Çok kıskanç bir insanım ve bunu aşmak istiyorum Nolur bana yardımcı olur musunuz?

Bazen de beni gıcık edecek şeyler söylüyor kıskandırmak için gülerek dalgasına. ama çok kızıyorum şakayı bile ciddiye alıp kavga konusu yapıp günü zehir edebiliyoruz. Kendimce karar aldım bundan sonra o tarz bişe dedi mi gülüp geçcem. arkadaşım demişti az kendine öz güvenin olsun güçlü gözük takılı kalma olaya diye.. Mesela bende ona aynısını yapıyorum anlık bişe diyor takılmıyor Hiç

Kendinize meşguliyet bulun başka fazla düşünmekten oluyor

aynen, ben de eşimden öğrendim.
mesela eşim beni hiç kıskanmaz, ama geniş biri de değildir.
sadece tepki vermesi gereken yerlerde tepkisini gösterir, ki ben de çoğu durumda kendisine hak veririm.

ben de baya yol kat etmişim bakınca he :)

Artık bende öyle olmaya çalışıcam bugünden itibaren :) zevk alıyor resmen gülerek bak bak bak şu kıza diyor oysa ki orda kız bile yok beni sinir ediyor sonra benim de içim de kuşku oluyor içimden kendi kendime kesin böyle biri bu falan filan başlıyorum tartışmaya, afedersiniz ama şaka başka şeye dönüşüyor. Kavga şüpheye dönüşüyor. Ama artık ben biliyorum Napcami

Ben cok kiskanc hanimlarin aslinda "beni kiskan" mesajini verdigini dusunuyorum cogunlukla.
Ya da diger bir ihtimalim karsindakine gore sekillendikleri.
Bence siz 2. secenektesiniz.
Basta hic kiskanmazdim, o sorardi neden kiskanmiyorsun, diye demissiniz.
Tabiri caizse esegin aklina karpuz kabugu dusurmek olmus bu.

Sakalarini zehrediyorsaniz ve inatla devam ediyorsa onda da sorun var demektir.
O zaman "oflayip puflayacagina beni sinir etmemen gerektigini ogrenmeliydin" demelisiniz.
Hem korkup hem sarkiyor, derler boylesine.
Kiskanildiginda hakikaten bunalan insan sakasini da yapmaz.
Demek ki alttan alta hosuna gidiyor.
Bazen gicik olasi tutuyor, onda da tepki veriyor.
Ben boyle dusundum.
Dedigim gibi gercekten hic sevmiyorsa kiskancligi zaafiniza da oynamayacak.

Cevresi cok demissiniz.
Sizin de kendinize gore mesgaleleriniz, cevreniz vardir.
Onlara yogunlasin.

Karakterinizde azcik varmis demek ki bu duygu aldatilinca da combo yapmis. Sevgiliniz biliyo mu daha once aldatildiginizi?

"Beni niye kıskanmıyorsun"çok saçma ve garip geliyor bana bir ilişkide.Sevginin ölçütü ne kadar kıskanmayla mı belli olur.

Bir de ilişkide şurdayım buraya gidiyorum gideyim mi gittim haber vermeler....Herkes özgürdür.Kimse her gününü belirli bir program içinde yaşamıyor.Kimse hayatını bir insanın istekleri ve kıskançlıklarına göre yönlendirmemeli.İnsan önce kendine güvenmeli.7 aydır hayatımda olan veya hayatında olduğum insan benim hayatımı yönlendiremez.Ve ben yönlendiremem.Sadakat,ilgi farklı şeyler.

Bende kıskancım engellemesi ve zaptetmesi zor bi duygu malesef.
Şimdi tamam kıskanmıycam dersin yarın bişey olur hop diye çıkar kavgalar
Allah yardımcımız olsun.
Ben şuan idare edebilir durumdayım bazen zorlasa da sessiz kalmaya çalışıyorum.

Çok haklısınız bana bugün bu itirafı yaptı kıskanman hoşuma gidiyor ama bunaltma derecesinde olunca çok kötü oluyor diye. Bir kaç kez uyardım bak böyle şakalar yapma diye tmm aşkım tamam demişti. Ama eğer bir kez daha bu tarz şakalar yaparsa tavrımi net koyucam.

Çok asil düşünmüşsünüz. Bende bu düşüncede olmak istiyorum fakat sürekli vesvese oluyor içim. Ama yapmak isteyen adam her yerde yapar diyorum bazen. Onunda kız erkek karışık çevresi olacak başka şehirde yaşayacak belki de. Bunları kendim aşmaya çalışıyorum.

Önce düşünüp anlamanız gereken kabullenmeniz gereken tek bir şey var.Karşınızdaki insan size yanlış bişey yaparsa, yada ayrılırsanız her ne sebeple olursa olsun,bu sizi öldürmez. Yani hayatınıza kaldığınız yerden devam edebilirsiniz, tekrar başka birinide sevebilirsiniz.Nitekim aldatmayla biten bi ilişkiniz olmuş ve şuan hayatınızdaki başka birini sevdiğinizi kıskandığınızı anlattığınız bir konu açmışsınız.Bunun farkında mısınız? Çünkü hayat böyle ilerler.Hiç kimsenin kalbinizi kırması sizi bir sona götürmez.Bu yüzden çok kıskançlık yersizdir işte.Farzedelim ki kıskançlık duygunuz yok, bu sizi daha huzurlu bir insan yapıcak.Kıskançlığınızla adamın yapıcağı hiç birşeyi engelleyemeceğiniz gibi, kıskanmadığınızdada durum değişmeyecek.Siz sadece artı olarak daha özgüvenli, kendini bilen bir insana dönüşüceksiniz erkek arkadaşınızın gözünde. Hiç bir zorlama, hiç bir baskı, hiç bir duygu durumu karşınızdaki insanı yapıcaklarından alıkoymaz.Bu sebeple, erkek arkadaşınızın gözünde size olan saygısını bitirmeyin. Artmazsınız, azalırsınız bu şekilde devam ederseniz.

Kendim de tecrube ettiğim bir takım birşeyleri söyleyeyim size çok Kıskanırsanız çok boğulur ve içinden çıkamadığı konularda çok çabuk yalana başvurur.
Dışardaki kadınlar ona daha çekici ve cazibeli gelmeye başlar; çünkü bakması dahi yasaktır.
En önemlisi kendini yer bitirirsin olan yine sana olur!!

Tedavi olabilirsin, kiskanclik da bir hastaliktir
hayir kiskanclik bir hastalik degildir .. kiskanclik bir duygudur elinde olmadan hissedersin bu duyguyu bastiramazsin sadece diline ve hareketlerinle gostermemen yeterli icinde yasaman gereken bir duygu ... bu arkadsinki kiskanclik degil suphecilik takinti

Çok haklısınız. Bunu kendimede söylüyorum eger yanlış bişe yaparsa sonucunda biter diye. Ona soruyorum mesela bnm sana yanlış birsey yapmamdan korkmuyor musun diye. Onun cevabı yanlış birsey yaparsan kendine yaparsın bu kişilik karakter meselesi diyor. Gayet rahat bir şekilde. Ben mesela sürekli sosyal medyadan kimleri takıp etmiş son görülmesi ne zamanmıs bunlara bakıyorum gizli gizli. Bnm ki takıntılık resmen ve kendime cok kızıyorum dün mesela grup olarak bir etkinlik yapmıslardı orda ki kızın biri takip isteği yollamış gruptan. Kendi kendime ya bu normal birsey olabilir ne var ki bunda normal arkadaşıdır belki de diyorum. Sonuçta o grupta bizim ilişkimizi bilenler de var. Offf su kuruntulara bakar mısınız ya..

Çok haklısınız. Onun söylediği birseyi ileticem size. Sende bende birer bireyiz hayatımız da birbirimizin olmadığını bilen bir kişi sana da bana da sevgili olarak gelebilir. Fakat önemli olan senin onlara verebileceğin cevap. Adamın kafasının rahatlığı bu kadar güzel işte ama ben bunu yapamıyorum. Kimse gelmesin ona adım atmasın istiyorum. Onun kadar rahat değilim baksanıza.

İşte ne yaparsan kendine yaparsın ve bu adam seni resmenn kıskandırmak ve huzursuz yapmak istiyor lütfen kendine çeki düzen ver yoksa oğlak gibi tepenin üstünde oynar

Eğer birazdaha böyle hissettirirsen Yapcagı yoksada yapma eylemine girişebilir. Empati kur birazcık seni öyle sıksa yada hep aklında senin onu aldatma olasılığın oldugunu düşündüğünü düşünsene çok can sıkıcı. Madem roller deişti eskiye Dönmeyi dene. ama Saçma kıskançlıklar oluşturmadan dozunda. Hem zaten sen onu hep suçlu gibi görüyorsun belliki onun gibi sende çık gez dolaş faZla çevre edin Aklın kalmasın ne yaptığıyla ilgili o yokken bi nevi aynı şeyleri yapmış olursun.

Ever biliyor söyledim fakat bunları sana yaşatan ben değilim o diyor. Bunun niye cezasını ben çekiyorum diyor.
O zaman hassas oldugunuzu bildigi halde o sakalari yapmicak zevk alarak. Bu konuda ciddi bi uyarin bence. Ama siz zaten kendinizi torpulerseniz buna gerek bile kalmaz. Ne dusunuyosaniz kendi icinizde ona acmadan yasayin.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…