Çok korktuğum Birgün hala unutamıyorum..

Minel_ask

Previously lilla
Kayıtlı Üye
1 Nisan 2010
3.326
3.799
333
Arkadaşlar bundan 5 yıl evvel yeni evvliydim.Çok çevreyi filanda bilmiyordum kv ile yakın oturuyordum.Çok iyidir kendisi Allah razı olsun.Yalnız biyerlerde gitmemi hele ki geç vakte kalmami hiç istemezdi.muge anlinin sıkı takipcisidir bu arada.bende özgürüm ve korkusuzum.Tek başıma da rahatça çıkan biriyimdir.birgun kendime bı kıyafet alma ihtiyacım oldu tek çıktım mağazalara Şirinevler tarafiydi.bi mağazadan kiyafetimi aldım minibüs bekliyorum.tamda iş çıkış saatiyle güneş batmak üzere bide yağmur yağıyor ben minibuslere ısrarla binmek istiyorum yok kimse almıyor birde tıklım tıklım dolu.neyse önüme beyaz bir minibüs durdu ama siyah camlı.minibusun kapısı açıldı hanımefendi binermisiniz dedi.bende gayrı ihtiyari içerisi çocuk dolu sandim. Öğrenci minibüsü sanıp içeri baktimki bomboş minibüs.hanimefendi binin binin..Binermisiniz lütfen yarım saattir sizi izliyorum binin dedi.binin iste hadi die israr ediyor.o an dizlerim titremeye başladı okadar korktumki şokla hayır deyip oradan uzaklastim ve hemen samimi bı arkadaşımı aradım oda yakınlarda market filan varsa kendini at dedi.o korkuyla arabanin plakasını filanda alamadım arkama bakamadım.beni kaçıracak diye korktum.Sonrasında yollara bakarak acaba beni takip ediomudur diye hızla eve koşar adımlarla yyurudum minibüsler almayinca.esimede hala anlatmadım bu olayı. hala arabalar yanıma yaklaşınca korkuyorum.Bazende diyorum acaba binseydim,binmezdim asla ama ne yapacaktı..Öyle düşununce daha bı korkuyorum.Rabbim kötü niyetli insanlardan bizleri korusun.

Belki de yarim saattir binemediniz, dolmuşlar almadi gibi düşünmüştür. Belki de ben çok iyi niyetli düşünüyorum dediğiniz gibi kötü niyetli insanlar da olabilirler, Allah korusun. Ama her halükarda verdiğiniz tepki şu an için fazla gibi gözüküyor.
Eşinizle paylaşmayacak bir durum da yok ortada. Takip etmeye devam etseler 5 yıl içinde illa ki bi yerden tekrar ortaya çıkarlardı diye düşünüyorum.
Ama diyorsanız ki hala aklımdan atamiyorum,bende travma yarattı; o zaman post travmatik stres bozukluğu terapileri veren psikologlara ya da direkt psikiyatriste gidebilirsiniz.
En kısa sürede atlatmaniz dileğiyle.

Yok aslında hayat kalitemi etkilemiyor.ara ara bir minibüs bir araba yanımdan geçtiğinde değil ama yaya haldeyken o durur gibi yapar veya yavaş giderse aklıma o hadise geliyor okadar.Yoksa terapi almamı gerektirecek kadar değil.

Anladım, umarım tamamen atlatırsınız, bazı anılar zihnimizde yer ediyor ne yapsak unutulmaz. Yasam kalitenizi etkilemiyormuş neyse ki, çok şükür kazasız atlattık diyebilirsiniz artık :)

Bende bi kaç defa o şekilde bindim öğrenciyken .çok şükür başıma bişey gelmedi belki gerçekten yardim etmek istemiştir .ya da niyeti kötüdür . Ama çok zaman olmuş .o psikolojiyi üstünüzden atın .ayrıca eşinizle de paylaşabilirsiniz belki size daha iyi gelecektir​

İnsan yardım etmek istediği birini yarım saat izler ve binmek zorundaymis gibi ısrar edermi..Ben iyi niyetli bulmadim bilemiyorum.
Başka işi gücü yokmuş da sizi mi izlemiş bence de iyi niyetli değil Allah korumuş sizi, ama geçmişteki bu olayı sürekli düşünüp de huzurunuzu kaçırmayın, şöyle düşünün; o gün o minibüse binmeyerek kendinizi kurtarabildiğinize göre demek ki siz tehlikeli durumlarda doğru karar verebilen güçlü bir insansınız, bundan sonra daha da temkinli olursunuz Allah korusun hepimizi, sevdiklerimizi...

Bugün sabah da otobüste bir kadınla ağız dalaşına girdiği için ağlayan bir üye vardı. Türkiye'de yaşayan bir kadın bu kadar kırılgan olmamalı bence. Çünkü bugün seni takip eden biri oluyor, ertesi gün cinsel tacizde bulunan oluyor, ertesi gün yolda yürürken sıkıştıran oluyor, diğer gün yanından geçerken ağzının içinden size neler yapmak istediğini anlatan biri oluyor, bambaşka bir gün otobüste ayakta kaldığın için lanet ediyorsun, diğer gün iş yerinde patronun bir şeyler ima ediyor, hiçbiri olmuyorsa giydiğin yüzünden, inancın yüzünden ya da inanmayışın yüzünden yargılanıyor, aşağılanıyor, dışlanıyorsun. Eve geç gelmen sorun, sevgilin olması sorun, yolda kocana sarılarak yürümen bile sorun. Geç evlenmen, çocuk yapmak istememen, evde oturman ya da çalışman hep sorun.

O yüzden diyorum ya bu ülkede kadın profili daha güçlü olmalı, hazırlıklı olmalı. Her gün binlerce şey yaşıyoruz çünkü, tek bir olayla kabuğa çekilecek zamanımız da yok lüksümüz de. Her daim kendimizi savunmalı, güçlü durabilmeliyiz. Yanınızda biber gazı taşıyın. Yaşadığım çok kötü bir tecrübeden sonra bunu yapıyorum ben. Yasal değil artık ama umurumda da değil. Beni koruyan biri yoksa kendimi korumak mecburiyetindeyim.

Adam belki iyi niyetliydi bilmiyorum ama size de geçmiş olsun. Bu kadar kafaya takmamalısınız.

Merakimdan soruyorum belki de iyi niyetliydi diyen arkadaslar ayni sey basiniza gelse siz biner miydiniz ?

DuuRumm tabii ki binmezdim ama bu kadar da kafama takmazdım.Olayin üzerinden çok fazla zaman geçmiş olması ve bu kişilerin herhangi bir iletişimde bulunmaması ve hava şartlarının kötü olduğu gibi konu sahibinin uzun süre binecek herhangi araç bulamamasi gibi faktörler belki de iyi niyettir düşündürdü. Kesinlikle iyidir ya da kesinlikle kötüdür demek mantıksız.

Aradan 5 sene geçmiş bu kadar abartacak bir durum yok sonucta zorlamamışlar sizi. Niyetini bilemem ama eğer sizi kaçırmak gibi bir düşüncesi olsaydı direk inip ağzınızı tutar bindirirdi arabaya. E öyle bişey de olmadığına göre takılacak bir durum da yok bence.

Hakikaten yarım saat izlemek ve binin binin diye ısrar etmek nedir ya. Sabahın körü servis bekliyorum bi araba durdu önümde genç bi adam nereye gidiyorsunuz diyor bende malak gibi dank etmedi ise dedim gelin bırakayım diyo yok dedim gelin diyor hala. Dedim yok uzaklaştım hemen gerisine doğru. En kötüsü de hamileligimin başları yine servis bekliyorum arkamda da çiçekçi var orda da çalışan bi eleman varmış gelmiş benle sohbet etmeye çalışıyor ya dedim defolup gider misin rahatsız ediyorsun beni delirtme burda dedim baya bağırdım hala bişeyler diyo sonra servisimiz geldi ben anneme anlattım üvey babamda polis. Arkadaşıyla gitmiş tehdit etmişler eli kolu titremis adamın evli ve 2 çocuk babası bi de Türk değil Kırgız mi dediler ne dediler unuttum. Yalanlamış yani kısaca. O günden sonra bi daha orda servis faln beklemedim hep ileride.

Ben 8 aylık hamileyken kar yağışı altında 1 saat beklemek zorunda kalmıştım
Artık nasıl kafayı yediysem birisi arabasına alsa bari diye düşünmeye başladığımı hatırlıyorum:)))

Oğlum doğduktan bikaç gun sonra hastaneye goturmem gerekti, dolmuşa bincektim yol kenarında bekliyordum. Beklediğim yol hastaneye gitmek için de kullanılan işlek bi yol. Bi tane kadın sürücü durdu hastaneye mi gidiyorum diye sordu, evet dedim. Kendisinin de hastaneye gittiğini, istersem binebileceğimi söyledi. Bebekle burda dolmuş bekleme dedi.
Ben ne yaptım? Bindim. Kadın beni hastaneye goturdu, dönüşte de aynı saate denk geldik ve aynı mahalledeymişiz mahalleye kadar da bıraktı.
Başıma kötü bişey geldi mi? Hayır. Gelebilirmiydi? Evet. Ama kadın iyi niyetli mi çıktı? Evet. Allah bin kere razı olsun ondan hava da soğuktu üstelik.

Hayatta iyi insanlar da var çok şükür, binseydiniz iyi de olabilirdi kötü de olabilirdi. Adam alenen bişey de yapmamış, travmaya itecek bi durum yok burda.

Merakimdan soruyorum belki de iyi niyetliydi diyen arkadaslar ayni sey basiniza gelse siz biner miydiniz ?
Belki de iyi niyetliydi dedim,her zaman kötü dusunmeyelim mesela ben alırım arabama yağmurda gördüğüm birini,sanırım binerdimde ben bu saflilkla zaten olur giderim,arabaya binince Allah razı olsun abi ne yağdı mübarek diye muhabbette ederim artık arkamdan Fatiha okuyan olacaktir.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…