Çok kırıcı alaycı insanlar burada.

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Rahmetli babamda el öptürürdü anneme ne kızardım varya.
Harçlığım nerde diyonmu enişteye :olamaz:

Bana zırnık koklatmıyor :KK67:
ben elını opmuyorum da esımden 3 ay buyugum o benım elımı opsun hanıyım hanımıyım el opulecekse benımkı opulsun alla alla :D ama harclıgımı alırım zaten karın tokluguna ev ıslerı yapıyorum :D esım benım kadar evde yorulmuyor sonucta bayramda sevınmek benımde hakkım dıyorum :D kızımıza harclık verırken bana da verıyor :D

ben elını opmuyorum da esımden 3 ay buyugum o benım elımı opsun hanıyım hanımıyım el opulecekse benımkı opulsun alla alla :KK70: ama harclıgımı alırım zaten karın tokluguna ev ıslerı yapıyorum :KK70: esım benım kadar evde yorulmuyor sonucta bayramda sevınmek benımde hakkım dıyorum :KK70: kızımıza harclık verırken bana da verıyor :KK70:

Evin büyüğü sensin tabi öpecek o eli,öpmezse yandı :KK70: :KK70:bizimkide aylık hesabıma para yatırıyor dibine kadar sömürüyorum keyifle :olamaz::KK70::KK70:

Ben veriyorum afhadhad ciddiyim :KK70:

Minnoşum benimmm :KK5::KK53:

Size başı kapalı Arabistan'a gitsin dediniz demedim. Bu tür ayrımcı çıkışların bir sonraki aşaması budur dedim. Sorunu kökten halletmek gerekir ki o noktalara gitmesin, zira herkes kendi penceresinden ayrıştırır dedim.

Cumhuriyet kadını söylemi hala sizin örnek verdiğiniz konuda boş geliyor. Madem tek tek şıkları yazdınız, inceleyelim birlikte :)

... Düşüncelere,fikirlere,inançlara,ve özgürlüklere olduğu gibi.

BU kısmı ele alalım mesela. Fikir ve inançlar ne kadar saçma olursa olsun, bir cumhuriyet kadını kişilerin fikir ve inançları kendi fikir ve inançlarına uymuyor diye kişileri yaftalama, aşağılama, ayrıştırma, öteleme haline girmemeli.

7)Yenilikçidir. Zamanın ötesinde yaşamayı bilir.

BU kısım hakkında da konuşalım. Zamanın ötesinde yaşamak, modern çağın dayattığı yenilikleri sadece kendi kabul ettiği ölçüde benimsemesi değil, tüm fikirleri ne kadar bağnaz olursa olsun "beni ilgilendirmez kendi görüşü" diyerek kabullenme gelişimini göstermesidir.

9)Değişime ve gelişime açıktır.Yobaz değildir.

Yobazlık nedir mesela sizce? Bizim toplumumuzda maalesef ki az önce bahsettiğim belli bir kitleye göre kavramların içini boşaltma mevzusu burada açığa çıkıyor. Yobazlığı nedense sadece "modern" kabul edilen görüşlere karşı duranlara uygun görüyorlar. Ki alakası bile yok. Yobaz, bir inanca dışarıyla etkileşime kapanacak şekilde kendisini kaptırmış kişidir. Bir cumhuriyet kadını da Yobaz olabilir, bir ateist de, bir muhafazakar da. Iş bu noktada size tepki verdiğim konuya değineyim. Yineliyor ve altını çiziyorum.

"cumhuriyet kadını" yobaz olabilir, cahil olabilir, gelişmemiş olabilir. Bu isminin başına eklediği sıfat ve tanımlama ile değil kendisi ile alakalı bir durumdur. Bu yüzden de kavramların içini boşaltmayın, yerli yersiz kullanmayın. Kişiler kendilerinden sorumludur, kendilerini temsil ederler. Bir inanca, bir etikete, bir ayrıştırmaya gerek duymadan kendilerini ifade etmelidirler zira bu ayrıştımayı önleyecek tek yoldur. Söyleyeceklerim bu kadar.
Ben anlatamıyorum galiba :işsiz: ya da sen sırf daha uzun cevaplar yazabilmek için konuyu uzatıyorsun idrak. Ben kocasının elini öptü diye kimseyi ayrıştırmam. Kaldı ki benim anneannem de dedemin elini geleneğinden ötürü öperdi (dün de rüyamda rahmetli anneannemi buyüzden mi gördüm acaba :işsiz:)

Benim bir insanın fikrine saygı duymam için önce o insanın benim fikrime saygı duyması gerekir. El öpmeyen bizden değildir diye ayrımcılık yapan insanın neyine saygı duyulacak? Bu "kişi" başka konularda da benzer söylemlerde bulunup insanları yermeye, küçümsemeye çalıştı mimli yani anlıyor musun? Kusura bakma ama ben senin kadar sakin olamam böyle bir konuda, humanizm motton ok. onu zaten anlıyorum. Ama fikirlere saygı duymak, tüm yanlış fikirlere tmm ok. sen böylesin diye kabul edip susmak değil, doğru bildiğini paylaşmak,yanlışları düzeltmek için gerekirse tartışmaktır. Hele ki bir fikir insanlara zarar veren bir fikirse onu eleştirmek yobazlık (sabit fikir) değildir. Ne yani şimdi sırf yobaz olmayayım diye, "bu kadının" kadını erkeğin kölesi yapan fikrine değil bak altını çiziyorum DAYATMALARINA mı susacağım? Sırf yobaz olmayacağım diye bir teröristin de fikirlerine saygı duyalım o zaman ne dersin, ya da bizim gibilerin ülkede olmamasını düşünen bu kafayı yemiş kadının fikrine saygı duyup ülkeyi terkedelim?

Yanlış noktalara takılıyosun bence. Hiçbir kavramın içini boşaltmadım,boşaltmam,boşalttırmam. Elmayla armutu birbirinden ayırmak gerek. Daha geniş bir çerçeveden bakmak gerek. Ha niyet de önemli tabi cümlelerin altındaki niyetleri de boş geçmemek gerek.

aslında boyle ınsanları yanı o sıkayet edılen uyeler gıbı kısılerı konusturmamak konusmaya dahıl etmemek gerek
once bende boyle sınırlenıp dayanamayıp cevap verıyordum sonra baktım kı kısının konusmasına o zehır gıbı dusuncelerını sacmasına ben fırsat vermısım dedım

aklımıza su soz gelmelı

cahılle gırme munakasaya ya sınırını zıplatır havaya ya da yazık olur adabına
ve bır sevdıgım soz daha
aptalla tartısırsanız dısardan bakan kısıler ıkı aptalın sohbet ettıgını zanneder

artık aklıma bu gelıyor ve duruyorum :KK70: ılk mesajında suc ıceren bır durum olmadıgı surece ellemıyorum orda gordugum gıbı tırnagımın ucuyla tutup konu dısına atıyorum goz ardı ederek :KK70:

bu arada su yukarda yazdıgım ozlu sozler bana aıt degıl hakaret etmıyorum kımseye :) bob dylan ve ve mevlana demıs yanı elcıye zeval olmaz :KK70: :KK70:

evet aslında çok doğru o tutum ama işte hepimiz insanız. hepimizin belli tahammül sınırları ve hassasiyetleri var. biri bu tip konuşmalarla o hassas noktalara dokununca haliyle yanıtsız kalamıyoruz :)

Ben anlatamıyorum galiba :işsiz: ya da sen sırf daha uzun cevaplar yazabilmek için konuyu uzatıyorsun idrak. Ben kocasının elini öptü diye kimseyi ayrıştırmam. Kaldı ki benim anneannem de dedemin elini geleneğinden ötürü öperdi (dün de rüyamda rahmetli anneannemi buyüzden mi gördüm acaba :işsiz:)

Benim bir insanın fikrine saygı duymam için önce o insanın benim fikrime saygı duyması gerekir. El öpmeyen bizden değildir diye ayrımcılık yapan insanın neyine saygı duyulacak? Bu "kişi" başka konularda da benzer söylemlerde bulunup insanları yermeye, küçümsemeye çalıştı mimli yani anlıyor musun? Kusura bakma ama ben senin kadar sakin olamam böyle bir konuda, humanizm motton ok. onu zaten anlıyorum. Ama fikirlere saygı duymak, tüm yanlış fikirlere tmm ok. sen böylesin diye kabul edip susmak değil, doğru bildiğini paylaşmak,yanlışları düzeltmek için gerekirse tartışmaktır. Hele ki bir fikir insanlara zarar veren bir fikirse onu eleştirmek yobazlık (sabit fikir) değildir. Ne yani şimdi sırf yobaz olmayayım diye, "bu kadının" kadını erkeğin kölesi yapan fikrine değil bak altını çiziyorum DAYATMALARINA mı susacağım? Sırf yobaz olmayacağım diye bir teröristin de fikirlerine saygı duyalım o zaman ne dersin, ya da bizim gibilerin ülkede olmamasını düşünen bu kafayı yemiş kadının fikrine saygı duyup ülkeyi terkedelim?

Yanlış noktalara takılıyosun bence. Hiçbir kavramın içini boşaltmadım,boşaltmam,boşalttırmam. Elmayla armutu birbirinden ayırmak gerek. Daha geniş bir çerçeveden bakmak gerek. Ha niyet de önemli tabi cümlelerin altındaki niyetleri de boş geçmemek gerek.

Al işte Ananeniz bile rüyanıza girmiş, demek ki haksızsınız ajsjsjsj. HI hı tamam cınım hıı tamam öyledir. Yallah Kuala LUMPURA!

Deyip konuyu kapatsam olmaz, çünkü bu durumu eleştiriyorum ahshjs. Uzatmayalım tamam, ben sizi anladım belli noktalarda anlaşıldığımı da düşünüyorum. Genel itibariyle bu tür mevzulara girmem de bugün yazasım geldi. Kimse benim hümanist yanımı sorgulayamaz taam mı.

Gerçekten bir yere Varmaz bu tartışma. Çünkü siz de doğru söylüyorsunuz ben de. Sadece baktığımız yerler farklı. Size Mahsun kırmızıgül'den hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye adlı nadide parçayı armağan ediyorum. Barışak ahsjsjjs.

Al işte Ananeniz bile rüyanıza girmiş, demek ki haksızsınız ajsjsjsj. HI hı tamam cınım hıı tamam öyledir. Yallah Kuala LUMPURA!

Deyip konuyu kapatsam olmaz, çünkü bu durumu eleştiriyorum ahshjs. Uzatmayalım tamam, ben sizi anladım belli noktalarda anlaşıldığımı da düşünüyorum. Genel itibariyle bu tür mevzulara girmem de bugün yazasım geldi. Kimse benim hümanist yanımı sorgulayamaz taam mı.

Gerçekten bir yere Varmaz bu tartışma. Çünkü siz de doğru söylüyorsunuz ben de. Sadece baktığımız yerler farklı. Size Mahsun kırmızıgül'den hepimiz kardeşiz bu kavga ne diye adlı nadide parçayı armağan ediyorum. Barışak ahsjsjjs.
:KK70: :KK70: Valla bana elini öptürüyodu ne bileyim öyle oldu heralde :KK70: :KK70: Fikir ayrılığı iyidir candır :KK66: Ben bu kadar humanist bir insana zaten nasıl küseyim, keşke dünyada herkes senin kadar hümanist olsa :KK66::KK36:

Kız kocasının elini öpüyor diye yallah arabistana diyorsunuz,
O da siz öpmeyi reddettiğiniz için sizi tamamen ergen tavırlarla bozmaya çalışıyor saçmalıyor.

kimin kimden farkı kaldı?

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi idrakcim ben hiçbir zaman yobaz kelimesini kullanmadım , zaten bu kelimeyi anlamı itibariyle dindar insanlar için asla kullanmam , laik yobaz da var muhafazakar yobaz da var , hatta özel hayatımda laik yobazlara çok kavga etmisligim var , bir tanesi sokakta durup dururken yanından geçen iki türbanlı kıza satastigi için yolumdan dönüp tartismistim kadınla , bana tipinden utan demişti düşün yobazligi

Bu ülkede ayrımı kim yaparsa ben onun karşısında dururum , bana yılanın başını küçükken ezeceksin diyene de haddini bildiririm , bu cümle çok kötü anlamlar içeriyor hiç burada tartışmaya gerek yok hepimiz anlıyoruz bunu

Senin kıza uzulmeni anlayabiliyorum ama ben üzülmüyorum , cehalet böyle bir şey değil , insanlara hakaret etmek , tehdit etmek , ayrıştırmak bunların bir cezası olmalı , bu ülke çok çekti bunun gibi düşünenlerden , laik yobaz dan da muhafazakar yobazdan da nefret ediyorum , ve her daim karşılarında duracağım

Idrakyollariiltihabi Idrakyollariiltihabi idrakcim ben hiçbir zaman yobaz kelimesini kullanmadım , zaten bu kelimeyi anlamı itibariyle dindar insanlar için asla kullanmam , laik yobaz da var muhafazakar yobaz da var , hatta özel hayatımda laik yobazlara çok kavga etmisligim var , bir tanesi sokakta durup dururken yanından geçen iki türbanlı kıza satastigi için yolumdan dönüp tartismistim kadınla , bana tipinden utan demişti düşün yobazligi

Bu ülkede ayrımı kim yaparsa ben onun karşısında dururum , bana yılanın başını küçükken ezeceksin diyene de haddini bildiririm , bu cümle çok kötü anlamlar içeriyor hiç burada tartışmaya gerek yok hepimiz anlıyoruz bunu

Senin kıza uzulmeni anlayabiliyorum ama ben üzülmüyorum , cehalet böyle bir şey değil , insanlara hakaret etmek , tehdit etmek , ayrıştırmak bunların bir cezası olmalı , bu ülke çok çekti bunun gibi düşünenlerden , laik yobaz dan da muhafazakar yobazdan da nefret ediyorum , ve her daim karşılarında duracağım

Seviyorum seni güzel kadın :) ben zaten seni ya da sizi hexes göstererek söylemedim o kelamları. Benim dediğim, ağızdan çıkanlar önemlidir aşama aşamadır. Bugün basit görüp sarf ettiğimiz kelamlar bir sonraki aşamada ırkçılığa, yobazlığa dönüşür diyorum. O yüzden kendimizi ve fikrimizi savunurken sıfatlar, ideolojik tabirler, sınıf ayrımına iten kategorileştirme eylemine girmeden savunalım diyorum. Seni aç çok tanıyorum, neye sinirlendiğini de anlıyorum.

Her ne kadar insanla teması, çok fazla içki dışlı olmayı sevmesem de lanet olsun içimdeki insan sevgisine ahsjsjjs. Belki de bu da benim zayıf yanımdır. Mağduriyete karşı koyamıyorum, bir şekilde koruma içgüdüsü geliştiriyorum.

Seviyorum seni güzel kadın :) ben zaten seni ya da sizi hexes göstererek söylemedim o kelamları. Benim dediğim, ağızdan çıkanlar önemlidir aşama aşamadır. Bugün basit görüp sarf ettiğimiz kelamlar bir sonraki aşamada ırkçılığa, yobazlığa dönüşür diyorum. O yüzden kendimizi ve fikrimizi savunurken sıfatlar, ideolojik tabirler, sınıf ayrımına iten kategorileştirme eylemine girmeden savunalım diyorum. Seni aç çok tanıyorum, neye sinirlendiğini de anlıyorum.

Her ne kadar insanla teması, çok fazla içki dışlı olmayı sevmesem de lanet olsun içimdeki insan sevgisine ahsjsjjs. Belki de bu da benim zayıf yanımdır. Mağduriyete karşı koyamıyorum, bir şekilde koruma içgüdüsü geliştiriyorum.
Bende seni seviyorum kuzucum , mağdur insanı bende korurum ama böylesini değil , valla gece uyku tutmadı beni sinirden , bir de ben bunun gibiler yüzünden ülkesinden göç etmiş bir kadınım , beni cidden yaralıyor bu düşünce tarzı
Ve ışın açısı bulunduğum ülkede çoğunluk hristiyan ama Müslüman nüfus da var , ülke yönetiminde ortaklar , bakanların bir kısmı müslüman , halk iç içe birlik beraberlik içinde yaşıyor , o kadar imreniyorum ki anlatamam , millet birbirinin noelini de kutluyor ramazan bayramini da , yan yana cami ve kiliseler var , din adamları sürekli beraber , yani bu imkansız birşey değil , millet yapıyor çok da mutlular , burda yaşayınca ülkem için daha çok üzülmeye başladım inan

Durum
Mesaj gönderimine kapalı.
Back
X