Çok Kolay Doğum Yaptım

Size bu güzel yaziniz icin aradan bu kadar zaman gecmesine ragmen tsk etmek istiyorum. Inanin ilac
Basligi okuyan bütün hamislerimizin nasil bir hevesle topige girdigini görür gibiyim :)

Nasil da ihtiyacimiz var dogum hakkinda cesaret verici iyi seyler duymaya degil mi hatta
hamileligimiz boyunca ihtiyacimiz olan tek sey bu galiba...güven..inanmak..basarmak...

Sevgili Anneler..Anne Adaylari;

LÜTFEN SiZiN DOGUM HiKAYENiZ BASKA ANNE ADAYININ KABUSU OLMASIN!!!!!!!!!

Siz Dogumdan Sonra Bebeginizi kokladiginiz ilk anda MUTLU SON a ulasirken,sizin zorlu hatta zor ötesi dogum hikayeniz baska bir anne adayinin en büyük kabusu oluyor..

Dogumla ilgili yapilan bütün arastirmalar gösteriyorki;

DOGUMUN NASIL OLACAGINI ANNENiN DOGUMU NASIL ALGILADIGI BELIRLIYOR...
BiLiNCiMiZ,BEYNIMIZ DOGUMU NASIL ALGILARSA BÜTÜN KASLARIMIZA ÖYLE KOMUTLAR GÖNDERIYOR...DOLAYISIYLA DOGUM O YÜNDE GERCEKLESIYOR....

Ağrıların şiddeti kişiden kişiye değişir. Doğuma fizik ve moral yönünden iyi hazırlanmış, bilgilendirilmiş Annelerde ağrı algılanması çok az olur. Aksine doğumu korku içinde bekleyen, kendine iyi bakmamış, doğum hakkında hiçbir bilgisi olmayan Annelerde ağrı çok şiddetli algılanır.

Agri,Sanci diye tanimladigimiz sey rahim kaslarinin kasilmasidir...spor yaparken kaslarimizi gerdigimizde,kaslarimizi calistirdigimizda hissettigimiz sey aci midir??sanci midir??kasilma midir?? algilayis seklimiz ne kadar önemli degil mi:)

Ben inaniyorumki hic bir anne baska bir anne adayinin zor anlar yasamasindan zevk almaz...ayni sekilde hic bir anne adayi da baska bir annenin acilarina kayitsiz kalamaz..

Hamileligim boyunca bütün felaket dogum senaryolarini bacaklarim titreyerek okudum,dinledim...Bana ve bebegime faydasi olmadi,zararlarini tahmin edebilirsiniz...

Merak ediyorum acaba dogumlarinin zorlugunu ballandira ballandira anlatan Sevgili Annelere bu sekilde paylasimin ne gibi bir faydasi oldu??

Bizim anlattigimiz zorlu hikayeyi okuyan Anne adayimiz ayni zorlugu belki daha fazlasina sartlanacak,sartlandigi icin zaten zorlanacak,zor bir dogum sonrasi ayni hikayeyi baska anne adaylarina ya da sadece kendi cocuklarina anlatacak,ayni hikaye cocugunun korkusu olacak....

ülkemizde vajinusmusun bu kadar yaygin olup,avrupa ülkelerinde tek tük rastlanmasinin hatta rastlanmamasinin sebebinin yine bu felaket tellalligimizin,öcü gibi gösterip korkutmamizin sonucu oldugunu bilmeyecek kadar cahil oldugumuzu düsünmek bile istemiyorum...

Lütfen kendimizi kandirmayalim..Bu sekildeki bir paylasim kimseye fayda getirmez...NESILDEN NESILE KORKU SALAR...BU KÖTÜLÜGÜ YAPMAYA HAKKIMIZ YOK..

HADi BiZ KADINLARKULUBU OLARAK BU BILINCE IMZAMIZI ATALIM

BU HAREKETIN TEMELLERINI BIZ ATALIM

DOGRU ALGILAYALIM KOLAY DOGURALIM

SONRA HAKLI KEYFINI SÜRELIM..

BASARABiLiRiZ...

TESEKKÜRLERa.s.:nazar:a.s.
[/QUOTE

Size bu güzel yaziniz icin aradan bu kadar zaman gecmesine ragmen cok tsk etmek istiyorum. Yazinizi okumak bana cok iyi geldi Allahin izniyle. Cok korkuyordum dogumdan ama simdi biraz rahatladim. ❤️

Back