Allah korumuş.. Korku filmi gibi.. Başıma gelse kesin salak gibi binerdim diye düşündüm bir an.. Çok geçmiş olsun..Arkadaşlar bundan 5 yıl evvel yeni evvliydim.Çok çevreyi filanda bilmiyordum kv ile yakın oturuyordum.Çok iyidir kendisi Allah razı olsun.Yalnız biyerlerde gitmemi hele ki geç vakte kalmami hiç istemezdi.muge anlinin sıkı takipcisidir bu arada.bende özgürüm ve korkusuzum.Tek başıma da rahatça çıkan biriyimdir.birgun kendime bı kıyafet alma ihtiyacım oldu tek çıktım mağazalara Şirinevler tarafiydi.bi mağazadan kiyafetimi aldım minibüs bekliyorum.tamda iş çıkış saatiyle güneş batmak üzere bide yağmur yağıyor ben minibuslere ısrarla binmek istiyorum yok kimse almıyor birde tıklım tıklım dolu.neyse önüme beyaz bir minibüs durdu ama siyah camlı.minibusun kapısı açıldı hanımefendi binermisiniz dedi.bende gayrı ihtiyari içerisi çocuk dolu sandim. Öğrenci minibüsü sanıp içeri baktimki bomboş minibüs.hanimefendi binin binin..Binermisiniz lütfen yarım saattir sizi izliyorum binin dedi.binin iste hadi die israr ediyor.o an dizlerim titremeye başladı okadar korktumki şokla hayır deyip oradan uzaklastim ve hemen samimi bı arkadaşımı aradım oda yakınlarda market filan varsa kendini at dedi.o korkuyla arabanin plakasını filanda alamadım arkama bakamadım.beni kaçıracak diye korktum.Sonrasında yollara bakarak acaba beni takip ediomudur diye hızla eve koşar adımlarla yyurudum minibüsler almayinca.esimede hala anlatmadım bu olayı. hala arabalar yanıma yaklaşınca korkuyorum.Bazende diyorum acaba binseydim,binmezdim asla ama ne yapacaktı..Öyle düşununce daha bı korkuyorum.Rabbim kötü niyetli insanlardan bizleri korusun.
Konuda mesaj vermek gibi bir niyetim yok sadece paylaştım.Kv me gelince haklı çıktı bana göre eskisine göre daha dikkatli çıkmaya başladım.Eve kapanmayin isterseniz sabahlara kadar sokaklarda gezin hanımefendi.nicin alınganlık ettiniz anlamış değilim.sabah aksam da bu konuyu düşünmüyorum.Paylaşmak istedim sadece.hosunuza gitmiyorsa yyorum yazmazsiniz mecbur tutmuyorum kimseyiKayinvalidenizin tek çıkmanızı ve geç saatlere kalmanızı istememesini neden vurguladınız anlayamadım. Kötü insanlar var diye eve mi kapanalım, konunun mesajı bu mu?
Karşılaştığımız insanlar iyi niyetli de olabilir, kötü niyetli de. Her zaman temkinli olmamız lazım ama eşinize anlatmaktan kaçınmanız, beş yıldır etkisinde kalmanız biraz fazla değil mi?
5 yil oncesinde de binilmezdi simdi de binilmez istedigi kadar iyi niyetli olsun zaman kimseye guvenmemeyi gerektiriyor malesef.DuuRumm tabii ki binmezdim ama bu kadar da kafama takmazdım.Olayin üzerinden çok fazla zaman geçmiş olması ve bu kişilerin herhangi bir iletişimde bulunmaması ve hava şartlarının kötü olduğu gibi konu sahibinin uzun süre binecek herhangi araç bulamamasi gibi faktörler belki de iyi niyettir düşündürdü. Kesinlikle iyidir ya da kesinlikle kötüdür demek mantıksız.
Evet binersen fatihayi da okurlar ztn.Belki de iyi niyetliydi dedim,her zaman kötü dusunmeyelim mesela ben alırım arabama yağmurda gördüğüm birini,sanırım binerdimde ben bu saflilkla zaten olur giderim,arabaya binince Allah razı olsun abi ne yağdı mübarek diye muhabbette ederim artık arkamdan Fatiha okuyan olacaktir.
Bu durum farklı ama. Yani erkek olunca. Bir de yarım saattir gözetlemek felan.Oğlum doğduktan bikaç gun sonra hastaneye goturmem gerekti, dolmuşa bincektim yol kenarında bekliyordum. Beklediğim yol hastaneye gitmek için de kullanılan işlek bi yol. Bi tane kadın sürücü durdu hastaneye mi gidiyorum diye sordu, evet dedim. Kendisinin de hastaneye gittiğini, istersem binebileceğimi söyledi. Bebekle burda dolmuş bekleme dedi.
Ben ne yaptım? Bindim. Kadın beni hastaneye goturdu, dönüşte de aynı saate denk geldik ve aynı mahalledeymişiz mahalleye kadar da bıraktı.
Başıma kötü bişey geldi mi? Hayır. Gelebilirmiydi? Evet. Ama kadın iyi niyetli mi çıktı? Evet. Allah bin kere razı olsun ondan hava da soğuktu üstelik.
Hayatta iyi insanlar da var çok şükür, binseydiniz iyi de olabilirdi kötü de olabilirdi. Adam alenen bişey de yapmamış, travmaya itecek bi durum yok burda.
ya orası öyle bir güzergah ki yarım saat beni izleyeceggi alan bile yok.Trafik tıklım tıklım.Tek bekleyende ben değilim ayrıca.Bilemiyorum beni ürküttü.Adam sizi zorla yaka paca bindirmeye calismamis ki, niyeti iyiyse de kotuyse de duzgunce teklif etmis. Bu kadar kafaniza takmayin, gec saatte isten donerken kac araba korna caliyor, birakayim diyor, ben de kendi aracim varken cok insani almisimdir arabama. Israr edenlerin hepsini bu kadar taksak agorafobi oluruz.
Ya orası öyle bir f
ya orası öyle bir güzergah ki yarım saat beni izleyeceggi alan bile yok.Trafik tıklım tıklım.Tek bekleyende ben değilim ayrıca.Bilemiyorum beni ürküttü.
Bu durum farklı ama. Yani erkek olunca. Bir de yarım saattir gözetlemek felan.
Ben de arabama alıyorum bazen. Özellikle çocuklu hanımları.
Bir kere yine böyle bir durum oldu. Kadin çocuğuyla bekliyor. Durdum. Nereye gideceksiniz yakınsa bırakayım dedim. Çarşıya dedi. Bindi. Sonra biraz konuşunca anladım yabancı bir bayan. Rusyadan gelmiş ama oradaki turklerdenmis. Kırım Türkleri gibi sanırım. Sonra galiba tedirgin oldu kadın. Çarşıya gelmeden baya bı önce indi. Haklı aslında. Ben de sonra arabaya alırken tereddüt etmeye başladım. Neler duyuyoruz. Böyle olunca sizin gibi gerçekten zor durumda olanları da kaçırıyor olabiliriz. Çünkü bir keresinde arabam yoktu. Durakta bekliyorum. Aniden yağmur bastırdı. Çocuğum da var. Bir kadın durdu. Götüreyim isterseniz yol ustuyse şuraya gidiyorum dedi. Nasıl makbule geçmişti , nasıl dua etmiştim anlatamam. Öyle işte..
Korkma canim yagmurda seni almadiklarini gorunce almak istemistir yardim amacli zaten tipinden anlarsin kisinn az cok yuzunden filan kafaya takma esinede soyleme vence yoksa hicbiryere gondermez seniArkadaşlar bundan 5 yıl evvel yeni evvliydim.Çok çevreyi filanda bilmiyordum kv ile yakın oturuyordum.Çok iyidir kendisi Allah razı olsun.Yalnız biyerlerde gitmemi hele ki geç vakte kalmami hiç istemezdi.muge anlinin sıkı takipcisidir bu arada.bende özgürüm ve korkusuzum.Tek başıma da rahatça çıkan biriyimdir.birgun kendime bı kıyafet alma ihtiyacım oldu tek çıktım mağazalara Şirinevler tarafiydi.bi mağazadan kiyafetimi aldım minibüs bekliyorum.tamda iş çıkış saatiyle güneş batmak üzere bide yağmur yağıyor ben minibuslere ısrarla binmek istiyorum yok kimse almıyor birde tıklım tıklım dolu.neyse önüme beyaz bir minibüs durdu ama siyah camlı.minibusun kapısı açıldı hanımefendi binermisiniz dedi.bende gayrı ihtiyari içerisi çocuk dolu sandim. Öğrenci minibüsü sanıp içeri baktimki bomboş minibüs.hanimefendi binin binin..Binermisiniz lütfen yarım saattir sizi izliyorum binin dedi.binin iste hadi die israr ediyor.o an dizlerim titremeye başladı okadar korktumki şokla hayır deyip oradan uzaklastim ve hemen samimi bı arkadaşımı aradım oda yakınlarda market filan varsa kendini at dedi.o korkuyla arabanin plakasını filanda alamadım arkama bakamadım.beni kaçıracak diye korktum.Sonrasında yollara bakarak acaba beni takip ediomudur diye hızla eve koşar adımlarla yyurudum minibüsler almayinca.esimede hala anlatmadım bu olayı. hala arabalar yanıma yaklaşınca korkuyorum.Bazende diyorum acaba binseydim,binmezdim asla ama ne yapacaktı..Öyle düşununce daha bı korkuyorum.Rabbim kötü niyetli insanlardan bizleri korusun.
Konuda mesaj vermek gibi bir niyetim yok sadece paylaştım.Kv me gelince haklı çıktı bana göre eskisine göre daha dikkatli çıkmaya başladım.Eve kapanmayin isterseniz sabahlara kadar sokaklarda gezin hanımefendi.nicin alınganlık ettiniz anlamış değilim.sabah aksam da bu konuyu düşünmüyorum.Paylaşmak istedim sadece.hosunuza gitmiyorsa yyorum yazmazsiniz mecbur tutmuyorum kimseyi
Dedim zaten benim aldığım kadın için de haklı diye. Birkaç kişi olursunuz binersiniz. Ancak tek başına bı adamın yanına tek bir kadınin binmesinde risk çok daha fazla olur.Bakın kötü insan her türlü kötüdür, kadın olmayla kötülük etmeyecek değil araç sahibi de. Sizden bile tedirgin olmuş bakın, çok bişey fark etmiyo yani.
Adam demekki o güzergahtaydı dikkatini çekti konu sahibinin yağmurda kalışı. Belki gidecekti de içi el vermedi kadın bi araca binebilecek mi diye bekledi. Baktı binemiyo, insanlık edeyim dedi. Hanımefendi binin lütfen falan demesi de çekinmesin diyedir. Kolundan tutup arabaya çekmeyi bilemiyo mu mesela?
Olayı bu kadar dramatize etmesine travmalara koşmasına gerek yok yani.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?