğum ve genellikle bir çok şeyin ceremesi çeken biz oluyoruz. Sana yapmadık ona yapalım oluyor . bize yapmadıklarını bizimle telafi etmek yerine kardeşlerimizin üstüne 2 titreyerek yapıyorlar bu daha çok kırıyor .

geberik ilk çocuk musun ? merak etvm bende ilk çocuğum ve genellikle bir çok şeyin ceremesi çeken biz oluyoruz. Sana yapmadık ona yapalım oluyor . bize yapmadıklarını bizimle telafi etmek yerine kardeşlerimizin üstüne 2 titreyerek yapıyorlar bu daha çok kırıyor .
İlk çocuğum annem beni kucağına aldığında 16 yaşındaymış çok zor büyütmüş çok ağlarmışım vs
Kızkardeşim benden 18 yıl sonra oldu erkek kardeşlerim le ise 2 ve 3 yaş var aramızda

İlk çocuğum annem beni kucağına aldığında 16 yaşındaymış çok zor büyütmüş çok ağlarmışım vs
Kızkardeşim benden 18 yıl sonra oldu erkek kardeşlerim le ise 2 ve 3 yaş var aramızda

belki inanmazsın ama az buçukta olsa ( kesinlikle tam anlmıyla değil ) ama anlıyorum seni ...

Sabır edince inanıyorum ki en büyük mükafatı alacaksın sadece sabır et

Bir meslek edindiniz mi, çalışıyor musunuz?
Yoksa da bir meslek edinin çalışın, eşiniz destekse okuyun.
Bir gün Allah korusun bir sıkıntı yaşarsanız ailenize de muhtaç olmayın.

Selam kızlar 8 yıllık evliyim ailemle aynı şehirde olmamıza rağmen ailem evime çok çok nadir gelir ve arayıp sorarlar eşim de ailen bizi hesaba katmıyor bende gitmeyeceğim artık demeye başladı ki haklı son 4 yıldır iyice uzaklaştılar ben bile soğudum düşünün
Çok hasta olduğum zamanlar da annemi veya kızkardeşi mi çağırıp yardım dahi isteyemiyorum ki biliyorum gelmeyecekler ama gelinlerimizin herşeyleri ne koşarlar
Tamam büyüttüler ilgilendiler ama hep eksik bırakıldım bunu hep hissettim beni listeye bile zor gönderen dışarı çıkarmayan telefon almayan herseyde hevesimi kıran 16 17 yaşından itibaren hergun olmasa sürekli evlenmemi isteyen üniversiteye sen salaksın kandırırlar seni diye göndermeyen evin isleri ne çocukların bakımına koşturan hep başkalarıyla kıyaslayan bir pop şarkıcıyı dinleyip albüm ünü alıyorum diye laf çarpan bir aileye sahiptim
Ama ne kız kardeşlerime nede erkek kardeşlerime bana yapıldığı gibi baskılar yapılmadı kızkardeşim istediği gibi giyinip gezip tozabiliyor istediği üniversiteye gidebildi sıkıldım dedi bıraktı şimdi yeniden girecek olsun diyorlar sen nasıl istersen diyorlar
Gelinimiz hasta olduğu zaman gidip geçmiş olsun derler çocuğuna bakarlar diğer gelinimize de aynı ama bana yok

Ben evlenirken ailem birşey istemedi ben evin içine oturmam dedim Babam olmaz öyle madem oğlunu aldın adamı zora koşmayacaksın dedi
Eşya istenmediği için de hiçbirşey alınmadı sonuç olarak
Ama erkek kardeşlerime daha gelin evi istemeden alındı neymiş oğlanların boynu eğilmeyecek miş

Neyse uzun oldu ama
Son 5 yıldır beni sadece isleri düşünce arıyorlar
Dün olduğu gibi
Babam dün kızım nenen seni çok özlemiş yarın gel oturalim dedi
Tamam dedim çok sevindim hatta aramasına ama sabah bir geldim ne Babam ne annem evde yok
Babam dışarı çıkmış annem de oturması varmış oraya gitmiş
Bende babaannemi bekliyorum anlayacağınız
Oğlumu da dün çok ağladığı için ilk kez kvdemde bırakmıştım sözde annemle sohbet edip ailemle vakit geçirecek sonrada kvdemden çocuğu alıp eve geçecektim
Çok kırıldım ve üzüldüm
Şimdi bir şey desem ailem işte hicmi hatrimız yok falan diyecekler
Eşime ailemi savunmaktan yoruldum
Durumuna cok uzuldum. Bence yuzlesmen lazim. Benzer bir durumu ben yasadim ailemle ilgili. Esime kardeslerime kimseye anlatamadim anne babam hakkında kotu dusunmesinler diye. Hep içime attim psikolojim bozuldu,kabus falan gormeye başladım. En sonunda patladim konustum anne babamla. Dusuncelerimi duygularimi kendimi nasil hissettigimi soyledim yuzlerine karsi. Bazi yanlış anlasmazliklar iletisim eksikligi falan oldugu ortaya cikti. En azindan büyük olcude rahatladim. Icinize atarak kendinize edersiniz. Birgun ayarlayin anne baba sizinle cok onemli bir konuda konuşmak istiyorum deyin. Tek tek anlatin. Onlar da bilsin ne durumda oldugunuzu. Evladisiniz silip atacak degil ler. Farkina varirlar belki bazi seylerin

ne kadar ayıp ya aileler neden çocuk ayırır ki...

haklısınız ama kendi ailenize odaklanın artık beklentinizi düşük tutun o zamannüzülmezsiniz

kendinizi kıyaslamayın kardeşlerinizle boşverin.

Back
X