• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Çok konuşuyorum :(((

Merhaba arkadaşlar

bnim derdim de konuşmak...
susup dinlemek yerine çoook konuşuyorum bazen çok konuşunca sacmalayip cümleleri bile kuramıyorum boş konuşmaya başlıyorum:KK43: bu huyumdan nasıl kurtulurum gerçekten bişeler tavsiye edin bugunde böyle kaç kişiye konuşurken pot kırıp kalbini felan kırdım:kızgın: içimden ne geçse dilime dökülüyor yapmacık hiç olamıyorum birde herkesi memnun etme cabasindayım onlar gülünce bn mutlu oluyorum

herkes nasıl konuşmadan sakin oturuyor nasıl başarıyor anlamıyorum bn sussam elim kolum yüz mimiklerim konuşuyor ve bn toplum içine çıkınca artik konuşmaktan yorulmuş bitmiş halde ewe dönüyorum :olamaz:

Susmayi çok denedim bu sefer susunca herkes senin neyin var hasta mısın küstünmu gibi sorular soruyor :bicak:
Okuduğunuz için teşekkür ederim tavsiyelerinizi bekliyorum :cry:
çok konuşmanın da ötesinde kalp kırıyormuşssun.
bu fena.
ve de eminim ki sıkılıyordur insanlar ya.
çok konuşanı ve hele de boş konuşanı kolay kolay kimse çekmez.
kendini frenlemelisin.
herkesi memnun etme gibi bir kaygın enden var.
ne anlatıyosun o kadar.
var böyleleri sürekli bir espiri patlatayım derdinde olurlar gülelim eğlenelim havasında.
ancak yetişkin bir insanda çok hafif ve garip duruyor böylesi abartı davranışlar.
yüzüne gülseler de arkandan malesef ki ne kadar boş ve saçma konuştuğunu düşünüyorlardır

Cok konusan cok hata yapar.yalniz cocuklar ve deliler her aklina geleni konusur seni tenzih ederim.
Biseylerle meskul ol kitap oku meslegin varmi bilmiyorum yoksa kendine meskale edin.
Benim yengem cok konusur bir ortama girdiginde herkesi esir alir o gelirken millet ya kacar kacamayanda eyvah yandik kadin agiz ishali olmus der.
Iki dinleyip bir konusmak herzaman daha degerlidir

Merhaba arkadaşlar

susup dinlemek yerine çoook konuşuyorum bazen çok konuşunca sacmalayip cümleleri bile kuramıyorum boş konuşmaya başlıyorum:KK43: bu huyumdan nasıl kurtulurum gerçekten bişeler tavsiye edin bugunde böyle kaç kişiye konuşurken pot kırıp kalbini felan kırdım:kızgın: içimden ne geçse dilime dökülüyor yapmacık hiç olamıyorum birde herkesi memnun etme cabasindayım onlar gülünce bn mutlu oluyorum

herkes nasıl konuşmadan sakin oturuyor nasıl başarıyor anlamıyorum bn sussam elim kolum yüz mimiklerim konuşuyor ve bn toplum içine çıkınca artik konuşmaktan yorulmuş bitmiş halde ewe dönüyorum :olamaz:

Susmayi çok denedim bu sefer susunca herkes senin neyin var hasta mısın küstünmu gibi sorular soruyor :bicak:
Çok konuşmak iyi bisey olsaydi Allah iki agiz verirdi.az konusup cok dinleyelm diye bir agzimiz iki kulagmz var
Yapin boyle sanırım cok değişecegini sanmiyorum ama dil basa bela cidden.hep basini agirtitir.tutmaya çalış kendini.yada içinden konus.yoksa cevrende itici bir hava olusturursun

Allah baska dert vermesin :)
Benim kayinvalidem cook konusuyor kendi cocuklari bile dayanamiyor bazen duymazdan gelip baska yere bakiyorum hala anlatiyor
Yani gencken iyide yaslaninca iyice cekilmez bir huy oluyor malesef
Bence kitap okumayi seviyirsaniz sesli okuyun ceneniz yorulsun :) saka bir yana hem turkceniz daha akici olur ne olur baskalari size sormadiysa kendinizi anlatmayin hic hos degil

Merhaba arkadaşlar

İnsanları memnun etme çabandan vazgeç.Hayatta bunun çok sıkıntısını çekersin.Herkesi de memnun edemezsin.
Herkes memnun olmak zorunda değil
herkes seni sevmek zorunda değil
herkese iyi olmak zorunda değilsin.
Önce kendini memnun et.Bak önce kendin.Bu bencillik değil,özdeğerdir.Sen değerli ve memnun olursan çevrene de yansır.

o kadar konuşcaka lafı nerden buluyorsun allah aşkına? ben çok samimi olduğum fazlaca paylaşımım olan insanlar haricinde kimseyle çok konuşamam mesela. hatta konuşacak konu bulamam, bayat muhabbetlere girmektense hiç girmem. çok konuşunca muhabbetin içeriği de boşlaşıyor. saçmalamaya başlıyorsun. saçmaladığını hissettiğin anda kendini frenle. bir de karşındakinin mesajlarını almaya bak. sıkılma işaretlerine dikkat et. seni zorla mı dinliyor, başka yöne mi bakmaya başladı, araya girmeye mi çalışıyor. bunlara dikkat et.

Benimde böyle bir arkadaşım var yani öyle saçma sapan seyler anlatır ki sırf konuşmak olsun diye valla sıkılıyor insan, senden de sıkılıyorlardır ama kimse söylemez o_O
Bende hiç konuşmasam zorluk çekmem :KK48:

Merhaba arkadaşlar

Ben o kadar az konusurum ki sen boyle anlatinca cok ozendim. Keske ben de arada boyle bidir bidir konusabilsem :KK49:

Bense hiç konuşamıyorum yani susup otururum biraz bana verin en iyisi sizde konuşmalarınızı dengelemiş olursunuz :)
Bizde de var bir tane öyle çok konuşuyor ki kimi Zaman telefonu açmıyorum susmak bilmiyor ban konulma fırsatı vermiyor diye .cidden zor bir durum

Bir de konuşup konuşup yorulunca sen niye hiç konuşmuyorsun. Ne kadar sessizsin diyen de var.:KK48: Çeşit çeşit insan var yani. Yalnız değilsiniz. :)
Birkaç öneri umarım işe yarar.
Eğer bir arkadaşınız konuşmaya başlıyorsa konuşmanızı kesin. Bir konuda konuşurken kendi fikrinizden önce diğer arkadaşlarınızın fikrini sorun. Ortaya atlamamış ve kendinizi frenlemiş olursunuz böyle yaparak.
Konuşacağınız cümleleri düşünün. Hem cümleler azalır hem de düşünmeden söylediğiniz sözler gibi incitici konuşmazsınız. Bir anda konuya atlarsanız aklınızdaki alakalı alakasız tüm sözcükleri aktarırsınız karşınızdakine.
İçinizdeki bitmek tükenmek bilmeyen konuşma hissini yazıya dökerek de azaltabilirsiniz. Günlük tutun. Hikayeler yazın. Derdinizi anlatın sayfalara.

ben sussam elim kolum yüz mimiklerim konuşuyor ve ben toplum içine çıkınca artik konuşmaktan yorulmuş bitmiş halde eve dönüyorum :olamaz:

:D

Yazdıklarına bakılırsa çok tatlı olduğun kesin.
Problemin daha çok ifade etme çabası gibi geldi bana.
Benim önerim arkadaşlarına yada çevrene karşı açık ol.
Sustuğun zaman neyin var diye sorduklarında
Sırf yanlış anlamasınlar yada bakın birşey yok gayet iyiyim
moduna baglama.
Anlat kendini.
Bu huyundan memnun olmadığını
onları sıktığını yada bunalttığının farkında oldugunu söyle.
Onlar büyük bir ihtimalle yok canım olur mu
diye yaklaşacaklardır :)
Olsun yinede ben memnun değilim ve biraz frenlemek
istiyorum kendimi onun için bir süre
dikkat etmeye çalışıcam diyerek bilgilendir.
En azından üzerine artık gelmezler.

Bu taktikle bir arkadasımızı yola getirdik öyle söylim :)

Neşeli, cıvıl cıvıl ve eğlenceli olmak başka,

Yorucu ve çok konuşan boğucu biri olmak başka.

Bizim işyerinde var böyle biri. Çok iyi bir çocuk. Ama lafı çok uzatıyor..çok konuşuyor. Çok yoruyor bizi. Inan, onu çok sevmeme rağmen bazen "şimdi hiç kafam götürmicek" diye uzak duruyorum. Kaçıyorum cocuktan.

Ben de hiperaktif biriyimdir. gülerim, espri yaparım, enerjim yüksektir. Ama şu ana kadar kimsenin beni dinlerken sıkıldığını hissetmedim. Ya da kaçtığını. Tam tersi insaNlar hep olumlu seyler soyledi, sen olmayinca burasi cok sikici falan derler hep.

Yani enerjik ol. Muhabbet ol. Ama bos konusma. Lafi gereksiz uzatma.

Bazi arkadaslarimla sirf surekli kafami sallayip' hihim, yaa, demek oyle ' dememek icin gorusmuyorum inanin.
Kafami sallamaktan ben yoruluyorum o anlatmaktan yorulmuyor.
Cok kültürlu, sohbeti tatlı bile olsa cekilmiyor. Bundan sikilmayan insan yoktur, sadece soyleyemiyorlardir.
Biraz frenleyin kendinizi.

az konuşmayı dene bi ağırlığın olsun az konuş öz konuş emin ol daha faydalı olacak çok konuşan geveze sürekli herşeye atlayan bir insan ki çevremde de çok hiç bir ağırlığı yok benim gözümde hep bi basitlik olur az konuşmayı dene

çok konuşmanın da ötesinde kalp kırıyormuşssun.
bu fena.
ve de eminim ki sıkılıyordur insanlar ya.
çok konuşanı ve hele de boş konuşanı kolay kolay kimse çekmez.
kendini frenlemelisin.
herkesi memnun etme gibi bir kaygın enden var.
ne anlatıyosun o kadar.
var böyleleri sürekli bir espiri patlatayım derdinde olurlar gülelim eğlenelim havasında.
ancak yetişkin bir insanda çok hafif ve garip duruyor böylesi abartı davranışlar.
yüzüne gülseler de arkandan malesef ki ne kadar boş ve saçma konuştuğunu düşünüyorlardır
Bn bile ne kadar boş konustugumun farkına varmissam kesin arkamdan öyle söylüyorlardir kendimi hafif gösteriyorum bn konusmayinca ortalik sessiz olsun konuşmam gerektiğini düşünüyorum
İstemeden çok konuşunca söylememem gerekenleride söylüyorum bi bakıyorum kardimdakinin yüzü düşmüş kalbi kirilmiş uf bn bu huyumdan bian önce kurtulmaliyim :KK43:

kıyamam ya
ben de sevmem çok konuşanları ama üzüldüm haline belli ki isteyerek yapmıyorsun:)
bence içinden düşünmeyi öğren biraz
benim de aklımda bi milyon şey geçiyor ama hepsini dışarı söylmiyorum
bir de şey hasta mısın diyecekleri kadar susmana gerek yok heheh çok tatlısın gerçekten:))
Ne güzel yorum tsk ederim :) gerçekten istemeyerek oluyor hiç hiç memnun değilim bu huyumdan

şimdi düğünüme bir hafta kaldı bugün biraz susup dinleyim biri soru sorarsa konusuyum dedim herkes başladı senin düğün yaklaştıkça durgunlastin niye bu kadar heyecan yaptın diye söyleyip durdular :mad:
Bilmiyorum ya bni tanıyanlara karşı nasil bi tavır alcam yeni tanıştiğim insanlarla pek konuşmuyorum hatta hiç konuşmuyorum az öz ..

Bende aynı durumdayım maalesef.. Bulunduğum ortamda genelde ben konuşurum, bazen susayım diyorum,kısmen beceriyorum da ancak bu sefer insanlar neyin var diye soruyorlar,yine üstüme geliyorlar.
genellikle kendimden bahsetmeyi sevmem güncel konulardan,çevremden bahsederim,insanları sıktığımı düşünmüyorum-ki çevremdeki insanların çoğu rahatsız olsa belirtecek kadar dobradır- ancak yine de rahatsızım bu durumdan
Ne guzel yalnız değilmişim :))) burda kitap oku önerisini dikkate alcam bn .. istersen sende oku belki faydasını görürüz :KK5:

Back
X