Çok kıskanç bir insanım ve bunu aşmak istiyorum Nolur bana yardımcı olur musunuz?

Emojii

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
21 Temmuz 2014
555
199
53
İzmir
Merhaba arkadaşlar, hayatına çok çabuk kolayca birilerini alan bir insan değilim ama aldığım zaman da takıntı haline getirdiğimin farkındayım. Daha önce aldatıldım ve uzun süre hayatıma kimseyi alamadım. Şimdi hayatımda rayında olan bir ilişkim var yaklaşık 7 aydır. Hayatımdaki insan; insanlarla surekli etkileşim halinde olan girişken birisi ve çok geniş bir çevreye sahip. İlişkinin en başlarında hiç kıskanç karakterde bir insan değildim hatta defalarca bana "niye hiç kıskanmıosun ki beni filan derdi" o sürekli beni kıskanırdı, ama suan işler tersine döndü. deli gibi kıskanır hale gelmeye başladım kafamda saçma Salak senaryolar dönüyor resmen ya söyle yaparsa ya böyle yaparsa diye. Ve Buda ilişkimizi çok etkiliyor surekli kavga edip bunalma aşamasına kadar geliyor. Ve ben bu karakterde birisi olmak istemiyorum kalbim küt küt çarpıyor böyle bazen. Haberide veriyor naptıgını nereye geçtiğini de bama söylüyor ama ben hep eksik arıyorum altında, ve oda bunu hissediyor bu sefer kavga oluyor benim napmam lazımnasıl kemdimi dizginlemem lazım

Adam her hareketini size söylüyormuş zaten
Bunu aklınıza getirerek kendinizi dizginliyebilirsinizz mesela....

Tedavi olabilirsin, kiskanclik da bir hastaliktir
Farkındayım ve bastırmaya çalışıyorum kendi içimde eğer kötü bişe yaparsa ilişkiyi sonlandırırım diyorum kendi kendime böyle olma diye güç vermeye çalışıyorum ama bu çok garip duygu hep içimde bişe tetikliyor beni

Kendi kendine ustesinden gelemeyebilirsin, ben ondan dedim tedavi olabilirsin diye canim

Adam her hareketini size söylüyormuş zaten
Bunu aklınıza getirerek kendinizi dizginliyebilirsinizz mesela....
Evet haklısınız Haber veriyor sabahtan bugün şöyle yaparım böyle yaparım diye gün içerisindede müsait olduğunda veriyor ama benim içim hep kuşku kendimi hastalıklı gibi hissediyorum

kıskançlık iyidir ama dozunda iyidir..kıskançlık şüphaye dönüşüp karşı tarafı sıkar hale gelirse tedavi olmanın vakti gelmiş demektir...

şunu düşünün.
kıskanç kişi en büyük zararı kendine verir, kendi hayat kalitesi düşer,
kafası hep saçma şeyler üretir, sonuçta en çok üzülen kendisi olur,
karşıdaki kişi hayatına devam edecektir

Sizce bu kötü birsey mi olmaması
bilmem ki ben sıkılmaya yada karşımdakini sıkmaya gelemem çok rahat biri de değilim tabiki ama nereye gidip ne ettiğimi kaç gram s.çtığımı gibi saçma salak hesaplar vermem de istemem de. bu beni çok sıkar ve karsımdakinden sıkılır dolayısıyla yalan söyleme potansiyelim artar onun da sonu ayrılık

kıskançlık iyidir ama dozunda iyidir..kıskançlık şüphaye dönüşüp karşı tarafı sıkar hale gelirse tedavi olmanın vakti gelmiş demektir...
Daha bu sabah olay oldu. Şuan şehir dışında. Kendi kendime şüphe duyuyorum sürekli ya şöyle ya böyle yaparsa ya başka birine o niyetle bakarsa diye. Bana defalarca bunu niye yapayım nerden çıkarıyorsun bunu diyor. Biz birbirimize aitiz böyle çok kıskanarak beni bunaltıyorsun diyor.

Güldürdünüz beni çok doğru aslında :) deli gibi soruyorum Ee noldu nasıldı kimler vardı bi yerden sonra ufflamaya başlıyor fark ediyorum bunaldığını, o mesela böyle değil beb kadar takılmıyor soruyor geçiyor. ah ben ya bu kendimi napsam.

Haklısınız çok teşekkür ederim. Tedavisi nasıl olur bilmiyorum korkuyorum açıkçası.
Terapi alirsin canim, altinda yatan bastirilmis duygular vardir onlar belirlenir. Oyle ilac tedavisi olacagini sanmam korkmana gerek yok bak kabullenmissin ne guzel, kiskancligin hastalik oldugunu biliyorsun ve kurtulmak istiyorsun az sey degil bu:)

sence haklı değil mi...bir psikoloğa git danışmalısın bence..kendi kendine geçecek gibi durmuyor..şüphe insanı yiyip bitiren bir duygudur..

sence haklı değil mi...bir psikoloğa git danışmalısın bence..kendi kendine geçecek gibi durmuyor..şüphe insanı yiyip bitiren bir duygudur..
Yiyip bitiriyor beni zaten ilişki de yıpranıyor. Sanki herkes ona aşıkta çok beğeniyorda böyle şeyler kuruyor kafam. Yada sanki biri ona ışık verse hemen gidecekmiş gibi hissediyorum. Ama şimdiye kadar o tarz bi yanlışını görmedim hiç. Beynim susmuyor ama.

Terapi alirsin canim, altinda yatan bastirilmis duygular vardir onlar belirlenir. Oyle ilac tedavisi olacagini sanmam korkmana gerek yok bak kabullenmissin ne guzel, kiskancligin hastalik oldugunu biliyorsun ve kurtulmak istiyorsun az sey degil bu:)
Hayatım boyunca hiç psikologa gitmedim nasıl anlatırım ne derim hiç bilmiyorum. Fikirleriniz için çok teşekkür ederim.

Çok haklısınız bu dediklerinizin hepsini bir bir yaşıyorum aciz gibi hissediyorum kendimi öz güvenim düşüyor. Kafam da surekli birseyler kuruyorum ya başka birine giderse ya onu etkileyen biri olursa diye.. Ama şimdiye kadar o tarz bi tutumunu asla görmedim. Sadece çok çevresi geniş ve bir sürü çevresi var bazen o insanları bile kıskanıyorum.

canım onun için değil, kendin için değişmelisin.
insan kendine bile isteye bu kadar zarar vermemeli.

ne demiş şair;
özgür bırak, dönerse senindir, dönmezse hiç senin olmamıştır.

bu kadar aslında.

emin ol hayat böyle geçmez.

bu arada ben de kıskanç biriyimdir, anlıyorum seni çok iyi hem de.
ama bir yerden sonra kendim için vazgeçiyorum bu huyumdan.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…