çok kırıcı :(

Bence kimse yalan bir hayatı hak etmez. Erkeğe tek başına yüklenmek doğru değil empati kurulduğunda.

Erkek yaşıyorsa kız değilim zaten diye takılanlar ile yada arkasında duracak güçte olanlar ile yaşıyor. Ama adı çıkmış kızlar ile arkadaşlar arasında hep bu kız ile yattım şöyle böyle diye kendide gidiyor kızın canına minnet evlenince evinin kadını çocuğunun annesi böyle bir kadın olmasını istermisin erkek olsan ? O zaten kaç kişi ile yattığını biliyor partnerinin genelde yada yatakta ki hünerinden. Kadın bir defa yaşadı pişman yada tecavüze uğradı inanırmı ? Diktirmeye parası olmayıp yalan uyduranlarda var sonuçta tecavüze uğradım diye. Burada biri bile vardı bir kişi olduğunu söyledim ama dört kişi aslında diye ve burada bize bile yalan söyleyenler var derdini açarken tehdit ediliyordu biri abine söylerim diye özelden görüştük arkadaş olduk meğer ne biri ooo.

Kadın olarak arkasında durursak kendi yaptığımızın kimse bize laf edemez daha önce de dedim bu ülkede en büyük tabu sen bunu bilerek evet diyorsun.

erkek olsam evlenene kadar muhtemelen bir sürü cinsel ilişkim olmuş olacağından evlendiğim kadının öncesi beni ilgilendirmez.erkekler sadece bakire olmayan kızlarla cinsellik yaşamaz bakire kızlarla da "sana aşığım" ya da "nasılsa evleneceğiz" vs. ayaklarıyla da gayet güzel cinsellik yaşarlar.ayrıca erkekleri siz ne sanıyorsunuz allasen yatakta ya da dışarda öyle süper hareket algılayıcı sensörleri falan yok isterse babanem bile bakireyim diye yutturur kendini.sadece ordan burdan diktirme hikayeleri duymuşlar paranoya yapıp duruyorlar işte.ama bu paranoyanın sebebi yine kendileri zaten haberleri yok.onlar evleneceğim kız bakire olmalı diye ortalıkta dolaşmasa diktiren de olmaz.hem ortada bakire kız bırakmasın hem de evlenmeye gelince bakire kız arasın.valla bunlara kandırılmak az bile.hala kadın yaptığının arkasında dursun diyorsunuz ama bu ülkede bir kadın olarak öyle her yaptığının arkasında durmak o kadar kolay bişey değil.kimse canı pahasına kahraman olmak sırf dürüst olmak için böyle bişey yapmaz

O kadın senin bu kadın benim gününü gün ederler diye belirttiğiniz kısımdaki kadınları açıklarmısınız ?

İsteyerek beraber oldugu kadınlar...

Bunun ne önemi var ki?

Bu zihniyet ne zaman degişir biliyor musunuz?
Kadınlar bakire ise bakir erkegi seçerek,
erkekler de bakir degilse bakire olmayanı seçerek...

İşte asıl o zaman eşitlik sözkonusu olur...

Burda bile pek çok bayan, eşinin sayısı azımsanmayacak kadar evlilik öncesi cinsellik yaşadıgını bile bile evleniyor...
Sorun etmiyor...
Yani yine biz kendimiz ellerimizle onların evlilik öncesi cinsellik yaşamasını meşrulaştırıp,
kendimiz cinsellik yaşamadıgımız halde kabul ediyoruz...

Etmeyecegiz arkadaşım kabul etmeyecegiz.
Bu işin tek çıkar yolu bu...

Eger ki eşimin evlenmeden önce cinsellik yaşadıgını bilseydim asla ama asla onunla evlenmezdim!
yaşamamış ve evlendim olay bu kadar basit...

Son düzenleme:
Evli misiniz değil misiniz o kısmı ben de anlayamadım.
Bu konuda siz biraz daha bilinçli olsaydınız en azından keşke.
Siz böyle davranınca, bu kadar panik olunca, karşıdakine de
soru işaretleri atmışsınız ister istemez.
Kırıcı olabilir eve ama ben her iki tarafında eğer ortada bir sıkıntı varsa
içinde büyütmesinden çok açık açık sormasından yanayım.
Ve açık açıkta sormuş.
Aşağılayıcı şekilde, hesap sorar şekilde bir soruş tarzından bahsetmiyorum tabi ki.
Eğer sizi bu konuda çok sorguluyor ve hala inanmıyorsa,
inandırmak zorunda değilsiniz, ağzınızdan çıkana inanmalı.
İnanmıyorsa yolu açık olsun.

Bunun ne önemi var ki?

Burda bile pek çok bayan, eşinin sayısı azımsanmayacak kadar evlilik öncesi cinsellik yaşadıgını bile bile evleniyor...
Sorun etmiyor...
Yani yine biz kendimiz ellerimizle onların evlilik öncesi cinsellik yaşamasını meşrulaştırıp,

Eger ki eşimin evlenmeden önce cinsellik yaşadıgını bilseydim asla ama asla onunla evlenmezdim!

Bunun ne önemi var ki?

Sorun etmiyor...

Bak isteyerek birlikte oluyor bakire olsa da olmasa da ama kadın evlenirken yine bu şekilde dik durursa ve bu kadınların sayısı artar ise bu olgu yok olur.

Ama isteyerek birlikte olduğu kadın evleneceği zaman diktiriyorsa kendisini eziyor ve alınıp satılır bir mal bir et parçası olarak görüyordur. Fark var aslında ama fark edemiyoruz.

Birazdan bu konu kapanır...Kadınları savunmak adına karalıyorsunuz farkında mısınız? İffetsizi,suçlusu,arkasında durması,adı çıkmışı...daha neler neler...yazık..

ön yargılarınızdan kurtulduğunuzu sanıyorsunuz ama maalesef... Namusu korumaksa olay, kadına olduğu kadar erkeğe de yasak. bir eksik bir fazla değil...toplumun erkeği kayırmasıdır asıl ikiyüzlülük,iffetsizlik ve namussuzluk!! ayrıca bakire olmayanla yatınca haklılık mı veriyor erkeğe...ilginçsiniz..

güzel dedin:) de anlayana...

Şuraya yazan tüm kadınlar hemen hemen aynı şeyleri yazıyor .
Ama herkesin algılama düzeyi ve bakış açısı farklı.
Ben başka açıdan bakıyorum, siz başka açılardan ama
sonuç değişmiyor.

İster diktirir , ister diktirmez.
İster birlikte olur, evlenir ya da terk eder / edilir ,
ister birlikte olmadan direkt evliliğin kapısını aralar.
O kişi ile kendi dünyasında olan bir iç hesaplaşmadır.
Ama bir kişinin yaptığı tüm topluma mal oluyor ve bu durumdan
bütün kadınlar yapmadıkları halde yapmış gibi suçlandıklarında ,
"Bana kız olarak gelmedin" diye etiketlendiklerinde bunun tüm sorumlusu
yine o toplumda yaşayan hem erkek hem de kadın oluyor!

Son düzenleme:
erkeklerin evlenmeden önce cinsellik yaşayıp yaşamadığı anlaşılmıyorsa kadınların da anlaşılmasın:ssz:

diktirsin herkes eşitlik sağlansın:46:

sonuna kadar arkasındayım:ssz:

Bunun ne önemi var ki?

Sorun etmiyor...

yaşamamış ve evlendim olay bu kadar basit...

Angel senin yorumlarini begenirim. Sende diyorsun iste, isteyerek beraber oldugu kadinlar. Bakir erkek bakire kadinla olsun dogru. Boyle bir beklentisi olan kadinda oyle bir erkekle evlensin. Bizim savundugumuz kadinlarin "isteyerek beraber oldugu erkekler" le yurumeyince biriyle evlenmek icin diktirme yoluna gitmemeleri. Bastan durust olmalari. Eger durust olursa bu tabu da zamanla ortadan kalkacak cunku artik cogu insan (kadin+erkek) beklemiyor. Beni bekaretim icin alacak adamla olmam ben cunku o da bakir degil. Bilmem anlatabildim mi.

Bak isteyerek birlikte oluyor bakire olsa da olmasa da ama kadın evlenirken yine bu şekilde dik durursa ve bu kadınların sayısı artar ise bu olgu yok olur.

Ama isteyerek birlikte olduğu kadın evleneceği zaman diktiriyorsa kendisini eziyor ve alınıp satılır bir mal bir et parçası olarak görüyordur. Fark var aslında ama fark edemiyoruz.
Sayısı artmaz arkadaşım,
ancak damga yer bizim toplumumuzda...
Sonrasını da sen düşün...

Şuraya yazan tüm kadınlar hemen hemen aynı şeyleri yazıyor .
Ama herkesi algılama düzeyi ve bakış açısı farklı.
Ben başka açıdan bakıyorum, siz başka açılardan ama
sonuç değişmiyor.
İster diktirir , ister diktirmez.
İster birlikte olur, evlenir ya da terk eder / edilir ,
ister birlikte olmadan direkt evliliğin kapısını aralar.
O kişi ile kendi dünyasında olan bir iç hesaplaşmadır.
Ama bir kişinin yaptığı tüm topluma mal oluyor ve bu durumdan
bütün kadınlar yapmadıkları halde yapmış gibi suçlandıklarında ,
"Bana kız olarak gelmedin" diye etiketlendiklerinde bunun tüm sorumlusu
yine o toplumda yaşayan hem erkek hem de kadındır
!

Ne yapacak peki diktirmedi diyelim, ne yapacak?
Sonuçta damga yiyecek mi yemeyecek mi?

İşte asıl sorun işaretlediğim yerde,
erkeğin toplumda yüceltilmesinde,
yaptıgında erkek adamdır kisvesi altına sıgınılmasında,
kadın yaptıgında o... damgası yemesinde....

ha yok mu böyle kabul eden erkekler,
elbette var ama sayıları çok çok az...

Son düzenleme:
Angel senin yorumlarini begenirim. Sende diyorsun iste, isteyerek beraber oldugu kadinlar. Bakir erkek bakire kadinla olsun dogru. Boyle bir beklentisi olan kadinda oyle bir erkekle evlensin. Bizim savundugumuz kadinlarin "isteyerek beraber oldugu erkekler" le yurumeyince biriyle evlenmek icin diktirme yoluna gitmemeleri. Bastan durust olmalari. Eger durust olursa bu tabu da zamanla ortadan kalkacak cunku artik cogu insan (kadin+erkek) beklemiyor. Beni bekaretim icin alacak adamla olmam ben cunku o da bakir degil. Bilmem anlatabildim mi.

Herkes aynı şeyi söylüyor söylemesine de ,
bizim toplumumuzun o aşamaya gelmesini için daha 40 fırın ekmek yemesi lazım.

Eeee bu durumda bu geçiş süreci de böyle biraz sancılı olur bence :)

Hepimizin savundugu şey KADIN,
kendi hemcinslerimizin evlilik öncesi birliktelik yaşadı diye aşagılanmaması,
degil mi?

Son düzenleme:

İroni yapmıyorum samimiyetle soruyorum bu yazılanları okuyunca ben nerede yaşıyorum diyorum.Ne damgası bu?

Diktirme işlemini gerçekleştirmeden evlenen ve eşi bunu sorun etmeyen;beraber konuşup kapattıkları konular silsilesi olarak kalan bir dolu insan var.

Tamam şimdi ben bunu yazdım diye sen uzayda mı yaşıyorsun burası Türkiye,kadını öldürüyorlar bu durumda diyeceksiniz ya;bende madalyonun bu yüzüde var diyorum.Ben sizin dediğiniz o yüzü biliyorum da siz bu taraftan neden bakmıyorsunuz hiç?

(Sizden alıntı yaptım ama burdan bakmıyor musunuz diye sorum size değil herkese)

Sayısı artmaz arkadaşım,
ancak damga yer bizim toplumumuzda...
Sonrasını da sen düşün...

İşte asıl sorun işaretlediğim yerde,
erkeğin toplumda yüceltilmesinde,
yaptıgında erkek adamdır kisvesi altına sıgınılmasında,
kadın yaptıgında o... damgası yemesinde....

ha yok mu böyle kabul eden erkekler,
elbette var ama sayıları çok çok az...

Bak bizim toplumumuzda diyorsun ama toplumu biz bireyler oluşturuyoruz. Madem toplum böyle topluma karşı çıkmıyormusun yaşayarak madem evet dedin arkasında dur.

Değişecek elbet şuan erkekler bilmiyormu neyin ne olduğunu buralardan azmı alıntı yapıyorlar.

Herkes aynı şeyi söylüyor söylemesine de ,
bizim toplumumuzun o aşamaya gelmesine için daha 40 fırın ekmek yememiz lazım.

Eeee bu durumda bu geçiş sürec de böyle biraz sancılı olur bence :)

Hepimizin savundugu şey KADIN,
kendi hemcinslerimizin evlilik öncesi birliktelik yaşadı diye aşagılanmaması,
degil mi?

Ama arkadasim boyle davranilirsa tabi kadinlar damga yer. Erkeklere neden gereginden fazla onem veriliyor ve onlarin dedigi yapiliyor. Asagilanmamak isteniyorsa o zaman diktirme yoluna gidilmeyecek. Sancili olur ama en azindan birseyler olur. Yoksa yil olur 2070, torunlarimiz gelir burada yine bu konulari konusur.

Avrupa'y,modernliği bir kenara bırakın..
Türkiye'deyiz ve dinimiz İslam...
suçu,suçsuzluğu,gerçeği,yalanıda atın!
Allah korkusu olan evlenmeden hiçbir sex deneyimi yaşamaz.!
yaşayanında doğru düzgün bir açıklaması olamaz...
benim kişisel görüşüm değil Rabbim görüşü bu...

Arkadaşlar bakın olayı şöyle düşünün:
Kişi isteyerek , bilerek erkekle birlikte oldu mu?
Oldu!
Evlenmeden cinselliği yaşarken sonucunu düşündü mü?
Düşünmedi!
İlişki yaşadığı erkekle ayrıldı mı?
Ayrıldı!
Vee karşısına başkası çıktı mı?
Çıktı!
Evlenmenin arefesinde mi kızlık zarının önemi aklına düştü?
Hani önemli değildi?
Demek ki önemliymiş ki operasyon yolunu seçiyor.

İşte ben bunu söylüyorum madem isteyerek yaptı , o zaman dürüst olacak!
Ya da kendi gibi ilişki yaşamış biriyle evlenecek!

Burada zorla ırzına geçilmiş kişilerden , tecavüze uğrayanlardan bahsedilmiyor.
Ayrımı iyi yapmak lazım.

Son düzenleme:
erkek arkadaşınla bir yıllık flörtten sonra evlendin ama seviştikten sonra da evlenmeyi düşündüğüm adamdan soğudum diyorsun o nasıl oluyor zaten evliysen nasıl tekrar evlenmeyi düşünüyorsun ki:19:

İroni yapmıyorum samimiyetle soruyorum bu yazılanları okuyunca ben nerede yaşıyorum diyorum.Ne damgası bu?

Diktirme işlemini gerçekleştirmeden evlenen ve eşi bunu sorun etmeyen;beraber konuşup kapattıkları konular silsilesi olarak kalan bir dolu insan var.

Tamam şimdi ben bunu yazdım diye sen uzayda mı yaşıyorsun burası Türkiye,kadını öldürüyorlar bu durumda diyeceksiniz ya;bende madalyonun bu yüzüde var diyorum.Ben sizin dediğiniz o yüzü biliyorum da siz bu taraftan neden bakmıyorsunuz hiç?

(Sizden alıntı yaptım ama burdan bakmıyor musunuz diye sorum size değil herkese)

Mesajımın tamamını altıntılasaydınız en sonunda ne yazdıgımı görürdünüz.,
Kabul eden erkeklerin de var oldugunu,
ama sayılarının çok çok az oldugunu söyledim....

Back
X