Çok korktuğum Birgün hala unutamıyorum..

Allah korumuş.. Korku filmi gibi.. Başıma gelse kesin salak gibi binerdim diye düşündüm bir an.. Çok geçmiş olsun..

Kayinvalidenizin tek çıkmanızı ve geç saatlere kalmanızı istememesini neden vurguladınız anlayamadım. Kötü insanlar var diye eve mi kapanalım, konunun mesajı bu mu?

Karşılaştığımız insanlar iyi niyetli de olabilir, kötü niyetli de. Her zaman temkinli olmamız lazım ama eşinize anlatmaktan kaçınmanız, beş yıldır etkisinde kalmanız biraz fazla değil mi?

Konuda mesaj vermek gibi bir niyetim yok sadece paylaştım.Kv me gelince haklı çıktı bana göre eskisine göre daha dikkatli çıkmaya başladım.Eve kapanmayin isterseniz sabahlara kadar sokaklarda gezin hanımefendi.nicin alınganlık ettiniz anlamış değilim.sabah aksam da bu konuyu düşünmüyorum.Paylaşmak istedim sadece.hosunuza gitmiyorsa yyorum yazmazsiniz mecbur tutmuyorum kimseyi

5 yil oncesinde de binilmezdi simdi de binilmez istedigi kadar iyi niyetli olsun zaman kimseye guvenmemeyi gerektiriyor malesef.
Evet binersen fatihayi da okurlar ztn.

Adam sizi zorla yaka paca bindirmeye calismamis ki, niyeti iyiyse de kotuyse de duzgunce teklif etmis. Bu kadar kafaniza takmayin, gec saatte isten donerken kac araba korna caliyor, birakayim diyor, ben de kendi aracim varken cok insani almisimdir arabama. Israr edenlerin hepsini bu kadar taksak agorafobi oluruz.

Her insan sapık tacizci veya katil değildir. Belkide tamamen iyi niyetti amacı, sonuçta kötü bir gün ve hava şartları olumsuz yardımcı olmak istedi bence...

Bu durum farklı ama. Yani erkek olunca. Bir de yarım saattir gözetlemek felan.
Ben de arabama alıyorum bazen. Özellikle çocuklu hanımları.
Bir kere yine böyle bir durum oldu. Kadin çocuğuyla bekliyor. Durdum. Nereye gideceksiniz yakınsa bırakayım dedim. Çarşıya dedi. Bindi. Sonra biraz konuşunca anladım yabancı bir bayan. Rusyadan gelmiş ama oradaki turklerdenmis. Kırım Türkleri gibi sanırım. Sonra galiba tedirgin oldu kadın. Çarşıya gelmeden baya bı önce indi. Haklı aslında. Ben de sonra arabaya alırken tereddüt etmeye başladım. Neler duyuyoruz. Böyle olunca sizin gibi gerçekten zor durumda olanları da kaçırıyor olabiliriz. Çünkü bir keresinde arabam yoktu. Durakta bekliyorum. Aniden yağmur bastırdı. Çocuğum da var. Bir kadın durdu. Götüreyim isterseniz yol ustuyse şuraya gidiyorum dedi. Nasıl makbule geçmişti , nasıl dua etmiştim anlatamam. Öyle işte..

Ya orası öyle bir f
ya orası öyle bir güzergah ki yarım saat beni izleyeceggi alan bile yok.Trafik tıklım tıklım.Tek bekleyende ben değilim ayrıca.Bilemiyorum beni ürküttü.

5 yıldır bu olayı unutmadınız mı?
İstanbul'da yaşayan biri için fazla kırılgansınız.
Muhtemelen çalışmıyorsunuz.

Ya orası öyle bir f
ya orası öyle bir güzergah ki yarım saat beni izleyeceggi alan bile yok.Trafik tıklım tıklım.Tek bekleyende ben değilim ayrıca.Bilemiyorum beni ürküttü.

Şirinevler minibus yolunu cok iyi biliyorum her saatte tiklim tiklimdir, zaten izlememistir de yarim saat, ayak yapmistir, ama dedigim gibi ne niyetle olursa olsun soylemis hayir diyince zorlamamis, bu kadar buyutmeyin,
Eşim yenibosnada bir gsm operatorunde cagri merkezi takim lideri olarak calisiyordu, gece 12 de 1 de 2 de sirinevlerde birakirlardi kizlari, onlar ne yapsin? Bu korkuyla yasanmaz ki.

Seninkine benzer bir olayda ben yaşadım..Bayram Arefe'si otobüs bileti aldım hatrı sayılır bir firmadan..Ek sefer koymuşlardı,karlı bir kış günüydü..A şehrine gidecektim ona yakın olan B şehri dinlenme tesisinde inmek zorunda kaldık .Bayram öncesi 3 kişi için A şehrine uğranmazmış..Hava karlıymış,diğer gidilecek B şehrinde çok trafik varmış denilerekten indirildik..Otobüs firmasını arıyoruz,muhattap bulamıyoruz..Gerekli şikayetleri yaptık ama dönüş yok.Kar yağıyor zaman geçiyor akşam oluyor..İn cin geçmeyen bir dinlenme tesisinde kaldık..Gideceğim şehire 2 saatlik bir mesafem var..Beklerken bir toptancı bizi götürebileceğini söyledi biz iki kişi o toptancıyla yola çıktık..Yanımdaki amcanın bir saatlik yolu var,benim iki saatlik.Ablama bindiğim aracın plakasını verdim,her on beş dk da mesaj attım,iyiyim diye..Eğer benden haber alamaz olursan,aracın plakasıyla şikayette bulun dedim.Yolculuk yaparken baya muhabbet ettik şoförle sağolsun beni eve kadar bıraktı..Çok iyi bir insan çıktı..Allah bin kere razı olsun ondan...Hanımlar,şimdi soracaksınız kız başına niye otostop çektin diye..Onu da söyleyeyim ablam gurbette, bayramı yalnız geçirmesin diye onun yanına gitmiştim.O günde eniştemin nöbeti vardı gelemedi beni almaya.Ablam gelemez ehliyeti yok,kar kış kıyamet ortalık.Daha Yen'i geldikleri bir şehir tanıdık kimse yok...O otobüs firmasına da hakkımı hiç helal etmedim,diğer dünyada iki elim onların yakasında olacak...

Geçen yolda eşimi bekliyorum. Genç bir kadın benim yaşlarımda bir yeri sordu, ben de burdan gidemezsin biraz yürümeniz ya da iki dolmuş yapmanız lazım dedim. O esnada eşim geldi arabayla, isterseniz biz bırakalım yolumuzun üstü dedim. Kadın tereddütsüz bindi. Demek ki tekin bir tipim.
Alakasız belki ama bu da böyle bir anımdı

Bakın kötü insan her türlü kötüdür, kadın olmayla kötülük etmeyecek değil araç sahibi de. Sizden bile tedirgin olmuş bakın, çok bişey fark etmiyo yani.

Adam demekki o güzergahtaydı dikkatini çekti konu sahibinin yağmurda kalışı. Belki gidecekti de içi el vermedi kadın bi araca binebilecek mi diye bekledi. Baktı binemiyo, insanlık edeyim dedi. Hanımefendi binin lütfen falan demesi de çekinmesin diyedir. Kolundan tutup arabaya çekmeyi bilemiyo mu mesela?
Olayı bu kadar dramatize etmesine travmalara koşmasına gerek yok yani.

Korkma canim yagmurda seni almadiklarini gorunce almak istemistir yardim amacli zaten tipinden anlarsin kisinn az cok yuzunden filan kafaya takma esinede soyleme vence yoksa hicbiryere gondermez seni

Niçin alınganlık yapayım, benlik bir mevzu değil. Siz kendinize hayatı zorlaştırıyorsunuz, yoksa bana ne.

Ayrıca "sabaha kadar geziyorum, siz de gezin" demedim. Dikkat ederseniz "temkinli olmak ama hayatı da zorlaştırmamak lazım" dedim. Siz önerilerimizi ister önemsersiniz, ister düşünmeye devam edersiniz.

Iyi akşamlar.

Bende cok dikkatliyimdir butür konularda. Hergün neler izliyoruz. Banada pek iyi niyetli gelmedi. Iyi niyetli olan biri yarimsaat sizi izlemez firsat kollamaz binin diyede israr etmez. Allah kirusun cümlemizi. Ama sizde unutmaya calisin bu olayi hayatinizi etkilemesine izin vermeyin ama yinede temkinni olun her konuda.

Okuyunca benim de aklima kucuklugumde yasadigim bir olay geldi.bi gun sokakta oynarken yolda otobus bekleyen bir adam benden su istedi.ben de hemen evden gittim su getirdim bardakla.icti ve "bi daha getirir misin" dedi.hemen gittim getirdim geldim ve yarisini icip kalanini doktu ve tekrar istedi.cocuklukla aklima hic kotu bir sey gelmeden yine getirdim.
Boyle kac defa oldu hic hatirlamiyorum ama en son yolun basinda virajdan donup bize yaklasan otobusu gorunce adam kolumdan oyle bir tuttu ki can havliyle nasil kendimi kurtardim bilmiyorum.ben direnince otobus de yaklasinca birakti ve bindi gitti.
Ben bu olayi o zamanlar korkumdan hic kimseye anlatmadim.ta seneler sonra adamin kotu niyetli oldugunu anlayabildim ve anlattim boyle boyle olmustu diye.
Bazen aklima gelir ne cesaretle beni otobuse bindirecekti ve ben aglarken soranlara ne diyecekti niyeti neydi onceden mi planlamisti falan diye.
Size israr eden adamin da iyi niyetli yardim etmek maksatli binin dedigini dusunmuyorum.

Annemle minibus bekliyorduk tenha kirsal bir yerdi hava asiri sicakti bir arac durdu binin dedi baya israr etti binmek istemedik ama sonra israra dayanamayip bindik gidecegimiz yere birakti para da almadi hala iyi niyetli insanlar var ama bence binmeyin bu anlattigim ornek olmasin

Dedim zaten benim aldığım kadın için de haklı diye. Birkaç kişi olursunuz binersiniz. Ancak tek başına bı adamın yanına tek bir kadınin binmesinde risk çok daha fazla olur.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…