Çok Kolay Doğum Yaptım

Basligi okuyan bütün hamislerimizin nasil bir hevesle topige girdigini görür gibiyim :)

Nasil da ihtiyacimiz var dogum hakkinda cesaret verici iyi seyler duymaya degil mi hatta
hamileligimiz boyunca ihtiyacimiz olan tek sey bu galiba...güven..inanmak..basarmak...

Sevgili Anneler..Anne Adaylari;

LÜTFEN SiZiN DOGUM HiKAYENiZ BASKA ANNE ADAYININ KABUSU OLMASIN!!!!!!!!!

Siz Dogumdan Sonra Bebeginizi kokladiginiz ilk anda MUTLU SON a ulasirken,sizin zorlu hatta zor ötesi dogum hikayeniz baska bir anne adayinin en büyük kabusu oluyor..

Dogumla ilgili yapilan bütün arastirmalar gösteriyorki;

DOGUMUN NASIL OLACAGINI ANNENiN DOGUMU NASIL ALGILADIGI BELIRLIYOR...
BiLiNCiMiZ,BEYNIMIZ DOGUMU NASIL ALGILARSA BÜTÜN KASLARIMIZA ÖYLE KOMUTLAR GÖNDERIYOR...DOLAYISIYLA DOGUM O YÜNDE GERCEKLESIYOR....

Ağrıların şiddeti kişiden kişiye değişir. Doğuma fizik ve moral yönünden iyi hazırlanmış, bilgilendirilmiş Annelerde ağrı algılanması çok az olur. Aksine doğumu korku içinde bekleyen, kendine iyi bakmamış, doğum hakkında hiçbir bilgisi olmayan Annelerde ağrı çok şiddetli algılanır.

Agri,Sanci diye tanimladigimiz sey rahim kaslarinin kasilmasidir...spor yaparken kaslarimizi gerdigimizde,kaslarimizi calistirdigimizda hissettigimiz sey aci midir??sanci midir??kasilma midir?? algilayis seklimiz ne kadar önemli degil mi:)

Ben inaniyorumki hic bir anne baska bir anne adayinin zor anlar yasamasindan zevk almaz...ayni sekilde hic bir anne adayi da baska bir annenin acilarina kayitsiz kalamaz..

Hamileligim boyunca bütün felaket dogum senaryolarini bacaklarim titreyerek okudum,dinledim...Bana ve bebegime faydasi olmadi,zararlarini tahmin edebilirsiniz...

Merak ediyorum acaba dogumlarinin zorlugunu ballandira ballandira anlatan Sevgili Annelere bu sekilde paylasimin ne gibi bir faydasi oldu??

Bizim anlattigimiz zorlu hikayeyi okuyan Anne adayimiz ayni zorlugu belki daha fazlasina sartlanacak,sartlandigi icin zaten zorlanacak,zor bir dogum sonrasi ayni hikayeyi baska anne adaylarina ya da sadece kendi cocuklarina anlatacak,ayni hikaye cocugunun korkusu olacak....

ülkemizde vajinusmusun bu kadar yaygin olup,avrupa ülkelerinde tek tük rastlanmasinin hatta rastlanmamasinin sebebinin yine bu felaket tellalligimizin,öcü gibi gösterip korkutmamizin sonucu oldugunu bilmeyecek kadar cahil oldugumuzu düsünmek bile istemiyorum...

Lütfen kendimizi kandirmayalim..Bu sekildeki bir paylasim kimseye fayda getirmez...NESILDEN NESILE KORKU SALAR...BU KÖTÜLÜGÜ YAPMAYA HAKKIMIZ YOK..

HADi BiZ KADINLARKULUBU OLARAK BU BILINCE IMZAMIZI ATALIM

BU HAREKETIN TEMELLERINI BIZ ATALIM

DOGRU ALGILAYALIM KOLAY DOGURALIM

SONRA HAKLI KEYFINI SÜRELIM..

BASARABiLiRiZ...

TESEKKÜRLERa.s.:nazar:a.s.

yazın çok güzel olmuş, ÖNEMLİ OLAN rahat bir beden ve psikoloji BEDENİMİZE HAKİM OLMALI VE RAHAT Bİ ŞEKİLDE YÖNETMELİYİZ. Korku ve sıkılma herşeyi zorlaştırır. POZİTİF DÜŞÜN POZİTİF OLSUN kural bu! :lepi:

slm bende 38.haftadayım ne olur dua edin Allah herkesin yardımcısı olsun bende sabırsızlıkla bebeğimi meleğimi kucağıma alacağım günü bekliyorum

nasıl heyacanlı bir bekleyiştir çok iyiy bilirim canım.
hele birde normal i,stiyorsan.başına neler geleceni bilemeden beklemek harika bir duygu.
bebeğini nasıl kucana alacağın,nasıl doğum yapacağın,
yani aslında tek başına girdiğin hastaneden kucağında bir bebekle 2 kişi çıkmak ve hastaneden 3 kişi çıkmak ve tüm sevdiklerinin yanında olması harika bir duygu.
allahım ben doğum yaptığım günü unutamıyorum.doğumhaneye hamile giripte kucağımda bebeğimle anne olarak çıkmak allah herkese nasip etsin.
rabbim sana bütütn anne adylarına bebeğini sağlıkla kucağına almayı nasip etsin.bence en önemli şey buuuuuuuuu

merhaba arkadaşlar ben de ikinci doğumumu yaptım. Benn yurt dışında yaşadığım için burada sezeryanla doğum gerekmedikce yasak. İlk doğumumda aşırı derecede korkuyordum. Sezeryen olmasını istiyordum. Doktoruma söylediğimde güldü o senin isteğinle olacak bir şey değil dedi. Daha öncedende türkiyede kadın doğum üzerine bir hastanede çalışmıştım. Ordaki kadınların sancılarını görünce çok korkmuştum. Her neyse eninde sonunda doğum zamanı geldi çattı. Gündüz saatleri tuvalete çıktığımda hafif bir kan geldi iç çamaşırıma hemen doktorumu aradım hastaneye gitmemi doğumun başladığını söyledi. Ben titriyordum. Sancıdan değil doğum korkusundan. Hastaneye gittik bugün doğum gerçekleşmeyeceğini istersem eve gidebileceğimi söyledilir. Eve geldik. Akşam saat 9 gibi sancılarım başladı. Önce belimden sonra karnıma geliyordu. Ama en çok belimde hissediyordum. O gün sabaha kadar sancılandım. Ama durulmayacak gibi sancı değildi sadece geziyordum yatamıyordum. Sabaha oldu benim sancılarım kesildi. Hastaneye gitme vakti geldi. Ama ben bir türlü gitmek istemiyordum. Eşim beni zorluyor ben ise canım şunu istiyor bunu istiyor diye bahaneler uyduruyordum.gitmemek için (boşa bir çaba ama :) ) hastaneye gittiğimdi 3 santim açılma olduğunu biraz gezmemi söylediler. 2 saat dolaştım hastane içinde ve sancılarım yine durulmayacak gibi değildi tekrar gittim 6 santim açıldığını söylediler ve odaya girdim. doktora yalvardım sezeryen istiyorum diye ama kabul etmedi bana "acı çekmeden anne" olunmaz dedi. saat 8 gibi benim sancılarım biraz şiddetlendi hemen pda iğnesi istedim yanılmıyorsam türkçesi epidural olması lazım. ve iğneyi vurdurduktan sonra hiç bir sancı hissetmedim. saat 11 gibi doğum başladı ama ben yine o kadar sancı hissetmiyordum. Sadece bebeğin başı çıktı omuzları su yuttuğundan şişmiş biraz zorlandım yani 10 dakika kadar çıkmadı ve sonra sert bir ıkınmamla kızım oldu. Hemen kucağıma verdiler Göbeğini babsı kesti. Yani anlayacağıınız evet doğum zor gerçekten kolay diyemem düşünsenize canınızdan bir can çıkıyor ve onu doğum yaptıktan sonra kucağınıza alınca biraz önceki sancıların hiç birini hatırlamıyorsunuz bile. Ve iyiki normal doğum yapmışım. Sezeryen olan arkadaşım vardı haftalarca acı çekti. İkinci doğumumuda yaptım. Oğlum da normal doğumdu ama o kızım kadar kolay olmadı. Ama yinede geçti gitti. Şimdi kafasında tereddütü olan arkadaşlarım normal doğumdan korkan arkadaşlarım lütfen bir daha düşünün yapamasam ben yapamazdım. ama yapılmayacak bir şey değil. Şöyle bir düşünün normal doğum bu kadar kötüyse neden o zaman insanlar ilk doğumunu yaptıktan sonra ikinciyi, üçüncüyü doğum yapıyorlar. Bu kadar kötüyse bir doğumdan sonra doğum yapmazlar dimi hem sağlık açısındanda anne için çok iyi ve bunu bana hastane doktoru söylemişti.bebek doğduğu an kimin kokusunu alırsa ömür boyu o kişiye bağlı kalırmış, Yani ilk koku çok önemli. Bir kez daha düşünün derim. Allah bir nefeste kurtarsın.

merhaba arkadaşlar ben de ikinci doğumumu yaptım. Benn yurt dışında yaşadığım için burada sezeryanla doğum gerekmedikce yasak. İlk doğumumda aşırı derecede korkuyordum. Sezeryen olmasını istiyordum. Doktoruma söylediğimde güldü o senin isteğinle olacak bir şey değil dedi. Daha öncedende türkiyede kadın doğum üzerine bir hastanede çalışmıştım. Ordaki kadınların sancılarını görünce çok korkmuştum. Her neyse eninde sonunda doğum zamanı geldi çattı. Gündüz saatleri tuvalete çıktığımda hafif bir kan geldi iç çamaşırıma hemen doktorumu aradım hastaneye gitmemi doğumun başladığını söyledi. Ben titriyordum. Sancıdan değil doğum korkusundan. Hastaneye gittik bugün doğum gerçekleşmeyeceğini istersem eve gidebileceğimi söyledilir. Eve geldik. Akşam saat 9 gibi sancılarım başladı. Önce belimden sonra karnıma geliyordu. Ama en çok belimde hissediyordum. O gün sabaha kadar sancılandım. Ama durulmayacak gibi sancı değildi sadece geziyordum yatamıyordum. Sabaha oldu benim sancılarım kesildi. Hastaneye gitme vakti geldi. Ama ben bir türlü gitmek istemiyordum. Eşim beni zorluyor ben ise canım şunu istiyor bunu istiyor diye bahaneler uyduruyordum.gitmemek için (boşa bir çaba ama :) ) hastaneye gittiğimdi 3 santim açılma olduğunu biraz gezmemi söylediler. 2 saat dolaştım hastane içinde ve sancılarım yine durulmayacak gibi değildi tekrar gittim 6 santim açıldığını söylediler ve odaya girdim. doktora yalvardım sezeryen istiyorum diye ama kabul etmedi bana "acı çekmeden anne" olunmaz dedi. saat 8 gibi benim sancılarım biraz şiddetlendi hemen pda iğnesi istedim yanılmıyorsam türkçesi epidural olması lazım. ve iğneyi vurdurduktan sonra hiç bir sancı hissetmedim. saat 11 gibi doğum başladı ama ben yine o kadar sancı hissetmiyordum. Sadece bebeğin başı çıktı omuzları su yuttuğundan şişmiş biraz zorlandım yani 10 dakika kadar çıkmadı ve sonra sert bir ıkınmamla kızım oldu. Hemen kucağıma verdiler Göbeğini babsı kesti. Yani anlayacağıınız evet doğum zor gerçekten kolay diyemem düşünsenize canınızdan bir can çıkıyor ve onu doğum yaptıktan sonra kucağınıza alınca biraz önceki sancıların hiç birini hatırlamıyorsunuz bile. Ve iyiki normal doğum yapmışım. Sezeryen olan arkadaşım vardı haftalarca acı çekti. İkinci doğumumuda yaptım. Oğlum da normal doğumdu ama o kızım kadar kolay olmadı. Ama yinede geçti gitti. Şimdi kafasında tereddütü olan arkadaşlarım normal doğumdan korkan arkadaşlarım lütfen bir daha düşünün yapamasam ben yapamazdım. ama yapılmayacak bir şey değil. Şöyle bir düşünün normal doğum bu kadar kötüyse neden o zaman insanlar ilk doğumunu yaptıktan sonra ikinciyi, üçüncüyü doğum yapıyorlar. Bu kadar kötüyse bir doğumdan sonra doğum yapmazlar dimi hem sağlık açısındanda anne için çok iyi ve bunu bana hastane doktoru söylemişti.bebek doğduğu an kimin kokusunu alırsa ömür boyu o kişiye bağlı kalırmış, Yani ilk koku çok önemli. Bir kez daha düşünün derim. Allah bir nefeste kurtarsın.

Ne güzel canım allah bebişlerini analı babalı büyütsün.bende 31 haftalık hamileyim ve normal doğum istiyorum.Ama burada maşallah doktorlar sezeryan için can atıyor gibi.Topiklerde geneli hep sezeryan.Zorunlu olmadıkça istemiyorum.Hayırlısı tabi.Allah kolay doğum nasip eder bana da iinşallah

canım bişey sorcam ya.seni merak ettim konunu bulamadım.
oğlun down sendromlu demişti dr lar nasıl doğdu canım sağlıklı mı
gerçi bu bir hastalık değil ama.
allah oğluşunla beraber uzun sağlıklı ömürlr nasip etsin inş.
cevaplarsan se:uhm:vinirim

oglum oldu cok sükür simdilik hersey güzel gidio daha cok kücük oldugu icin pek bisey demiyo doktorlar. hala ayni seyi diolar downsendrom diye ama bakiyorum hicbi belirti yok belki büyüdükce belli olcak bilmiyorum cok tatli bisey oldu teyzesiii bi görsen :) minicik biseydi kucagima aldigimda kizimin oyuncak bebeklerinden bile kücüktü simdi büyüdü biras:emir_bebek:

selam arkadaslar bende 3 hafta once dogum yaptim gayet kolaydi hic korktugum gibi olmadi .39. hafta 1. gundeydim hastaneye kontrole gitttik hastane cantamizda yanimizdaydi doktor 1 hafta once cantanida al haftaya gel demisti . kontrolde rahim agzinin henuz yeterince acilmadigini istersem eve gidip sancilarimin suyumun gelmesini bekleyebilecegimi ama istersem hastaneye yatip suni sanciylada dogumu baslatabilecegini soyledi bi hevesle gelmisim geri donmek istemedim tamam dedim ben yatacagim. sabah yatisimi verdi sunu sanci basladi ama kasilma birden artip cocuk strese girince sanciyi hemen kesti baska bi ilac verip bi gece beklemem gerektigini soyledi rahim agzi yumusayip sabaha kadar acilacakti bi gece oyle yattim hastanede agrim sizin cok azdi ertesi sabah doktor gelip suyumu patlatti sular selerr akti sonra epidural igne oldum belden sonra suni sanci damardan cm cm acilma basladi aksam uzeri 4 e kadar 9 cm e ulasti ama tabi ben bu arada tv izliyorum esim yanimda sakalasiyoruz filan vakit geciyor sadece ac kaliyosun iste o biraz skntili oluyor sadece sivi aldim neyse hemsire dogumu basltti ikin sikin pikin derken bebegin basi gozuktu tabi epidurali yedigim icin etkili ikinilmiyor hemsire bi carsaf verdi elime bi ucuna o bi ucuna ben asiliyoruz nefesini tut 10 a kadar say birak tekrar tekrar derken basi iyce cikinca doktor geldi son bi gayretle itt it it derken hooop bebek cikiverdi hemen uzerime attilar babasida gobegini kesti sonra plesenta cikti cok hafif bir dikisim vardi kesmediler zaten cikarken son anda kucuk bisey oldu 2 dikislik dr onu yaparken kizim yanimdaydi sonrasi malum epiduralin etkisi gecti yorgunluk biraz kas agrisi filan 2 gun sonra eve geldik simdi 25 gun oldu bebeisimiz dogali hersey superdi sonuc olarak 30 saatte dogurdum ama aci hic cekmedim bayanlar epiduralsiz sakin dogurmayin yoksa acilarin kadini olursunuz :)

not : amerikada dogum yaptim imkanlar sinirsizdi hastanede hersey en dogal ve en kolay yontemle yapiliyor belki turkiyede yoktur bunlar bilemiyorum

herkese bol sans ...

balperisi kullanicisina ...

merhaba arkadasim bende 1 seneyi askin bir zamandir buradayim chicagoda kaliyoruz biz . burada bir hastanede dogum yaptim hastane ortam insanlar inanilmaz yardimseverdi zaten doktorumuz turktu ama genelde hep hemsireler ilgilendi benimle dogum korkusundan kafayi yemistim ben son aylarda hep abuk sabuk ruyalar goruyordum hele de normal dogum imkansiz yapamam diyordum ama burasi turkiye gibi degil kesinlikle sezeryan olayi yok eger gerekli bir durum yoksa. ben cok istedim sezeryan olsun diye ama doktor kesinlikle yapmam dedi sezeryan istememin nedenide o ani yasamak istemeyisimdi uyuyaym uyanayim bitsin filan :) ama iyikide olmamis diyorum simdi epidural anestezi zaten yapiyorlar sen sadece ne zaman olmak istersen ozman oluyosun acikcasi ben sancilar daha baslamadan dogru durust epidurali istedim doktorda onu tavsiye ediyor zaten boyle bir imkan varken neden kullanmayasin diyor bende aldim epidurali belden asagisini hissetmiyosun 2 dk icinde etkisini gosteriyor hemen.. bi seruma bagli dogum bitene kadara devam ediyosun alamaya dogum bitince kesiyorlar hemen 2 saate kadar yeniden bacaklarini hissetmeye basliyosun dogum esnasindada bi aci duymuyosun hic bacaklarima dokunuyordum sanki masaya dokunuyosun baska birini elliyosun 0 his. epiduralden sonra tabi biraz kas agrisi yorgunluk oluyor okadar burada vajinal bolgeyi kesme olayida yok turkiyede bide kesiyorlar beni kesen olmadi yani bebek cikarken cok az yirtilma olmus 2 dkislik bisey oldu oda 5 gun icinde kendikiginden kaynadi ertesi gun ayaga kalkabildim .ama normal dogumun neden oldugu idrar kacirma olayi oluyor malesef :) oda zamanla duzeliyormus ben su anda o durumu yasamiyorum ama ilk haftalarda tualete zor yetisiyordum onun icinde doktor antrenman onerdi tut birak yapacaksn surekli tualette simdilik bi sorun yasamadim bide saglik olayi cok pahali burada biz bi sigorta bulduk all kids diye onun sayesinde bisey odemedik. ama bu bahsettigim sigorta sadece bizim bulundugumuz eyalete ozel bisey illinois eyaletine ayit sen hangi eyalette kaliyorsun ?

umarim mesajim gelir ..

harika bir uyari olmus canim tebrikler...
gercektende burda yazilanlarla kafamizda binbir felaket senaryosu üretir olduk..
duyarliligin icin tesekkürler

Arkadaşlar ben de bu olaydan çok korkanlardanım hatta tüplerimi bağlatmayı düşünüyorum. Bütün normal doğumlardan sonra dikiş atılıyor mu ve her doğumda kesilme oluyor mu kolaylık sağlaması için? Bir arkadaşım böyle olduğunu söyledi düşünmesi bile beni kötü etkiliyor. Son olarak vajina eski haline kendiliğinden dönüyor mu yoksa bunun için de sonradan dikiş mi gerekli?

benim dogumum kolaydi calisan bir bayanim 7ci ayima kadar calistim sonra annelik iznine ayrildim son günüme kadar evimin isini temizligimi alis verisimi bile kendim yaptim esim yogun calisiyor cok yururus yaptim cok dinctim hamileligin belirli ayindan sonra bazilari hampallasir bende olmadi dördüncü katta oturuyordum ozaman asansörde yoktu hergün yürüyüs yapardim cok meyve yedim su cok ictim bazilarinin anlattigi gibi öyle hic bisey yapamaz duruma gelmedim yada öyle cok birseyler canim cekmedi sürekli biseylerde yemedim 9da 9kilo aldim 54kiloda hamile kaldim 63kiloyla dogum yaptim dogumum 8gün gecmisti saat 5de hastaneye gittim saat 9da dogum yaptim milletin anlattigi gibi korkutucu olmadi hastaneye gittigimde zaten rahmim acilmisti doguma aldilar arkadaslarim gibi cok zor degildi ben doguma kadar hic sanci cekmedim sadece 3kere sancim oldu hastanede süni sanci verdeler oldu yirtigim falan olmadi dogumdan sonra 52kiloydum hemen normale dondum bence herkes hamileyim diye mizmizlanmasinlar CÜNKI HAMILELIK BIR HASTALIK DEGIL COGU HASTA GIBI DAVRANIYORLAR 9AY SADECE BIRAZ DIKKATLI OLSUNLAR NORMAL HAYATLARINDAKI GIBI DAVRANMARI DAHA DOGRU BENCE.AMA BENCE BU KADINLARIN ISINE GELIYOR BAZILARI ONDAN YAPIYOR GIBIME GELIYORRRRRRRRRRRRR

slm ben derya bende 5 aylık hamileyim doğumdan çok korkuyorum doğum yaprken ölen varmı bu bebeğin sonu oluyormuş o çıkmayınca anne yi zehirliyormuş doğrumu vede sancıdan ölen varmı??????cvp yazarsanızız sevinirim

slm ben derya bende 5 aylık hamileyim doğumdan çok korkuyorum doğum yaprken ölen varmı bu bebeğin sonu oluyormuş o çıkmayınca anne yi zehirliyormuş doğrumu vede sancıdan ölen varmı??????cvp yazarsanızız sevinirim

Ne kadar karamsar düşünceler içindesin. Ne ölümü ne bebeğin sonu oluyor falan...

Sen kontrollerine aksatmadan gidersen sağlıklı bir doğum yaparsın Allahın izniyle, lütfen bu olumsuz düşüncelerden kurtul. Karnındaki bebeğini de etkiler bu durum. Sırf doğum korkusu ile bu düşüncelere kapılman yersiz. Hamilelik bir kadının kendini en iyi hissettiği zamanlardır. En umutlu bekleyiştir tadını çıkar...

gerçekten çok güzel bir topink olmuş bizim halkımız abartmayı çok seviyor kim görse nasıl dayanacaksın nasıl doğuracaksın
diyenlerinde 2 den aşşa çocuğu yok niye doğuruyorsun madem zorda
ama ben onların dediklerini hiç dinlemiyorum ve hiç korkmuyorum allahım korkutmasın
bende bir aksilik çıkmassa ksinlikle normol doğum dan yanayım o anı hissetmek istiyorum bebeğimi ilk ben görmek istiyorum kucağıma almak istiyorum
şuan 29 haftalık hamileyim az kaldı hayırlısıyla
inşallah allah hepimize hayırlı doğum nasip eder bir avazda inşallah

cvlarınız için tşk ederim sağolun beni hafiflettiniz her kesin kafasından bir ses çıkıyor korkuttular beni sağlık ocağına gittim bugün ebe diyorki bu zamana kadar doğumdan kim ölmüş derya diyor saçmalama dedi çok kızdı

2006 ekim 1 de kızımı kucağıma aldım. tüm kontrollerime gittim ve 41 haftalık hamileliğimde 30 eylülde dr gittim bebek baş aşağı olmuş gel suni sancıyla alalım seni dedi,kabul etmedim kendi sancımla gelicem dedim.günlerden cts idi ve dr haklı olarak tatiliydi,bide ramazandayız tabi.eve geldim duş falan aldım her halde hazır olmalıydım,eşim gececi çalışıyordu kayınvalidem de beni bekliodu.gece 4 civarı uyandım baktım kayınvalidem yemek yiyor bende yicem dedim,önce lavobaya gittim ilk nişanım geldi sonra hafif sancım başladı,kayınvalidemem anlattım böle böle hadi hayırlısı dedi herşey hazır ve nazır.saah 7 de eşim işten döndü eve çıkmadan dedim arabayı hazırla gidiyoruz doğuma,şaşırdı kaldı:) gittik. doğum katına çıktık hemşire ve ebe orda duruodu,tabi ben çok sakinim gülüom zıplıom:) neyse ebe ye dedim sancım var imkansız olamaz dedi niye dedim sancıdan kıvranmıosun dedi:) neyse doğumhaneye aldılar baktı 3cm açılma var tamam dedi hazırlıklar işlemler başlasın.gezine gezine sancımı çektim saat başı açılma muaynesi yaptı ebe,bir an önce bebebğimi almayı istiodum sonra eşime ve ebe ye danışarak 12:30da suni sancı istedim yavaş yavaş sancı verildi ve en son saat 16:05te içeri aldılar baktılar 9cm olmuş açılma 10dak.dr um geldi bir kaç ıkınmayla kızımı doğurdum.sonra dr bi kaç dikişten sonra işlemin bitti dedi:)3.150gr 49 cm boyunda bi kızım oldu Allah olmayanlarada nasip etsin,haile olanlarada Allah bi avazda kurtarsın inşallah..

diyeceğim şu ki korkmadım hep normal doğumdan yanaydın sorun olmadıktan sonra.sakin olmak ve bol dualı ağızla hamile kalmak,doğuma hazırlanmak ve doğurmak harika bişi,

kendini güclü hissetmeyenler teraddütte kalanlar acaba dogurabilcekmiyim ki nasil yapicam diyenlerin dogumu bence daha zor ve uzun süreli oluo.. benim iki cocugum var 24 yasindayim kizim 28 dakikada dogdu sancim sadece 3saat fln sürdü.. Ben kimseye sormadim dogum nasil oluo fln diye sürekli nette dogum anlarini izledim napmam gerektigini izledim ve kendimi ona odakladim amac bi an önce cocugumu kucagima almakti ölede bölede o cocuk ordan nasil olsa cikicak var gücümle dayandim ve daha hala dogum animi hatirliorum tekrar dogurasim gelio ikinci cocugum malesef sezeryan oldu mecburen.
Normal dogum sadece anlik bisi dogumu yapion sonra cocugun kucagina gelio hersey bitiyo. ne aci kalio nede baska bisi.
Sezeryansa biras yorucu ameliyat oluosun ve hemen kalkamiosun haliyle. ama bi hafta bile sürmüyo ayaklanion oda gecici ama biras dikkat istio dikisler.

Merhabalar,
Ben normal doğum yaptım ve hamileliğim boyunca doğum hikayesi dinlemedim video vs. izlemedim.
Hep normal doğum yapacağım ve kolay olacak diye düşündüm. Böyle düşünmek insanı doğuma hazırlıyor. Hem de bu yönde egzersiz yaptım. Tabii çok kolay değil doğum ama bebeğim doğalı 3 ay oldu inanın hatırlamıyorum bile doğumu. Hatta bebek bakmak daha zor bence:)

Back
X